Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי דעתי צריך לחזור לשרשור הזה בערך בעוד 30 שנה כשהטכנולוגיה תהיה קצת יותר מתקדמת ואולי אז יהיו פתרונות למצבי חרום בטיסה (אולי גם האנשים יהיו קצת יותר פתוחים לרעינות חדשים).

זאת תיהיה "וואחד" הקפצה !

ובנתיים, פשוט הימנע מלטוס עם החברה הזו ויהיה בסדר :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Hewa_Bora_Airways

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

דרך אגב דניאל,

מעבר לכל המספרים, לא הבנתי את טענתך שבמטוס אין מענה במצב שלא ניתן למנוע את התאונה... אם לא ניתן למנוע אז איזה מענה אתה רוצה? כל המערכת שיש במטוס - שעולות הרבה מאוד כסף - מיועדות למנוע את התאונה...

אגב, ענבים בצד, גם כשאתה הולך ברגל אין לך מענה אם לא ניתן למנוע את התאונה. כשאתה יושב בתחנת אוטובוס רואה מכונית מאבדת שליטה ונוסעת לעברך - מה אתה עושה, לוחץ על כפתור בשעון אינספקטור גדג'ט שלך והמעיל שלך מתנפח לאירבג ענקי? אני מניח שאין לך ילדים, אבל אני מבטיח לך שלחצות כביש עם ילד קטן שנותן לך יד - גם אם זה לא כביש סואן - מפחיד הרבה יותר מלטוס במטוס (וזאת ברמת הפרנויה בלבד, בלי קשר לעובדה הסטטיסטית שחציית כביש גם מסוכנת פי 1000 בערך).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

פחד מטיסות לא נובע ממספרים וסטטיסטיקה. הוא נובע מהעובדה ש:

- הצורה בה מתרחשת התאונה, והידיעה של הנוסעים על עצם התאונה, לפעמים הרבה לפני ההתרחשות, היא המפחידה.

- תחושת חוסר השליטה שיש לנו על הכלי העצום הזה (שימו לב שגם בכביש אין לנו כל שליטה על הנהגים מצידנו או ממול, ולמרות זאת אין לנו תחושה של חוסר שליטה).

- הימצאות בסביבה לא טבעית לאדם. 30000 רגל זה הרבה יותר "לא טבעי" מכביש.

אם הוא יבין שמכאן הפחד, ולא מהסיכוי, אולי הוא יוכל להמעיט את התחושה הזו.

שוב, גם אני לחוץ בטיסות, אבל מבין מאיפה זה נובע ומשתדל להרגע :drinking:

פורסם

יש שני אפשריות למערכות בטיחות - אקטיבית ופאסיבית.

ברכב יש לך איזון יחסית טוב של השתיים.

במטוס לא פרקטי ליישם הרבה בטיחות אקטיבית, אז ממקסמים את הפאסיבית בגבולות הסביר.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
בעקבות הקרע המטוס איבד את כל ההידראוליקה (4 מערכות נפרדות שבמקרה הצנרת של כולן עברה בדיוק בנקודת הקרע, מישהו הזכיר ענבים?). משמעות אובדן ההידראוליקה היא שהמטוס איבד את כל ההגאים וטס ללא כל יכולת שליטה של הצוות.

טייסי פד-אקס הצליחו להוציא לימונדה גם מהלימון הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
טייסי פד-אקס הצליחו להוציא לימונדה גם מהלימון הזה.

לא בג'מבו שבו כל המנועים ממוקמים בקו אחד מתחת לכנף אלא ב DC-10 שבו יש שני מנועים מתחת לכנף ואחד במייצב הכיוון בזנב. זו תצורה שבעזרת מיומנות הטסה גבוהה מאפשרת לשלוט איכשהו במטוס. גם שם הם התרסקו בסוף, אבל על המסלול. ואם אתה מתכוון למקרה שאני מתכוון אליו, זה לא היה פד אקס אלא יונטייד :

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Airlines_Flight_232

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
יש שני אפשריות למערכות בטיחות - אקטיבית ופאסיבית.

ברכב יש לך איזון יחסית טוב של השתיים.

במטוס לא פרקטי ליישם הרבה בטיחות אקטיבית, אז ממקסמים את הפאסיבית בגבולות הסביר.

ההיפך.

במטוס אין כמעט בטיחות פאסיבית (שנועדה להגן עליך במקרה של תאונה - חגורות בטיחות, איזורי ספיגה, כריות אויר)ויש המון, הרבה יותר מברכב בטיחות אקטיבית, שנועדה למנוע את התאונה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

טעות שלי, מדובר במטוס DHL

על רגל אחת, חטפו טיל בכנף האירבאס A300 מעל בגדד, איבדו לחלוטין את כל ההידראליקה ורק ע"י שינויי מצערת למנועים (2 מנועים בלבד, 1 מתחת לכל כנף) הצליחו ללכת סביב (פעמיים), להנמיך לגישה ונחיתה ולהנחית את המטוס על המסלול ללא כל פגע.

שאפו ע נ ק י !!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשביל להרפא מפחד טיסה אני ממליץ לעשות סיבוב בדאון. בזמנו לקחתי סיבוב ממנחת מגידו.

הדבר הזה, עם האקרובטיקה שהוא מסוגל לה, ועם תחושת חוסר ההגנה המוחלטת, מפחיד הרבה יותר מכל דבר אחר שעשיתי, מבנג'י (שמבהיל לשניה אחת בדיוק ואח"כ נחמד) עד צניחה חופשית (שמבהילה מאוד לשניה אחת ואח"כ נחמדה מאוד מאוד). טיסה במטוס "רגיל" נראית אח"כ כמו טיול בפארק.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מנעלים, נא למחוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בשביל להרפא מפחד טיסה אני ממליץ לעשות סיבוב בדאון.

מה שנקרא, טיפול בהלם. :-D

זה באמת מוזר לטוס בכלי שיש לו רק הזדמנות אחת לנחות,

אבל אתה שוכח מזה מהר מאוד כשאתה מקיא כמו כלב (חובב תעופה עם בטן רגישה, צחוק הגורל).

כדי להוסיף חטא על פשע, מסביב היה נוף מטריף של הרי האלפים... :roll:

אם כבר דאונים, וסליחה על הגלישה, הדבר הכי מוזר הוא מהירות הנסיקה -

כשמטוס גורר אותך אתה מגיע לכך וכך מטרים לשנייה,

וכשהדאון תופס טרמיקה טובה, הוא מסוגל לנסוק בקצב כפול מזה, בלי שום מנוע!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

החוויה הכיפית ביותר שהיתה לי במטוס היה לפני כשלוש שנים, כשטסתי בחזרה לארץ מארה"ב. המטוס נקלע לכיס אויר אימתני, וצנח תוך שניות בודדות כמה עשרות מטרים. אני הייתי חגור ככה שלא קרה לי דבר, אבל הנוסעים שעמדו במעבר... :lol:

לזה אני קורא תמורה מלאה לכסף!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אם כבר דאונים, וסליחה על הגלישה, הדבר הכי מוזר הוא מהירות הנסיקה -

כשמטוס גורר אותך אתה מגיע לכך וכך מטרים לשנייה,

וכשהדאון תופס טרמיקה טובה, הוא מסוגל לנסוק בקצב כפול מזה, בלי שום מנוע!

אם כבר דאונים 2#, במקרה נתקלתי בתמונה המהממת הזו:

1982460.jpg

תמיד שאני מתחיל לשוטט שם, אני נדהם מחדש מהצילומים שאני מוצא:

1977075.jpg

1977339.jpg

• תוכן חדש...