Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצת Top Gear - מסכימים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בעל רכב ליסינג קבוצה 2 שמעוניין לעבור לפרטי בשווי 60,000~

לאחרונה צפיתי ב Top Gear על "המלצה" לקניית רכב ישן יותר אך מדרגה גבוהה יותר לדוגמא

כמו מרצדס S-Class שנת 2000 ב 70,000 ש"ח או C-Class שנת 2005 ב 55,000, הקיצר הבנתם את הכוונה

בתור אדם שאוהב ונהנה מנהיגה ומכוניות, עם זאת צריך רכב משפחתי, כמובן שאעדיף bmw סידרה 5 או 7 ישנה על פני מזדה 3 פורד פוקוס וכו' חדשה יותר

השאלה היא מה הריסק בקניית רכב ישן מדרגה גהוהה יחסית כמו שציינתי וגם כמו פאסאט, A6\8, S60, וכו'

כי הרכבים האלו נבנו טוב, והיו מאד אמינים, אך לאחר 10-15 שנים לא ידועה לי צריכת הדלק שלהם, עלות החלפים, ביטוח, או אמינותם

בקיצור,

אני זקוק לעזרה

פורסם

הבעיה בקניית מרצדס S ישנה (לדוגמא) היא שלמרות שעלות הקנייה דומה למאזדה עלות האחזקה נשארת מרצדס.

עלות טיפולים שוטפים לא תמיד משקפת את ההבדל ,אבל עלות תקלות (שהגיוני שיקרו ברכב מזדקן ועמוס טכנולוגיה) היא גבוהה.

זמינות החלקים נמוכה ברכבים מסגמנט גבוה, ואתה גם כבול למס' די מצומצם של מוסכים מורשים ומומחים למכוניות כאלה כי אתה לא תרצה לטפל ברכב כזה אצל איזה חאפר מזדמן.

מבחינת תקלות, אז זה בקלות יכול להגיע לסכום של 5 ספרות לתיקון תקלת מחשב\גאדג'ט כלשהו.

V5

פורסם

ממשיך את מה שהבחור מעליי רשם, עלויות אחזקה מאוד גבוהות.

מנועים יותר גדולים ורכבים יותר שמנים משמע דלק והרבה.

וקח בחשבון גם תיקון גדול שיכול לנחות עליך כמו גיר קלאץ' וכו'

בסך הכל אם אתה מוכן לזה צא לדרך אל תהסס ותהנה אבל....קח את הדברים הללו בחשבון.

פורסם

אני חושב שיש אמת בהצעה הזו אבל כל דבר צריך להלקח בפרופורציות המתאימות.

אם אתם מוצאים אקסמפלר שמור היטב במצב מצויין אז כן - זה כנראה יהיה כדאי אם תחזיקו את הרכב לטווח ארוך.

אבל אתם שוכחים כמה עולה להחזיק מרצדס כאן בארץ וכמה עולה להחזיק מרצדס בחו"ל והפרשים בין הכלכלה שלנו לבין ארצות אחרות.

אפשר לקחת את ההצעה של טופ גיר ולרדת איתה ליגה אחת או שתיים למטה אבל עדיין ליישם משהו דומה - זה פחות או יותר מה שאני עשיתי.

אני מעדיף לתת דוגמא מהחיים האישיים כי זה בעצם מה שאני עשיתי.

אז מה קרה בעצם?

היה לי רכב ליסינג מהעבודה - קורולה 2007, דווקא מאוד אהבתי את הרכב והוא בהחלט ענה לי על הצרכים שלי אבל -> מחיר הליסינג התייקר בצורה כזו שהגעתי למסקנה שזה פשוט לא שווה עבורי להחזיק את הרכב ו4 חודשים לפני תום החוזה בחרתי להחזיר אותו.

החלטתי שאני מעדיף ללכת על רכב פרטי אבל מקטגוריית סלון\מנהלים 2 ליטר עד 2.5 ליטר ולרדת טיפה בשנתון ולהנות הרבה יותר מרכב מאשר לקנות צעצוע חדש\חדיש נוסף - אם כבר ויתרתי על ליסינג ואם כבר אני מחפש רכב פרטי לטווח ארוך (עד 10 שנים) אז כבר להנות ממשהו שאני ארצה לנהוג בו.

התקציב היה במקור בין 40K ל50K זה היה לפני שנה בערך.

הרכבים שאני בדקתי ואחרי שעשיתי ה-מ-ו-ן שיעורי בית היו:

פאסאט 2.0 או 1.8T

וולבו S70 או S60

יונדאי סונטה מהדגמים של 2003-2006 פשוט כי אני אוהב את הצורה של הרכב

סונטה 2007 כי הוא פשוט שדרוג מטורף לסונטה - בייחוד ה2.5 ליטר עם כל האבזורים.

קיה מג'נטיס

מזדה 6 נפסלה בגלל שיש לי בעיה מסויימת איתה ועם התחביב שלי של מערכות סטריאו.

סובארו B4 וטויוטה אוונסיס נפסלו כי השנתונים לתקציב שחיפשתי היו נמוכים מידי

חיפשתי רכבים שנות 2005 עד 2007

בסופו של דבר הפאסאט נפסלה בגלל החשש לי למחיר חלקים אם כי רכב פשוט מדהים.

והגעתי למצב שאני מתמקד בעיקר בשתי האחיות הקוראניות כאשר לקחתי בחשבון שזה יהיה רכב בעיקר לסופי שבוע ונסיעות של פנאי הודות לתצרוכת דלק גבוהה ממה שרציתי.

------------------- מה קרה בסוף ----------------------------------

מצאתי את האוונסיס שראיתי בחתימה שנת 2006 שהיתה כ15 מעל התקציב שהקצבתי לעצמי אבל בסוף רכשתי אותה ב65 אלף שקלים.

לסיכום

--------

האחזקה של הרכב הזה עד עכשיו מתבררת כשפויה לחלוטין ותצרוכת הדלק שלו סה"כ 1:10 שזה לא שונה בהרבה ממה שאני רגיל עד עכשיו.

אבל הרכב פשוט תענוג ואי אפשר בשום צורה להשוות אותו לרכבי 1.6 ליטר שנסעתי עליהם עד עכשיו.

מנסיעות מבחן שעשיתי בסונטות ומבירורים על עלויות אחזקה שלהן ושל המתחרות היפניות אני יכול לאמר שזו אופציה טובה מאוד למי שמחפש קצת יותר גודל וקצת יותר כוח מהרכב - הקטגוריה הזו מתפצלת לרכבים ספורטיביים יותר או פחות, לרכבים נוחים יותר או פחות אבל בסופו של דבר יש מגוון מספיק רחב בשביל לעלות קטגוריה ועדיין לא לאבד את התחתונים בדרך.

אז או קיי - לא מרצדס, לא במוו ולא אאודי - גם לא אלפא או וולבו

אבל עדיין קטגוריה אחת למעלה עם הבדל עצום בחווית הנסיעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת היא שבדיוק היום תכננתי לצפות בו :)

מה שאני בונה עליו הוא שהרכבים האלו באמת נבנו יותר טוב מאחרים

S class שנת 2000 שנוהגים בה באופן נורמלי מתקלקלת באופן יוצא דופן מאחרים ?

אולי באמת מישהו בפורום שיש לו רכב כזה או דומה יכול לתת את חוות דעתו לגבי

אמינות, צריכת דלק וכו׳

פורסם

העניין מעט יותר מורכב:

אין ספק כי תחזוקת רכב ישן גדול ויוקרתי עשויה להיות יותר יקרה ולפעמים כואבת

למשל בסדרת 7 של BMW ובמרצדס S ואחרות של העשור האחרון ישנן לא מעט מערכות ממוחשבות שעלות תיקונן יקרה. לפעמים מאוד יקרה.

צריך לזכור שהאגרה השנתית משולמת גם היא ע"פ קבוצת מחיר מקורי ולא ע"פ שווי נוכחי.

עם זאת ישנם כמה יתרונות

א. אתה משתמש ביום יום במכונית איכותית ולא בגרוטאה קוראנית ודומותיהן

ב. ירידת הערך נבלמת בשלב מסויים - עיקר הריסוק הינו ב 5-6 השנים הראשונות ולאחר מכן המצב יציב יחסית

ג. מרצדס S ודומותיה בטוחות לעין שיעור ממזדה 2 חדשה מהחנות

השיטה להתגבר על המכשולים שתיארתי בפסקה הראשונה היא בעיקר דרך פיתוחם של קשרים חברתיים ואחרים (מוסך בטייבה שמשיג חלפים בזול... אח של בעל מוסך מפסוטה שמכיר את הדוד של ההוא מטייבה)

בהצלחה

פורסם

הכל תלוי בנפח המנועים.

מרצדס מנוע 2.0 לא תצרוך יותר ממאזדה 6 מקבילה.

כמו כן מחיר הטיפולים לא יהיה גבוה משמעותית במחיר הסופי (למרות שבאחוזים כן, 200-300 ש"ח יותר לטיפול 15 זה לא נורא)

כאשר מדברים על עלות אחרקה גבוהה משמעותית מדברים בעיקר על אגרת הטסט והביטוח והכי נוראי זה תקלות בלתי צפויות.

מחירים של גיר למכוניות הנ"ל מגיע לעשרות אלפי שקלים, מחיר מחשב מנוע כנ"ל.

אלו בעצם 2 התקלות הכי מפחידות שעליהן אתה יכול להוציא כמעט את אותו סכום הרכישה.

מנועים זה לא כזה יקר, ברוב המקרים את לא עובר את ה10K כולל הרכבה כל עוד לא מדובר על מנוע מיוחד (גדול מאוד\מוגדש)

פורסם

לחלופין תמצא לך אמריקאית (נניח מאליבו או לה-קרוס 2006 או 2007) ותסב אותה לגז. אחרי מחקר קצר שעשיתי מסתבר שהמנועים האלה של GM סובלים גז בצורה טובה מאוד (בניגוד לרוב היפניות\קוריאניות, למשל). ככה ייצא שאתה נוסע על רכב מפואר, נוח מאוד, עם הרבה כוח, עלות חלפים לא כזו יקרה (ודאי לא כמו של מרצדס או אודי או BMW) וצריכת דלק של פיאט פונטו. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אחזקה של S קלאס היא די גובה, קח בחשבון צמיגים רחבים מאוד ויקרים להחריד, אצל אבא שלי זה 275/50/18 וכל צמיג עולה 1650 ש"ח, מזל שהקידמיים ברוחב 245 ועולים רק 1300.

חלקי מנוע יקרים, למרות שהרכב די אמין אבל כל חלק הוא יקר מאוד.

אם כבר אז לך על C קלאס. גם זולה בהרבה לרכישה, גם רכב בגודל נורמאלי ולא ספינה כמו הS, גם תיכנס מהתחלה לעולם של מרצדס ולא ישר תתחיל בS. לי הייתה C קלאס במשך 5 שנים ועשינו איתה 210 אלף קילמוטרים ללא שום תקלה מכאנית, רכב אמין בצורה קיצונית, התקלה היחידה שהייתה היא בחיישן דלת שעלה 53 ש"ח בלבד. יותר זול מאחזקה של סובארו DL. נכון שמחיר הביטוח יקר יחסית, צריכת הדלק נוחה 1-12 אם אתה לא לוחץ, רכב די חזק נוח נעים ועם הסמל הנכון בחזית.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

מודה, לא ראיתי את התוכנית. אבל צריך להבא בחשבון ששוק הרכב הבריטי שונה לחלוטין מהישראלי, עקומת נפילת הערך הרבה יותר תלולה כך שההפרש במחיר הרכישה של רכב יד שניה מצטמצם הרב היותר מוקדם מאשר אצלנו, כלומר בסכום נתון באנגליה הפרש הגילים בין הרכב היוקרתי לרכב העממי יהיה קטן מאשר בארץ, מה שמאפר רכישת רכב יוקרתי יותר חדיש וכך גם יותר אמין.

שיקול נוסף שכלל שהזכרת רק ברמז הוא הצרכים שלך, וכלל לא הזכרת צפי לצרכים עתידיים. כל אלה משפיעים מאוד על הדרישות מהרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העניין מעט יותר מורכב:

אין ספק כי תחזוקת רכב ישן גדול ויוקרתי עשויה להיות יותר יקרה ולפעמים כואבת

למשל בסדרת 7 של BMW ובמרצדס S ואחרות של העשור האחרון ישנן לא מעט מערכות ממוחשבות שעלות תיקונן יקרה. לפעמים מאוד יקרה.

צריך לזכור שהאגרה השנתית משולמת גם היא ע"פ קבוצת מחיר מקורי ולא ע"פ שווי נוכחי. לא ממש מדויק, ההפרש בין מרצדס בת 8 למשפחתומטית חדשה נמוך עד זניח.

עם זאת ישנם כמה יתרונות

א. אתה משתמש ביום יום במכונית איכותית ולא בגרוטאה קוראנית ודומותיהן נכון מאוד ומאוד מהנה

ב. ירידת הערך נבלמת בשלב מסויים - עיקר הריסוק הינו ב 5-6 השנים הראשונות ולאחר מכן המצב יציב יחסית אם כבר 10+ שנים.

ג. מרצדס S ודומותיה בטוחות לעין שיעור ממזדה 2 חדשה מהחנות ממש לא נכון, אם אתה משווה רכב פאר גדול וכבד למיני גמדית אז בהתנגשות חזיתית יש משמעות לגודל ולמאסה. אם אתה מדבר על בטיחות אקטיבית אז רכב מודרני מכיל בתוכו הרבה יותר מערכות עזר לבטיחות. אצלי, עם C240 בת 13 אין ESP וקרה מספר פעמים שהצטערתי על זה:?

השיטה להתגבר על המכשולים שתיארתי בפסקה הראשונה היא בעיקר דרך פיתוחם של קשרים חברתיים ואחרים (מוסך בטייבה שמשיג חלפים בזול... אח של בעל מוסך מפסוטה שמכיר את הדוד של ההוא מטייבה) בשום פנים ואופן. מוסך בטייבה שמשיג חלפים בזול משיג חלקים גנובים. תחשוב קצת, עלות העבודה זולה אצל בני דודנו אך החלפים החוקיים נרכשים במחיר דומה לבעל עסק ישראלי. ברוב הרכבים המודרניים עלות החלפים גבוהה בהרבה מעלות העבודה כך שהפרש המחירים הגדול נובע מכך שהם "הגיעו" ממקום הרבה יתר זול. בנוסף, אני לא בטוח כי מוסך "אחמד ובניו" מחזיק סקנרים מודרניים מעודכנים ומקבל עידכונים חוקיים מב.מ.וו או מרצדס.

בהצלחה

בתור בעל ניסיון עם רכבים כאלה כבר מספר שנים (מרצדס C240 עם מנוע בנזין 2.4 ליטר בת 13) אני יודע כי Top Gear צודקים. תרשה לי לסייג זאת בכך שמדובר ברכבים עם מספר ידיים נמוך, נסועה נמוכה ותחזוקה הולמת (ספר טיפולים מלא ממוסך מתמחה).

כאשר מדברים על עלות אחרקה גבוהה משמעותית מדברים בעיקר על אגרת הטסט והביטוח והכי נוראי זה תקלות בלתי צפויות.

מחירים של גיר למכוניות הנ"ל מגיע לעשרות אלפי שקלים, מחיר מחשב מנוע כנ"ל.

נכון חלקית. מחיר הטיפול בתקלות בלתי צפויות אינו זול אך הוא עדיין נמוך יותר מירידת הערך השנתית של משפחתומטית חדשה לשנה. בזמנו (חפש בפורום) רשמתי בדיון בעבר את עלות התחזוקה המלאה (כוללת הכל: שמן, דלק, תחזוקה, אגרה השנתית, ירידת ערך והשאר) של הרכב שלי והיא יצאה לי זולה יותר מהלאנטיס שהחזקנו לפניה. ועוד לא דיברנו שהתנהגות הכביש של מרצדס עם מנוע V6 גדול והנעה אחורית עולה בהרבה על כל משפחתומטית חדשה.
  • תוכן חדש...