Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי סובארו אימפרזה L 98' ולפני ארבעה חודשים התחילה לו בעיה עם ההנעה, אחרי נסיעות קצרות במיוחד בימים חמים

הייתי צריך לחכות 10-15 דקות עד שהוא יניע לי.

אחרי שבהנעה הזרמתי דלק לבסוף כשהוא הצליח להניע לא יצא עשן שחור מאחורה ולא כלום, ממה שאני הבנתי הדלק לא זרם.

הייתי אצל כמה וכמה מוסכניקים, אמרו לי לנתק את האימבולייזר ניתקתי, לא עזר, אחרים אמרו לי עוד תאוריות שיכולות להיות ואחד אחר שלפי מה שאומרים עליו מבין עניין אמר שזו בעיה ב-CrankShaft שלפי מה שאני הבנתי יש בפנים איזשהו סליל שאמור להעביר מתח כלשהו ואם הוא חם מדיי אז הוא רחב ואם הוא קר אז הוא מתכווץ.

הוא רצה לי 800 שקל (!) כולל התקנה רק על החלק הזה בדקתי באינטרנט והחלק הזה עולה 120 עם משלוח וההתקנה עצמה זה כולה חיבור ובורג.

בקיצור לא החלפתי עדיין את הקראנקשפט והחלטתי שבכל פעם שהרכב לא מניע אני אשפוך טיפה מים על הקראנקשאפט בשביל לקרר אותו זה עבד בכל פעם כבר שבועיים.

אתמול נסעתי עם הרכב והרגשתי שהטורים מתחילים לרדת בהדרגתיות ,אחרי 30 שניות בערך לא היה טורים בכלל והרכב הפסיק לנסוע, מכיוון המנוע אני שומע בומים כאלה וכל הרכב רועד, הרכב עצמו מניע בכל פעם אבל אי אפשר לנסוע איתו, אני נותן גז ואין כלום רק את הבומים האלה.

עכשיו לפני שאני יזמין גרר ואקח אותו למוסך רציתי לשאול האם זה הגיוני שהבעיה הזו היא בקראנקשאפט? שיכול להיות שהשינויים בטמפרטורה גרמו לו נזק כלשהו? כי אם כן אני יזמין את החלק החדש ויתקין אותו כבר לבד במקום לשפוך כסף על תיאוריות מופרכות

של מוסכים.

סליחה על החפירה אבל זה בשביל לספק לכם כמה שיותר מידע. תודה רבה.

הנה החלק:

W01331652587DEM.JPG

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

כוונתך בוודאי לחיישן גל ארכובה, ולא לגל ארכובה (קראנקשאפט).

במקרה שלך ההבדל בין 120 שקל, לרכיב שנמכר באינטרנט, לבין 800 שדרשו במוסך הוא האחריות לאבחון!

במידה והאיבחון של "יודעי דבר" שגוי , החלפת חיישן גל ארכובה , תיהיה זולה אך לא תפתור לך את הבעייה.

וכך תשאר עם רכב עם חיישן חדש, אך עם רכב המתקשה להתניע במנוע חם.

לכן ללא אבחון במוסך, בעל ציוד דיאגנוזה יעודי, החלפת החיישן עלולה להסתיים בברכה לבטלה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הייתה לי בעיה דומה לשלך עם אימפרזה 95. החיישן הוחלף (עלה לי בזמנו 1000 ש"ח כולל התקנה ואיבחון) והבעיה נפתרה.

אם אכן יש באפשרותך לרכוש במחיר הזה, הייתי הולך על זה ומנסה. הכי הרבה הפסדת 120 ש"ח.

פורסם

גם ברכב של חבר אימפרזה 2006 הייתה בדיוק בעיה כזו החלפת חיישן גל ארכובה פתרה את הבעיה.

אבל זה לא אומר שגם אצלך הבעיה היא כזו בדיוק, יתכן וחיישן אחר אצלך תקול יכול להיות גם חיישן טמפ' נוזל קירור ועוד כמה וכמה סיבות, לכן הכי נכון זה לחבר סורק תקלות ולבצע איבחון יותר מדוייק מאשר סתם לזרוק השערות או סתם להחליף חלקים ולבזבז כסף.

רצוי שבמוסך יבצעו נסיעת מבחן שזהה לתנאי נהיגה שלך כדי שהבעיה תופיע באיזור המוסך ואז כשהיא מופיעה לחבר מיד סורק תקלות, לנסות להתניע ולקרוא אם יש סינגל(קריאה) מהחיישן גל ארכובה, במידה ויש קריאה אז החיישן תקין, במידה ואין אז החיישן תקול, כמובן כשהבעיה מופיעה ומחברים סורק תקלות תופסים את הבעיה "על חם" ומיד מגלים איזה חיישן תקול.

בדוק אם תוך כדי ניסיון ההתנעה אם משאבת הדלק פועלת, יתכן שהממסר של משאבת הדלק תקול ופעם עובד ופעם לא, משום שציינת כשהזרמת דלק אז הצלחת להתניע.

אם יש לך קצת ניסיון במכונאות, תוכל לנסות לאתר את הבעיה בצורה הבאה:

תכין מראש שיהיה לך ברכב פלאג תקין ולא משנה של איזה רכב, איך שהבעיה מופיעה לך והמנוע לא מניע, מיד נתק חוט הצתה אחד מהמנוע, חבר לחוט הצתה שניתקת את הפלאג שהכנת מראש, תצמיד את הפלאג לגוף המנוע ותחזיק את החוט הצתה ולא ליגוע בפלאג כדי שלא תקבל שוק חשמלי, בקש ממישהו שינסה להתניע ותוך כדי אתה תסתכל אם יש ניצוץ בפלאג החיצוני שחיברת.

אם אין ניצוץ 99.9% שהבעיה היא בחיישן גל ארכובה, אם יש ניצוץ החיישן תקין.

• תוכן חדש...