Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה נסעתי היום באוטו נסיעה יחסית ארוכה וראיתי שהמד מעלות של המנוע עולה, לא שמתי לב והוא כמעט והגיע לסוף, התחלתי להאט ונכנסתי לחניה ואז ראיתי שיוצא עשן לבן מהמכסה מנוע, פתחתי אותו וראיתי שיוצאים מים כתומים מהפקק של הרדיאטור(בדקתי וזה לא משום מקום שאני יכול לראות בעין) אז חיכיתי קצת, מיליתי מים ירוקים עד המקסימום עשיתי נסיעה קצרה וראיתי שהחום עלה לשלושת רבעי, עצרתי את האוטו ונתתי לו לעמוד כמה זמן, ראיתי שהמים ירדו קצת(אבל הבנתי שזה בטח בגלל שכשמילאתי אז היה אוויר וכנראה לא מילאתי עד הסוף) מילאתי עד המקסימום והתחלתי לנסוע, שוב נסיעה יחסית ארוכה וראיתי שזה עמד רוב הזמן על הרבע ועלה קצת לחצי, מידי פעם עבר במעט את החצי וחזר, רציתי לבדוק כמה מים נשארו אבל אני צריך לחכות שהאוטו יתקרר אז אני אבדוק כבר בבוקר, עכשיו השאלה שלי היא, איפה לדעתכם הבעיה? בעיקרון לא בדקתי אף פעם מים ויכול להיות שהיה מאוד קצת ולכן המצב קרה, ואחרי שמילאתי שוב כמו שצריך המנוע היה בסדר.

(האוטו הוא פיאט פונטו 98 עם מנוע שהוחלף בשנת 2007)

תודה מראש על העזרה.

פורסם

עדכון: בדקתי היום בבוקר, וירד ממש ממש מעט, מילאתי שוב עד המקסימום ואפילו קצת יותר, לא היו סימני דליפה מתחת לאוטו, אבל אחרי שנסעתי נסיעה של עשר קילומטר בערך, והחנתי תאוטו, חזרתי אחרי כשעתיים והיו כמה טיפות מתחת לאוטו אז אולי זה פשוט נפלט בגלל ששמתי יותר מידי?

שוב תודה מראש לעוזרים

פורסם

נשמע כמו נזילה ממשאבת מים.

על איזה רכב מדובר?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
אז ככה נסעתי היום באוטו נסיעה יחסית ארוכה וראיתי שהמד מעלות של המנוע עולה, לא שמתי לב והוא כמעט והגיע לסוף, התחלתי להאט ונכנסתי לחניה ואז ראיתי שיוצא עשן לבן מהמכסה מנוע, פתחתי אותו וראיתי שיוצאים מים כתומים מהפקק של הרדיאטור(בדקתי וזה לא משום מקום שאני יכול לראות בעין) אז חיכיתי קצת, מיליתי מים ירוקים עד המקסימום עשיתי נסיעה קצרה וראיתי שהחום עלה לשלושת רבעי, עצרתי את האוטו ונתתי לו לעמוד כמה זמן, ראיתי שהמים ירדו קצת(אבל הבנתי שזה בטח בגלל שכשמילאתי אז היה אוויר וכנראה לא מילאתי עד הסוף) מילאתי עד המקסימום והתחלתי לנסוע, שוב נסיעה יחסית ארוכה וראיתי שזה עמד רוב הזמן על הרבע ועלה קצת לחצי, מידי פעם עבר במעט את החצי וחזר, רציתי לבדוק כמה מים נשארו אבל אני צריך לחכות שהאוטו יתקרר אז אני אבדוק כבר בבוקר, עכשיו השאלה שלי היא, איפה לדעתכם הבעיה? בעיקרון לא בדקתי אף פעם מים ויכול להיות שהיה מאוד קצת ולכן המצב קרה, ואחרי שמילאתי שוב כמו שצריך המנוע היה בסדר.

(האוטו הוא פיאט פונטו 98 עם מנוע שהוחלף בשנת 2007)

תודה מראש על העזרה.

שלום רב , וברוך בואך לפורום !

תרשה לי להפתיע אותך מחסור ניכר במי קירור , לא יגרום למחוג החום לעלות לשלושת רבעי סקאלה, ולהפך מחסור ניכר במי קירור, יגרום לכך שששעון החום לא יעלה כלל, אך המנוע יתחממם ובגלל שאין לך שומר סף בתור שעון חום המנוע יתחממם ויתפס, והנזק יהיה בלתי הפיך.

במקרה שלך הוספת מי קירור במנוע לא רק שלא תוריד את הטמפרטורה, אלא תגרום לך לשאננות שהמצב סובל דחוי ונסיעה עד לבית , ויגרםן נזק בלתי הפיך.

במקרה שלך היה עלייך לבדוק תחילה האם המאוור של הרדיאטור נכנס לפעולה ועובד במהירות הסבירה שלו.

במידה והמאורר עובד, והרכב בכל זאת ממשיך להתחממם, והמי קירור גולשים מהפתח, יש להניח שהתרמוסטט תפוס, ולכן הרכב ימשיך להתחמם, והוספת מי קירור היא כמו כוסות רכב למת, ויש לכבות מנוע ולהגיע בגרר למוסך.

לעומת זאת במידה והמאוור תקין ועובד והתרמוססט תקין ולא תפוס, יש לאבחן נזילה בעזרת מכשיר יעודי במוסך או במכון רדיאטורים שסמוך לביתך, או להגיע למוסך בגרר.

מכיוון שציינת שגילת סימנים של נוזל אדום, שלא ברור לי למה לא ירוק, כיש ברדיאטור מים ירוקים.

נסה לחפש נזילה בצורה חזותית בעזרת תאורה טובה בתוך תא המנוע, או הוסף מי קירור, וסע למוסך עם עין על השעון חום והפעל מזגן ליתר ביטחון שגם מאוור מזגן יקרר את הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המאורר עובד ושמעתי שהוא עובד ועל כן המנוע מתקרר לאט לאט ויורד כל הזמן מהחצי, בדקתי גם אתמול בבוקר והיה חסר ממש קצת מים, עשיתי נסיעות והחום מנוע עלה עד החצי ולא עבר את זה, אבל בכל מקרה ביום ראשון אני אסע למוסך ניראה מה קורה עם זה.

• תוכן חדש...