Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחס הגה-גלגלים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא.

ישנן מכוניות בהן מספר הסיבובים מנעילה ("סוף ההגה") לנעילה קטן יותר.

דבר זה גורר שכל תזוזה קטנה משפיעה יותר מהיגוי "ארוך".

לשרייד שבתמונה שלך, למשל - יש 4 סיבובים מנעילה לנעילה, לכן כדי לפנות בצומת רגילה צריך לסובב סיבוב שלם או אפילו יותר של ההגה.

ברכב ממוצע כיום יש 3 סיבובים מנעילה לנעילה ואז שם צריך לסובב בתאוריה רק שלושת רבעי הסיבוב את ההגה.

זה בתאוריה ועל הנייר, מעבר לכך זה תלוי בכיול ההגה ובתכלית הרכב (ספורטיבי, משפחתי, כביש-שטח, וכדומה).

פורסם
לא.

ישנן מכוניות בהן מספר הסיבובים מנעילה ("סוף ההגה") לנעילה קטן יותר.

דבר זה גורר שכל תזוזה קטנה משפיעה יותר מהיגוי "ארוך".

לשרייד שבתמונה שלך, למשל - יש 4 סיבובים מנעילה לנעילה, לכן כדי לפנות בצומת רגילה צריך לסובב סיבוב שלם או אפילו יותר של ההגה.

ברכב ממוצע כיום יש 3 סיבובים מנעילה לנעילה ואז שם צריך לסובב בתאוריה רק שלושת רבעי הסיבוב את ההגה.

זה בתאוריה ועל הנייר, מעבר לכך זה תלוי בכיול ההגה ובתכלית הרכב (ספורטיבי, משפחתי, כביש-שטח, וכדומה).

ייתכן גם יחס שונה בין ה"נעילה לנעילה" לסיבוב הצמיגים עצמם, נניח שארבעת הסיבובים בשרייד ייתנו 45 מעלות של סיבוב לצמיגים, ושני סיבובי ההגה באלפא ייתנו 22.5 מעלות של סיבוב לצמיגים וקיבלנו מצב דומה.

פורסם

כל הנתונים הנ"ל נכונים בתנאי כמובן שתפוחי ההגה מורכבים במס' סיבובים שווה בשני קצוות המסרק.

רבים מהמכונאים ו/או מכווני הפרונט מתעצלים בספירה של סיבובי ההברגה של התפוחים בעת הח' תפויחם ו/או מסרק ויוצרים אי-שיוויון בסיבוב גלגל ההגה ממרכזו עד לנעילה.

כאשר מכוונים לכם כוון גלגלים-TOE IN-TOE OUT יש לוודא כי המכוון עושה מס' סיבובים שווה מכל צד.

במקרה כזה אם גלגל ההגה היה במרכזו מלכתחילה הוא ישאר כזה גם לאחר הכיוון.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כלומר כ-2 סבובים מנעילה לנעילה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא. הגה ישיר זה כש 45 מעלות סיבוב של ההגה מביאים ל 45 מעלות סיבוב של הגלגלים.

ערן דובדבני כתב על זה במגזין אוטו האחרון, ויצר בלבול בין המונחים.

אני שלחתי לו אימייל תיקון, והוא החזיר לי תשובה בה הודה שהוא בלבל בין המונחים וההסברים.

מה שצוקרמן תיאר זה מספר סיבובי הגה מנעילה לנעילה, ואין לזה שום קשר ליחס היגוי, כי התחום מנעילה לנעילה לא מגדיר בכלל את זוית ההיגוי, והרי יחס היגוי הוא היחס בין זוית ההגה לזוית ההיגוי.

לצערי המוג'אהדין גנבו לי את האימייל, ולכן אין לי זכר לתכתובת שלי עם ערן דובדבני....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...