Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירח דבש - תאילנד או ארה"ב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אומנם צפוי להיות רק בעוד כמה חודשים (בחורף), אבל אנחנו מתחילים לתכנן כבר מעכשיו. יש לציין ששני היעדים הללו ממילא נמצאו בתכנון החופשות בחו"ל הרב-שנתי שלי (כן, יש דבר כזה), ועכשיו ההתלבטות היא על איזה מהם ללכת.

למה ארה"ב:

1. יש לנו תחנת עגינה גם בניו יורק וגם בסיאטל
  2. אנחנו מכירים את המנטליות, השפה ואורח החיים ומאוד אוהבים אותם.
  3. הביקור הקודם השאיר טעם של עוד.
  4. מחכה לנו שם M3 חדשה :twisted:
  5. התוכנית היא לבלות בניו יורק בין שבוע לשבועיים (כולל שהייה בטיימס סקוור בסילבסטר), לתפוס טיסה פנימית לסיאטל, כעבור כשבוע להגיע לסאן פרנסיסקו ולסיים בלאס וגאס.

למה תאילנד:

1. כל מי שהיה שם אמר שזה פשוט מקום מדהים.
  2. חוץ מהטיסה שממילא עולה בערך כמו טיסה לארה"ב, הכל שם הרבה יותר זול.
  3. כי אני מת לבקר שם, ודווקא בגלל שהיא לא מוכרת לי יש בה משהו שבעיני מסקרן מאוד.
  4. סיבוב כזה בארה"ב כנראה יעלה לי הון תועפות, מה גם שבהתחשב בכך שזה חורף, יקפאו לי הביצים.
  5. כי חופשה בתאילנד זאת באמת חופשה, בעוד שהחופשה בארה"ב זה יותר בכיוון של טיול.

נתונים נוספים:

1. אנחנו אוהבים שופינג ובארה"ב הרגשנו די בבית עם שלל רכישות איכותיות במחירים סבירים ביותר. הבנתי שגם בתאילנד אפשר לעשות יופי של שופינג, אם כי איכות המוצרים אינה תמיד אחידה.
  2. טיסה למזרח מבחינתי אפשרית אך ורק עם אל על. כנראה שנוכל להתפשר על חברה רוסית כלשהי, אבל לא יותר מזה (האישה לא מוכנה לטוס ברויאל ג'ורדניאן למרות כל הפצרותיי).
  3. הביקור האחרון שלנו בארה"ב היה ב-08'. בתאילנד לא ביקרנו מעולם.
  4. כשהטיול הזה יצא לפועל, אני אהיה כבר בן 30 :oops:

מי יהיה מורה הנבוכים אשר יצליח לעזור למאורס המבולבל ליישב את המחלוקת?

תודה

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שמע, זה תלוי בעיקר כמה אתה נמשך לחופשות של "להזרק" וכל היום בטן גב בחוף הים עם כל מיני משקאות אקזוטיים...

מפתה ככל שזה נשמע בשיא מרוץ העכברים של כולנו באזור גיל 30 (בית-עבודה-בית) אני אישית ממצה חופשות כאלו אחרי 4 ימים. אני אישית גם די מפונק בחופשה ולא מתאים לי לישון בכל מיני ביקתות במבוק. אני יודע שיש בתאילנד מלונות שהיו מביישים את טובי המלונות באילת אבל בכל זאת מדובר במדינה פחות מפותחת ממה שאנחנו רגילים (עם כל הקסם של זה).

כשהייתי עם אישתי בארה"ב זאת היתה חופשה חלומית. או שאתה אוהב את ארה"ב או שלא, מי שאוהב מחכה כל הזמן לרגע שיוכל לחזור לשם. גם לנו יש משפחה שם וזה בהחלט מקל על הטיול. אני כבר 3 שנים מנסה לחזור לשם וכל פעם זה לא מסתדר מסיבה אחרת.

עניין חושב נוסף שזה אולי הטיול האחרון שלכם בתור זוג ובשביל זה תאילנד עדיפה בסדר על ארה"ב. בארה"ב הרבה יותר נוח לטייל כשאתם כבר הורים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

[*]כל מי שהיה שם אמר שזה פשוט מקום מדהים. מעניין, קסום ורבגוני.

[*]חוץ מהטיסה שממילא עולה בערך כמו טיסה לארה"ב, הכל שם הרבה יותר זול. אין מה להרחיב

[*]אנחנו אוהבים שופינג ובארה"ב הרגשנו די בבית עם שלל רכישות איכותיות במחירים סבירים ביותר. הבנתי שגם בתאילנד אפשר לעשות יופי של שופינג, אם כי איכות המוצרים אינה תמיד אחידה. אפשר גם אפשר, בבנגקוק הקניונים לא נגמרים, יש קניונים איכותיים מאוד ויש קניונים יותר פשוטים "לכל העם". יש הרבה מקומות לקנות מוצרים מקוריים ואיכותיים (למשל ה PANTIP PLAZA שהוא קניון שכל כולו מוצרי אלקטרוניקה)

[*]טיסה למזרח מבחינתי אפשרית אך ורק עם אל על. כנראה שנוכל להתפשר על חברה רוסית כלשהי, אבל לא יותר מזה (האישה לא מוכנה לטוס ברויאל ג'ורדניאן למרות כל הפצרותיי). אנחנו גם טסנו באל על, הבנתי שהטיסות של הירדנים נהדרות, אולי משך הטיסה הקצר יותר ישכנע אותה.

אני אענה רק על תאילנד כי לא הייתי בארה"ב. בתאילנד הייתי ב 2006 עם חברה שלי כך שנראה לי שאופי הטיול דומה למה שאתם מחפשים.

גם אנחנו לא אוהבים להזרק וזה משעמם אותנו, עשינו את זה בדיוק לשבוע בדרום תאילנד וזה הספיק. אבל תאילנד היא הרבה יותר מזה, יש פארקים לאומיים ושמורות טבע גדולות, יש את בנגקוק שהיא עיר מטורפת וציבעונית, יש את הצפון השקט והירוק ואת הדרום עם החופים היפים. מבחינת לינה גם לנו היה חשוב לישון במקומות סבירים וכזוג צעיר הצלחנו למצוא מקומות סבירים ונקיים במחירים נמוכים - אם היינו נוסעים היום אולי היינו משדרגים קצת את מקומות הלינה, כמובן שהשוואה לעלויות לינה בארה"ב הן מגוחכות.

אני אומר, תאילנד, ולו רק בגלל שעדיין לא הייתה שם. אשמח לתת המלצות ספציפיות יותר במידה וההחלטה תיהיה לכיוון מזרח.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

שאלת לא מעט ולכן אשתדל לגעת בהכל.

בארה"ב לא הייתי ואני מקווה שיצא לי להיות בשנים הקרובות. בתאילנד הייתי לא מעט וכאן ה2 אג' שלי.

מאחר והיעד שלך הינו חופשה ובדרך אולי לשלב כמה טיולים ומעט שופינג ולאור כך שבארה"ב כבר היית אני מאוד ממליץ לך לנסוע לתאילנד.

הזמן שאתה צריך הוא חודש במבנה כזה:

1. נחיתה בבנקוק וטיסה ישירה לאיים לשבועיים הכוללים:

- 5 ימים בקוסאמוי: האי הכי מתוייר וכולל: ים, אוכל טוב, מעט קניות (את הכל יש בבנקוק יותר זול), טיולים, פארקים מעניינים , ניתן לשכור ג'יפ סמוראי ב600 באט ליום (דלק זול מאוד ומהר מתרגלים לנהיגה בצד השני), מסלול קרטינג וכו'.(יש קרוב את קופנגן ואתה יכול ללעבור לפול מון אם תרצה).

- 5ימים בקופיפי: כזוג נראה לי שהכי תואהבו אותו , ים מדהים, טיול שבעת האיים, שנירקול ואי קטן בסה"כ שזזים בו רגל.

-כעיקרון קרוב לשם ריילי ביץ' הנחמד אבל הוא בדיוק אותו דבר ומיותר המעבר בינהם.

*סה"כ זמן כולל התניידויות: 12 יום

-את הנסיעה חזרה לבנקוק ניתן לעשות באוטובוס ולא בטיסה דרך לומפרייה (חברה ממשלתית), אומנם 9 שעות אבל באטובוס סאבבה.

לסיכום האיים: בכל אי שנהנת יותר אתה יכול להאריך שהות או להיפך להפחית אם לא אהבת, זה לא משנה. הסיבה שהפרדתי בין קוסמוי לקופיפי שהם בצדדים שונים של תאילנד ומעבר בינהם הינו באמצעות מעבורת או אוטובוס. אני הייתי הולך על אוטובוס עד החזרה ליבשת ומשם מעבורת שמנסיוני קצר ונעים יותר. ניתן לסגור דיל בכל אחת מהסוכנויות שם ויש מלא ישראליות.

2. בנקוק והסביבה: נשאר עוד 18 יום.

- 3ימים קנצ'נבורי אם אין לך כח להתעסק סגור בקשר את הטיול 3 ימים, מאוד נחמד.

-יומיים: פאטיה: 3 שעות נסיעה- קארטינג לפנים ואלקזר שזה מופע ליידי בויז מאוד נחמד.

*סה"כ 5 ימים נשארו 13

3.צפון: 7 ימים: ניתן לטוס אבל סגור אטובוס מהקשר זה בקטנה.

-טיול ג'יפים:טאנה טיול לעצלנים של 3ימים בצפון, אני אישית נהגתי את כולו כך שזה הוסיף ולא תעבוד קשה מידי ותראה מעט נוף.

-על דרך בין הנסיעות קפוץ לשוק בצ'אנג מאי(שם זה הטאנה- השוק הוא בהליכה ברגל ממנו. ושם יושנים לפני שיוצאים וכשחוזרים- בטוח יהיה לך שם לילה).

-פאי:יומיים: עיירת חן קטנה: שעתיים מצ'אנג מאי, נסיעה דרך הטאנה. קצת את הצפון לבד, בריכה, אוכל, מסאג' מעפן, סיבוב על קטנוע לראות מפלים ומקדשים(קח מפה) וחוזרים לטאנה ומשם לבנקוק.

-לקחתי בחשבון יומיים ניוד.

סה"כ: שבוע. נותרו 6 ימים

4.בנקוק:

העיר הזאת מלאה בהכל החל מקניות של שטויות, דרך מוצרי חשמל ועד למותגים מקוריים לגמרי.

-רחוב סקומוויט: 4 ק"מ של קניונים (MBK,פנטיפ,פרטונם,סיאם פרגון), יש לך את הרכבת העילית, שוק יום א' וכו'.

-קנייון סיאם פרגון: קולנוע על שכזה שווה ללכת.

-המסעדה המסתובבת ורח' סקומוויט.

*למה 6 ימים: בשביל השקט, זמן לעשות קניות ולראות את העיר היהפהפיה הזו לרבות אתרי התיירות (לונה פארק, ארמון המלך וכו'.)

5. כללי.

-לא לישון על הקוואסן(רח התיירים) ברח מאחורי הקשר יש את הוטל מנגו- 800 בהט ויש לך חדר מעולה (באמת!) ואתה מספיק קרוב.

- משדה"ת לא לקחת מונית (שלא יוכלו לך את הראש). כך את האטובוס "ONE" שעולה 100 בהט לבן אדם מהקומה התחתונה. 40 דקות בפריווי ואתה בקוואסן. (זה עובד גם הפוך לשדה"ת).

-בתוך בנגקוק: רק מוניות "מיטר" ולא טוקטוק (אלא בשביל הדחקא): נסיעה מהקוואסן לקניונים( גג 80 בה"ט) ונסיעה לשדה"ת (לוודא דרך כביש אגרה) עד 400 בה"ט ולא יותר. הכל לפי מונה.

-בנסיעות מבנגקוק לצפון או למקומות אחרים אתה יכול להשאיר ציוד בקשר ולקחת איתך רק מה שאתה צריך.

זה הכל נראה לי, ברור שאתה תכיר את הכל תיקתק שם. המדינה הזאת מדהימה ומשלבת הכל.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תאילנד.

בעיקר בגלל הסיבה שבארה"ב אפשר להנות ולטייל גם עם ילדים ולעשות את זה בשלב מאוחר יותר של החיים.

את חווית תאילנד אי אפשר כלכך ולאופי של ירח דבש זה הרבה יותר מתאים.

תאילנד זה הפינוק האולטימטבי, אוכל, קניות, חופים, מסז'ים, טיולים, פשוט הכול.

מה גם שאם אתה מקציב לנושא תקציב ראוי, בתאילנד אתה יכול להרגיש כמו איש ממש עשיר.

פורסם

BENJ נתן לך המלצות מצויינות, אני אנסה לתת זווית שונה בקשר לתזמונים.

תעשה תיכנון של מה אתה רוצה לראות אבל בלי מספר ימים מדוייק בכל מקום, יכול להיות שבמקום אחד תרצה להשאר יותר ובשני פחות. בכל מקרה, בטיול כמו בתאילנד, אתה מאוד גמיש.

המלצה שהרבה לא מכירים: הפארק הלאומי KHAO YAI, הפארק הלאומי השלישי בגודלו בתאילנד והראשון בכמות חיי הבר, נמצא כשלוש שעות נסיעה מבנגקוק. לישון ב GREENLEAF GUESTHOUSE ולקחת טיולים רק אצלם. חוויה מדהימה

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כמו שאמרתי, אם נהנת יותר במקום אחד אין בעיה להאריך וההיפך.

כמו שאלון אמר יש מגוון פעילויות יום/יומיים במרחקים של 3 שעות בבנקוק והפארקים הלאומיים או הקנצ'נבורי,פאטיה הם חלק מהם.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מחזיר אותי לימי טרום ירח הדבש שלי ושל אשתי.

היו לנו כמעט אותן התלבטויות כמוכם, ואני הייתי פעם אחת בתאילנד ואשתי לא.

בסוף החלטנו תאילנד, ולא הצטערנו לרגע על הבחירה. יש משהו בתאילנד שהופך

אותך לשליו ורגוע, ויש שם נופים ומקומות שכיף לראות.

בנוסף, אחרי הריצות של החתונה וכל הבלאגן, כיף להיות בחופשה שהיא יותר סטלבט,

ובטח שלא במקום שקופאות לך הביצים...

אז לסיכום, תאילנד, ללא כל ספק. אם תרצה המלצות למלונות טובים רק תשאל.

פורסם

אלעד, היות וקארספורום זה מקום בטוח ואפשר להיות בטוחים שהאישה לא תקרא, יש לי רק דבר אחד לאמר לך:

ברח!!!!!!!!

ולגבי הטיול, גוון, בארה״ב כבר הייתם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

BENJ סיכם זאת היטב, רק שאני הייתי מתחיל עם 3 ימים פלוס מינוס בבנגקוק בשביל הקניות.

ממליץ לך מאוד לטוס עם מזוודה מינימלית לחלוטין (קצת ביגוד וכלי רחצה) וקונה ב-MBK את כל הביגוד והאלקטרוניקה שצריך (גם בפנטיפ אפשר לקנות המון אלקטרוניקה) ומשם ממשיך לטייל.

תזכור, כל ציוד מיותר שתיקח אתה תתחרט עליו, אתה תחפש כל מקום פנוי במזוודה מרוב שתקנה שם שטויות.

אפשרות נוספת היא לטוס עם תיק גב קטן עם הציוד המינימלי ולקנות שם את המזוודה.

ד"א, אני טסתי לשם ב-800 דולר הלוך חזור. הזמנתי כרטיסים 3 חודשים מראש דרך אוזבקיסטן איירווייס, הקונקשן דרך טשקנט.

טלפון- קח מכשיר פרוץ, תלביש עליו SIM מקומי מתאילנד שמטעינים אותו בכל חנות AM/PM שזרוקה בכל חור.

או שאתה גם ככה מתכוון לקנות שם אייפון...

ואני לא הייתי עובר בפטאיה, מקום דוחה.

וחובה לבקר בפוקט, מקום אדיר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כל, תודה לכולכם על התגובות. בהחלט עזרתם לי לקבל תמונה כללית.

החלטנו בסופו של דבר להשאיר את הדוד סם לפעם אחרת, ואפילו הצלחתי לשכנע את האישה לטוס דרך טשקנט (הפרש של 300$ לאדם ביחס לאל על - לא מבוטל בכלל!).

קושיה נוספת לי אליכם, בוגרי תאילנד: לאחר מספר ימים בבנגקוק, בכוונתנו לטוס צפונה לצ'יאנג מאי ולצאת לטיול ג'יפים של שני לילות. ביקשתי מסוכן הנסיעות שלי להזמין עבורי טיול כזה, אבל הוא הסביר לי שאם אעשה את זה מהארץ המחיר יהיה מנופח ולכן הוא ממליץ לי להזמין את זה בעצמי כשאהיה שם (הסוכן הוא חבר ואני סומך על כל מילה שלו). מעבר לזה, הוא לא ידע לתת לי פרטים נוספים על הטיול הזה.

השאלה שלי היא האם הטיולים הללו יוצאים מידי יום? האם כדאי (ואפשר) להזמינם מראש באמצעות האינטרנט? היכן מזמינים אותם?

כמובן שכל פיסת מידע בעניין תתקבל בתודה ובהערכה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם זכור לי נכון הטיול הוא 3 ימים ולא יומיים, וחבר שלך צודק עדיף ואף מומלץ להירשם ולשלם על הטיול בתאילנד עצמה אבל לא להירשם שם בחברות ישראליות כי הם יגזרו קופון עלייך..

יש 2 חברות שעושות את הטיול הטנה ( אם אני לא טועה) ו- red brick

אני הייתי ממליץ לך בחום ללכת על red brick זה נטול ערסים!

http://www.redbrickadventure.com/

• תוכן חדש...