Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי למה סמל"ת חושבת שאנשים ישקלו בכלל לרכוש גרנדה פונטו עם מנוע 8V שמספק 65 כ"ס ואמינות שנוייה במחלוקת, כשהם יכולים לקנות באותו המחיר את סוסת העבודה מסוג סקודה פאביה עם מנוע 16V שמספק 86 כ"ס ואיכות גרמנית לכל דבר ועיניין? ואני שואל ברצינות. ואל תגידו כוכבי בטיחות...

סמל"ת רוצה להתחרות עם הפונטו במפעל המכירות של צ'מפיון מוטורס? זה מזכיר לי שראיתי פעם בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק חתול שניסה לתקוף אריה. מה נראה לו?

באמת שאין לי אינטרס להגן על אי אלו יבואניות רכב.

אבל אני באמת שואל אותך מאיפה הבאת את המסקנה האזוטרית הזו "אמינות שנויה במחלוקת" מול "איכות גרמנית"

מתי בפעם האחרונה קראת את סקרי שביעות הרצון של קונצרן VAG בעולם?

רק כדי לחדד - הוא בירידה דרסטית. צא מהסרט של "פולקסוואגן זה איכותי", לא הסקודה שלך ולא כל פולקסוואגן אחרת דומה לחיפושית של פעם והיא מתקלקלת בדיוק ואולי יותר מכל גרנדה פונטו ממוצעת.

מעבר לזה,

כמדומני הישראלי הממוצע הוא ממש לא אמת מידת לטיב של מכוניות (ע"ע מזאדה ודומיהן) ובאירופה הגרנדה פונטו נימצאת במקום מאוד גבוהה בטבלת המכירות.

מי שרוצה לשלם כמה אחוזים יותר על אוטו שהדביקו לו סמל מבית היוצר של VAG מקדימה - שיהיה לו לבריאות,

אך באותו נשימה שלא תחשוב לרגע שקנית מוצר אמין , טוב יותר או משובח יותר מכל יצרן אירופאי אחר.

אז זה שפה לפיאט אין הצלחה.

אפשר להתווכח וזה כבר דיון אחר.( ע"ע - יבואן , דעות קדומות וכדומה).

אז בבקשה מ

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שהגזרה תמשיך לבעור

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רוב האוכלוסיה הנורמטיבית לא חיה בסרט שהפאביה היא סוס עבודה או בכלל משהו מעבר לסופר מיני ממוצעת לחלוטין, אבל אני לא רואה את זה עוצר מבעדך מלבלבל את האשכים

רוב האוכלוסיה הנורמטיבית משכילה ויודעת לרכוש מכוניות נורמליות שישרתו אותם שנים רבות (ע"ע תופעת ה"עדר" בכל נושא המאזדה), אך מצד שני כנראה שהפונטו הסקסית של פיאט גורמת לאיברים מסויימים אצלך להתעורר, ומכאן הדרך לטעויות קצרה.

סתם סקרנות, מאיפה בדיוק הנתון של " אמינות שנויה במחלוקת " ? בינתיים אני רואה הרבה יותר תלונות על מכלולים בעייתיים באוטו הזה ( או באחיו המכניים ) שעל כבודו אתה נלחם כאן. ואף על פי כן לי לפחות אין את העוז הזה להצהיר כאן על " אמינות שנויה במחלוקת " שלו. ומכל מקום הצורך הזה להגן בחרוף נפש על מה שהוא אחרי הכל מוצר צריכה סטנדרטי, גם אם יקר, נראה לי מעט משונה. אולי אני טועה, אבל לא סמלת גם לא צ'מפיון הן קבוצות כדורגל, אז מה הצורך הזה להשתמש בטרמינולוגיה של מועדון אוהדים ?

זה מתחיל בכמות העצומה של מכוניות התקועות בצד הדרך מתוצרת "פיאט" (אגב גם של פיג'ו, סיטרואן ורנו). רק אתמול ראיתי פונטו תקועה בנתיב מסויים עם 4 איתותים. מעבר לכך, נמאס לי להתניע מכוניות פיאט של חברים מהעבודה עם כבלים כי לכל אחד הולך אלטרנטור בין 60 ל- 100 אלף ק"מ.

השנאה לרכב הזה במוסכים המורשים יבואן והלא מורשים חסרת תקדים. להלן מס' משפטים של מוסכניקים על פיאט:

"בור ללא תחתית"

"פיאט קנית על הכסף בכית"

"למה הלכת בכלל לסוכנות פיאט? חשבתי שאתה חכם יותר"

"אדוני זה לא רכב לנסוע בו"

"הנה אנחנו יוצאים לעוד סוף שבוע בטורקיה על חשבון הפראייר התורן" (מס' מוסכניקים שקולטים על הגרר גרנדה פונטו מתקרבת)

"אני לא מבין את המנכ"ל הזה, מביא רק מכוניות מעפנות ולא מאובזרות" (מנהל עבודה במוסך מורשה פיאט לספק חלקי חילוף שהגיע לפרוק מלאי)

"מה אתה עושה פה?" (המוסכניק שטיפל לי בזמנו בפיאט ובנה וילה על חשבוני") - "אני באתי לתקן שפשוף בפגוש, זה הכל" (אני עונה למוסכניק) - "אהה, נבהלתי, אני יודע שמכרת את הפיאט ופתאום אני רואה אותך שוב במוסך..."

אגב מרוב כל החלקים שהחלפתי באונו שמכרתי היא היתה חדשה והיו יכולים לנסוע עליה עוד 10 שנים בשקט. אולי עוד נוסעים בה.

מעבר לכך כמעט כל אחד שהיה לו פיאט שונא את הרכב הזה. כל אחד שהשכיר פיאט נשבע שלא ייסע ברכב כזה (גיר דפוק, רכב מתחמם).

וגולת הכותרת: סבל של 24 שנים בנסיעה על רכבי פיאט במצטבר במשפחה. מה שכן מדובר במכוניות מהנות לנהיגה.

מעבר לכך אני לא נלחם על סקודה. אני קורא מכאן לכולם: אל תקנו פאביה! אתם סתם גורמים לעודף מכוניות על הכביש וגורמים לירידת ערך... קנו פיאט, אני את הבחירה כבר עשיתי, ממש לא איכפת לי מה אנשים קונים.

זה בגלל שפעם הייתה לו פיאט, הוא רצה לשדרג לפיאט גרנדה - ובסוכנות התייחסו אליו רע.

מאז הוא במלחמה אישית נגד היבואן ומנסה להצדיק את הרכישה של הפאביה המכוערת שלו, שגם עושה לו בעיות כאילו הייתה פיאט אונו בת 18 - שווה לקרוא את השרשורים שלו על המסך בדשבורד של הפאביה.

למה יחס רע? קיבלתי יחס מעולה. הנציג המליץ לא לקנות את הפונטו ולמהר להגיע לסוכנות של המתחרים כדי לקנות את הפאביה. אני רוצה לפנות מעל במה זאת לסוכן: אני יודע שסגרו לכם את הסוכנות בגלל יחס מזעזע להרבה לקוחות, אבל תודה לך על עצה שווה זהב. בזכותך עשיתי את הרכישה של החיים שלי, בזכותך הכסף שלי הלך לרכב איכותי, בזכותך אני נהנה מכל רגע. אתה סוכן זהב! הלוואי והיו הרבה כמוך. אני מעוניין לשלוח אליך זר פרחים+סלסלת ממתקים לכבוד ראש השנה לאות הוקרה, אנא שלח לי את הפרטים שלך בה"פ.

פורסם
רוב האוכלוסיה הנורמטיבית משכילה ויודעת לרכוש מכוניות נורמליות שישרתו אותם שנים רבות

באמת? אז למה קנית פאביה?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
רוב האוכלוסיה הנורמטיבית משכילה ויודעת לרכוש מכוניות נורמליות שישרתו אותם שנים רבות (ע"ע תופעת ה"עדר" בכל נושא המאזדה), אך מצד שני כנראה שהפונטו הסקסית של פיאט גורמת לאיברים מסויימים אצלך להתעורר, ומכאן הדרך לטעויות קצרה.

זה מתחיל בכמות העצומה של מכוניות התקועות בצד הדרך מתוצרת "פיאט" (אגב גם של פיג'ו, סיטרואן ורנו). רק אתמול ראיתי פונטו תקועה בנתיב מסויים עם 4 איתותים. מעבר לכך, נמאס לי להתניע מכוניות פיאט של חברים מהעבודה עם כבלים כי לכל אחד הולך אלטרנטור בין 60 ל- 100 אלף ק"מ.

השנאה לרכב הזה במוסכים המורשים יבואן והלא מורשים חסרת תקדים. להלן מס' משפטים של מוסכניקים על פיאט:

"בור ללא תחתית"

"פיאט קנית על הכסף בכית"

"הנה אנחנו יוצאים לעוד סוף שבוע בטורקיה על חשבון הפראייר התורן" (מס' מוסכניקים שקולטים על הגרר גרנדה פונטו מתקרבת)

"אני לא מבין את המנכ"ל הזה, מביא רק מכוניות מעפנות ולא מאובזרות" (מנהל עבודה במוסך מורשה פיאט לספק חלקי חילוף שהגיע לפרוק מלאי)

"מה אתה עושה פה?" (המוסכניק שטיפל לי בזמנו בפיאט ובנה וילה על חשבוני") - "אני באתי לתקן שפשוף בפגוש, זה הכל" (אני עונה למוסכניק) - "אהה, נבהלתי, אני יודע שמכרת את הפיאט ופתאום אני רואה אותך שוב במוסך..."

אגב מרוב כל החלקים שהחלפתי באונו שמכרתי היא היתה חדשה והיו יכולים לנסוע עליה עוד 10 שנים בשקט. אולי עוד נוסעים בה.

מעבר לכך כמעט כל אחד שהיה לו פיאט שונא את הרכב הזה. כל אחד שהשכיר פיאט נשבע שלא ייסע ברכב כזה (גיר דפוק, רכב מתחמם).

וגולת הכותרת: סבל של 24 שנים בנסיעה על רכבי פיאט במצטבר במשפחה. מה שכן מדובר במכוניות מהנות לנהיגה.

מעבר לכך אני לא נלחם על סקודה. אני קורא מכאן לכולם: אל תקנו פאביה! אתם סתם גורמים לעודף מכוניות על הכביש וגורמים לירידת ערך... קנו פיאט, אני את הבחירה כבר עשיתי, ממש לא איכפת לי מה אנשים קונים.

למה יחס רע? קיבלתי יחס מעולה. הנציג המליץ לא לקנות את הפונטו ולמהר להגיע לסוכנות של המתחרים כדי לקנות את הפאביה. אני רוצה לפנות מעל במה זאת לסוכן: אני יודע שסגרו לכם את הסוכנות בגלל יחס מזעזע להרבה לקוחות, אבל תודה לך על עצה שווה זהב. בזכותך עשיתי את הרכישה של החיים שלי, בזכותך הכסף שלי הלך לרכב איכותי, בזכותך אני נהנה מכל רגע. אתה סוכן זהב! הלוואי והיו הרבה כמוך. אני מעוניין לשלוח אליך זר פרחים+סלסלת ממתקים לכבוד ראש השנה לאות הוקרה, אנא שלח לי את הפרטים שלך בה"פ.

איסתרא בלגינא קיש קיש קריא:

אם הלך להם האלטרנטור (ולא המצבר) איך הם ממשיכים לנסוע אחרי שעזרת להם להניע עם כבלים?

יש לי פונטו דור ראשון עם יותר קילומטרים ממה שהפאביה שלך תעשה בשלושים שנה, ועדיין האלטרנטור מקורי

יש לי פנדה עם יותר קילומטרים עליה ממה שהפאביה שלך תעשה בעשר שנים, ועדיין האלטרנטור מקורי.

תמשיך להתלהם ולדבר שטויות. אתה טועה בענק ויודע את זה. אם כל כך סבלתם מהאונו (בת ה-18 שלכם) למה בכלל נכנסתם לסוכנות של פיאט ושקלתם את הגרנדה פונטו?

איך זה שבחברות ההשכרה באירופה יש המון פיאט?

ואיך אתה משווה רכב חדש מהשקית לרכב בן 18?

יש לי תחושה שאתה סובל מדיסוננס קוגניטיבי

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא יודע, אותי הוא דווקא משכנע. באמת צריך להתחיל לחפש פיאטים תקועים בצידי הדרכים וגם מוסכניקים עם נפש של משורר. אבל שוב נשארת אצלי תמיהה ואשמח להסבר, למה קניה של סקודה פאביה היא "הרכישה של החיים שלך" ? זה נשמע כמעט עצוב.

פורסם

"בור ללא תחתית"

"פיאט קנית על הכסף בכית"

גיבוב כזה של שטויות מזמן לא קראתי.

מאיפה הבאת את זה?

פורסם

תגיד, אתה בטוח במה שאתה אומר? בטוח בטוח? כי אני פעם השכרתי ספייס ל-3 ימים ואח"כ קניתי אחת כזו. ועוד אחת לאחותי. ואז גרנדה לאבא שלי.

ויש עוד משהו שכדאי שתכניס לך לראש -

אל תשווה גרנדה פונטו לפיאט אונו. זה כמו שאני אשווה את הסקודה המכוערת שלך עם המסך המקולקל שלה לסקודה המכוערת שהייתה לפני 17 שנה לדוד שלי שעלה מרוסיה, הסקודה פייבוריט.

וכמובן, נקודה לבירור:

אם סבלת כ"כ מפיאט, למה נסעת ברכבים שלהם 24 שנה? הם היו הרכב היחיד לקנייה? ולמה בעצם חזרת לסוכנות שלהם כדי לקבל יחס חרא ואז לנסות ללכלך על הרכב בפורומים?

פורסם
רוב האוכלוסיה הנורמטיבית משכילה ויודעת לרכוש מכוניות נורמליות שישרתו אותם שנים רבות (ע"ע תופעת ה"עדר" בכל נושא המאזדה), אך מצד שני כנראה שהפונטו הסקסית של פיאט גורמת לאיברים מסויימים אצלך להתעורר, ומכאן הדרך לטעויות קצרה. אז לפחות אתה מסכים בדבר אחד , הסקודה פאביה מגעילה את השועלים - יופי על זה אין ויכוח:)

זה מתחיל בכמות העצומה של מכוניות התקועות בצד הדרך מתוצרת "פיאט" (אגב גם של פיג'ו, סיטרואן ורנו). רק אתמול ראיתי פונטו תקועה בנתיב מסויים עם 4 איתותים. מעבר לכך, נמאס לי להתניע מכוניות פיאט של חברים מהעבודה עם כבלים כי לכל אחד הולך אלטרנטור בין 60 ל- 100 אלף ק"מ.אולי זה בגלל העובדה הפשוטה שיש הרבה יותר פיאט גרנדה פונטו מאשר סקודה פאביה?

"בור ללא תחתית"

"פיאט קנית על הכסף בכית"

כל הפסקה הזו הזוייה לחלוטין - כנראה שאין לך הרבה מזל עם מכוניות (או שאולי אתה לא יודע לבחור מוסך - אם חזרת לשם כל כך הרבה).

תבין, מכונית מודר[/COLOR]נית מתקלקלת לא משנה איזה סמל יש לה בחרטום.

זה שיוצא לך לראות כל רגע "פיאט עם ארבע מאותתים" זה ככל הנראה מהסיבה שכבר ציינתי למעלה, פשוט יש יותר מה לעשות (כנראה כולם טיפשים באמת)

נראה אותך אומר את זה שתנסה למכור את הסקודה שלך , אני מעריך 3 חודשים או לחילופין 15% מתחת למחירון או הפתרון הידוע קניית פאביה חדשה וטרייד אין של 7% מתחת למחירון.

פורסם

מיסטר Abarth היקר, מסכים איתך שהפאביה אינה מלכת יופי - ואינה מתיימרת להיות כזאת. עיצוב הוא עניין של טעם, ולא חסר שיחשבו שונה ממך. בוא נשמור את דעותינו האישיות לעצמנו.

אבל אם תרצה את דעתי, תקבל - רק גרסת ה-Abarth עושה חסד לדגמי ה-Evo, עם מראה קרבי מאוד. הגרנדה פונטו הייתה הרבה יותר יפה למראה ואין לי שמצון של מושג מדוע הוציאו את האיוו והפכו אותה לסתמית ואפורה.

יש יותר פאביות MK2 מאשר גרנדה פונטו / פונטו Evo על כבישי ישראל. כך שטעות בידך בנושא.

הפאביות MK1 היו נדירות להחריד, בעוד שה-MK2 הגיע ונמכר בכמויות מכובדות, בעיקר עם הגעת ה-TSI ארצה.

נכון שלפני X שנים (אי שם בתחילת העשור) לוי יצחק מאוד לאהב את שקודה (וגם זה בלשון המעטה), אך כיום המצב השתנה, הוא אפילו מחבב אותן וערכן נשמר טוב. לא מושלם, אבל בהחלט טוב ויציב. יתרה מכך, הפאביות (אם תרצו ואם לא) הפכו מבוקשות מבין הסופרמיני'ז - ובתקופות שמחות - גם ימכרו מעל המחירון בקלילות רבה. גם זה מניסיון - לא עם רכב אחד, לא עם שניים וגם לא עם שלושה...

מבטיח לך שמר גיא היקר יצליח למכור את רכבו במחיר גבוה משל פונטו משנתון זהה, ק"מ זהה / דומה, ומצב דומה / זהה. למרות מצבע ה"-69K".

ולידע העצמי, אם אתה לקוח קבוע של צ'מפיון (לאו דווקא שקודה) והרכב במצב טיפ טופ - תוכל לזכות במחירון פלוס גם באוטודיל.

לנו הם הציעו על הפאביה הכחול / לבן מחירון משוקלל (מחירון מלא + 3K)...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מהו הצורך האובססיבי הזה, אני שואל, לבנות את שמו של האוטו שאתה כה אוהב, על חורבותיו של המתחרה. למה אי אפשר להסתכל על השילוב הכל כך מובן הזה של התאמה לצרכים, טעם וכיס ועל פיו להחליט איזה סמל יהיה על מחזיק המפתחות שלך, בלי גיבוב מגוחך כזה של סיפורי זוועה על המתחרים, ודאי כאלו שעל פניהם נראים כל כך לא רציניים. אני מתחבר למשל יותר לפיאט מכיון שאני חושב שהחברה הזו מצליחה לשמר סוג של טעם סגנון והנאה שהם נדירים למדי בתחום שאינו אקזוטי, וזאת גם במכוניות זולות ופשוטות יחסית, אבל אין לי שום בעיה עם מי שחושב שפאביה היא הבחירה העדיפה מבחינתו, ודאי שאין לי ענין להתחיל ל"מצוא" פאביות תקועות בצידי הדרכים, או מוסכניקים שיספרו לי השכם והערב על תלאות ה TSI + DSG. בקיצור, מה זה ה"ריגשי" הזה ?

פורסם
מיסטר Abarth היקר, מסכים איתך שהפאביה אינה מלכת יופי - ואינה מתיימרת להיות כזאת. עיצוב הוא עניין של טעם, ולא חסר שיחשבו שונה ממך. בוא נשמור את דעותינו האישיות לעצמנו.

אבל אם תרצה את דעתי, תקבל - רק גרסת ה-Abarth עושה חסד לדגמי ה-Evo, עם מראה קרבי מאוד. הגרנדה פונטו הייתה הרבה יותר יפה למראה ואין לי שמצון של מושג מדוע הוציאו את האיוו והפכו אותה לסתמית ואפורה.

יש יותר פאביות MK2 מאשר גרנדה פונטו / פונטו Evo על כבישי ישראל. כך שטעות בידך בנושא.

הפאביות MK1 היו נדירות להחריד, בעוד שה-MK2 הגיע ונמכר בכמויות מכובדות, בעיקר עם הגעת ה-TSI ארצה.

נכון שלפני X שנים (אי שם בתחילת העשור) לוי יצחק מאוד לאהב את שקודה (וגם זה בלשון המעטה), אך כיום המצב השתנה, הוא אפילו מחבב אותן וערכן נשמר טוב. לא מושלם, אבל בהחלט טוב ויציב. יתרה מכך, הפאביות (אם תרצו ואם לא) הפכו מבוקשות מבין הסופרמיני'ז - ובתקופות שמחות - גם ימכרו מעל המחירון בקלילות רבה. גם זה מניסיון - לא עם רכב אחד, לא עם שניים וגם לא עם שלושה...

מבטיח לך שמר גיא היקר יצליח למכור את רכבו במחיר גבוה משל פונטו משנתון זהה, ק"מ זהה / דומה, ומצב דומה / זהה. למרות מצבע ה"-69K".

ולידע העצמי, אם אתה לקוח קבוע של צ'מפיון (לאו דווקא שקודה) והרכב במצב טיפ טופ - תוכל לזכות במחירון פלוס גם באוטודיל.

לנו הם הציעו על הפאביה הכחול / לבן מחירון משוקלל (מחירון מלא + 3K)...

לא טענתי ולו לרגע שפיאט היא המכונית היפה ביותר.

יתרה מכך, אני חושב שאפילו האבראט שלי מכוערת במידה מסויימת.

לכן כל ניסיון לנסות להכניס לי מילים לפה הוא מיותר.

בנוסף לכך עוד בתגובתי הראשונה ציינתי שאני ממש לא מעוניין לגונן או להלל יבואן כזה או אחר כך שגם זו עובדה לא מדוייקת.

אני מאמין שכל אחד צריך לרכוש את הרכב בהתאם לצרכיו וזו הסיבה שהגבתי פה בכלל.

SITO פשוט העלה כל מיני טענות שונות ומשונות שכל קשר בינן לבין המציאות הוא הזוי לחלוטין.

בנוגע לנדיקות הפונטו, אני מציע לך בדיקה נוספת.

הפאביה אולי נמכרה בכמיות נכבדות אבל ממש לא הגיעה למכירות של הגרנדה פונטו.

אני מקווה שאתה לא מחשיב פאביה סטיישן מונית:)

ולגבי נושא המכירה,

יכול להיות שאני טועה אבל למיטב ידעתי הגרנדה פונטו היא בין המכוניות המבוקשות ביותר ביד שנייה.

שתנסה למכור את הפאביה , עדכן אותנו בהתפתחות. (לא בציניות, באמת אשמח לשמוע)

פורסם

בנוסף לכך עוד בתגובתי הראשונה ציינתי שאני ממש לא מעוניין לגונן או להלל יבואן כזה או אחר כך שגם זו עובדה לא מדוייקת.

SITO פשוט העלה כל מיני טענות שונות ומשונות שכל קשר בינן לבין המציאות הוא הזוי לחלוטין.

ולגבי נושא המכירה,

יכול להיות שאני טועה אבל למיטב ידעתי הגרנדה פונטו היא בין המכוניות המבוקשות ביותר ביד שנייה.

Abarth היקר, אתה מוזמן לבדוק בנתוני מכירות - אתה תתפלא לגלות שהפאביה MK2 נמכרה יותר מאשר הגרנדה פונטו.

ולא, אני לא מתכוון לסטיישן שנמכרו. אני מתכוון לכל האצ'בק שנמכרו כפרטיות - ואם יש קצר הבנה בינינו, אני מדבר על הדור הנוכחי (אחרי / לפני מתיחת פנים. לפני / אחרי TSI).

אני קיבלתי על הפאביה שלי (ה-TSI) מעל המחירון, אך סרבתי. אין רכבים במלאי ואין לי מה לעשות בלי רכב...

אתמול נעצרנו ע"י אופנוען ונשאלנו האם הרכב למכירה (DSG-TSI של חבר), והבנאדם פשוט לא עזב אותנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם הלך להם האלטרנטור (ולא המצבר) איך הם ממשיכים לנסוע אחרי שעזרת להם להניע עם כבלים?

יש לי פונטו דור ראשון עם יותר קילומטרים ממה שהפאביה שלך תעשה בשלושים שנה, ועדיין האלטרנטור מקורי

יש לי פנדה עם יותר קילומטרים עליה ממה שהפאביה שלך תעשה בעשר שנים, ועדיין האלטרנטור מקורי.

תמשיך להתלהם ולדבר שטויות. אתה טועה בענק ויודע את זה. אם כל כך סבלתם מהאונו (בת ה-18 שלכם) למה בכלל נכנסתם לסוכנות של פיאט ושקלתם את הגרנדה פונטו?

איך זה שבחברות ההשכרה באירופה יש המון פיאט?

ואיך אתה משווה רכב חדש מהשקית לרכב בן 18?

יש לי תחושה שאתה סובל מדיסוננס קוגניטיבי

עם אלטרנטור גמור אפשר לנסוע בשקט מס' ק"מ בלי אורות, רדיו, מזגן... ובקיצור בלי חשמל. מניסיון, אז אל תתווכח עם עובדות. גם באונו שהיתה לי האלטרנטור היה מקורי, בפיאטים החדשות כנראה מורכב אלטרנטור סוג ז'. אני לא מדבר על פונטו דור ראשון אלא על אלו החדשות יותר.

נכנסנו לסוכנות פיאט כי חשבתי שהפיאטים החדשות אמינות יותר מהקודמות, לפי סיפורי הזוועה בפורמים ושל מכרים נראה שניצלתי בנס - מה גם שאני עדיין מעריך את המותג הזה למרות הכל, כלומר לא פוסל רכישת פיאט חדשה במידה והם ישתפרו עם האמינות ויביאו מכוניות ראויות.

בחברות השכרה באירופה אין מדיניות שיווק כושלת כמו זאת של סמל"ת. באירופה מעדיפים גיר ידני ולא את הרובוטי המזעזע. באירופה (באיטליה ליתר דיוק) המחירים של התוצר המקומי נמוכים יותר.

קצת הבנת הנקרא, ההשוואה היתה פאביה מול הפונטו החדשה מ- 2008.

מהו הצורך האובססיבי הזה, אני שואל, לבנות את שמו של האוטו שאתה כה אוהב, על חורבותיו של המתחרה. למה אי אפשר להסתכל על השילוב הכל כך מובן הזה של התאמה לצרכים, טעם וכיס ועל פיו להחליט איזה סמל יהיה על מחזיק המפתחות שלך, בלי גיבוב מגוחך כזה של סיפורי זוועה על המתחרים, ודאי כאלו שעל פניהם נראים כל כך לא רציניים. אני מתחבר למשל יותר לפיאט מכיון שאני חושב שהחברה הזו מצליחה לשמר סוג של טעם סגנון והנאה שהם נדירים למדי בתחום שאינו אקזוטי, וזאת גם במכוניות זולות ופשוטות יחסית, אבל אין לי שום בעיה עם מי שחושב שפאביה היא הבחירה העדיפה מבחינתו, ודאי שאין לי ענין להתחיל ל"מצוא" פאביות תקועות בצידי הדרכים, או מוסכניקים שיספרו לי השכם והערב על תלאות ה TSI + DSG. בקיצור, מה זה ה"ריגשי" הזה ?

אין שום צורך. שאלו למה, עניתי למה.

אני לא שונא את פיאט, דווקא מחבב את המכוניות שלהם - אחרת לא הייתי נכנס לסוכנות שלהם. זה שיש להם בעיות אחרות זה משהו אחר, אך שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

לא יודע, אותי הוא דווקא משכנע. באמת צריך להתחיל לחפש פיאטים תקועים בצידי הדרכים וגם מוסכניקים עם נפש של משורר. אבל שוב נשארת אצלי תמיהה ואשמח להסבר, למה קניה של סקודה פאביה היא "הרכישה של החיים שלך" ? זה נשמע כמעט עצוב.

כל אחד והעדפות שלו. זה מה יש, אם זה עצוב קח טישו ותנגב את הדמעות - אלו פני הדברים.

תגיד, אתה בטוח במה שאתה אומר? בטוח בטוח? כי אני פעם השכרתי ספייס ל-3 ימים ואח"כ קניתי אחת כזו. ועוד אחת לאחותי. ואז גרנדה לאבא שלי.

ויש עוד משהו שכדאי שתכניס לך לראש -

אל תשווה גרנדה פונטו לפיאט אונו. זה כמו שאני אשווה את הסקודה המכוערת שלך עם המסך המקולקל שלה לסקודה המכוערת שהייתה לפני 17 שנה לדוד שלי שעלה מרוסיה, הסקודה פייבוריט.

וכמובן, נקודה לבירור:

אם סבלת כ"כ מפיאט, למה נסעת ברכבים שלהם 24 שנה? הם היו הרכב היחיד לקנייה? ולמה בעצם חזרת לסוכנות שלהם כדי לקבל יחס חרא ואז לנסות ללכלך על הרכב בפורומים?

הסקודה המכוערת לטעמך - מדובר ברכב נאה לחלוטין. אם כבר הפונטו החדשה מכוערת בצורה מדהימה, גריל קדמי מזעזע, מעל לוח השעונים התקינו איזו סככה לא מובנת (גועל נפש), ה"עלק" מעמד של ה- GPS מכער את כל הקונסולה, הרדיו דיסק המקורי המעוגל פשוט דוחה - עדיף שהיו מייבאים את הרכב ללא ר"ד בכלל.

הספייס שרכשת מורכבת מחומרים לא איכותיים בעליל - נתחיל מהמכאניקה מתופעת ההגה החשמלי המתקלקל ונמשיך בריפוד לדלתות שנוטה להתעופף ברוח (בושה שכך מוציאים רכב מהמפעל), הקונסולה המרכזית שנותנת הרגשה כאילו היא מוכבת מפלסטיק ממוחזר, הפתחים של המזגן שנוטים להישבר בכל רכב חמישי...

לא מלכלך, הגרנדה פונטו היא דווקא רכב נאה - חבל שהרסו את העיצוב עם הפונטו איבו המזעזעת. כך או כך, עם יופי לא הולכים למכולת. הפונטו טרום מתיחת הפנים סובלת ממנוע קטן שלא מתאים לסטנדרטים של רוב הלקוחות (מספיק להביט לתוך מכסה המנוע, אין שם כלום. כל החלל ריק והמנוע הקטנטן מונח בצד), מה גם שאף סופר מיני לא נמכרת היום עם מנוע 8V שמספק 65 ו- 77 כ"ס בהתאמה.

חזרתי לסוכנות של פיאט (מעבר למה שכתבתי מעלה) בגלל שהייתי נעול דאז על המותג. כל החיים שלי נסעתי ונהגתי ברכבי פיאט, זה הרכב הראשון שנסעתי לבדוק כרכב חדש. לא ניכנס למה שהיה בסוכנות, אבל אחרי הביקור שם התחלתי לברר על מותגים אחרים - וזאת התוצאה.

בנוגע לצג אני נוסע על הצג המקורי והוא לא עבר שום תיקון.

נראה אותך אומר את זה שתנסה למכור את הסקודה שלך , אני מעריך 3 חודשים או לחילופין 15% מתחת למחירון או הפתרון הידוע קניית פאביה חדשה וטרייד אין של 7% מתחת למחירון.

הציעו לי עליה 5,000 ש"ח מעל המחירון בלי בדיקה - לא הסכמתי ועדיין משגעים אותי. חלאס להשאיר לי פתקים על המגבים - לא מוכר! גם אם יגנבו את הרכב אני אקנה פאביה חדשה.

ולגבי נושא המכירה,

אתה היחיד מבין כל השאר שמגיב ברצינות לגופו של עיניין.

קודם כל לא מדובר ב"שטויות", אלא בדעות של לקוחות פוטנציאלים, לקוחות מאוכזבים, בעלי מקצוע... או שכולם אידיוטים?

כל הנהגי מוניות שרוכשים סקודה, רכבי המשטרה, מורי הנהיגה... למה בעצם הם רכשו סקודה?

לגבי המכירה, כמו שרשמתי מעל הציעו לי עליה הרבה מעל המחירון, הפאביה תימכר במיידי לאחר הפרסום - רכב כזה נמכר מיד.

מעבר לכך לכל אחד יש דעה שונה ושכל אחד יקנה את הרכב המתאים לו. אני לא בא ללמד או להמליץ לאף אחד על איזה רכב לקנות. מהניסיון שלי ושל חבריי אני למדתי, אתם תעשו את השיקולים שלכם.

• תוכן חדש...