Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מחפש כונן חיצוני לבית שיגבה את כל הסרטים והמוזיקה שיש אצלנו, הדרישות הם:

שיהיה בעל 2 טרה זכרון, זכרון מטמון של 16 מגה, מהירות 7200 סלד.

מה דעתכם על זה :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=730261

הצעות נוספות יתקבלו בברכה.

תודה מראש

דן

פורסם

אני רואה שהמחירים ירדו. לפני כמה חודשים קניתי הארד דיסק חיצוני 2.5" 500GB של טושיבה ב290 שקל.

בקשר לHDD עצמו - אחלה מחיר, ולפי הניסיון שלי עם דיסקים של WD של מחשבי PC, דיסקים מאוד אמינים. זמני התגובה כאן פחות חשובים, מאחר ומדובר בדיסק לגיבוי והעברת חומר ממחשב למחשב.

לגבי החיבור - USB2.0 מספיק כאן בהחלט, משתי סיבות:

א) לא אצל כולם יש USB3.0, ואם תיקח את הדיסק לחבר, תוכל להיתקל בבעיה.

ב) אם הדיסק משמש בעיקר לגיבויים, המהירות וקצב העברת המידע פחות חשובים כאן.

מה שכן, הייתי משקיע עוד קצת, וקונה דגם עם חיבור ETHERNET, כדי לחבר את הדיסק לראוטר ביתי, כדי שיהיה זמין לכל המחשבים בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

FAT ידידי - אתה קצת "לא מדייק" וזה בעדינות.

א. הדדיסק שקנית - הוא 5400 - כבר לא רלוונטי למה שהבחור מבקש , כמו כן הוא מחפש דיסק 3.5" שיותר זול ועדיף לשימוש ביתי , דיסק 2.5" מושלם למי שמוציא אותו מהבית - אבל ההפרש במחיר והביצועים (לרעה ב2 הסעיפים) הוא גדול.

ב. חיבור USB2 זו עגלה מתה , זה מעביר אולי 40 מגה ביום טוב (לרוב יותר לכיוון חצי מזה) וזה מאוד פוגם בביצועים בטח שלקבצים גדולים. נסה להעתיק 200 - 300 גיגה ודבר איתי מחרתיים כשזה יסיים.

ג. חיבור USB3 בהחלט תומך אחורה בUSB2.

ד. דגם עם Ethernet יעלה משמעותית יותר או שיהיו לו ביצועי NAS גרועים.

אם כבר עדיף ראוטר עם USB שישתף כNAS אבל גם אלו עוד מתחילים ברמה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איזה מודם יש לכם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי הגודל שהכי משתלם היום לרכישה מבחינת שקל לג'יגה הוא 1.5T.

ממליץ על הדיסק של סמסונג, 3 שנים אחריות . ראש שקט.

יש לי נסיון רע עם WD, מהסדרה הספציפית שציינת כאן, ובעיקר עם השירות שלהם. הדיסק התפגר בהפתעה חצי שנה אחרי הרכישה וכל החומר ירד לטמיון , לא יכלו לספק לי דגם דומה למה שהזמנתי (והזמנתי דגם מיוחד עם חיבור ESATA) והתעקשו לתת לי דגם נמוך יותר למרות שהתוספת ESATA עלתה לי עוד 150 ש"ח במעמד הרכישה וזאת במקום לבוא לקראתי ולשדרג לי את הדיסק לפחות לגודל גדול יותר כדי לפצות אותי.

להגיע למצב הזה לקח חודש וחצי קלנדרי (ללא חגים באמצע) בו רדפתי אחריהם. למזלי חנות המחשבים היתה הוגנת איתי, זיכתה אותי על הדיסק הקשיח של ווסטרן והמשיכה עם כאב הראש הזה בעצמה. (קיבלתי את הכסף חזרה אחרי חצי שהדיסק היה אצלי)

החלפתי את הדיסק ההוא בדיסק של SEAGATE שהוא בסדר גמור ולאחר מכן הוספתי לו את הסמסונג 1.5TB שלדעתי הוא הטוב מבין כולם מבחינת מהירות, שקט וגם עיצוב :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדדיסק שקנית - הוא 5400 - כבר לא רלוונטי

בנפחים של 1T ומעלה כבר אין משמעות למהירות הסיבוב. גם דיסק איטי (לכאורה) של 5400 יוציא מעל 100MB לשניה בקלות, בגלל שבכל סיבוב הוא קורא כמות נתונים גדולה (אחרת לא היה מגיע לנפח כזה).

ראה לדוגמה דיסקים "מהירים במיוחד" של 10000 סל"ד - כל דיסק 1T פשוט משיג אותם ב-10% הראשונים שלו*, שהם בד"כ שווים לכל נפח הדיסק ה"מהיר", שהוא בעצם סתם יקר, ושאר ה-90% - מתנה...

דני

*גם במהירות העברה וגם בתנועת הראש, כי הראש זז פחות מ-10% המרחק!

פורסם

ממש לא נכון - CAVIAR GREEN ממש לא מגיעים לקצבים האלו ולא קרוב וכנ"ל שאר הדיסקים שהם SINGLE או מקסימום DUAL PLATTER.

וגם המדיסקים האלו לא ממש אמינים בשימוש אינטנסיבי.

אייל - לי דווקא הלך WD CAVIAR BLACK (זה שהלך זה כבר פדיחה אבל מילא) - הוחלף תוך 3 ימים בלי לדבר באותו דגם בדיוק.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא יודע איך מדדת, ואולי ה"GREEN" הנ"ל איטיים, אבל לי יש דיסק 2T 5400 שמוציא מעל 130MB לשניה, קבוע.

וכן, כל דיסק 1T פשוט (7200) משיג את כל ה "RAPTOR" היקרים בקלות, כפי שציינתי.

נסה והיווכח.

דני

פורסם

אם 2 טרה 5400 היה מוציא 130 מגה בשניה - אז אתה רוצה להגיד לי שRaid של 2 כוננים כבר יותר מהיר מרוב הSSdים?

ידידי - אני לא יודע איך אתה מודד , אבל מה שאתה אומר סותר כל מבחן בפועל - אבל בכיף.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מדובר על בערך 10% ראשונים של הדיסק, אח"כ המהירות יורדת. כדי לקבל מהירות כזו אתה צריך לוח אם חדיש פחות או יותר (לאו דווקא יקר במיוחד).

עיקר המהירות של SSD הוא לא בהעברת קטעים גדולים ורציפים במהירות 200MB ויותר, כלומר פי 2 בערך מכונן רגיל, אלא בגישה אקראית וקריאה של 4K ומטה, שאת זה הוא עושה בערך פי 1000 יותר מהר מכונן רגיל. זה יתרונו המשמעותי של כונן SSD לרוב המשתמשים, וזה יתרון מורגש. שיפור של פי 2 לא מורגש בשימוש רגיל (עליה / ירידה של המערכת, פתיחת תוכניות וכדומה).

דני

• תוכן חדש...