Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

16 ק"מ לליטר בשירוקו 160HP.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

scotbond, שבת שלום.

ראשית אני רוצה להגיד שאני בעלים של Seat Leon 1.8 TSI DSG ואני רוצה לומר לך שאתה חייב להבין משהו, כיום אנשים מחפשים צריכת דלק נמוכה, ביצועים טובים, וכמה שפחות להוציא.

לכן ב VW התאמצו כל כך להעלות את הנצילות של המנועים ולתת למנוע גמישות.

גמישות, זו הסיבה שהוצאתי המון כסף על האוטו שלי.

אני הייתי בעלים של סיטרואן קסרה (כן אני יודע :lol: ) ולא רציתי להחילף מכמה סיבות:

א. הייתי מרוצה ממנה כרכב אוטומטי - אחיזה טובה (TOYO TPT)

ב. יש לה כוח יחסית למשפחתומטית 1.6.

ג. הייתי מושקע מידי ברכב והמחירון ריצפה (17.4K)

חשבתי איזה רכב אני כבר יכול לקנות שיתן לי יותר?!

כל רכבי העם יתנו לי בדיוק מה שהצרפתיה שלי נותנת ואפילו פחות (פינוק, איבזור, סאונד טוב...)

חשבתי לעצמי למה אני צריך להוסיף עוד 50K כדי לקבל רכב ליסניג שאנסו אותו כל העם?

אמרתי לעצמי אם זה לא רכב שיפיל אותי, אז אין טעם לשדרג.

לכן הרמתי את הרף ולקחתי רכב שנותן הכי הרבה בשביל הכי פחות, ואני יסביר:

במחיר של מזדה 3 (מגעילה, שגרתית, משעממת וכו'...) אני יכול לקנות משפחתית עם פילפל ופוטנציאל לשיפור,

רכב שמסוגל להיות חסכוני כשנוהגים כמו עם פיאט פנדה מקבלי צריכת דלק של פיאט פנדה,

כשלוחצים, זה כבר סיפור אחר, הרכב יודע להעיף ת'סכך (יחסית) .

מרבית האנשים היום מחפשים רכב שיהיה ליום יום וידע לרגש כשצריך.

על אותו המשקל ישנם רכבים רבים שנכנסים בקטגוריה של רכבי "פוזה" או "לייף סטייל" כגון CC למינהן, Z3 1.8 וכו'...

אבל גם כאילו עלו על הכביש ומצאו קונים, לא כל אחד מחפש רכב כמו שלך V6 שגם לו ישנם הרבה חסרונות.

אני בטוח שכל אחד קונה רכב (אנשים כמונו שמבינים ברכבים ומחפשים משהו ספציפי) לפי הצרכים שלו.

לאבא שלי לא הייתי ממליץ על הרכב שלי, הייתי ממליץ לו לרדת בשנתונים ולרכוש A6 / 520 / 320 / E200 וכו'...

רכבים מפנקים, בטיחותיים ומתאימים למימדים שלו.

הוא נוסע משהו כמו 10K KM בשנה כך שהדלק לא ממש משנה לו.

בשורה התחתונה,

א. תתבגר, ואל תעוף על אנשים, כי מה שמתאים לך לא מתאים לאבא שלך. (בכיוון טוב ולא בקטע רע)

ב. כל אדם צריך למצוא את הרכב שעבורו הוא החבילה הכי טובה.

ג. מרבית האנשים לא מבינים אותנו וחושבים שאנחנו דפוקים שאנחנו מוציאים כל כך הרבה כסף על כלי תחבורה שמביא אתנו מנק' א' לנק' ב' ולא מבינים שלנו יש את הדרך שלנו מהנק' לנק'...

שעבורינו הדרך היא יותר מהיעד.

מקווה שהבהרתי את הנקודה.

שבת שלום

נסיעה מהירה ובטוחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בהתחלה רשמתי פה תגובה ארוכה ורצינית שמסבירה הכל ואז התעשתתי, שתי התגובות שלכם לא שוות את ההסבר שלי.

אהה, הבנתי, זה התגובות שלנו שלא שוות הסבר.

אם אתה רושם דברים כדאי שתעמוד מאחוריהם ותביא לכך סימוכין, שום רכב לא יעשה במהירויות שציינת צריכת דלק שעומדת על 17.6 ק"מ לליטר :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
VWלגבי סיבובים בחיפה , תודה לך על ההזמנה , אני מעדיף לראות את השירוקו 1.4 שלכם נעלמת אצלי במראה האחורית.

לקח אותי פעם נהג מירוצים מדופלם לסיבוב ב-slowmotion באיזור נס הרים וירושלים. גם אני נהגתי, אבל אם הוא התקשה עם התת היגוי הטרמינלי של הרכב ללא-נהגים הזה, אני קטונתי.

ללא ספק, אחד הכיולים המחורבנים בהיסטוריה של VW.

רכב שהייתי קונה לאמא שלי, שאוהבת שיש לה כוח עודף, אבל התנהגות כביש לא מעניינת אותה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה רושם דברים כדאי שתעמוד מאחוריהם ותביא לכך סימוכין, שום רכב לא יעשה במהירויות שציינת צריכת דלק שעומדת על 17.6 ק"מ לליטר :roll:

איתמר.

יש סימוכין ואפילו כתבתי את זה בתגובה שלי שמחקתי.

אממה, הזלזול שלך ושל בגירה בדברי כי אתם חושבים שאתם יודעים יותר טוב מכולם לא ממש מעורר בי רצון להסביר לכם איך זה הגיוני בכלל.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
לקח אותי פעם נהג מירוצים מדופלם לסיבוב ב-slowmotion באיזור נס הרים וירושלים. גם אני נהגתי, אבל אם הוא התקשה עם התת היגוי הטרמינלי של הרכב ללא-נהגים הזה, אני קטונתי.

ללא ספק, אחד הכיולים המחורבנים בהיסטוריה של VW.

רכב שהייתי קונה לאמא שלי, שאוהבת שיש לה כוח עודף, אבל התנהגות כביש לא מעניינת אותה.

מר במבי הנחמד,

פשוט צביעות לשמה

הרי כל פעם שמזכירים R32 , כולם מהללים ומשבחים , אין בכלל ויכוח נכון?

גם היא בעלת אותה הנעה כפולה , אותו גיר(מעולה דרך אגב) , אותה שילדה "זבל"

כמובן עם תוספות פינוקים וגאנטים 18

זה למעשה שני רכבים כמעט זהים.

אז לקטול את ה V6 שבסך הכול חסרים לה 36 כוח לעומת הR זה פשוט צביעות.

ונכון, זה לא 106 ראלי בסיבובים ולא רנו קליאו ספורט.

ברור - אין על זה ויכוח!

אבל ההנאה בנהיגה היא מסוג אחר

כוח מדהים שזמין בכל הילוך - בעיטה בגב בכל החלפה.

במהירויות גבוהות היא חלומית.

וסאונד מטורף שיש רק למנועים גדולים מסוג זה - ולא זמזום יתושים שבוקע מ1.4 טורבו.

חוץ מזה אחיזת כביש מעולה האוטו דבוק לכביש, תת היגוי ב4x4 ?

להזכירך הנושא הוא צריכת דלק בשירוקו, גולף זה לא הנושא פה ולא מקור השוואה.

דרך אגב , בינתיים אני לא נוסע לעבודה כל בוקר דרך נס הרים אלא דרך איילון..

פורסם

טוב אתה סתם מדבר לא לעניין, אין מקום להשוואה בין הרכב שלך לr32, לא משנה כמה תנסה להגן עליה, עדיין הmk4 תישאר מכונית עם שלדה גרועה ואם היית מספיק בוגר היית מסוגל לקבל את זה. אל תשכח שאתה התחלת עם הסטייה מהשרשור, אז דע לקבל תגובות שונות משלך. 

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
בן משפחה נסע חזרה מאילת למרכז עם שירוקו 160 כ"ס ידנית על מהירות בין 110 קמ"ש ל-130 קמ"ש ותצרוכת הדלק שלו הייתה 17.6 ק"מ לליטר אחרי אותה נסיעה.

החישוב נעשה לא ע"פ מחשב דרך אלא ע"פ השיטה שציינתם.

סיפרתי לו על הנושא והוא אמר שהנתון שתמיר נתן הגיוני ולא זר לבעלי שירוקו בכלל.

איתמר.

איזה סימוכין אתה רוצה, קבלות על תדלוק ? :shock:

אם אתה מאמין למה שאני כותב, אני (במקרה) מכיר את בן המשפחה הזה שלו (כולנו משפחה אחת גדולה), ויכול להעיד כי נתון זה הפתיע גם אותי.

ד"א, עוד נתון מפתיע למדי לגבי השירוקו - בתנאי נהיגה זהים וחסכוניים, שירוקו עם שדרוג תוכנה צורכת פחות דלק משירוקו סטנדרטית!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מר במבי הנחמד,

פשוט צביעות לשמה

הרי כל פעם שמזכירים R32 , כולם מהללים ומשבחים , אין בכלל ויכוח נכון?

גם היא בעלת אותה הנעה כפולה , אותו גיר(מעולה דרך אגב) , אותה שילדה "זבל"

כמובן עם תוספות פינוקים וגאנטים 18

זה למעשה שני רכבים כמעט זהים.

אז לקטול את ה V6 שבסך הכול חסרים לה 36 כוח לעומת הR זה פשוט צביעות.

ונכון, זה לא 106 ראלי בסיבובים ולא רנו קליאו ספורט.

ברור - אין על זה ויכוח!

אבל ההנאה בנהיגה היא מסוג אחר

כוח מדהים שזמין בכל הילוך - בעיטה בגב בכל החלפה.

במהירויות גבוהות היא חלומית.

וסאונד מטורף שיש רק למנועים גדולים מסוג זה - ולא זמזום יתושים שבוקע מ1.4 טורבו.

חוץ מזה אחיזת כביש מעולה האוטו דבוק לכביש, תת היגוי ב4x4 ?

להזכירך הנושא הוא צריכת דלק בשירוקו, גולף זה לא הנושא פה ולא מקור השוואה.

דרך אגב , בינתיים אני לא נוסע לעבודה כל בוקר דרך נס הרים אלא דרך איילון..

2.8 שש צילינדרים עם 205 כוח סוס מה אתה עושה בשירשור הזה הרכב שלך שותה דלק כמו סמי טריילר.

זמזום... אני מזמין אותך לשמוע אותה.

אתה יודע מה אני חוזר בי , לא מאשים את הצרכן החסכן.

נכון 40 אלף לא הולכים ברגל , וביטוח ודלק , סבבה צודקים.

VW אשמים ששחררו גירסה חסכונית וחלשה יותר לרכב שאמור להיות שחזור האגדה

מהשנים ההם.

לדעתי זה רק מוריד מהיוקרה של הרכב כאשר הוא זמין לכל נפש.

באמת שאם כבר אז הייתי מעדיף לקנות גולף TSI שלוש דלתות - היא גם יותר יפה לדעתי.

וללא התלבטות בכלל GTI דור 6 היפיפיה עדיפה בכל פרמטר על שירוקו 1.4.

הצורה של השירוקו נראית ממש גייז.

לגבי סיבובים בחיפה , תודה לך על ההזמנה , אני מעדיף לראות את השירוקו 1.4 שלכם נעלמת אצלי במראה האחורית.

אתה מדבר על טעם זה ממש לא קשור לשירשור השירוקו לא תעלם לך כלכך מהר במראה אתה כנראה מדמיין. אם כבר מדברים על גייז עם גולף V6 אולי תסובב ראשים של גברים עם שירוקו אני שובר מפרקות של נשים אז מי הגייז פה?

פה קבור הכלב. אם אתה מתייחס ברצינות לקרוז - קח גולף 160 לשבועיים ותבין את ההבדל ;-) (ה- 160 כמובן יקרה יותר)

אם השירוקו היתה נוחה כמו גולף מקבילה, היא כבר היתה אצלי בחניה מזמן. אולי אפילו הייתי מזמין באותו צבע כחול גרפיט.

ה- GTI, למשל, היא פשרה בנושא זה, משום שהיא פחות נוחה מה- 160, אבל לא קשה כמו השירוקו.

בתור בעלים של שירוקו 1.4 160, גולף 1.4T, פסאסט 1.8T ולאון 1.8T אני אומר בוודאות השירוקו נוחה יותר מכולם.

זה רכב פשוט מדהים ואני לא מדבר על היופי אני מדבר על ההתנהגות בכביש.

לסיכום הבעיה היחידה ברכב הזה היא חוסר הפירגון של אנשים שכואב להם יום טוב!

פורסם
2.8 בתור בעלים של שירוקו 1.4 160, גולף 1.4T, פסאסט 1.8T ולאון 1.8T אני אומר בוודאות השירוקו נוחה יותר מכולם.

לסיכום הבעיה היחידה ברכב הזה היא חוסר הפירגון של אנשים שכואב להם יום טוב!

שמע, אני לא יודע מה הקרטיריונים שלך לנוחות, אבל אני מניח שאתה די יחיד בדעתך, אם אתה חושב שהיא נוחה יותר או סופגת מהמורות טוב יותר מפאסאט או גולף, אפילו "סטנדרטיות". אם אתה מתכוון לכך שהכסא אוחז אותך יותר טוב - אני מסכים. לגבי נוחות נסיעה, אני מכיר לפחות כמה אנשים שלא יבינו על מה אתה מדבר.

חוסר פרגון? ממש לא קשור. בוודאי לא מצידי. אני חושב שהרכב מקסים, וכאמור, אם היה לי נוח - הייתי רוכש אותו. בפועל, הוא מאוד קשה, אבל כך זה ברובן המוחלט של המכוניות הספורטיביות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מאוד קשה?

אני אזכיר לך שמות של רכבים שנסעתי בהם והשירוקו נוחה מהם.

סוזוקי ספלאש , דיאטסו סיריון , סיאט איביזה ספורט , פאביה ספורט כמובן שאני לא מזכיר לך מכוניות כמו איביזה קופרה ו500 האבראט

לשירוקו אין בכלל נסיעה קשה , נוחות שלא מביישת משפחתיות. הנסיעה בפנים נעימה ושקטה.

פורסם
איזה סימוכין אתה רוצה, קבלות על תדלוק ? :shock:

אם אתה מאמין למה שאני כותב, אני (במקרה) מכיר את בן המשפחה הזה שלו (כולנו משפחה אחת גדולה), ויכול להעיד כי נתון זה הפתיע גם אותי.

ד"א, עוד נתון מפתיע למדי לגבי השירוקו - בתנאי נהיגה זהים וחסכוניים, שירוקו עם שדרוג תוכנה צורכת פחות דלק משירוקו סטנדרטית!

אין רכב שיצרוך 1:17.6 בתנאי נסיעה של 110-130 קמ"ש ועוד בדרך חזרה מאילת על שלל עליותיה. חד וחלק.

לא יודע מי הוא אותו קרוב משפחה מסתורי ואני לא יודע איך הוא מדד. הצריכה הזאת לא הגיונית בעליל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קרוב המשפחה הוא קרוב משפחה, הוא לא מסתורי אבל אין מה להזכיר את שמו כי זה לא יגיד דבר. זה שאני אגיד לך "משה" זה יעזור ?

דרך אגב, הפונטו ספייס שהייתה לאימא שלי, עשתה 1:17.4 הלוך חזור לכנרת כולל נסיעות של יומיים בצפון.

מהירות נסיעה של 100 - 120 בשיוט רגוע על הילוך חמישי, ארבעה אנשים ברכב, ציוד + תיקים, חלונות פתוחים או מזגן לסירוגין כל הדרך.

כמו שפעם אמרתי למישהו בעבר "המציאות לא תמיד הגיונית, אבל היא תמיד מציאותית"...

אין לי שום ספק שהצריכה המדוברת לא הייתה מתבצעת בתנאים יומיומיים "רגילים" של פקקים ורמזורים,

אך עדיין - זה לא שיש לי מניות בחברת VW או איזשהו קשר אליהם. אין לי ולא היה לי אפילו רכב מתוצרת הקונצרן !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מר במבי הנחמד,

פשוט צביעות לשמה

הרי כל פעם שמזכירים R32

לא מכיר R32.

ה-slowmotion היתה מכונית מחורבנת, עם מנוע, שלא שווה לא את מחיר הקנייה ולא את צריחת הדלק.

כמו שכתבתי, מכונית לאמא שלי (היא בת 70).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איתמר,

אני רוצה להעיר שכמו קונדסון, הצלחתי להוציא צריכת דלק חסכונית יחסית עם רכב מקונצרן VAG.

בסיאט איביזה עם מנוע 1400, אי שם בשנת 2005 או 6- חזרתי מאילת, תידלקתי מיכל מלא ביציאה מאילת.

הגעתי למחוז חפצי, תדלקתי שוב (עד למשאבה שקפצה כמובן).מדובר ב-300 ק"מ בערך.

יצאה צריכת דלק חסכונית מאוד ביחס למה שהייתי רגיל (ללא מזגן, ונסיעה על 90, בצורה קפדנית).

להערכתי לפחות 1:17 או יותר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...