Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארה"ב אפשר להוציא רשיון נהיגה בגיל 16. בארץ אפשר בגיל 17. אם בא לארץ אמריקאי בן 16 עם רשיון, הוא יוכל לנהוג כאן? או שהוא לא יוכל להוציא רשיון בינלאומי בכלל?

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

פורסם
הוא יוכל לנהוג כאן, יש לו רישיון מן הסתם.

אז זהו, שלא.

זה שיש לו רשיון זה טוב ויפה. אבל הרשיון הוא לארה"ב, לא ישראל. כל ארץ והחוקים שלה. מעבר לזה אפילו אם בן אדם מעל גיל 17 מגיע מארה"ב עם רשיון אמריקאי, בכוונה להשתקע בארץ. עומדות מולו שתי אפשריות. 1 לעבור בחינת תאוריה וטסט, ולהיות נהג ככל נהג אחר בישראל.

2 להגיע למשרד התחבורע, עם הרשיון האמריקאי ולהוציא רשיון ישראלי עם הגבלה לתיבת הילוכים אוטו'.

מניסיון במשפחה.

ברק.

קונים, שוברים, מתקנים, לומדים?? מוכרים, קונים.

הדרך היחידה לא לטעות, היא לא לנסות.

פורסם

מעניין מאוד מה שאתם טוענים. בארה"ב ישנן שתי קטגוריות של רישיון נהיגה לאופנועים. עד 50 סמ"ק ו 50 סמ"ק ומעלה ללא הגבלה. זאת אומרת שאדם עם רישיון ל 400 סמ"ק או עד 33 כ"ס בישראל יכול לרכוב על הארלי 1500 סמ"ק (אם כי לא הייתי ממליץ לאף אחד לרכוב על אופנוע של 300 ק"ג ומעלה ללא ניסיון קודם). כמובן שלא ממליץ לאף אחד להרים את הראש מעל הפופיק שלו ולתת לאגו הטיפשי לרכוב על כלי שמעל ומעבר ליוכלתו הפיזית.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ואם האמריאי בן ה-16 הוא כבר בעל רשיון נהיגה אמריקאי והוא מגיע לארץ על תקן תייר לתקופה קצרה ?

עכשיו נחלק את זה ל-2:

1. האם מותר לו לנהוג ברכב בעל רישוי ישראלי ? (מן הסתם זה לא יהיה רכב השכרה).

אם התשובה ל-1 היא לא:

2. אם הוא מביא איתו רכב לתקופת ביקור, האם יותר לו לנהוג ברכב שהביא ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לפי אתר משרד התחבורה רשום: "המרה תבוצע בהתאם לתנאי הגיל לקבלת רשיון נהיגה ישראלי ( 17 לפרטי). מבקש אשר מחזיק ברשיון נהיגה זר כאשר גילו מתחת לפני הגיל הנדרש, רשיונו יומר בהגיעו לגיל המינימום."

זה בקשר להמרה, התנאים להמרה ולנהיגה הם זהים, פרט לעולה חדש שיכול להמיר רישיון עד 3 שנים ולנהוג רק עד שנה מיום הכניסה לארץ.

מי שרוצה להמיר רישיון זר לרישיון ישראלי צריך לעמוד בקריטריונים מסוימים, אלו אותם קריטריונים גם למי שרק רוצה לנהוג בארץ, בלי להמיר.

בנוסף רשום: "עולה חדש, תייר, תושב ארעי ותושב חוזר (אשר שהה בחו"ל לפחות שנה ברציפות), רשאים לנהוג בארץ עם רישיון נהיגה זר בתוקף, במשך שנה מיום הכניסה לארץ, ברכב המתאים לדרגת הרישיון ובתנאי שהגיעו לגיל הנדרש. במקרה של יציאות וכניסות רבות מהארץ, ייבחן כל מקרה לגופו בהתאם לאמור בתקנות התעבורה. לתושב חוזר יומר רק רשיון זר קבוע שהוצא לפחות 6 חודשים לפני הכניסה לארץ."

הכוונה "בגיל הנדרש" היא כנראה לגיל הנדרש כדי להוציא רישיון נהיגה לסוג כלי הרכב המבוקש.

פורסם
אז זהו, שלא.

זה שיש לו רשיון זה טוב ויפה. אבל הרשיון הוא לארה"ב, לא ישראל. כל ארץ והחוקים שלה. מעבר לזה אפילו אם בן אדם מעל גיל 17 מגיע מארה"ב עם רשיון אמריקאי, בכוונה להשתקע בארץ. עומדות מולו שתי אפשריות. 1 לעבור בחינת תאוריה וטסט, ולהיות נהג ככל נהג אחר בישראל.

2 להגיע למשרד התחבורע, עם הרשיון האמריקאי ולהוציא רשיון ישראלי עם הגבלה לתיבת הילוכים אוטו'.

מניסיון במשפחה.

ברק.

הוא לא יוכל לנהוג בארץ מסיבה מאוד פשוטה- הוא כפוף לחוקים בארץ ולא לחוקים בארה"ב, משמע, כדי לנהוג כאן הוא צריך שיהיה לו רשיון נהיגה מקומי או בינלאומי ולעמוד בקריטריונים מסויימים, בין היתר גיל.

על אותו משקל, תאילנדי שמגיע לארץ לא יכול לרכב פה על אופנוע ללא קסדה בגלל שבתאילנד מותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אז זהו, שלא.

מניסיון במשפחה.

ברק.

איזה שטויות אני לא יודע מאיפה אתה רושם את זה ועוד בסוף אומר "מנסיון במשפחה"

למי שיש רישיון בארה"ב מותר לנהוג בארץ עד 3 חודשים מאז שנכנס לארץ.

בשביל לקבל רישיון נהיגה ישראלי (ויש לך אמריקאי) צריך לעבור טסט מעשי קצר של 5 דקות (שהוא בהרבה יותר קצר וקל מהטסט הרגיל) בלא צורך בתיאוריה

פורסם

שאלה אחרת אך באותו הנושא האם ישראלי בעל אזרחות אמריקאית וללא רישיון

יוכל בטיול לארה"ב לנהוג עם מלווה בעל רישון ברכב?

מפני שעל פי החוק בארצות הברית (תקף גם באנגליה מגיל 17 וכנראה גם בארצות נוספות)

מותר לנהוג ברכב גם ללא רישון עם מלווה.

פורסם

לא יכול לנהוג. לא שטויות ולא נעליים.

כשמחזיק רישיון ישראלי מעווניין לנהוג בחו"ל, מותר לו לנהוג בכפוף לחוקים של אותה מדינה !. על אותו עיקרון, אותו נהג בן 16 שמגיע לפה אין לו את האפשרות לנהוג כי הוא כפוף לחוקים של מדינת ישראל.

שונא גזענים !.

פורסם

אפשר לנהוג ללא רישיון ועם מלווה אך צריך להוציא אישור על כך "learner permit" והמלווה צריך להחזיק רישיון בתוקף מאותה המדינה שבה הופק האישור.

אני יודע שבהמרת רישיון נהיגה צריך לעשות מבחן מעשי ואז ניתן לבחור מבחן על אוט' או ידני.

אני נהגתי עם רישיון ישראלי תקופה די ארוכה בארה"ב, והיה לי ביטוח עם הרישיון הישראלי, למרות שעל פי חוק מותר לי לנהוג חצי שנה מהגעתי עם הרישיון הזר.

לטסט ניגשתי עם פורש, הטסטר היה יהודי מבוגר ומגניב, 5 דקות של נסיעה ושיחה על ישראל וקיבלתי את הרישיון המקומי שלי, תאוריה עברתי כמו גדול, 30 שאלות, נכשלתי ב2 (אחת בגלל הבנת הנקרא- חוסר תשומת לב והשניה בגלל התחכמות) הרף הוא 5 שגיאות במבחן הראשון ו3 במבחן חוזר.

haters will hate

פורסם

אגב, זה לא ככה בכל מקום. אני יודע כעובדה שבגרמניה, למשל, מותר לנהוג מתחת לגיל המינימלי. אני נהגתי ובוטחתי שם בגיל 17, כאשר נהגים מקומיים נדרשים לנסוע עם מלווה שמוגדר ברישיון.

פורסם

החוק ברור

אסור לנהוג בישראל אלא לפי גיל המינימום שיש לכל סוג של רשיון, גם אם למישהו יש רשיון ממדינה אחרת המתירה להתחיל לנהוג בגיל 4

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אגב גם למי שהוציא רשיון בגיל 16 בארה"ב אסור לנהוג באותם מקומות בארה"ב שלא מתירים לנהוג בגיל זה. קל וחומר שלא יוכל לנהוג בארץ אחרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...