Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

4-לא שמים רגלים על הדש בורד בזמן נסיעה.

אתה מסיע קופים או בני אדם ברכב שלך?? מה זה לשים רגליים על הדשבורד?! צריך חוק נגד זה כי אנשים באמת עושים את זה?:shock:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קודם כל לא לשכוח את העובדה שהאקלים בארץ הוא קשה לעומת מדינות אחרות בעולם. יש חום גבוה, לחות גבוהה, שמש חזקה וכיוצא בזה. לא כל בן אדם מכסה את המכונית בכיסוי כשהוא מחנה את הרכב בעבודה או בבית.

דבר שני זה האישיות של האנשים. לא חסר ישראלים שמתנהגים כמו חיות ובהמות. הרי רואים אותם כל יום על הכביש. לך לאמריקה אתה תמצא מכוניות בנות 20 ו 30 שנים שנראות כמו מצב חדש. גם בגלל שאנשים מחנים אותם בגר'זים ממוזגים ועם בקרת לחות וגם שהם אנשים נורמלים (רוב רובם).

צודק בעניין האקלים.

בעניין שבארה"ב תמצא מכוניות בנות 20-30 שנים במצב חדש גם בארץ אתה יכול למצוא.

קפוץ למועדון החמש לא חסר כאלה

החיים הם חצי הימור - למה לא להנות מזה?:twisted:

YOU DON'T KNOW HOW DEEP YOU CAN RIDE UNTIL YOU CANT GET BACK OUT

VW גולף- עוד אחת מהנאות החיים8)

פורסם
יודעים לשמור, אך לא מוצאים הצדקה לכך, מכיון שאף קונה לא מוכן להוסיף אפילו שקל תמורת רכב שמור.

.

כתבת כאן בדיוק את הבעיה שיש כמעט לכל הישראלים (גם אבא שלי סובל מזה):

קונים רכב במיטב כספם וכל היום רק דואגים ליום המכירה, מה יהיה ביום המכירה ?

ישלמו לי עוד 500 שקל על הרדיו דיסק שהתקנתי ?

יתנו לי עוד 1000 שקלים כי התכלבתי באוטובוס בדרך לאילת במקום לנסוע בכיף ברכב ? (הרי מפחיתים מערך הרכב בגלל שהוא עם קילומטראז' גבוה).

יתנו לי עוד 500 שקלים בגלל שהוא שמור חיצונית ופנימית ?

ומה לגבי להנות גם מהרכב ?

אני בטוח שכל אחד רואה את זה אחרת, מבחינתי חלק מההנאה שלי מרכב זה שאני יודע שהוא מתוחזק כראוי והוא שמור הן חיצונית והן פנימית.

מפריע לי לנסוע ברכב מלוכלך חיצונית ו\או פנימית, כשאני נוסע והרכב שלי נוצץ הוא מרגיש לי "בריא" יותר, מהיר יותר, נוח יותר, שקט יותר, השמים כחולים ובהירים יותר, האויר נקי יותר והז*ן שלי ארוך יותר.

:wink:

כמובן בהומור, אבל ברצינות, נעים לי יותר לנסוע ברכב נקי חיצונית ופנימית, כשאני נוסע לאילת עם רכב, הדבר הראשון שאני עושה אחרי צ'ק אין במלון זה לקחת את הרכב (הפרטי או השכור) לשטיפת מכוניות כדי שיגרדו לי מהשמשות ומהפח את כל הברחשים שנדבקו להם בדרך.

למי שדואג רק מיום המכירה, אל תקנו רכב חדש, קנו קורולה מתחילת שנות ה-2000, היא תיהיה זולה, אמינה, משעממת, מכוערת, עגלה וביום המכירה תפסידו עליה 200 שקלים כעבור 5 שנים.

אז מה אם לא נהנתם בכל ה-5 שנים האלה מנסיעה אחת, העיקר יצא זול.

:roll:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תמיד אמרתי שאפשר ללמוד הרבה על בנאדם רק מלראות את הרכב שלו... :wink:

אמת ויציב, נבדק כמה וכמה פעמים.

יש מישהו שעובד איתי שהחזיק בג'טה שנת 2009. זה היה ללא ספק הרכב הכי מגעיל שראיתי בחיים שלי (אני מדבר על פנים הרכב)

מכיר גם כאלה, בעלי רכבים חדשים שנראים מפנים כאילו זה מזבלה, והתירוץ "ילדים" לא תופס. תמצא לך יום שישי פעמיים בחודש ותלך לנקות את האוטו, גם מבפנים וגם אם זה אוטוליסינג.

אני שומר בקנאות על פנים הרכב, לא שהחוץ לא חשוב. תבינו, יש לי אפילו מגל"ר להסרת אבק בעת עמידה ברמזור. אני מבלה הרבה בתוך הרכב וחשוב לי להרגיש נקי ונעים.

כמאמר הפזמון: "כי אני נקי, וכשאני נקי - אני מותק!" :ladysman:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש לכלוך שהוא לא קריטי, ומכון שטיפה ששוטף ב50 שקל, יבריק את הרכב.

רוב האנשים מתנהגים לרכב כאילו זה מקרר, שרק מחברים לחשמל והוא עובד 10 שנים.

לצערי, מילא אם זה היה רק הזנחה בניקיון, זה גם הזנחה בטיפולים.

הרבה מאוד אנשים מזניחים טיפולים, ואז באים בטענות שצרפתיות לא אמינות, וכל הסטיגמות למיניהם.

היום קשה למצוא רכב טוב מיד שניה.

חלק מהדברים אתה צריך לסנן מהבית, לבקש מבעל הרכב שיעלה תמונות עם מצב הפנים והכל.

אכן, כמעט בכל רכב היום אוכלים\מעשנים\שותים קפה או משקאות ממותקים, ותמיד יצטבר לכלוך.

לדעתי צריך לחוקק חוץ שרכב שמעשנים בו, יורד לו אוטומטית 10% מהמחירון. (העשן נתקע ועושה ריח מגעיל, וזה לא יורד!)

פורסם

יוני-אני לא מתכוון שאם רכב מלוכלך אז בוודאות הוא אינו שמור,אבל אם המצב הוא כמו ב ג'טה שהבחור סיפר עליה,או שאתה נכנס ובקבוקים זרוקים,ניירות ,אבק רציני בדש-בורד,זה לדעתי כן מראה.אבל זאת דעתי.

SLOWRIDE-תתפלא אך ראיתי מלא פעמים שהאישה שמה רגלים על הדש-בורד,בעיקר הנשים עושות את זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עקרונית אני לא אוכל באוטו, כי אין לי צורך בכך- אני לא נמצא בו בשעות שבהן יוצא לי לאכול. מעבר לכך אין לי מניעה- מי שרוצה, שיאכל, לבריאות. ממילא אני מנקה פעם בחודש בממוצע. אני גם מעשן בפנים להנאתי (נסיעה של כמה דקות עם כל ה-4 חלונות פתוחים עוזרת המון ליציאת הריח), ומחפש כל הזמן ריחן טוב בגלל זה... שתייה, חופשי. לא מטריד אותי במיוחד.

ועדיין, טפו טפו, נקי בפנים. חבל רק שהחארות שנהגו עליו לפניי החליטו שזה נחמד להעביר משהו כבד על הגג בלי גגון, והעובדה שאני לא מצליח להבין מאיפה השריטות העמוקות בדיפוני הדלתות הגיעו.

מדי פעם גם משתמש בספריי סקאי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אצלי הפונטיאק קרובה עוד מעט לגיל 20 ומצב החוץ והפנים שמור ממש כחדש.

אני אישית,שומר על הרכב גם מבפנים וגם מבחוץ. :-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
כשאני חיפשתי יד 2,זה גם מה שאמרתי לעצמי,בכלל אני לא מבין איך יכולים להיות כתמים בגג??

או פלסטיק בדש-בורד ששבור? או כפתור חסר??

למצוא רכב שמור מאוד שהוא לא בן כמה שנים לא פשוט בכלל.

אצלי באוטו כדי שזה לא יקרה,שיש 4 חוקים:

1-לא אוכלים באוטו.

2-לא מעשנים באוטו.

3-אם שותים רק מים מינרלים.

4-לא שמים רגלים על הדש בורד בזמן נסיעה.

+1.

המאפרה אצלי באוטו זה מקום לבובה קטנה וחמודה 8)

לפותח השרשור,

הרכב שלי שמור, רוצה לקנות? ;-)

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

זה גם תלוי ביצרן הרכב, ברמת התיכנון ואיכות היצור. ישנם יצרנים אשר מתכננים גרוע (תפיסת הדש-בורד באמצעות קליפסים מפלסטיק דקים מדי) ומיצרים גרוע (אותם קליפסים מיצרים מפלסטיק לא איכותי המתיבש/נפגם לאחר מספר שנים). רכבים כאלה יראו בלויים ומתפרקים לאחר מספר שנים בשמש הישראלית אפילו אם רופא פניסיונר נסע בהם.

דבר נוסף הוא תדמית הרכב. בדרך כלל מי שנוסע על משפחתומטית תואמת ליסינג לא ישקיע הרבה בטיפוח רכבו כפי שישקיע מי שנוסע ב S-Class או בימר מסדרת ה-7. הרכב שלי הוא C-Class בן 13 שנשמר וטופח היטב, מבפנים ומבחוץ הוא שמור ונראה הרבה יותר טוב/נקי/חדש מלא מעט מכוניות הצעירות ממנו בעשור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

SLOWRIDE-תתפלא אך ראיתי מלא פעמים שהאישה שמה רגלים על הדש-בורד,בעיקר הנשים עושות את זה.

נו טוב, אתה מכיר את הבדיחה - למה לנשים יש רגליים?:-)

נכון שזה תלוי גם בייצרן. באופל שהיתה לי היה פלסטיק בין השמשה לדשבורד של המפשיר אדים שכל הזמן היה נסדק ונשבר מהשמש. החלפתי אותו פעם אחד עד שהוא נשבר שוב, ושהלכתי לפירוקיה כדי לקנות אחד אחר העובד שם שבר את הפלסטיק שרציתי לקנות כשהוא ניסה לפרק אותו כדי לתת לי...

עניין התדמית של הרכב לא כל כך משפיע, חבר שחיפש A6 במשך הרבה זמן ראה כמה עם פנים הרוס ומגעיל, וזה רכב יוקרה.

הכל תלוי בבעל הרכב ובמשפחה/נוסעים שלו.

אני מרשה לשתות אצלי ברכב אבל רק מכוסות עם מכסה או מבקבוקים.

גם כל סוג של אוכל שלא מתפורר מדי או נוזל מדי אני מסכים שיאכלו ברכב.

במילא אני שואב אבק פעם פעמיים בחודש.

למזלי יוצא לי להסתובב רק עם אנשים נורמליים שיודעים לשמור על רכוש של אחרים, אז לא צריך לדאוג מנזק לפנים הרכב.

מה שאסור בתכלית האיסור זה עישון ברכב.

וכמובן לא לשים רגליים על הדשבורד, מי עושה דברים כאלה?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשקניתי את הרכב שלי דבר ראשון שעשיתי זה ללכת לפירוקיה להשלים את כל החלקים החסרים/שבורים

ולנקות את פנים הרכב, במשך שעות ארוכות הסרתי כתמים של עישון מגג הרכב (ותודה לאל, הוא יצא כמו חדש),

הוצאתי וניקיתי שטיחים, ואפילו נראה לי הבן אדם היחיד שהרוויח כמה גרושים כמה דקות לאחר קניית הרכב,

פירקתי את הפלסטיק של בין הכיסאות ומצאתי 20 ומשהו שקל בשקלים ואגורות 8) (ועוד גרעינים ובמבות)

פורסם

3-אם שותים רק מים מינרלים.

חייב להיות איזה היגיון מאחורי זה. אני סקרן. אני יכול להבין איסור שתיית קפה/קולה, אבל מה רע במים מהברז?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
חייב להיות איזה היגיון מאחורי זה. אני סקרן. אני יכול להבין איסור שתיית קפה/קולה, אבל מה רע במים מהברז?

זה מתחיל במים מהברז, ממשיך בספרייט "כי זה כמו סודה", וגנמר במיץ תפוזים מוגז על הגג הכסאות והשטיחים הלבנים :evil:

פורסם

כתבתם כל כך הרבה דברים נכונים!

כשהייתי קטן ואמא שלי שמה את הרגלים על הדשבורד (אפילו בסדרה 7!) זה היה משגע אותי ומן הסתם היא לא הייתה מקשיבה לי.

מהרגע הראשון הבהרתי לחברה שלי שאצלי באוטו לא שמים רגליים על הדשבורד!!

הרבה פעמים אני רואה במכוניות שעומדות לידי בחורות שעושות את זה. זה מטריף אותי ובא לי להעיר אבל כל אחד צריך לדעת את מקומו.

האונו שלי כבר בת 17 וכל הפלסטיקה בפנים תקינה ושלמה ואני מתכוון לשמור על זה ככה.

להגיד לכם שהאוטו נקי ומבריק - לצערי לא

מבחוץ - יש הרבה עבודה (מחכה שאבא שלי ייקח אותו למוסך לכמה ימים)

עידן82 - כל מילה בסלע!

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

• תוכן חדש...