Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים להוצאת ויזה לארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בקיץ הבאה בשעה טובה אני מסיים את הלימודים שלי. לפני שאני מתחיל לעבוד בעבודה רצינית ולפני תואר שני (ככל הנראה) אני מתכנן לעשות טיול עם החברה בארה"ב, או לעשות טיול גלישה עם חברים בברזיל ואז משם לטוס לארה"ב.

שמעתי שלפעמים נותנים ויזה רק לשנה לפי מה שהבנתי שזה בעיקר לכאלו שנראים שהכוונה שלהם זה לעבוד ולא לטייל. אני לא רוצה להיות מוגבל בזמן ולכן הייתי רוצה לקבל את הויזה הרגילה ל10 שנים.

הייתי רוצה לקבל טיפים איך לעבור בהצלחה את התהליך של הוצאת ויזה לארה"ב.

תודה!

פורסם

אזהרה - חפירה :)

עברתי את אותו תהליך לפני כמה חודשים,רק שהטיול שלי נדחה מבחינה כספית לשנה הבאה :)

1) תפנה לך יום חופש,אל תבוא באמצע עבודה כי זה חתיכת תהליך ואין סיכוי שזה ייגמר תוך 10-30דקות (יותר לכיוון שעה וחצי + )

2) תכין מראש את כל מה שאתה צריך (כולל לשלם את העמלה השערורייתית בדואר,קבלת הספח,ת"ז,תלושי משכורת,מכתב מהמעביד אם יש,תצלומי נכסים [רכב,דירה,וכו'],פירוט עו"ש שמוכיח שיש לך קצת כסף בשביל הטיול)

3) עם כל הניירת,בראיון שלי עוד באתי עם קלסר מסודר,והכל היה מסודר לפי תוכן עניינים,כל דף בניילון פוליו נפרד (הכי פדנט שיש :p),ובכלל לא ביקשו

4) לפני שאתה נכנס,אוסרים להכניס מכשירים חשמליים (פלאפון,נגני מוזיקה וכו'),נוזלים (שתייה),אוכל (מכל סוג) - יש בפנים קפיטרייה (במחירים מופלצים) ככה שאם תהיה רעב אין לך בעיה

ממול השגרירות יש בית קפה עם לוקרים שאתה יכול לאכסן בהם את מכשיריך.

5) בכניסה יש בדיקה מקיפה כולל להוריד שעון,חגורה מהמכנס (:|?) ועוד - אל תתרגש

6) התהליך עצמו די קל,עד שאתה מגיע לאולם המרכזי,שם יקבלו אותך 2 בחורות (במקרה שלי היו פלצניות,אך נתתי לרגש ולעצבים יום חופש באותו רגע ;)),שיסבירו לך בדיוק מה להוציא ולאיפה ללכת.

7) שלב ראשון אאל"ט (ראשון ושני הולכים באנגלית,יש אפשרות לבקש לדבר גם בעברית כמובן) ביצוע טביעת אצבעות,לא לוקח יותר מדקה

8) שלב שני ווידוי טביעות אצבעות

9) שלב שלישי הראיון עצמו - פה חשוב להיות הכי רגוע,אפשר גם טיפה לחייך,לא לחרטט,לענות הכי כנה שאפשר (במקרה שלי היה לי מראיין אמריקאי,שהסתבך קצת עם העברית,וכשהצעתי לעבור לאנגלית חייך לעברי והתחיל "להפגיז" בשאלות כמו "איפה אתע עובד,כמה זמן,איזה תפקיד,בשביל מה אתה הולך,לכמה זמן,והאם אתה מתכנן לחזור" - כמובן שהיו לי תשובות מוכנות מראש ועניתי מבלי למצמץ אך עם מעט גמגומים (בכל זאת התרגשות כלשהי).

10) אם יש לך מזל ונפלת על מראיין טוב,יישאירו אצלם את הדרכון,ויודיעו לך חגיגית שהוא יישלח אליך הביתה עם ויזת תייר בתוקף ל10שנים (שמעתי שנותנים לפחות זמן,כמו שנה או 5,לא בדקתי לעומק) - בכלל כל הקטע של הראיון במקרה שלי היה בלחץ,אולי 40שניות.

היה איתי זוג נשוי בשנות ה30 לחייהם שנכנסו לראיון לפני בהרבה (5דקות) והם כנראה עברו תחקיר הרבה יותר מקיף,כי כשיצאתי הם עוד היו באותה עמדה ולא נראה שהיה להם יותר מדי מזל.

כל העניין הרבה יותר קל ממה שהרוב חושבים,ולוקח ממש מעט זמן (יחסית).

נהג המונית שהסיע אותי משם חזרה לחניון סיפר שהרבה בנות יוצאות משם בוכות והמראיינים כנראה פוסלים על ימין ועל שמאל,בד"כ בגלל שכשרואים ילד שעכשיו השתחרר מהצבא,בלי כסף או נכסים כלשהם,הם "מפחדים" שהם ישתקעו בארה"ב שכאמור,לא אוהבים מהגרים יותר מדי.

לך אין מה לדאוג כי אתה מבוגר (29),עם עבודה מסודרת (?),ומצב כלכלי סביר,ככה שאין סיבה אמיתית שיפסלו אותך.

יחד עם זאת זהו גוף מדיני,שלא חייב הסברים לאף אחד,ואם פוסלים מישהו,אתה צריך לחכות מינימום חצי שנה עד שתזומן לראיון שוב (העמלה של ה143$ לא מוחזרת באף מקרה,אגב)

בהצלחה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

קודם כל הפירוט שקיבלת פה הוא מעולה.

בגדול הם מחפשים לדעת שיש משהו שקושר אותך לפה - משכנתא, דירה, עבודה, עסק, רכב, ילדים, וכו'. אם יש לך חלק מזה, ותצליח לשכנע את המראיין, תקבל את הויזה. אני למשל קיבלתי את הויזה בפעם הראשונה בגיל 13, ולפני כשנתיים בגיל 25 עברתי את התהליך כדי לחדש את הויזה. לא היה לי שום דבר שקושר אותי לארץ, ובכל זאת קיבלתי את הויזה. יכול להיות שזה בגלל שכבר היתה לי - לך תדע. גם אני ראיתי שם הרבה אנשים שיוצאים עם הראש שמוט ומבואסים. הבעיה הכי גדולה היא שכל העלות (כ-700 ש"ח) לא חוזרת אליך במקרה שתסורב, ושצריך לשרוף יום עבודה על הראיון (אני הייתי בשגרירות בסך הכל כ-3 שעות).

שיהיה בהצלחה!

פורסם

כשחבר הלך לפני שנתיים, לקח לו 5 שעות והרבה שאלות להוכיח

כשחבר אחר הלך לפני חודשיים, לקח לו 25 דקות, התור עף בטיל, הוא בא מוכן עם מסמכים שמראים שיש עבודה, כסף ולימודים, הוא ביקש להראות להם וזה לא עניין אותם. הם אמרו לו שלא צריך את זה יותר. והוא קיבל ויזה ל10 שנים.

או שדברים השתנו, או שזה תלוי בתקופה, ביום, ובעומד מולך.

אם אתה מפחד, תשחק על אחד התיקונים לחוקה שלהם. זה יעלה כ1000 דולר. אבל אסור להם לסרב. פרטים בפרטי

פורסם

אפשר תמורת ה1000דולר האלה לקבל ויזת אזרח\עבודה קבועה? אם כן אני מוכן לשלם גם 10000דולר ;)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
אני לא רוצה להיות מוגבל בזמן ולכן הייתי רוצה לקבל את הויזה הרגילה ל10 שנים.

תודה!

אשתי חידשה ויזה לפני כשנתיים - התהליך היה קצר מאוד. היא הזמינה ראיות בתחילת יום העבודה, בשעה 10:00 כבר היתה במשרד שלה (בחיפה). צריך להוסיף שכבר היתה לה ויזה, ביקרה בארה"ב פעמיים בעשור האחרון וכמובן יצאה במסגרת הזמן המוקצב.

תביא בחשבון שהויזה תקפה ל-10 שנים, אבל כל כניסה היא לכל היותר ל-180 יום (חצי שנה, זה בהחלט לא מעט) ויש מרווח מסויים שחייב להיו בין כניסות.

הויזה אינה מבטיחה כניסה לארה"ב - פקיד ההגירה בביקורת הגבולות מוסמך לדחות גם מי שמחזיקים בויזה, ואין לך מושג מה עלול לעורר את חשדם. לפני מספר שנים נכנסתי לארה"ב על דרכון אירופי, בפעם הראשונה לא היתה בעיה, שנה אח"כ זכיתי לחקירה צולבת לגבי האזרחות האירופית שלי, עד שתפסתי שמה שיכניס אותי יהיה הדרכון הישראלי (בלי ויזה) - וכך היה. הצגתי את הישראלי ולאחר דקה עברתי את הביקורת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן שיש עבודה מסודרת, רכב ורצון להשתקע פה בהמשך ואין שום רצון לחפש את עצמי בארה"ב פרט לטיול קצר (חודש +-). הבעייה שאני רואה שיכולה להתעורר שאחרי סיום תואר שנה הבאה אין משהו ממשי שמחזיק אותי בארץ ואין לי הוכחות ממשיות על הרצונות העתידיים בארץ לכן אני אהייה חייב להוכיח להם ולאמת את הרצונות העתידיים שלי פה.

תודה לכולם על התגובות והעצות.

פורסם

עצם זה שיש לך עבודה קבועה ומסודרת אמור "להספיק" להם :)

כמו שאמר GOLF - מה שבעיקר משתיק אותם זה שאתה 100% חוזר לארץ.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

למיטב ידיעתי לביקור בקנדה לא צריך ויזה מראש - היא מונפקת בנקודת הכניסה (בדיוק כמו באירופה). עם זאת כדאי לוודא זאת באתר האינטרנט של השגרירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמובן שיש עבודה מסודרת, רכב ורצון להשתקע פה בהמשך ואין שום רצון לחפש את עצמי בארה"ב פרט לטיול קצר (חודש +-). הבעייה שאני רואה שיכולה להתעורר שאחרי סיום תואר שנה הבאה אין משהו ממשי שמחזיק אותי בארץ ואין לי הוכחות ממשיות על הרצונות העתידיים בארץ לכן אני אהייה חייב להוכיח להם ולאמת את הרצונות העתידיים שלי פה.

תודה לכולם על התגובות והעצות.

תוודא שאתה לוקח איתך הכל - גם ניירת שנראית לך מיותרת לחלוטין. תבקש סוג של אסמכתא ממקום עבודתך שבה מצויין הוותק שלך והתפקיד. עדיף לצחוק על כל השטויות שלקחת איתך מאשר להתקע בלי במקרה שיבקשו לראות.

• תוכן חדש...