Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הפעם האחרונה שעדכנתי את הפורום בעניין כלשהו שקשור לפיאט היה לפני כ 6 שנים , במהלך השיפוץ..

מאז השיפוץ נותרו שני חלומות אותם טרם הגשמתי.

האחד - גיר 5 הילוכים

השני..איך לא ...מזגן

במשך הזמן רכשתי פיאט אונו 70sl פורקה לגורמים ( ע"י מי אם לא ..אבי גואטה ) שגם מצא אותה עבורי.

הקנייה הייתה קלאסית עבורי , מנוע וגיר קומפלט התואם 1X1 את המנוע שלי רק עם שני פלוסים נוספים ( גיר 5 הילוכים..ומזגן ).

המנוע כבר עומד במחסן לפחות שנה אם לא יותר..עד ליום שישי, לפני שבועיים, כשהבן שלי התעקש שניסע למפגש עם הפיאט.

כאמור הוצאתי את הפיאט ויצאנו לדרך.

אחרי 100 מטר נישמע כל מתכתי לא ברור מכיוון המנוע , הסתכלתי דרך המראה ולא ראיתי שום דבר ...והמשכתי לינסוע.

אחרי כמה מטרים..הרעש גבר , נעצרתי..ולהפתעתי גיליתי שהגשר שתופס את המנוע ניתק מאחד הצדדים והמנוע יושב לו על הצד בתנוחה לא טבעית..

דחפתי את הפיאט חזרה הביתה , בזמן הדחיפה חושב לעצמי , איזה מזל שזה קרה סמוך לבית ולא בירידות של ירושלים ממנה הייתה הנסיעה האחרונה ( והלא כל כך איטית ...)

באותו הרגע גם היה לי ברור שזה סימן , זה הזמן להשלים את החלום.

לטובת העניין נרתמו שניי חברים ..שבמקרה גם נחשבים כ ה אנשים ה מקצוענים ה פרפקציוניסטים בקיצור..צוות יותר טוב מזה אני לא מכיר...ולמי שלא מכיר אז..נא להכיר ..אבי גואטה, דורון איצקוביץ.

היום בבוקר , תוך שעתיים המנוע היה בחוץ , הגיר פורק, גיר 5 הילוכים הולבש לצורך התאמות ופורק המדחס והתושבות מהמנוע שבצד.

כמובן שלקחת שני פרפקציוניסטים יש גם מחיר..

רשימת החלקים והמשימות התארכה כאורך הגלות.

לא כל יום המנוע בחוץ אז ...מחליפים כל דבר ( גומיות, מחזירי שמן, משאבת מים, מסרק הגה, פקקי מים....)

צרפתי מס' תמונות ואעדכן בהמשך

כמובן בהזדמנות זו רציתי להודות לאבי ודורון על העזרה..IMG_1454.jpg

IMG_1455.jpg

IMG_1457.jpg

IMG_1458.jpg

IMG_1459.jpg

IMG_1463.jpg

פיאט 128 SL קופה

פורסם

1. למנוע יש צהבת. טפל בזה.

2. הפועלים עשו לך תעריף שבת, או רגיל?

תהנה...אולי כעת נזכה לראותך יותר...

(השלב הבא זה להעביר את מכלולי ההנעה הכפולה מהג'יפ ל-פיאט?)

פורסם

גיר כזה מתאים גם למנוע 1050?

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

nמי חלם בשנות השמונים על מזגן ב128 ספורט

התבגרנו והתברגנו אחי

דרך אגב הבעיה במזגנים ברכבי אספנות היא הצנעת היחידה הפנימית ולא לקלקל יותר מדי את המקוריות.

פורסם

אני גם סבלתי בקיץ בנסיעות בפיאט 128 קופה 74 שהיית לי. בשנת 1995 נישברתי והוספתי לרכב מזגן. עשה את זה מוסכנית בדרך חיפה ליד הרכבת. היחידה שמוציאה אוויר קר היית היכן שהיה תא הכפפות מתחת לרדיו. אני זוכר את זה כחוויה לנסוע ברכב ישן עם מזגן. תהנוג אך גם מבטים יותר תכופים על שעון החום. לאחר מכן הוספתי חלונות חשמליים אז אם אתה רוצה נשארה לי ידית לפתיחה של החלון. אגב, מישהו מכיר פיאט כזו למכירה במחיר שפוי?

• תוכן חדש...