Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס' שאלות לגבי סיאט לאון FR 2008

Mike Lowrey
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

בתור התחלה הרכב המדובר הינו: Seat Leon FR 2.0TSI Automatic 2008

רציתי לשאול לגבי כמה דברים על הרכב הנ"ל שהוצע לי.

האם המנוע הוא TSI או TFSI ומה ההבדל ביניהם?

האם הגיר הוא גיר DSG? 6 או 7 הילוכים? (מדובר בגרסא האוטומטית)

איך צריכת הדלק של הרכב והמנוע הנ"ל? בניסעה משולבת רגועה, כיוון כללי בלבד.

האם יש לרכב איזה מחלות או תקלות ידועות שצריך לדעת?

האם יש דברים ספציפיים להסתכל עליהם כשאני בודק את הרכב?

ובאופן כללי האם יש עוד מידע על הרכב שיש לכם לחלוק איתי?

בתודה רבה מראש לכל העוזרים, זיו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המנוע הוא 2.0L TFSI כמו הגולף GTI MK5. בגדול ההבדל הוא שלTFSI יש טורבו אחד ולTSI יש מגדש על וסופרצ'ארגר (כמו למנועיי ה1.4TSI ול2.0TSI, ההבדל מתבטא במומנט). ישנם עוד כמה שינויים כמו למשל במערכת הדלק.

אם אני לא טועה מדובר בגיר DSG6.

לגבי צריכת דלק, לא יודע ממש להגיד לך תבדוק אולי באתר היצרן, אבל אם אתה נוסע רגוע יחסית, אני לא חושב שתרגיש הבדל כזה גדול ממשפחתית עם מנוע 2.0 ליטר.

לגבי מחלות, יש את הפורק (אם הוא מהריוויזיה האחרונה וזה מה שנראה לי כי הרכב 08 אז לא צריך להיות בעיה, אם הוא לא מהריויזיה האחרונה אז כדאי להחליף), יש את מערכת הPCV (כמו הפורק כדאי לבדוק את הריויזיה) ויש את הכוסית של משאבת הדלק שמומלץ להחליף אותה בערך כל 50,000 ק"מ כי היא נשחקת.

סה"כ אין לרכב מחלות מיוחדות ,זה לא דברים שאתה צריך לחשוש מהם.

תבדוק הסטוריית טיפולים וחוץ מהמכון בדיקה ממליץ לך לבדוק את הרכב גם במוסך רון בת"א.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגע יש לי פג'ו 406 והצריכת דלק שלה היא בערך 1ל-9

לפי המפרט של הלאון היא עושה בערך 1 ל-17, אז אני מניח שבאזור ה-1 ל-14 או אפילו 13 זה קצת יותר ריאלי, קיוויתי לקבל מידע מאנשים שנסעו עליה ויודעים.

לגבי הגיר אני מבין שה-6 יותר טוב מה-7, אני צודק?

לגבי הפורק והPCV איך אני בודק? וכמה עולה להחליף במידה וכן מהגרסא הישנה?

ולגבי הכוסית של המשאבת דלק, כמה בערך עולה להחליף?

מכון בדיקה אני לא הולך, יש לי מוסכניק שלי שאני סומך עליו והוא יבדוק לי הכל, במכון לא מקבלים מידע שעוזר יותר מדי, והיסטוריית טיפולים ברור שאני אבדוק

תודה רבה על העזרה 8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגע יש לי פג'ו 406 והצריכת דלק שלה היא בערך 1ל-9

לפי המפרט של הלאון היא עושה בערך 1 ל-17, אז אני מניח שבאזור ה-1 ל-14 או אפילו 13 זה קצת יותר ריאלי, קיוויתי לקבל מידע מאנשים שנסעו עליה ויודעים.

לגבי הגיר אני מבין שה-6 יותר טוב מה-7, אני צודק?

לגבי הפורק והPCV איך אני בודק? וכמה עולה להחליף במידה וכן מהגרסא הישנה?

ולגבי הכוסית של המשאבת דלק, כמה בערך עולה להחליף?

מכון בדיקה אני לא הולך, יש לי מוסכניק שלי שאני סומך עליו והוא יבדוק לי הכל, במכון לא מקבלים מידע שעוזר יותר מדי, והיסטוריית טיפולים ברור שאני אבדוק

תודה רבה על העזרה 8)

חבר, מדובר על מנוע 2.0 טורבו, איפה ראית 1:17 בצריכת דלק?!

אפילו במנוע 1.4 tsi אין צריכת כזאת בנתוני יצרן!

קח בחשבון שנסיעה רגועה יכולה להיות 1:12-13 ומשם זה יכול רק לגדול(יחס יותר קטן כגון 1:8).

Got To love It

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כמה ק"מ הרכב? הוא סטנדרטי?

אמנם לא התנסיתי עם הDSG אבל אומרים שהוא הרבה יותר מוצלח מהDSG7.

אני באמת ממליץ לך לגשת לרון, הוא מכיר את הרכבים האלה כמו את כף היד שלו ואם אני לא טועה לאחד העובדים שלו יש לאון FR.

אני מאמין שלגבי הפורק והPCV צריך להיות לך שקט, זה קורה לרוב בTFSI הראשונים שיצאו ב2006, בכל מקרה העלות של כל אחד מהחלקים (כוסית של משאבת דלק, פורק וPCV לא צריך לעבור את ה600 ש"ח לחלק, בחו"ל צריך לעלות חצי מחיר בערך).

אם הרכב עבר 50,000 ק"מ הייתי מחליף את הכוסית בשביל השקט הנפשי.

אני משער צריכת דלק ממוצעת של 1:12 בערך, תלוי באופי הנסיעה.

אולי זה יעזור לך, אבל אני לא יודע עד כמה זה אמין:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9F_2008_5538

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...