Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב:

טרנספורטר שנת 2000 שעבר 413K.

אני רוצה לשים ברכב שמן סינטטי מלא, במקום החחצי סינטטי שיש כרגע.

כיצד לבצע את ההחלפה? אני פוחד לעשות פלאשינג ואז שהרשתית משאבת שמן תיסתם.

מהי הדרך הבטוחה ביותר לכך?

בנוסף, מה דעתכם על השמן של חברת דלק?

הייתי בטוח שאני אקנה שמן של יורול כמו שמשתמשים בצ'מפיון אבל בעקבות השירשור הנ"ל יש לי ספקות, אשמח אם תועלו לעזור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=391283

תודה רבה.

קובי

פורסם

ראשית, מדוע אתה רוצה לשים שמן סינטטי?

הרכב עם קילומטרז' גבוה. לשמן סינטטי יש יכולות ניקוי גבוהות וקראתי בכמה מקומות באינטרנט על תלונות של משתמשים שהשמן סינטטי גרם להזעת שמן מהאטמים בגלל ניקוי פיח שהצטבר במהלך השנים.

אינני יודע אם פלאשינג הוא הפתרון לכך-ייתכן שהוא רק יחמיר את המצב אם הוא לא בוצע אף פעם (או לפני הרבה זמן).

לגבי המעבר-לא אמור להיות משהו מסובך מדי. החלף שמן+פילטר שמן וזה הכל. שים עין על תצרוכת השמן.

לגבי השמן של חברת "דלק"-אני לא הייתי משתמש בשמן הזה. חברת "דלק" לא מופיעה באתר של API ולכן אין לשמן הזה "תו תקן" בינלאומי ומוכר.זה שהשמן "תואם" לתקן API (מבחינתם) לא תופס לגביי. במאזדה ליסינג שלנו שמו שמן של "דלק" בטיפול השנתי, ולאחר פחות מ 1000 ק"מ השמן השחיר לגמרי. אשאיר לך לתהות האם השמן הזה היה באיכות טובה :roll:.

אם החלטת לשים שמן סינטטי-יש הרבה חברות טובות (כגון royal purple שאני משתמש בהם). בצע חיפוש בפורום.

פורסם

בלי להתייחס לשמן שהזכרת, שמן משחיר אינו מעיד על איכות נמוכה. השמן אמור לספוח אליו פיח.

אין סיבה להחליף לשמן סינתטי במנוע שעבר 400K כאשר הייצרן הגדיר למנוע שמן מסוג חצי סינתטי. אתה יכול לקצר את מרווחי החלפת השמן אם אתה רוצה.

פורסם

שתי אפשרויות.

הפשוטה: תחליף וזהו. יתכן שיהיו לך נזילות ממחזירי שמן.

יותר מסובכת: תחליף את כל מחזירי השמן ואז תעבור לסינטטי.

דני

פורסם

אין סיבה להחליף לשמן סינתטי במנוע שעבר 400K כאשר הייצרן הגדיר למנוע שמן מסוג חצי סינתטי. אתה יכול לקצר את מרווחי החלפת השמן אם אתה רוצה.

לא נכון, זה מיתוס.

לשמן סינטטי יש רק יתרונות על פני שמן מינרלי או חצי סינטטי. החסרון היחיד הוא המחיר שלו.

אין שום בעייה ואף מומלץ לעבור לשמן סינטטי בכל מנוע ובכל גיל. ההסתייגות היחידה היא לגבי המדרג שלו, יש להשתמש בשמן 30/40/50 בהתאם לבלאי ושחיקת המנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הרכב:

טרנספורטר שנת 2000 שעבר 413K.

בנוסף, מה דעתכם על השמן של חברת דלק?

הייתי בטוח שאני אקנה שמן של יורול כמו שמשתמשים בצ'מפיון אבל בעקבות השירשור הנ"ל יש לי ספקות, אשמח אם תועלו לעזור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=391283

תודה רבה.

קובי, למה אתה רוצה לעבור לשמן סינטטי ?

היכן קראת שמעבר לשמן סינטטי יגרום לסתימה ברשתית של משאבת השמן ? אם יש ברשותך מאמר או אזהרה של ייצרן הרכב או חברת שמנים אשמח לקבל קישור למידע בעניין (לא לקישורים של כותבים בפורומים או מכונאי שנתקל פעם או פעמים בסתימה עקב מעבר לשמן סינטטי).

תודה

איזה כייף לי :)

פורסם
לא נכון, זה מיתוס.

לשמן סינטטי יש רק יתרונות על פני שמן מינרלי או חצי סינטטי. החסרון היחיד הוא המחיר שלו.

אין שום בעייה ואף מומלץ לעבור לשמן סינטטי בכל מנוע ובכל גיל. ההסתייגות היחידה היא לגבי המדרג שלו, יש להשתמש בשמן 30/40/50 בהתאם לבלאי ושחיקת המנוע.

איתמר.

אני מתייחס לנתונים הספציפיים של Kobic9 : רכב מסחרי בן 11 שנה, 413K , במה יועיל לו (למנוע, לא לקובי) המעבר לשמן סינתטי? יפחית את הבלאי? ישפר את הביצועים?

מבחינה כלכלית, אני לא מוצא סיבה לעבור לשמן סינתטי מלא.

היתרונות של שמן סינתטי מלא על פני שמן חצי סינתטי הם בעיקר בעמידות נגד התחמצנות וביציבות של תכונות השמן.

בעלות נמוכה יותר, אפשר לקנות שמן חצי סינתטי איכותי של יצרן אמין העונה למפרט VAG, ולהחליפו במרווחי זמן המתאימים.

פורסם

כמו שאיתמר אמר, המעבר לסינטטי מלא יעשה רק טוב, מה שכן (וזה מצוין אצל חברות השמנים כמו רויאל ומובייל), יכולות להיחשף במנוע נזילות קלות ובנוסף במעבר לסינטטי מלא יש לבצע החלפה שנייה אחרי 5 אלף קילומטר ורק אח"כ לחזור למסגרת החלפות היצרן.

פורסם

למה לשים שמן סינטטי מלא?

לא חסר סיבות, בין היתר משום שהרכב זה רכב משא שעובד במאמצים גדולים ולכן אני רוצה שמן סינטטי מלא על שישמור על המנוע, שיצמד יותר טוב וגם שלא יגזר בעומס.

שמן שמשחיר זה שמן טוב, אם הוא לא משחיר אז אני מציע לך לעבור לשמן אחר ובמהירות, חלק מתפקיד השמן הוא לספוח אליו את הפיח, אם השמן אינו משחיר סימן שהוא לא סופח את הפיח(כמובן שאין זה תואם רכב חדש).

לגבי תקנים- כל השמנים חסרי תקנים אמיתיים והרוב זה עבודה בעיניים, תוך כדיי סיכון הנהג והנוסעים( לדוג' מדוע אין תקן על נקודת ההבזקה של השמן במנוע?).

מרק- אין לי שום מסמך, הכל השארה אישית שלי הרי אם המנוע עבר 400K ויש בו פיח. אזי אני חושב שביצוע של פלאשינג למנוע יוריד את כל הליכלוך לאגן השמן ועלול לסתום את המשאבה.

מהי דעתך?

מבחינת כללית אין לי בעיה משום שאני קונה את כל השמנים במחירי עלות דרך חבר, הוא הציע לי למשל את השמן של דלק אבל אני לא ממש מכיר אותו ואת התוספים שלו.

תודה רבה לכולם!

קובי

פורסם
למה לשים שמן סינטטי מלא?

לא חסר סיבות, בין היתר משום שהרכב זה רכב משא שעובד במאמצים גדולים ולכן אני רוצה שמן סינטטי מלא על שישמור על המנוע, שיצמד יותר טוב וגם שלא יגזר בעומס.

מסכים איתך.

שמן שמשחיר זה שמן טוב, אם הוא לא משחיר אז אני מציע לך לעבור לשמן אחר ובמהירות, חלק מתפקיד השמן הוא לספוח אליו את הפיח, אם השמן אינו משחיר סימן שהוא לא סופח את הפיח(כמובן שאין זה תואם רכב חדש).

ממש לא. שמן שמשחיר *מהר מדי* יכול גם להראות לך שהיכולת שלו לספוח פיח שווה ל*** עקב התחמצנות מהירה שלו ושל חבילת התוספים ואיבוד התכונות שלו.

לגבי תקנים- כל השמנים חסרי תקנים אמיתיים והרוב זה עבודה בעיניים, תוך כדיי סיכון הנהג והנוסעים( לדוג' מדוע אין תקן על נקודת ההבזקה של השמן במנוע?).

האם יש לך מידע מוסמך שתומך בטענה שלך? בוא ואפתיע אותך-כדי לקבל תקן של API לא מספיק לשלם מאות דולרים, אלא צריך לשלוח דגימות אקראיות על פי דרישתם למעבדות של הגוף הזה כדי להמשיך ולקבל את התקינה הראויה.

אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן להסתכל כאן.

תודה רבה לכולם!

ובשביל הנוחות, הנה הציטוט הרלוונטי מהמסמך של API:

1.2.8 The test data that support product claims are the responsibility of the individual marketer. The

API

Lubricants Committee through its Base Oil Interchange (BOI)/Viscosity Grade Read Across (VGRA)

Task Force develops Base Oil Interchange and SAE Viscosity-Grade Engine Testing Guidelines. The

API Lubricants Committee and BOI/VGRA Task Force will determine if the matrix testing described in

Appendix C is to be conducted for the new engine tests so that sufficient data is available to allow the

establishment of appropriate Base Oil Interchangeability and Viscosity-Grade Engine Testing Guidelines

simultaneous with the establishment of the category performance criteria. Marketers may choose to use

the API Base Oil Interchangeability Guidelines, the API Guidelines for SAE Viscosity-Grade Engine

Testing, or both in lieu of specified engine testing. However, the decision to use such guidelines does not

absolve the marketer of the responsibility to ensure that each licensed engine oil satisfies all engine and

bench testing performance requirements.

1.2.9 All engine oils licensed to use the API Marks are subject to conformance audits. Conformance is

determined by comparing measured physical and chemical properties of the oil with licensing data on file

at API. In addition, a limited number of products will be randomly selected for engine and bench testing.

פורסם

אין לי כאן את החומר לגבי השמנים, אני אוכל לחפש לך ולהעלות להראות לך מה כן בודקים במעבדה ומה לא.

ובחזרה לנושא המקורי:

מהי הדרך הנכונה והמומלצת לביצוע מעבר לשמן סינטטי מלא?

האם לעשות פלאשניג למנוע? האם רק לרוקן את השמן הקיים ולמלא סינטטי מלא ולהחליפו אחר 5K(אולי להחליף מהר יותר? כי 5K יקח לי יותר מחצי שנה לעשות, הרכב נוסע סה"כ 8K בשנה, וזאת גם סיבה לעבור לסינטטי מלא משום שהרכב לא מצבע נסיעות ארוכות במיוחד).

האם לפתוח את הקרטר ולנקות? אם כן אז בעזרת מה לנקות?(אם לפתווח קרטר יש לשים אטם או שאין אטם מתאים וליש למרוח סיליקון?)

מהי דעתכם?

אשמח לקבל את עצתכם.

קובי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש בעיה עם מנוע שעבר קילומטרז' גבוה כמו שלך. אם תכניס שמן סינטטי ללא פלאשינג, הוא יסחוף לך משקעים שעד עכשיו אטמו את האטמים השונים בבוכנות ובמכסה השסתומים, יגרום להזעה וכל הבוצה תיסחף למטה ותגרום לסתימה נוספת. לכן לדעתי עדיף לעשות פלאשינג, לאחר מכן לנקות את הרשת ואת הקרטר ולבדוק שאין בעיית בוצה, ולהחליף אטם במידה וקיים שם אחד-אינני בטוח שהחליפו אותו. אינני יודע באילו חומרים מנקים את הקרטר ואת רשת השמן.

לדעתי אתה עושה לעצמך יותר מדי עבודה במעבר לסינטטי. אם הרכב נוסע 8K בשנה, עדיף לך להשאר עם השמן החצי סינטטי ופשוט להחליף אותו פעמיים בשנה יחד עם הפילטר. היה לך שווה לעבור לסינטטי אם הרכב היה מבצע נסיעות עם קילומטרז' כמעט כפול. עדיף שמן חצי סינטטי שמוחלף פעמיים בשנה, מאשר שמן סינטטי שיושב שנה שלמה במנוע ללא החלפה.

פורסם

לשמנים סינתטים יש חסרון בכושר נייפוח גומיות נמוך ולכן צפויות נזילות ממחזירי שמן וגומיות שסתומים.

לשמנם סנתטיים כושר ניקוי פיח גבוה יותר משמן רגיל ולכן וצפויה עליה בתצרוכת השמן עקב ניקוי פיח בטבעות בוכנה ומחזירי שמן.

לאור הרשום לעיל, אני לא ממליץ על מעבר לשמן סינתטי מלא ברכב עם כזו נסועה ושנתון כזה.

• תוכן חדש...