Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

16 ק"מ לליטר בשירוקו 160HP.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, אולי במקום להתווכח מה הגיוני ומה לא הגיוני - בואו נחשב. יוצר השרשור בא להפגין את החסכוניות של המנוע. כבעל רכב דומה, אני מסכים איתו. המנוע אכן חסכוני.

לא באנו לדבר על חוקי פיזיקה, איזה רכב עדיף יותר וכיו"ב. אני חושב שהנקודה המקורית היא שניתן לרכוש היום רכב חזק שהוא *גם* חסכוני בנהיגה רגועה. אולי זה לא עשיית היסטוריה, אבל זאת התקדמות בכיוון הנכון. כל מי שחשב לקנות שירוקו ורצה רכב שהוא גם חסכוני, עכשיו קיבל בטחון בדבר.

לגבי אותו בן משפחה, לא מפתיע אותי. להוציא נתון של 5.7 ליטר ל-100 ק"מ זה לא בלתי אפשרי בנסיעות ארוכות על כביש מהיר. אני לא יודע מה בדיוק היו התנאים וסגנון הנהיגה אבל זה לא שבירת חוקי הפיסיקה. אני ממליץ לכם לקרוא על hypermiling ולהתחיל ליישם בנסיעה היומיומית שלכם. זה יחסוך דלק וגם יעזור טיפה במניעת היווצרות פקקים (גז ברקס, גז ברקס, מישהו?). ישנם רכבים היברידיים שהצליחו להוציא 100 MPG ומעלה. נתון מרשים שאני בטוח אינו ממציא מחדש את חוקי הפיזיקה, אלא עובד איתם בהרמוניה.

סעו בזהירות.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תמיר,

ראשית- ככה לא מודדים צריכת דלק, הפתעת אותי לרעה בקטע הזה. ראה הסברו של שביט.

גם אני יכול להראות לך מספרים יפים נקודתית ממחשב הרכב שלי.

שנית - מעבר מ1.8T ל1.4T זה שינמוך, בשורה התחתונה לנפח אין תחליף.

אני לא אומר זאת כדי לפגוע אבל אני אישית חושב שברגע שאתה קונה שירוקו אבל לא עם המנוע הנכון, הוא נקנה כסוג של רכב פוזה ופחות כרכב ביצועים.

קל וחומר לאלה שהולכים על ה122 כ"ס שזה כבר באמת מביך.

אני לא רואה את עצמי יורד בעתיד ל1.4T , גם אם זה יחסוך לי כמה שקלים בדלק כי בשורה התחתונה זה זניח ברמה השנתית.

אצלי הרכב במשולב ברוב המקרים צורך 1:9 או יותר טוב ואני לא מרחם עליו, בדרך כלל גם עם מזגן.

תנו להנות כו%ומו :)

לגבי הFR שהיתה לך:

מבחינת התנהגות כביש,למרות שזה לא חוכמה להיות יותר טובים מהאיביזה, ברור שיש לך שיפור עצום :)

מבחינת צריכת דלק של האיביזה, אף אחד לא אמר לך לפוצץ את הרכב בשיפורים, היית יכול לצרוך שם באיזור ה1:9-1:10 בכיף אם לא יותר טוב מזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, למה זה מביך להתנייד בגרסת ה122? עם כל הכבוד לעמוסי הכיסים שרוכשים שירוקו 2.0, יש כאלו שלא יכולים להרשות לעצמם אך בכל זאת רוצים להגשים את ״החלום״ שבמקרה הזה היא השירוקו, וגרסת ה122 נגישה לפלח שוק רחב יותר מאשר שאר הגרסאות. אז וואלה, למה לא? עם כל הכבוד רובנו המוחלט לא חי על המסלול כך שאפשר להתפשר לפעמים. 

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מביך לנסוע ברכב עם לוק סופר אגריסבי שלא זז, לפחות כך אני חושב.

זו השקעה לא נבונה 144 אלף ,אם כבר עדיף לקנות 1.4 160 במחיר של ירידה בשנתון.

בקשר ל2.0 מה שהתכוונתי זה שהייתי מעדיף להתפשר על הפוזה מאשר להתפשר על הביצועים. המחיר של שירוקו 2.0 הוא מטורף.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, כל אחד ומערכת השיקולים שלו. לא צריך להיות purist לגבי כל דבר בנהיגה. :wink:

אגב, באופן יחסי לשאר הרכבים על הכביש, הוא דווקא די "זז".

עריכה קלה:

אגב, אני חייב לציין שאני אחד שחוטא בכך שיש לי רכב "פוזה" ואני דווקא די אוהב את זה. במיוחד כשאני נוסע 90 קמ"ש בנתיב הימני על מנת לחסוך כמה גרושים על דלק :D ראיתי בהרצליה פיתוח שירוקו 2.0 ליטר עם מדבקות ענקיות של פרחים על השמשה האחורית ואיזו גברת מלפנים.

פורסם

הגישה שלי קצת שונה. אם רוצים לחסוך כסף, אז הולכים על משהו מינימליסטי עם עלויות נמוכות דרסטית.

אבל אתה צודק, זו לא מטרת הדיון וקצת חרגתי.

השורה התחתונה שלי: לקנות רכב כזה כדי לחסוך בדלק זה מחטיא את המטרה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא יודע אם זה מביך לקנות שירוקו עם 122 כ"ס. אם מדובר על אדם אשר חשובים לי הביצועים, אולי...וגם אז המנוע הוא רק חלק מהעניין. מצד שני סביר להניח שיש מספיק (אם לא רובם) רוכשי שירוקו שמחפשים דברים אחרים.

אין תחליף לנפח? זאת טענה קצת מוזרה לא?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
תמיר,

ראשית- ככה לא מודדים צריכת דלק, הפתעת אותי לרעה בקטע הזה. ראה הסברו של שביט.

גם אני יכול להראות לך מספרים יפים נקודתית ממחשב הרכב שלי.

שנית - מעבר מ1.8T ל1.4T זה שינמוך, בשורה התחתונה לנפח אין תחליף.

אני לא אומר זאת כדי לפגוע אבל אני אישית חושב שברגע שאתה קונה שירוקו אבל לא עם המנוע הנכון, הוא נקנה כסוג של רכב פוזה ופחות כרכב ביצועים.

קל וחומר לאלה שהולכים על ה122 כ"ס שזה כבר באמת מביך.

אני לא רואה את עצמי יורד בעתיד ל1.4T , גם אם זה יחסוך לי כמה שקלים בדלק כי בשורה התחתונה זה זניח ברמה השנתית.

אצלי הרכב במשולב ברוב המקרים צורך 1:9 או יותר טוב ואני לא מרחם עליו, בדרך כלל גם עם מזגן.

תנו להנות כו%ומו :)

לגבי הFR שהיתה לך:

מבחינת התנהגות כביש,למרות שזה לא חוכמה להיות יותר טובים מהאיביזה, ברור שיש לך שיפור עצום :)

מבחינת צריכת דלק של האיביזה, אף אחד לא אמר לך לפוצץ את הרכב בשיפורים, היית יכול לצרוך שם באיזור ה1:9-1:10 בכיף אם לא יותר טוב מזה.

1.4TSI לא יורדת כלכך מ - 1.8T בטח לא עם הסופרצ'רג'ר.

בתור אחד שיכל לקנות GTI ושירוקו 2.0T (לא קניתי כי אין ידני), אני מרוצה מאוד.

לסיום זו התגובה הכי מתנשאת שקראתי עד עכשיו, מביך אותי לגלוש איתך באותו הפורום.

אני יודע שכואב לך הצוואר כל פעם שאתה רואה שירוקו גם אם זה סתם בשביל לבדוק איזה מנוע יש לה בשביל להרגיש טוב עם עצמך! שבוע טוב ותשתדל לא למות מקנאה.

לא יודע אם זה מביך לקנות שירוקו עם 122 כ"ס. אם מדובר על אדם אשר חשובים לי הביצועים, אולי...וגם אז המנוע הוא רק חלק מהעניין. מצד שני סביר להניח שיש מספיק (אם לא רובם) רוכשי שירוקו שמחפשים דברים אחרים.

אין תחליף לנפח? זאת טענה קצת מוזרה לא?

לא באמת אין תחליף לנפח, אבל זו לא ירידה משמעותי מ - 1.8 ל - 1.4 זו עדיין ירידה.

פורסם

אייל,אני די חולק עליך בעניין ההשוואה שלך בין מנוע 2.0 ל1.4 בשירוקו.

מהסיבה שאומנם יש הבדל בביצועים אך הוא לא כזה ענק,בטח כמו במדינה שלנו בלי מסלולים,בלי כבישים ראויים והמון פקקים.

אני בספק אם תרגיש שב1.4 חסר לך כוח באופן משמעותי.

מה גם ש1.4 הרבה יותר זול [40K] וגם יותר חסכונית.

ההבדל מתחיל ובענק כשבאים לשפר,שם יש יתרון ברור ל2.0,אבל מההודעות שלך אני מבין שאתה לא ממש בעד כל עניין השיפורים,לכן אני בטוח שתסתדר יופי עם ה1.4..

נ.ב

1.4 הכוונה 160 כ"ס ולא ה122 שזה כבר סיפור אחר...

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אדרבא, כמי שלא דוגל בשיפורים רציניים , אני קונה מראש את ה-2.0 ומשאיר אותו כמו שהוא למעט טאצ'ים קטנים פה ושם.

1.4TSI לא יורדת כלכך מ - 1.8T בטח לא עם הסופרצ'רג'ר.

בתור אחד שיכל לקנות GTI ושירוקו 2.0T (לא קניתי כי אין ידני), אני מרוצה מאוד.

לסיום זו התגובה הכי מתנשאת שקראתי עד עכשיו, מביך אותי לגלוש איתך באותו הפורום.

אני יודע שכואב לך הצוואר כל פעם שאתה רואה שירוקו גם אם זה סתם בשביל לבדוק איזה מנוע יש לה בשביל להרגיש טוב עם עצמך! שבוע טוב ותשתדל לא למות מקנאה.

לא באמת אין תחליף לנפח, אבל זו לא ירידה משמעותי מ - 1.8 ל - 1.4 זו עדיין ירידה.

השירוקו רכב מוצלח שנראה מצויין ובכלל נותן חבילה טובה מאוד , אני לא חולק על זה.

התגובה באה בעקבות כמה תגובות כאן כדי לצנן קצת את ההתלהבות בנושא הביצועים.

הסגנון שלי הוא יותר סולידי, אני אוהב להיות אנונימי על הכביש, כמו הרכב של השכן ממול אבל עם כמה טאצ'ים שרק מביני עניין יבחינו בהם אם בכלל. אני לא אדם קנאי באופן כללי, אני גם לא מנפנף ברכב מול קולגות וחברים . בדרך כלל כששואלים אותי אני עונה בפשטות : גולף. :).

נ.ב. כבר הפסקתי לסובב את הראש כדי לראות איזה מנוע יש לשירוקואים כי 99.9 אחוז שמדובר ב1.4-160 :D

את ה2.0 אפשר לזהות בדרכים אחרות מלבד התג מאחור. במקרים רבים השירוקו בנתיב ליד דווקא מסובב את הראש :)

יש כמה דברים מוזרים במדיניות הייבוא של צ'מפיון כמו: למה לא מביאים את הגולף GTI עם 5 דלתות וגיר ידני או למה לא מביאים את השירוקו 2.0 ידנית וכו' וכו'.

חבל אבל זה מה יש בינתיים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, ההבדל במחיר בין ה1.4 ל2.0 משמעותי, כמעט 50k.

לא כל אחד שקונה שירוקו ב170 אלף יכול להרשות לעצמו לקנות אחת ב220 נכון?

אחרת זה כמו להגיד שאתה, שרכשת gti היית יכול לשים עוד 50 ולקנות אחת כמו שלך אולם חדשה, לא?

אז כל העניין הזה של המנוע הנכון והלא נכון על הרכב הנכון זה שטויות.

דיברנו על זה כבר בעבר, ה1.4 לא כל כך נופל מה2.0. הוא חלש מה2.0 זה ברור אולם לא בצורה כזאת דרסטית ששווה הפרש של 50 אלף שקל לפי דעתי.

בנאדם שנוסע עם הרכב נניח 40 אלף בשנה(כמוני) כן מסתכל על הדלק, וההפרש של ה5 קילומטר לליטר זה משמעותי שאתה מסתכל על זה בטווח שנתי.

נסעתי על 2.0 ועל 1.8 מוגדשים אם ובלי מיפוי ובמצב סטנדרטי לא הרגשתי כזה הבדל משירוקו סטנדרטית ככה שמבחיניתי האישית העוד רכב וחצי קדימה לא יעשה את ההבדל.

אני גם ככה 95 אחוז מהזמן לא עובר את ה3000 סל"ד אז בשביל ה5 אחוז האחרים אני לא אקח הלוואה שתעלה לי ביוקר.

בן.

Got To love It

פורסם

חתיכת נסועה שנתית בשביל רכב בנזין, ואני חשבתי שאני נוסע הרבה... :)

נ.ב. במקרה שלי זה לשים עוד 100K... הרכב שלי בן 5.

במקרה שלך זה להוסיף עוד עשירייה ל GTI ידנית 3 דלתות ,אבל אם היית רוצה כזו, היית קונה מלכתחילה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל אתה ממש לא מדייק, ציפיתי ממך לכתוב לעניין.

שירוקו 1.4 ידנית עולה חדשה 164

GTI ידנית עולה 188

הפרש של 24 אלף.

ולפני כשנה, ההפרש היה הרבה יותר גדול!

פורסם
אדרבא, כמי שלא דוגל בשיפורים רציניים , אני קונה מראש את ה-2.0 ומשאיר אותו כמו שהוא למעט טאצ'ים קטנים פה ושם.

השירוקו רכב מוצלח שנראה מצויין ובכלל נותן חבילה טובה מאוד , אני לא חולק על זה.

התגובה באה בעקבות כמה תגובות כאן כדי לצנן קצת את ההתלהבות בנושא הביצועים.

הסגנון שלי הוא יותר סולידי, אני אוהב להיות אנונימי על הכביש, כמו הרכב של השכן ממול אבל עם כמה טאצ'ים שרק מביני עניין יבחינו בהם אם בכלל. אני לא אדם קנאי באופן כללי, אני גם לא מנפנף ברכב מול קולגות וחברים . בדרך כלל כששואלים אותי אני עונה בפשטות : גולף. :).

נ.ב. כבר הפסקתי לסובב את הראש כדי לראות איזה מנוע יש לשירוקואים כי 99.9 אחוז שמדובר ב1.4-160 :D

את ה2.0 אפשר לזהות בדרכים אחרות מלבד התג מאחור. במקרים רבים השירוקו בנתיב ליד דווקא מסובב את הראש :)

יש כמה דברים מוזרים במדיניות הייבוא של צ'מפיון כמו: למה לא מביאים את הגולף GTI עם 5 דלתות וגיר ידני או למה לא מביאים את השירוקו 2.0 ידנית וכו' וכו'.

חבל אבל זה מה יש בינתיים.

נכון שהגולף GTI יחסית מופנמת, אבל לכתוב על אוטו שמיד מזהים אותו, ככזה שרק "מביני ענין" יבחינו בינו לבין גולף רגיל זה מעט מוגזם. הרצון שלך להיות אנונימי ראוי להערכה, אבל מעט קשה להגשמה. אם הוא מאוד חזק, תחליף ג'אנטים, תוריד את הכיתוב GTI ואת הפס האדום המאפיין ואז תוכל לחזור לאנונימיות המבורכת. במחשבה נוספת ונכון כנראה רק לישראל, עדיף להוסיף עוד זוג דלתות מאחור ולצבוע בלבן ואז מרבית הסיכויים שרק תפילה אמיתית, כנה, זכה וטהורה תזכה את האוטו שלך במבט.

• תוכן חדש...