Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיאסטה במחיר נכון עם האבזור של האוטומטית ועם תיבה ידנית. לדעתי תהיה שוברת שיויון!

אבל משום מה אני לא כלכך רואה את דלק מוטורס עושים צעד בכיוון :roll:

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממש בספק שדלק יורידו את המחיר של ה2 או הפיאסטה החדשה לאזור ה69,9K.

דלק, בתור יבואנית שמוכרת בעיקר לליסינג, תירק ללקוחות העיקריים שלה בפנים עם מהלך כזה. מי באמת יקנה מאזדה-2-ליסינג ב65~70K בת שנתיים אם אפשר לקנות חדשה כזו, מהסוכנות, באותו מחיר?

בקיצור, לא יקרה.

אני אישית מקווה שמאיר יתעוררו עם כיסוח מחיר לג'אז, אפילו בגרסא 1.2 הבסיסית ב69,9K יהיה להם להיט מכירות שיוציא אותם מהתרדמת.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

פיקה אני אסביר לך איפה אתה טועה - לפי תקנון הNCAP כל מכונית נבחנת עם אבזור הבטיחות המינימאלי איתו היא נמכרת באירופה. לכן המבחנים הללו תקפים עבור כ"א מהדגמים הנמכרים באירופה - כי האפשרות היחידה היא לקבל את הרכב עם אבזור בטיחות נוסף, אף פעם לא עם אבזור חסר ביחס למבחן.

הבעיה שלנו (לא רק בתחום הרכב) היא שאנחנו לא שייכים לאירופה. לכן הגרסאות שנמכרות בישראל לא רלוונטיות למבחן. כך לדוגמה טויוטה קורולה נבחנה באירופה עם יותר כריות אוויר ממה שהיו לגרסתה הבסיסית בישראל, למרות שהיא נמכרה כך בישראל החל מיומה הראשון (כלומר זה לא דגם מאוחר כמו במקרה הזה). אם הקורולה ה"ישראלית" היתה נמכרת באותה צורה גם באיחוד האירופי, הNCAP היה בוחן דווקא אותה (כי לה האבזור הדליל ביותר). בכל מקרה, כמו שאתה מבין תקנון המבחן בנוי כך שהציון תקף רק לגרסה הנבחנת ולגרסאות מאובזרות יותר, אף פעם לא מאובזרות פחות.

בקשר לפיאט הספציפית, כאן גם נכנס העניין של דגם מאוחר. אין לי מושג אם הדגם הזה נמכר באירופה או לא, אבל בכל מקרה באופן ברור ציון המבחן לא תקף לגביו.

פורסם
אני ממש בספק שדלק יורידו את המחיר של ה2 או הפיאסטה החדשה לאזור ה69,9K, אבל עמוק בפנים אני מקווה למהלך כזה.

דלק, בתור יבואנית שמוכרת בעיקר לליסינג, תירק ללקוחות העיקריים שלה בפנים עם מהלך כזה. מי באמת יקנה מאזדה-2-ליסינג ב65~70K בת שנתיים אם אפשר לקנות חדשה כזו, מהסוכנות, באותו מחיר?

בקיצור, לא יקרה.

אני אישית מקווה שמאיר יתעוררו עם כיסוח מחיר לג'אז, אפילו בגרסא 1.2 הבסיסית ב69,9K יהיה להם להיט מכירות שיוציא אותם מהתרדמת.

אפשר להביא את הפיאסטה שלא נמכרת לחברות הליסינג וגם אם כן היא כנראה לא להיט מכירות שם.

ולא מדובר על 70K אפילו ב80K כמכונית מודרנית וחדשה מכל שאר האופציות בקטגוריה שלה. היא יכולה להיות בחירה ראויה בהחלט. כמובן עם האיבזור הנוכחי שאיתה היא מגיעה משכבר אלינו. רק עם התיבה הנכונה ואולי עם מנוע 1.25 ליטר. בכל זאת דלק הרי צריכים להרוויח משהו :lol:

פורסם
פיקה אני אסביר לך איפה אתה טועה - לפי תקנון הNCAP כל מכונית נבחנת עם אבזור הבטיחות המינימאלי איתו היא נמכרת באירופה. לכן המבחנים הללו תקפים עבור כ"א מהדגמים הנמכרים באירופה - כי האפשרות היחידה היא לקבל את הרכב עם אבזור בטיחות נוסף, אף פעם לא עם אבזור חסר ביחס למבחן.

הבעיה שלנו (לא רק בתחום הרכב) היא שאנחנו לא שייכים לאירופה. לכן הגרסאות שנמכרות בישראל לא רלוונטיות למבחן. כך לדוגמה טויוטה קורולה נבחנה באירופה עם יותר כריות אוויר ממה שהיו לגרסתה הבסיסית בישראל, למרות שהיא נמכרה כך בישראל החל מיומה הראשון (כלומר זה לא דגם מאוחר כמו במקרה הזה). אם הקורולה ה"ישראלית" היתה נמכרת באותה צורה גם באיחוד האירופי, הNCAP היה בוחן דווקא אותה (כי לה האבזור הדליל ביותר). בכל מקרה, כמו שאתה מבין תקנון המבחן בנוי כך שהציון תקף רק לגרסה הנבחנת ולגרסאות מאובזרות יותר, אף פעם לא מאובזרות פחות.

בקשר לפיאט הספציפית, כאן גם נכנס העניין של דגם מאוחר. אין לי מושג אם הדגם הזה נמכר באירופה או לא, אבל בכל מקרה באופן ברור ציון המבחן לא תקף לגביו.

דווקא את הקורולה בחרת לתת כדוגמא?

לפני שאתה מסביר לאנשים איפה הם טועים, תבדוק את עצמך.

להלן קישור למבחן ריסוק לטויוטה קורולה RUNX --> http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2002/134.aspx

שים לב שהיא בעלת שתי כ"א בלבד.

תנחש כמה כ"א היו לטויוטה קורולה בישראל מאותן השנים [2003], נכון, 2 כ"א.

אז לא הבנתי, מה המסקנה??

פורסם

אגב, האיביזה הייתה במבצע כבר , 86,600 הדגם ספורט ( שאגב רכשתי אותו ) אתם מדברים על הדגם של ה 4 דלתות ?

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אני אישית מקווה שמאיר יתעוררו עם כיסוח מחיר לג'אז, אפילו בגרסא 1.2

הבסיסית ב69,9K יהיה להם להיט מכירות שיוציא אותם מהתרדמת

הסיכוי לשלום במזרח התיכון גבוה יותר. מאיר נותנים לך קודן מתנה בהזמנה של ג'אז ולא מורידים שקל מהמחיר. אותו הדבר טויוטה.

אולי יונדאי יורידו מהמחיר של ה-I20, למרות שזה יכול לפגוע בציי הרכב.

שים לב שכמעט כל הדגמים שהוזלו הם בני 5-6 ותאריך ההחלפה שלהם בדגם חדש מתקרב.

פורסם

שאלה

האם בעל הרכב יכול להוסיף כריות אוויר במוסך?

מה יכולה ליהיות העלות בהוספת 2 כריות אוויר צידיות?

כי זה לא משהו חדש- זה בסיסי בדגם והמוסכים מיתעסקים בהחלפת הכריות אחרי תאונות ויש להם כלים, האם יש אפשרות כזו?

לא מדבר על הצד העסקי והחיסכון אלא על בעלים של רכב שרוצה לשדרג את הבטיחות ברכב שלו ויש לו למשל גירסת בסיס "ליסינג" עם 2 כריות והוא רוצה לשדרג את הבטיחות ולהוסיף את הכריות הנוספות שנימצאים בגירסת המבואזרת של הרכב

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
דווקא את הקורולה בחרת לתת כדוגמא?

לפני שאתה מסביר לאנשים איפה הם טועים, תבדוק את עצמך.

להלן קישור למבחן ריסוק לטויוטה קורולה RUNX --> http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2002/134.aspx

שים לב שהיא בעלת שתי כ"א בלבד.

תנחש כמה כ"א היו לטויוטה קורולה בישראל מאותן השנים [2003], נכון, 2 כ"א.

אז לא הבנתי, מה המסקנה??

למה הלכת ל2002? לא חבל? עדיף ללכת ל1968. הנה מבחן של הקורולה העדכנית:

http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspx

שלפחות כשהיא הגיעה ב2008 נמכרה בישראל (בגרסת הליסינג) עם אבזור מפואר שכלל 2 כריות אוויר. עכשיו בוא נראה אם כמו שאתה גבר בלרדת על אנשים אתה גבר גם בלהתנצל, או שזה לא.

פורסם

אי אפשר להוסיף כריות מעבר למה שהיצרן סיפק באותו הדגם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה הלכת ל2002? לא חבל? עדיף ללכת ל1968. הנה מבחן של הקורולה העדכנית:

http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspx

שלפחות כשהיא הגיעה ב2008 נמכרה בישראל (בגרסת הליסינג) עם אבזור מפואר שכלל 2 כריות אוויר. עכשיו בוא נראה אם כמו שאתה גבר בלרדת על אנשים אתה גבר גם בלהתנצל, או שזה לא.

א. פעם אחרונה שבדקתי הסתבר שאני גבר, בלי שום קשר ללרדת, פשוט כך רשום לי בת.ז.

ב. בחרתי בשנת 2002 מאחר וזוהי שנת הדגם הראשונה של בדגם הנ"ל (2002-2007).

ג. חשבתי שהתכוונת לדגם הקודם של טויוטה, כנראה שטעיתי.

ד. בדקתי שוב, מסתבר שרשום זכר בת.ז.

קח את החיים בקלות 8)

פורסם
א. פעם אחרונה שבדקתי הסתבר שאני גבר, בלי שום קשר ללרדת, פשוט כך רשום לי בת.ז.

ב. בחרתי בשנת 2002 מאחר וזוהי שנת הדגם הראשונה של בדגם הנ"ל (2002-2007).

ג. חשבתי שהתכוונת לדגם הקודם של טויוטה, כנראה שטעיתי.

ד. בדקתי שוב, מסתבר שרשום זכר בת.ז.

קח את החיים בקלות 8)

Why am I not surprised?

פורסם

השכרנו כזאת פיאט ביוון לפני 3 חודשים הפונטו כבר מזמן לא מכונית קלה וה1.2 מקשה

לסחוב אותה בכבוד זה אומר ירידה ל3 בעליות בינוניות אם זאת הרכב מהנה אך נוקשה ולא נוח

המנוע שעושה עבודה סבירה בפנדה מתקשה כאן

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

כי זו מכונית עירונית, לא מכונית לעליות של סדום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...