Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מזדה לנטיס 98. נכנסתי ברכב שמלפני ומיד לאחר התאונה כאשר עצרתי בצד להחליף פרטים הבחנתי שהתחילה נזילת שמן בשלושה מוקדים.

כאשר הבאתי את האוטו למוסך והזמנתי שמאי (ביטוח וכו') הוא הרהר בענין וטען לי שזה לא הגיוני שכתוצאה מתאונה מהסוג הזה נוצרה דפיקה בקרטר (וישנה פגיעה בקרטר - לפי מה שהוא ראה). אני יודע שזו המציאות ויום לפני התאונה האוטו עבר טסט!

מה אתם אומרים? יען השמאי טען לי שישנו סיכוי שחברת הביטוח לא תקבל את הטענה ותגיד שהפגיעה אינה קשורה לתאונה. האם הוא סתם שמאי שלא מבין ואני יכול להתייעץ עם שמאי אחר או מה?

עוד שאלה: נגיד ואכנע לביטוח והאלץ להחליף את אגן השמן מכיסי הפרטי, באיזה סכום מדובר? מכוניתי היא לנטיס 98 1600 סמ"ק.

בתודה מראש

יוסף

פורסם

אהלן יוסי.

אתה יכול להביא שמאי מטעמך - בתשלום.

כמו כן, אם הרכב עבר טסט יום לפני - תנסה לפנות לסוכן הביטוח שלך עם טופס הטסט המאושר.

אגב, אנחנו מכירים? למדת בא***י, נכון?

פורסם
אהלן יוסי.

אתה יכול להביא שמאי מטעמך - בתשלום.

כמו כן, אם הרכב עבר טסט יום לפני - תנסה לפנות לסוכן הביטוח שלך עם טופס הטסט המאושר.

אגב, אנחנו מכירים? למדת בא***י, נכון?

שמאי מטעמי? וחברת הביטוח תהיה חייבת להתחשב במה שהוא אומר? השמאי שלי לא בטוח בזה שחברת הביטוח תשלול הוא רק העלה לי צד כזה אך עדיין הנושא לא סגור, אראה מחר בעז"ה מה המצב של התביעה.

ומה לגבי עצם השאלה הטכנית שהעליתי ומחיר אגן השמן, אתה יודע?

אכן למדתי באיתרי (ביה"ס), מי אתה חסר הפנים? (ככה עכ"פ לפי הניק שלך:lol:)

פורסם

אם יתגלעו חילוקי דעות בין דוחות השמאים, תמיד תוכל לפנות לאיגוד...

אבל תחשב לבד את מחיר כל העסק... רק השמאי לבד יעלה לך חצי ממחיר קרטר חדש.

קרטר חדש עולה כ700-800 ש"ח, פלוס אטם. בהנחה והפגיעה היא בקרטר בלבד ולא בבלוק.

תמיד תוכל למצוא משומש או חדש תחליפי (זבל) בפחות מחצי המחיר שצויין לעיל.

תנסה כאמור, להתוכח עם החברה באמצעות טופס הטסט המוכיח כי לא היו נזילות יום אחד לפני התאונה.

ולהבא תנהג בזהירות, כיאה לבוגר מוסד הלימודים האריסטוקרטי ממנו יצאת.

פורסם
אם יתגלעו חילוקי דעות בין דוחות השמאים, תמיד תוכל לפנות לאיגוד...

אבל תחשב לבד את מחיר כל העסק... רק השמאי לבד יעלה לך חצי ממחיר קרטר חדש.

קרטר חדש עולה כ700-800 ש"ח, פלוס אטם. בהנחה והפגיעה היא בקרטר בלבד ולא בבלוק.

תמיד תוכל למצוא משומש או חדש תחליפי (זבל) בפחות מחצי המחיר שצויין לעיל.

תנסה כאמור, להתוכח עם החברה באמצעות טופס הטסט המוכיח כי לא היו נזילות יום אחד לפני התאונה.

ולהבא תנהג בזהירות, כיאה לבוגר מוסד הלימודים האריסטוקרטי ממנו יצאת.

איתרי זה אריסטוקרט? בחייאת רבאק. מי אתה? תן שם! רמז.. משהו..

אגב טופס הטסט הוא בעייתי שכן באמת בטסט בהתחלה אמרו לי שיש בעית נזילת שמן/לנקות תחתית הרכב, הלכתי וניקיתי ועשיתי רישוי חוזר ועברתי. יעני לא נזילה אלא סתם כנראה מילאתי יותר מידי שמן לפני הטסט. אך אם אראה זאת לביטוח הם יעשו מזה מטעמים. מבין? הם הרי ינסו להתחתמק ולהיאחז במה שאפשר. אולי יגידו שכנראה כבר היתה פגיעה והתאונה רק היתה הקש ששבר את גב הגמל. אפילו שהביטוח שלי זה הראל ופעם שעברה שהייתי מעורב בתאונה (לא באשמתי..) הם סידרו לי הכל פיקס במהירות וללא בעיות.

לי אתה אומר לנהוג בזהירות? ולך אני יאמר לא להחנות את האוטו במקומות מפוקפקים ולאחמ"כ להיווכח שפוצצו לך אותו במכות..

פורסם

אני לא יודע אם חברת הביטוח תקבל את הטענה שהרכב עבר טסט יום לפני והיה כשיר.

הם יכולים לטעון שלאחר הטסט הוא יצא לסיבוב ועלה על מדרכה או החליט להפוך את הלנטיס ללנד קרוזר ולצאת לטיול שטח(ראיתי בחורה שעשתה את זה עם C3).

קובי

פורסם
אני לא יודע אם חברת הביטוח תקבל את הטענה שהרכב עבר טסט יום לפני והיה כשיר.

הם יכולים לטעון שלאחר הטסט הוא יצא לסיבוב ועלה על מדרכה או החליט להפוך את הלנטיס ללנד קרוזר ולצאת לטיול שטח(ראיתי בחורה שעשתה את זה עם C3).

זו שאלה באמת, חברת הביטוח יכולה לטעון סתם טענות? הם הרי לר יודעים מה היה, ואני יודע וכך אני טוען בטופס התביעה שמייד לאחר התאונה התחילה נזילה ובאמת התגלה שבר באגן השמן. מה שלפני"ז לא היה.

אז מה אתה בעצם אומר שאם שמאי יטען שבאופן הגיוני פגיעה קדמית לא אמורה לגרום לנזק בגחון אז ממילא חייב להיות שזה קשור למשהו אחר, ואם אני אבוא ואנופף בטופס הטסט זה לא יעזור כי אולי החלטתי שהאוטו שלחי זה לנד קרוזר?

אגב נהגתי הרבה בלנד קרוזר, ופעם אחת כשעצרתי איתו ברמזור נכנסה בי מאחורה מישהי באמאמא שלי, לה הלך האוטו ולי בס"ה הלכה מדרגה וגם זה בקושי. מצאה לה במי להיכנס..

פורסם
איתרי זה אריסטוקרט? בחייאת רבאק. מי אתה? תן שם! רמז.. משהו..

אגב טופס הטסט הוא בעייתי שכן באמת בטסט בהתחלה אמרו לי שיש בעית נזילת שמן/לנקות תחתית הרכב, הלכתי וניקיתי ועשיתי רישוי חוזר ועברתי. יעני לא נזילה אלא סתם כנראה מילאתי יותר מידי שמן לפני הטסט. אך אם אראה זאת לביטוח הם יעשו מזה מטעמים. מבין? הם הרי ינסו להתחתמק ולהיאחז במה שאפשר. אולי יגידו שכנראה כבר היתה פגיעה והתאונה רק היתה הקש ששבר את גב הגמל. אפילו שהביטוח שלי זה הראל ופעם שעברה שהייתי מעורב בתאונה (לא באשמתי..) הם סידרו לי הכל פיקס במהירות וללא בעיות.

לי אתה אומר לנהוג בזהירות? ולך אני יאמר לא להחנות את האוטו במקומות מפוקפקים ולאחמ"כ להיווכח שפוצצו לך אותו במכות..

אם היית ממלא יותר מדי שמן היה הולך לך הממיר, במקרה הטוב. זה לא קשור לנזילה. אם היתה נזילה - חייב להיות מקור לנזילה. זה יכול להיות הקרטר (מה שלא מסתבר, כפי שהוסבר לך מעלי שלא היית מצליח לזוז הרבה עם קרטר סדוק) זה יכול להיות האטם של הקרטר, או חיבור נשם תקול. לדבריך - שקיימת פגיעה בקרטר עצמו שלא היתה קודם התאונה - האם תוכל להעלות תמונה של הפגיעה?

מדבריך משתמע יותר שהבעיה היא אחרת. לך לשטיפת מנוע ובדוק אחרי יומיים-שלושה את מקור הנזילה.

בכל אופן, אתה יכול לנסות להמשיך להתווכח עם חברת הביטוח, רק קח בחשבון שעלות קרטר אינה גבוהה יחסית בהשואה לשמאות נוספת.

נ.ב. סבורני ששני הקטעים שהדגשתי בהודעתך עונים ומשלימים זה את זה ממש כפתור ופרח.

• תוכן חדש...