Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לרכוש לעצמי רכב שני ולהנות איתו כמה שאפשר. אני לא חולה הגה ומחפש רכב אמין (ורצוי מפנק) שיסע בין 900-1,000 ק"מ בחודש (90% בנסיעה בינעירונית לא פקוקה).

ראיתי שאני יכול לרכוש רכב אאודי A6 מנוע 2800 שנת 1999 עם 210,000 ק"מ (יד 3) במחיר בדיחה.

השאלות שלי לגבי סוג הרכב הן (בהנחה שאני אקח את הרכב למוסך היבואן בכדי לבדוק את מחשב הרכב + בדיקה במכון והבדיקות תהיינה תקינות):

1. האם הוא בנוי להחזיק עוד קילומטרים רבים או שהוא הולך לגמור מנוע בקרוב?

2. האם רכב משנתון שכזה אמין או שאני אטייל איתו ממוסך למוסך?

3. מה עלות הטיפולים השוטפים שלו במוסך מורשה של אאודי?

4. האם לרכב תקלות נפוצות שבגינן כדאי להתרחק ממנו כמו מאש או שהוא בסדר למרות השנתון שלו?

5. מה צריכת הדלק הבינעירונית שלו בהנחה שאני נוהג בצורה רגועה ולא מאמץ אותו?

6. עוד טיפים מבעלי אאודי A6 2800 משנתון זהה?

האם הרכב כדאי או שאני נכנס כאן למלכודת דבש? (בבקשה תענו על סמך נסיונכם האישי בלבד)

תודה מראש על העזרה,

אסי

פורסם

מחיר הרכב כנראה זול ומפתה. מחיר האחזקה יהיה יקר כיאה לרכב מנהלים מתיישן.

לא הייתי פוחד מכשל במנוע, אלא מכל מיני מערכות אחרות, למשל גיר ובמיוחד אם הוא אוטומטי (?).

כדי לצמצם נזקים, רצוי לבדוק ולוודא שהרכב מטופל בצורה סדירה. בנוסף - לא חושב שהייתי מתקרב בכלל למוסכי יבואן עם הרכב. מה שכן הייתי עושה - זה לקבוע (מראש) ולגשת למוסך רון, שם תוכל לבצע בדיקה לפני קניה + חיבור למחשב.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה...

כתבת כי "מחיר האחזקה יהיה יקר כיאה לרכב מנהלים מתיישן" וזה בדיוק מה שאני מנסה לברר:

1. מהי עלות האחזקה הצפויה (הכוונה רק לתחזוקה במוסך, לגבי הביטוח אני כבר סגור)?
  2. הבנתי כבר שהגיר (אכן אוטומטי) הוא נקודה חלשה ברכב ואני לוקח בחשבון תקציב נוסף של עד 10,000 ש"ח לתיקון הגיר. אני מקווה שאני מציאותי לגבי עלות תיקון הגיר, אשמח את תתקנו אותי.
  3. האם מצפות לי עוד הפתעות ידועות לשנתון זה של הרכב (חוץ מבעיית הגיר)? המטרה שלי הינה להחזיק את הרכב לפחות ל-3 שנים ואני רוצה רכב אמין שנוסע ולא מבלה כל היום במוסך.
  4. כמה דלק הרכב צורך בנסיעה בינעירונית ללא פקקים? (אני הבנתי שבין 8-9 ק"מ לליטר וזה בסדר מבחינתי אך אני מעוניין לוודא נתון זה עם אנשים שנוסעים עם הרכב).
  5. המלצת לי על מוסך רון. היכן הוא נמצא ולמה דווקא אליו? מישהו מצטרף להמלצה?
  6. שכחתי לציין שהריפודים ברכב הם מעור בגוון שמנת (מקוריים) והמחשבה על נסיעה בזיעה שדבקה בהם לאורך השנים לא עושה לי טוב :|. יש למישהו הערכה מבוססת כמה עולה לרפד את המושבים הקדמיים, הקונסולה שבין 2 המושבים הקדמיים (מעל בלם היד, עם התא שנפתח) ו-3 המושבים האחוריים? (הכוונה רק להחליף את ציפוי העור ולא את הריפוד עצמו)?

תודה רבה לכם ושבוע טוב,

אסי

פורסם

במקום לקבל הערכות מחיר באוויר מאנשים שאתה לא מכיר ורוב הסיכויים שגם לא היה להם רכב כזה אתה פשוט יכול להיתקשר למוסך ולשאול כמה עולה.

צור קשר עם מוסך אדמונד בחולון ושאל אותו כמה עולה החלפת גיר קומפלט לA6.

אתה מוזמן גם לצפות לחיישנים שונים ומשונים שמחזירים את נשמתם לבורא, בדר"כ זה ייגמר בפחות מ1000 לחיישן.

דווקא המנוע מראה עמידות מצויינת ונפוץ מאוד.

בדוק טוב טוב את מערכת הקירור ואל תיתפשר על חלקי פח ופנים שבורים, עולים הרבה כסף ויחסית קשים למציאה.

צפה שבשנתון הנ"ל יש סיכוי שהגג יצנח, בדר"כ אלפייה מסדרת את המצב.

כמו כן חלקי הפלסטיק בפנים הרכב מתקלפים, הפיתרון הכי טוב זה להקדיש שבת לצורך זה, לפרק אותם, לנקות ולשייף ולצבוע מחדש.

בחלק מהרכבים מהשנתון הנ"ל תצוגת המחשב בלוח השעונים נעלמה, זה קורא בעיקר בגלל החום ואין הצדקה כספית לסדר את זה.

לפעמים זה מסתדר מעצמו (באמת, ראיתי כבר 2 מקרים אמתיים)

מוסך רון הינו מתמחה במכוניות מתוצרת VAG וממקום בתל אביב, מקצוען בכמה רמות ממורשים של צ'מפיון ובוודאי מהמרכזי ובמחירים יותר זולים משמעותית.

האם הוא זול בצורה אבסלוטית? ממש לא אבל על ידע משלמים ולא הייתי מתקמצן ברכב כזה.

אין אפשרות לדעת כמה יעלה לך תיקונים במוסכים, הנבואה ניתנה לשוטים ואם הייתי יודע מה יוליד מחר הייתי רץ למלא לוטו.

צריכת הדלק תלויה אך ורק בך, עם רגל כבדה על הגז הצריכה תעשה נעים למנכ"ל פז, בנסיעה רגועה בכביש מהיר 1-9 זה הגיוני.

לגבי הריפודים, במידה והם לא קרועים ואתה מאיזור המרכז פנה לקלין קאר בצומת סגולה שהוא גם ספונסר אצלנו בפורום, אתה לא תאמין לאיזה מצב חדש הוא יכול לגרום בכמה שעות עבודה.

אם אתה עדיין נעול על החלפת הריפודים, פנה לאוטו אלגנס שברוב המקרים עושים עבודה מקצועית (אבל זול זה ממש לא)

בהצלחה.

פורסם

בוקר טוב,

כתבת כי "בדוק טוב טוב את מערכת הקירור ואל תיתפשר על חלקי פח ופנים שבורים, עולים הרבה כסף ויחסית קשים למציאה.".

מצב הפנים של האוטו מצויין חוץ אבל את הריפודים אני רוצה להחליף.

לגבי "מערכת הקירור", התכוונת לרדיאטור ומכלוליו או למזגן? (קירור המנוע או תא הנוסעים?)

שבוע טוב לכולנו,

אסי

פורסם

כמה דברים מאוד מאוד נכונים שנאמרו כאן ע"י FISH

אני קיבלתי הצעת מחיר לאוונסיס לבצע ריפודי עור (פניתי כי זה עניין אותי לדעת, אני בגדול מתנגד לשימוש בעור אבל מה לעשות יש לזה יתרונות אדירים של נוחות כשמדובר ברכב או ברהיטים וזה מושך) והמחיר די גרם לי להתגלגל מהכסא.

הציעו לי הצעה שגבלה ב12 אלף ש"ח אז תיקח בחשבון שזה יהיה פחות או יותר אותו הדבר לאאודי שלך כי מדובר בשתי מכוניות באותו הגודל...

בנוסף לכך חלקי פלסטיקה פנימיים - לדגם של הרכב שלי לא היה ייצור בארה"ב מה שמשאיר אותי תקוע עם אירופה... מה שגם אומר.. יקר!

סתם אם אתה רוצה לדעת - ביררתי כמה יעלה לי להחליף את התריס מזגן הימני קיצוני - 900 שקלים, הכי זול שיכלתי למצוא את זה בחו"ל - 450 שקלים לפני משלוח ומיסים... וזה פאקינג תריס מזגן!!!

אתה רוצה לדעת כמה עולה תא חפצים עליון??? - 3800 שקלים!!! סתם רציתי לברר - התחרטתי על הרגע.

אני לא אתפלא אם באאודי זה יהיה סיפור מאוד דומה בכל הקשור לחלקי פלסטיקה והייתי מציע לך לנסות מזלך גם בפירוקיות - לא תמיד הם יודעים מה יש להם בידיים.

יש לך גם חברות כמו TOP CAR שעושים ריפודים דמוי עור אבל מחומרים מעולים שהם גם נושמים ונראים ומרגישים נהדר במחירים הרבה הרבה יותר שפויים. - אל תבין לא נכון - בעבודה שציינתי למעלה מפרקים לך את הריפודים המקוריים ועושים לך ריפודים מחומרים משובחים ביותר (עור שעבר עיבוד באיכות הכי גבוהה שיש - זה מאוד מאוד יקר) ישירות על הקצף של המושבים והתוצאות שאתה תקבל יהיו יותר טובות במקרים מסויימים ממה שהיית מקבל אצל היצרן.

-------- לגבי חלקי פלסטיקה של קונצרן VAG - עד כמה שידוע לי הצבע שלהם מתקלף ונהיה דביק בגלל שהם משתמשים בחומרים מתכלים ולא רעילים - אני הייתי מציע לחפש חלפים באיביי או באמת רק לתת שיוף עדין וזהו - לעזוב את זה ככה בשקט, מכוער ככל שיהיה.

ולגבי מנוע ומוסכים - קטונתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המחלה הראשונה של הרכב היא גיר כמו שאמרו

שיפוץ (אם יהיה אפשר ) כנראה יעלה לך עשר אלף בערך , השאלה היא כמה פעמים תעשה את זה

מחלה שנייה היא זרועות המתלה שבהרבה מקרים חלק מהם צריכות החלפה

יש לך 5 זורועות בכל גלגל קדמי שמחירם הוא 300-900 לזרוע לפני עבודה

לגבי מערכת הקירור - הכוונה הייתה לראדיאטור + ראדיאטור חימום וכל הצינורות והחיישנים שמסביב

נראה לי שהבעיה הגדולה עם המנוע הזה היא שהוא די מיושן והרכב די עגלה \

במקומך הייתי מחפש 1.8T מהסיבה היחידה שהאוטו הזה יותר "חי " מהמנועים האטמ' הישנים

חוץ מכל אלה, האוטו מפנק בטירוף

ואם אתה חושק בריפודי עור הייתי ממליץ לך לחפש בפירוקיות A6 מאותו דגם ופשוט להחליף כיסאות ודיפוני דלתות

(ככה או ככה זה יקר מאוד ! )

פורסם

היתה לי אחת כזאת (שנת 98, במשך שנתיים, ההיא בתמונה בצד), ומה אני אגיד לך.... נהנתי. אוטו מפנק, מרווח ביותר, עוצמתי, ותא מטען שאפשר לשחק בו כדורגל. האוטו מאוד זול לרכישה (ביחס למתחרות של אותן שנים, מרצדס E קלאס וב.מ.וו 528, והאודי אפילו יותר מאובזרת) אך מאוד, מאוד יקר לתחזוקה. המכלולים חולקים עם הפאסאט של אותן שנים, אז יש חלקים, אבל עדיין יקרים.

במשך כשנתיים לא היו איתה כלל בעיות, כתוצאה מתחזוקה שותפת ושימוש בחלקים מקוריים בלבד.

קח בחשבון שהרכב לא מרחם מבחינת צריכת דלק, היא עושה בסביבות 6-8 לליטר בתוך העיר, ו10-12 מחוץ לעיר, תלוי ברמת הלחיצה שלך (ובאמת קשה, קשה שלא ללחוץ באוטו כזה).

מצאתי לך גם כתבה מידיעות אחרונות על הרכב(אל תתייחס למחירים, זה ישן :). בהצלחה!

19988993.JPG

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

danb84, כמה זה יקרה לתחזוקה?

אני נוהג רגוע כך שצריכת הדלק לא מטרידה אותי.

במידה ואקח את הרכב למוסך רון והוא יבדוק ויגיד שהרכב במצב מכני טוב, חוץ מהריפוד שזו המחלה שלי, האם אני צפוי להפתעות נוספות? (אחרי שרון יאשר כמובן שהרכב נקי ובמצב מכני טוב).

האם הרכב מומלץ? אני מחפש שיסע במשך השבוע 40 ק"מ ליום בנסיעה בינעירונית ללא תקלות (היתה לי פעם רובר ונמאס לי מרכב שגר במוסך)

אסי

פורסם
danb84, כמה זה יקרה לתחזוקה?

אני נוהג רגוע כך שצריכת הדלק לא מטרידה אותי.

במידה ואקח את הרכב למוסך רון והוא יבדוק ויגיד שהרכב במצב מכני טוב, חוץ מהריפוד שזו המחלה שלי, האם אני צפוי להפתעות נוספות? (אחרי שרון יאשר כמובן שהרכב נקי ובמצב מכני טוב).

האם הרכב מומלץ? אני מחפש שיסע במשך השבוע 40 ק"מ ליום בנסיעה בינעירונית ללא תקלות (היתה לי פעם רובר ונמאס לי מרכב שגר במוסך)

אסי

יקרה - תבדוק במוסך עצמו כמה הוא יקח לך על טיפולים שוטפים, אני טיפלתי במוסך ג.ג ברעננה והם שחטו אותי (טיפול גדול - מעל 2800 שקל). אצלי ספציפית לא היו בעיות כלל במשך שנתיים, כל הרכב פנימית היה במצב ממש חדש, וככה גם נשמר, ככה שאני לא יודע על בעיות של "מחלות עור" למינהן. מה שכן, ההגה קצת נוטה לבלאי גבוה עם השנים, אך כיסוי אמור לפתור את הבעיה.

אישית אני ממליץ על הרכב, במיוחד אם יש לו הסטוריה מסודרת וטיפולים שותפים. נסעתי במשך שנתיים מכפר סבא לנתב"ג בנסיעה יומיומית, הלוך ושוב, שזה 60 ק"מ ביום. כל עוד האוטו מטופל אז אין סיבה שלא תהנה ממנו עד הסוף.

דברים מיוחדים שתשים לב אליהם:

* תבדוק את הבקרת מהירות, הבנתי שזו בעיה ברכב הזה עם הזמן, למרות שזה לא כ"כ חשוב, ולמרות שאתה הולך לנהוג לרוב בדרך בינערונית וזה כיף עם בקרת שיוט ואף חוסך דלק בצורה מסוימת.

* אם אתה רוצה להחליף את המערכת המקורית ברכב (במידה ולא הוחלפה), קח בחשבון שהעבודה שם קשה ורוב המקומות שתלך אליהם ידרשו יותר כסף על עבודה. במידה ואתה כן הולך להחליף, תוציא את כל הדיסקים מהצ'יינג'ר מאחור, כי אז הוא ינוטרל ולא תצליח להוציא אותם משם.

* ריפוד הגג זו מחלה במכונית הזאת (במיוחד בגג נפתח), תשים לב לזה, וזה שווה הרבה הורדה במחיר על זה.

* מחשב הדרך נוטה "להעלם" עם הזמן. ראיתי מכוניות כאלה שגם ב2002 המחשב דרך נעלם, זאת מחלה ידועה במכונית הזאת ואל תבהל. אצלי המחשב היה נראה רק בלילה, ביום לא ראיתי כלום. להחליף כזה מחשב עולה מעל 3000 שקל, (לא ניתן לתקן, ע"פ ג.ג רעננה) וזה סתם מיותר. העיקר שצג הקילומטר ושעונים עובדים כמו שצריך.

וזהו בסה"כ, אם אזכר בעוד משהו אני אגיד לך. בהצלחה!

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

• תוכן חדש...