Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לתקן אותך - בתוכנית ש-BP מציעים כרגע אתה לא משלם על קוט"ש, אלא על כל ק"מ נסועה בלי קשר למאיפה מגיע החשמל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שישנם מיזמים או חברות שהיגיעו לגבהים מרשימים בזכות האנשים שעמדו בראשן, אבל גם באותם מקרים לא הוסקה ההצלחה לפני שבכלל קרמה עור וגידים, רק בשל מי שעמד בראש. ויש כמובן לא פחות מקרים של הצלחות שיזמו אנשים "רגילים" ואם אתה רוצה להמשיך בסחרור הזה אז יש גם כשלונות כשהעומדים בראש הם בני אנוש מופלאים מסוגו של מר אגסי. בקיצור אתה רוצה לרתום עגלה לפני הסוסים, עשה כהבנתך, אל תנסה במטותא לשכנע שיש בכך הגיון.

פורסם
אני חייב לתקן אותך - בתוכנית ש-BP מציעים כרגע אתה לא משלם על קוט"ש, אלא על כל ק"מ נסועה בלי קשר למאיפה מגיע החשמל.

אתה צודק, הם מוכרים לפי ק"מ,. כרגע זה התוכנית, מקודם התוכנית היתה פר טעינה.

אבל צריך לשים לב תמיד לאותיות הקטנות

פורסם

משהו שעלה כרגע בדעתי.

אם לאחר 4 שנים המכונית תמכר (במשמעות של מכירה, לא השכרה, החכרה, השאלה ושאר מריעין בישין) ללקוח אחר הרי הוא לא יהיה חייב לרכוש "חבילת ק"מ" ממקום-טוב אלא רק את החשמל לו הוא זקוק.

וזה נשמע טוב, בעצם יותר מדיי טוב. הרי מחיר החשמל הדרוש ל"חבילת ק"מ" המסופקת ע"י מקום-טוב הוא פחות ממחיר טנק דלק בודד, כך ששאר הרווח של מקום-טוב (ההפרש בין מחיר "חבילת ק"מ" למחיר החשמל) יצטרך לבוא מאילוצים שיובנו ברכב/מערכת. למשל, למחיר קילווואט לטעינה יוסף מס חשמל (ומי שחושב שיוכל לעקוף זאת ע"י טעינה ביתית לא חוקית כמובן אז שיזכר כי בטסט רושמים את הנסועה והשוואתה לכמות החשמל שנרכשה תוכל לגלות את הטעינה ביתית).

פורסם
משהו שעלה כרגע בדעתי.

אם לאחר 4 שנים המכונית תמכר (במשמעות של מכירה, לא השכרה, החכרה, השאלה ושאר מריעין בישין) ללקוח אחר הרי הוא לא יהיה חייב לרכוש "חבילת ק"מ" ממקום-טוב אלא רק את החשמל לו הוא זקוק.

וזה נשמע טוב, בעצם יותר מדיי טוב. הרי מחיר החשמל הדרוש ל"חבילת ק"מ" המסופקת ע"י מקום-טוב הוא פחות ממחיר טנק דלק בודד, כך ששאר הרווח של מקום-טוב (ההפרש בין מחיר "חבילת ק"מ" למחיר החשמל) יצטרך לבוא מאילוצים שיובנו ברכב/מערכת. למשל, למחיר קילווואט לטעינה יוסף מס חשמל (ומי שחושב שיוכל לעקוף זאת ע"י טעינה ביתית לא חוקית כמובן אז שיזכר כי בטסט רושמים את הנסועה והשוואתה לכמות החשמל שנרכשה תוכל לגלות את הטעינה ביתית).

בלתי אפשר לרשום את כמות החשמל מול כמות הק"מ של הרכב אלא עם כן הרכב יציג זאת על המסך, פאקטור צריכת חשמל היא כמו פקטור צריכת דלק ודרך הנסיעה, נסיעה פרועה או נסיעה בה יש עליות רבות , כמות צריכת החשמל תהיה משמעותית גבוהה כמה וכמה מאשר בנסיעה ללא מזגן, אורות וכביש ישר ולכן לא ניתן לשכלל את צריכת החשמל מול ק"מ .

דבר שני, אין שום איסור בחוק לגבי טעינה, האם מצאת בחוק הגדרה לטעינה "לא חוקית" ??, אין דבר כזה, אתה כן יכול לגנוב חשמל מחברת חשמל וזה כבר עבירה פלילית אבל כל עוד אתה משלם על החשמל של עצמך או מייצר אותו לבד , איש לא יכול להגיד לך איך לטעון וכמה לטעון ברכב פרטי שלך, ותתפלא גם לא BP.

איסור על טעינה פרטית של רכב חשמלי שקנית בכספך היא פגיעה בחופש הפרט, כמו אותם אנשים אשר מיצרים ביודיזל, המדינה מבחינה חוקית לא יכול לדרוש מהם להפסיק כי אין פה שום עבירה.

פורסם
משהו שעלה כרגע בדעתי.

אבל אז לא תוכל להשתמש בשקעים שלהם או בתחנות ההחלפה שלהם.

זאת אומרת שהרכב יהפוך להיות רכב משני בבית לנסיעות קצרות בלבד.

פורסם
בלתי אפשר לרשום את כמות החשמל מול כמות הק"מ של הרכב אלא עם כן הרכב יציג זאת על המסך, פאקטור צריכת חשמל היא כמו פקטור צריכת דלק ודרך הנסיעה, נסיעה פרועה או נסיעה בה יש עליות רבות , כמות צריכת החשמל תהיה משמעותית גבוהה כמה וכמה מאשר בנסיעה ללא מזגן, אורות וכביש ישר ולכן לא ניתן לשכלל את צריכת החשמל מול ק"מ .אני לא רוצה לתת להם רעיונות אך רכב חשמלי בעל דוחף תלת-פאזי ממוחשב מכיל מדידת זרם מאוד מדויקת, כפי שיש ברכב כזה מד קילומטרים ממוחשב ניתן להוסיף (תוכנתית) מד זרם ממוחשב. ההשוואה בין נתוני מד הזרם לצריכת החשמל הנרכש תאפשר לגלות חריגות זעירות (פרומילים). סביר להניח כי ממשלת ישראל היקרה (תרתי משמע) תחייב במס את כמות הזרם המוכנסת למנוע כך שהרכב ימוסה במקרה של טעינה ביתית.

דבר שני, אין שום איסור בחוק לגבי טעינה, האם מצאת בחוק הגדרה לטעינה "לא חוקית" ??, אין דבר כזה, אתה כן יכול לגנוב חשמל מחברת חשמל וזה כבר עבירה פלילית אבל כל עוד אתה משלם על החשמל של עצמך או מייצר אותו לבד , איש לא יכול להגיד לך איך לטעון וכמה לטעון ברכב פרטי שלך, ותתפלא גם לא BP. חוק? איזה חוק? ראשית, ניתן להעביר זאת כתקנה ("מטעמי בטיחות" או משהו מומצא אחר) שדורשת רק את אישור השר ובמקרה הגרוע יותר יחוקקו, יצביעו ויאשרו חוק כזה בקלות (נאמר ויסתירו אותו בתוך אחת מתוך הצעות החוק ההזויות של המשרד לאיכות הסביבה).

איסור על טעינה פרטית של רכב חשמלי שקנית בכספך היא פגיעה בחופש הפרט, כמו אותם אנשים אשר מיצרים ביודיזל, המדינה מבחינה חוקית לא יכול לדרוש מהם להפסיק כי אין פה שום עבירה. בחייך. קראתי לפני כשנה, אאל"ט, שיצור ביודיזל (פרטי) ידרוש אישור ויוטל עליו מס. חוץ מזה, פגיעה בחופש הפרט? הטענה הזו עלתה בתביעות של רוכשי מכשירים סלולרים שלא דרך החברות הסלולריות בדרישה לקבלת כרטיס סים ונדחתה ע"י ביהמ"ש.

Arilou, אם זה היה אפשרי (טעינה ביתית ללא תשלום מס) אז זה יהיה מאוד כדאי לשימוש ללא מעט אנשים. טעינה רציפה של 12 שעות (מקו רגיל של 16 אמפר כמו קו של מכונת כביסה או דוד"ש) תטען ב 24 קילווואט (טווח תיאורטי של 60-80 ק"מ). ד"א, רכב משני? רוב הזוגות הנשואים שאני מכיר מחזיקים בשתי מכוניות בכל מקרה, הרכב המיועד לפיזור/איסוף ילדים, נסיעות לסופר וסידורים (רכב האישה בדרך כלל:-D) יהיה כדאי מאוד כרכב חשמלי.

פורסם

כמו שמשרד התקשורת פתח את שוק הסלולרי וסגר לחברות הסלולר את האפשרות לנעול את הטלפונים הסלולרים כדי לעבור למתחרים, ככה לא ניתן לקבוע כי על פי חוק תוכל לטעון את הרכב החשמלי שלך רק אצל חברת X .

אף גוף ממשלתי לא יכל לחייב אזרח לרכוש שירות מגוף פרטי שיש לו בלעדיות בתחום, האם ראית חוק שקובע שתדלוק של רכבי גפ"מ יעשה רק בתחנות X ולא בתחנות Y ? האם הסיכון בתדלוק בגפ"מ לא יותר מסוכן מאשר חיבור שקע חשמל לרכב ?

האם כך האם אנשים שרכשו טויוטה פריוס חדשה לא יוכל לטעון את הרכב בבית כי צריך ללכת רק ך BP ?

ודבר נוסף, חיבור תלת פאזי קיים כמעט בכל בית חדש, אין שום בעיה להגדיל פאזה מ 25X3 ל 40X3 ולייצר קו נפרד לטעינת רכב חשמלי בבית ללא תלות בחברה זו או אחרת.

המדינה לא כלכך מהר תיכנס לחוקים ותקנות בקשר לטעינה , במיוחד כאשר גוף כמו מכון התקנים מסרב בכלל לאשר את עמדות הטעינה וצורת הטעינה של BP. וכנ"ל משרד התחבורה ומשרד הגנת הסביבה.

פורסם

אוי, כמה שאתה טועה:?

-עד שלא שונה החוק, לא היה ניתן לרכוש טלפון סללורי בחו"ל ולהפעילו בארץ. הטיעון היה "דגם לא בדוק עלול לגרום להפרעות", לטלפון סללורי שכבר נמכר בארץ (ע"י המשווקים הרשמיים) הטיעון היה "עקב חוסר התמיכה של המשווקים הרשמיים לא ניתן לשמור על תקינות המכשיר ואז הוא עלול לגרום להפרעות".

-סביר להניח כי ברכבים יותקן מעין אימוביליזר לטעינה (התירוץ יהיה כמובן מטעמי בטיחות/בקרה/גניבה) שלא יאפשר טעינה ממטען לא מקורי, הסרת האימוביליזר לפי דרישה תוכל לאפשר להם לבטל את האחריות בטענה כי הרכב עבר שינוי.

-הטעות הגדולה ביותר היא שהמדינה לא תחוקק חוקים ותקנות בקשר לטעינה. היום אתה משלם מחצית ממחיר הדלק במס, טעינה לא מבוקרת לא תאפשר לגבות סכומים אלה. אם אתה מצפה כי עלות התידלוק החודשי שלך בחשמל תהייה 200-300 ש"ח לחודש אז אתה ממש אופטימי ברמות.

פורסם

אתם יודעים מה נראה לי שיקרה?

"היום (יום רביעי בתאריך כך וכך בשנת טרם הגיעה), הוחלט בממשלה פה אחד, להוריד את מחיר הדלק מ-750 ש"ח לליטר, ל-5 ש"ח לליטר, ע"י חיתוך כואב במס הבלו שעומד היום על 54608798572976239847%.

בד בבד, חברת החשמל מעלה תעריפים באחוז דומה. מחיר לקוט"ש יעמוד על 750 שח..."

בדיוק כמו שהוטל מס חדש על הגפ"מ בזמנו, ברגע שיהיו מספיק משתמשים בשיטה של אגסי, משהו יזוז בממשלה שלנו לכיוון לקחת על זה מס. סביר להניח שהממשלה תיזום מס על זיהום לתחנות הכח, ורק להן, כדי שיהיה להן תירוץ להעלות את המחירים של החשמל או משהו בסגנון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אוי, כמה שאתה טועה:?

-עד שלא שונה החוק, לא היה ניתן לרכוש טלפון סללורי בחו"ל ולהפעילו בארץ. הטיעון היה "דגם לא בדוק עלול לגרום להפרעות", לטלפון סללורי שכבר נמכר בארץ (ע"י המשווקים הרשמיים) הטיעון היה "עקב חוסר התמיכה של המשווקים הרשמיים לא ניתן לשמור על תקינות המכשיר ואז הוא עלול לגרום להפרעות".

-סביר להניח כי ברכבים יותקן מעין אימוביליזר לטעינה (התירוץ יהיה כמובן מטעמי בטיחות/בקרה/גניבה) שלא יאפשר טעינה ממטען לא מקורי, הסרת האימוביליזר לפי דרישה תוכל לאפשר להם לבטל את האחריות בטענה כי הרכב עבר שינוי.

-הטעות הגדולה ביותר היא שהמדינה לא תחוקק חוקים ותקנות בקשר לטעינה. היום אתה משלם מחצית ממחיר הדלק במס, טעינה לא מבוקרת לא תאפשר לגבות סכומים אלה. אם אתה מצפה כי עלות התידלוק החודשי שלך בחשמל תהייה 200-300 ש"ח לחודש אז אתה ממש אופטימי ברמות.

יש רק בעיה אחת בעניין, המדינה כרגע לא יכולה לעשות כלום ולא לשנות כלום כל עוד לא נקבע תקן לרכב, מכון התקנים מסרב לאשר תקן טעינה לרכב והדבר מוזר בכלל שניתן אישור למכור את הרכב בארץ ללא אישור מכון התקנים.

תאר לך סיטואציה בה מגיע אדם, שמחליט למכור בארץ מכונת כביסה מהפכנית שלא משתמשת בסבון, רק מים, אבל... הוא אומר למכון התקנים, תשמעו המכונה שלי עובדת על 500V, דו פאזי.

מכון התקנים יתן לו פרס של איסור מכירת המוצר בארץ בגלל חוסר תקינה למתח בארץ, ואז בה הבחור ואומר, תשמעו, אני ימכור עם המכונת כביסה שתקנו גם ממיר מתח מיוחד שיקח 220V וימיר את זה ל 500 דו פאזי, ואתם רק תשלמו לי על המכונה מחיר מלא

ועל החשמל, אבל עם תנסו לבנות ממיר משלכם תאבדו את האחריות, בכל מקרה גם פה מכון התקנים יסרב לאשר את מכירת המכונה בארץ מתאמים של חוסר תקינה.

המדינה לא יכול לחוקק תקנה או חוק על טעינה בטיחותית , כאשר הגוף הממונה מטעם המדינה פסל את השיטה .

למרות שבמדינת "חלם ישראל" הכול אפשרי

פורסם

שלום חברים, סחבק חדש בפורום, בבקשה לא להתנפל :lol:

אני במקרה מתעניין במכוניות חשמליות מהכיוון הפיננסי, במובן שמעבר פוטנציאלי מנפט לחשמל בתחבורה ישנה הרבה מאוד דברים בעולם בכלל, ובישראל בפרט. יצא לי לקרוא הרבה מאוד על הנושא, כולל על הפתרון של אגסי(שהוא אגב בכלל לא פונקציה בתמונה הכוללת בעולם).

לדעתי השאלה של אופן הטעינה קשורה יותר להחלטות היצרנים בחו"ל מאשר למה שהממשלה שלנו רוצה לעשות. כרגע כל המכוניות החשמליות שנמכרות בחו"ל טוענות משקע רגיל, או מ"תחנת טעינה" שהיא שקע רגיל דה-פקטו עם כמה פיצ'רים. אין סיבה שאצלינו הפתרון יהיה שונה. אם כל הסיפור הזה של מכונית חשמלית יצליח בעולם זה יגיע אלינו מהר מאוד כך או אחרת.

מה שכן, מבחינת המיסוי המדינה תצטרך להטיל מס מכיוון אחר כדי לסגור את החור על הבלו. מס גודש נראה לי הגיוני.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
שלום חברים, סחבק חדש בפורום, בבקשה לא להתנפל :lol:

אני במקרה מתעניין במכוניות חשמליות מהכיוון הפיננסי, במובן שמעבר פוטנציאלי מנפט לחשמל בתחבורה ישנה הרבה מאוד דברים בעולם בכלל, ובישראל בפרט. יצא לי לקרוא הרבה מאוד על הנושא, כולל על הפתרון של אגסי(שהוא אגב בכלל לא פונקציה בתמונה הכוללת בעולם).

סיבוב קצר ברשת ילמד אותך שהפתרון של בטר פלייס הוא לחלוטין פונקציה בתמונת העולם הכוללת. יתרה מכך הוא אחד הפתרונות המלאים הבודדים (אפשר להתווכח טוב או לא טוב אבל מלא!!)

לדעתי השאלה של אופן הטעינה קשורה יותר להחלטות היצרנים בחו"ל מאשר למה שהממשלה שלנו רוצה לעשות. כרגע כל המכוניות החשמליות שנמכרות בחו"ל טוענות משקע רגיל, או מ"תחנת טעינה" שהיא שקע רגיל דה-פקטו עם כמה פיצ'רים. אין סיבה שאצלינו הפתרון יהיה שונה. אם כל הסיפור הזה של מכונית חשמלית יצליח בעולם זה יגיע אלינו מהר מאוד כך או אחרת.

מה שכן, מבחינת המיסוי המדינה תצטרך להטיל מס מכיוון אחר כדי לסגור את החור על הבלו. מס גודש נראה לי הגיוני.

ברוך הבא....לא מתנפל אבל.....

"כל המכוניות שנמכרות בחו"ל "- אתה מודע על אילו מספרים קטנים אתה מדבר כאן. פחות מ1% מכלל התחבורה העולמית

שים לב שלמעט בטר פלייס כמעט אין עדיין פתרונות כוללים, כלומר תשתית של הרכב החשמלי כך שכבר בשנים הקרובות יוכלו צרכנים להשתמש בו באופן מלא

לא יודע לגבי מס גודש אבל אין ספק שהאינטרס של המדינה במיסי הבלו הוא גורם דומיננטי בפתרון הטעינה והסוללות של בטר פלייס. בזמנים שהדרישה לפתיחת תקציב המדינה וקיצוץ בתקציב הבטחון עולה חדשות לבקרים לצערי קשה לי לראות איך המדינה נותנת אישור לכל פתרון מסוג אחר

ואפרופו טעינה, הנה כתבה מעניינת שפורסמה לאחרונה בדה מרקר ועוסקת בפתרון הטעינה המבוקרת

http://www.themarker.com/cars/1.1482948

כמו שאמרתי אפשר להתווכח על טיב הפתרון של בטר פלייס והאם הוא טוב או רע לצרכנים, העניין הוא שכרגע לאור כל המשתנים ואינטרסים (מעבר לאינטרס הרווח של בטר פלייס) הוא הפתרון שנראה הכי קרוב לדבר האמיתי

תחגרו ותחזיקו חזק....הנסיעה מתחילה !! :brickwall:

פורסם
אני במקרה מתעניין במכוניות חשמליות מהכיוון הפיננסי
פיננסית בלבד אין כל זכות לרכב חשמלי (בין אם חשמלי טהור ובין אם היברידי) לנהג ישראלי הנוסע 17K ק"מ שנתי. כמו במערכות "ירוקות" אחרות הרווח ו/או התמריץ להשתמש במערכת כזאת מופיע בצורה של סיבסוד ישיר (מכירת החשמל מתאים סולאריים לח"ח) או עקיף (הקטנת המיסוי הישיר על רכב חשמלי).

סיבוב קצר ברשת ילמד אותך שהפתרון של בטר פלייס הוא לחלוטין פונקציה בתמונת העולם הכוללת. יתרה מכך הוא אחד הפתרונות המלאים הבודדים (אפשר להתווכח טוב או לא טוב אבל מלא!!)

תרשה לי לא להסכים איתך. פיתרון מלא? בטח, לאחר שאתה בונה תשתית מאפס:wink: בנוסף, רוב הרכבים ה"אלטרנטיבים" (שאינם מונעים בבנזין/סולר/גפ"מ בלבד) האחרים אינם מאלצים אותך להיות תלוי בטכנולוגיה/תשתית יחודית. רכבים הברידיים יכולים לתדלק בבנזין/סולר/גפ"מ ורכבים חשמליים אחרים מאפשרים טעינה (אומנם איטית) סטנדרטית מרשת החשמל.

ואפרופו טעינה, הנה כתבה מעניינת שפורסמה לאחרונה בדה מרקר ועוסקת בפתרון הטעינה המבוקרת
קשה להבין כיצד הכתבה הזאת מסייעת לך. מוסכם כי טעינה מבוקרת היא אכן הפיתרון האופטימלי מבחינה כלכלית אולם הוויכוח הוא האם "מקום-טוב" תקבל עלייה בלעדיות מלאה. אם תסתכל אחורה בעלילות הכבלים/ערוצי טלוויזה תראה מהי הסכנה בהענקת בלעדיות מלאה בתשתית, אספקה ושירותים נוספים למונופול.
פורסם

דווקא מקובל להעניק מונופול ואפילו סובסידיה בתחום מסויים בשביל להאיץ אותו במשך כמה שנים, ואז לחייב באותה נחישות את המונופול להתפרק.

ככה אחרי שחברת BP תפרוס את התחנות שלה והשקעים שלה, אחרי מספר שנים הם יהיו מחוייבים למכור את טכנולוגיית החלפת המצברים למי שירצה, ולתת למפעילה וירטואלית למשל לספק שירות באמצעות השקעים החכמים שלהם.

ואז תגיע הבייתה ויהיו לך כמה אפשרויות לטעון את המכונית - דרך פז, דלק, סונול, דור ו-BP. והכל יהיה באותו שקע בדיוק, אבל עם תנאים שונים (מחיר, מהירות, זמינות וכו').

לפחות ככה זה אמור להיעשות. בפועל בארץ הקודש מה שיקרה זה שיוקם המונופול ואחרי 40 שנה הציבור יצא להפגין נגדו ;)

• תוכן חדש...