Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם מישהו אמר לי שהדיילות מבקשות לפתוח את החלונות בהמראה ונחיתה כי קרו מקרים בעבר שעלה עשן או אש מאחד המנועים והטייסים לא קיבלו שום התרעה על כך מהמכשירים אלה רק מהנוסעים שהבחינו בכך.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. למה מטוסי קרב משאירים אחריהם שובל עשן? אני לא מדבר על מפגן חיל האוויר, אלא סתם טיסות. נתקלתי בזה בעיקר במזרח אירופה וגם בארה"ב ובישראל. גם חבר שהחזיק שנתיים בקורס טייס לא ידע להסביר לי.

סיבה נוספת לשובלי עשן מעבר לאלה שבגירה ציין- הטלת דלק.

קרו מקרים בעבר שעלה עשן או אש מאחד המנועים והטייסים לא קיבלו שום התרעה על כך מהמכשירים .

זה חלק מרכזי מהסיבה לכך שגם מטוסי קרב בחיל האויר טסים כמעט תמיד בצמדים- אירוע שקרה באחד מבסיסי חיה"א, מטוס קרב המריע ומהמנוע יצא שוב אש של 20 מ', הטייס לא הבחין,המכשירים לא התריעו, מגדל הפיקוח לא הצליח לתקשר.

לגבי טיסות מסחריות, אני דווקא מהמר על הכיוון הביטחוני- סביר להניח שאם טיסה נחטפת, החוטפים יורו לנוסעים לסגור את התריסים לפני הנחיתה על מנת שלא יהיה ניתן לצפות מבחוץ אל תוך המטוס, ההוראה לפתוח תריסים לדעתי נועדה לשמש כמעין "אישור" בע"פ לכך שהמטוס בשליטה ולא בסכנה בעת הנחיתה.

לדוגמא מצב בו המטוס ייחטף, הטייסים יהיו מאויימים ולכן לא יידווחו על כך, ברגע שהטיסה תנחת עם תריסים סגורים- מיד אפשר לדעת שייתכן והמטוס מאויים.

תודו שגם אם הנוהל לא נובע מסיבות ביטחוניות- דווקא רעיון טוב לאמץ אותו...

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ויכול להיות שפשוט אומרים לנוסעים לפתוח את התריסים כדי שהדיילות לא יצטרכו לעשות זאת לפני הטיסה הבאה בעצמן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני לא גורם מוסמך, אבל אני מעריך שמכיוון שנחיתה היא שלב יחסית מסוכן בטיסה, רצוי שכולם יהיו ערים וחגורים, פתיחת התריסים מאפשרת להעיר את כולם. זה נוהל הגיוני, בכל מקרה אחרי 5 דקות כולם יתעוררו אז עדיף שיהיו ערים לפני הנחיתה.

סליחה שאני מצותת את עצמי, אבל לא נראה פשוט והגיוני ?!

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
2. למה לקראת הנחיתה בטיסות מסחריות הדיילות מכריחות לפתוח את התריסים, הרי הטייס לא מביט החוצה מחלונות הנוסעים?

הסיבה היא בשפה מקצועית asses condition, ז"א שבזמן חרום יוכלו הנוסעים לראות סכנות כמו אש, מים ,עשן ולהתפנות לכיון המתאים. כמו כן תאורת תא הנוסעים מותאמת לתאורת החוץ. בלילה תאורה מינימלית, ביום תאורה מקסימלית ואור מהחלונות ע"מ לצמצם את זמן הסתגלות העין לתאורה במקרה של פינוי חרום.

כמה תמונות מהבית הפתוח שערך ח"א הסינגפורי השבוע.

הם לא מטיסים טנקים...

HNI%2012-border.jpg

HNI%2010-border.jpg

HNI%2020-border.jpg

HNI%2016-border.jpg

HNI%201-border.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אגב מטוסים בדיוק היום פרסמו שפרצו לחברת לוקהיד מרטין שמייצרים בין היתר את ה F35 החדש.

כנראה שנראה מטוסים סינים "מועתקים" בקרוב שדומים שתי טיפות הידראזין ל F35 אבל עם סמל של MG בחזית :shock:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בזמנו הייתי טס קבוע מציריך לארץ בטיסה שנוחתת מאוד מוקדם בבוקר, בטיסה הזאת איך שהיינו מתקרבים לחופי ישראל מיד היו עוברות הדיילות ודורשות בתקיפות לסגור את התריסים.

חרף כל מחאותיי, הן תמיד היו מאוד תקיפות בעניין ולא פעם אפילו הגעתי ליידי עימות עם הפרסר.

הם תמיד תירצו את זה בענייני בטחון, אני תמיד אמרתי שיש לי לא מעט נסיון בתחום ודרישות הבטחון הן בדיוק הפוכות!

מיד עם הנחיתה היו כל הדתיים נכנסים לבית הנתיבות ומתפללים שחרית ותאוריית הקונספירציה שלי טוענת שאולי באיזה דרך מעוותת, "מה שלא רואים לא קורה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי בעברי כמה וכמה שעות טיסה (בערך 7500) מעולם לא נתקלתי בתופעת הורדת חלונות, מאוד מאוד מוזר.

זה קרה באל-על?

הכנת תא נוסעים לנחיתה כולל פתיחת כל התריסים אין יוצא מהכלל וזה חלק מנהלי החרום/טיסה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תאמין לי אבי, אם הייתי יודע על המפגן האוירי בסינגפור- הייתי קופץ אלייך לביקור.

השבוע כשהמתנתי בשער העליה למטוס במינאמר פתאום קלטתי "עוף" מוזר ממריא מולי:

Russian-made-MIG-of-Myanmar-AirforceI-think.jpg

מיג 29 (באותם צבעים כמו בתמונה).

כשיצאנו עם המטוס מהשער לכיוון המסלול חלפנו על פני 2 "עופות" נוספים:

F-7M.jpg

מטוס קרב סיני העונה לשם F-7 (הספקתי אפילו לצלם אותו תמונה אחת).

פורסם

השניאנג הזה הוא מיג 21 מועתק (או מיוצר ברשיון) כמו הרבה מטוסי קרב סיניים שמבוססים על רוסיים, אח"כ הם התקדמו והתחילו לבסס על הלביא :-)

לגבי העשן תבדילו בין הפסים הלבנים שיוצאים מקצות הכנפיים - שזו התעבות של אדי מים בגלל שהאוויר שם נדחס ממערבולות קצה הכנף, לבין עשן שחור שיוצא מהמנועים, כמו למשל בפאנטום הישן שרואים את זה טוב מאוד, וזה בכלל לא רצוי (יותר קל ככה לכוון אש נ"מ).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תאמין לי אבי, אם הייתי יודע על המפגן האוירי בסינגפור- הייתי קופץ אלייך לביקור.

אתה יודע שאתה מוזמן בלי כל קשר. בכל מקרה אתה חייב לי בירה :wink:

זרוק איזה מילה טובה על הD7000, איך התמונות מהמפגן?

בשביל הכיף אני מעלה עוד כמה..

HNI%2025-border.jpg

יצוג חלקי לדור ההמשך שלי

HNI%202-border.jpg

HNI%2018-border.jpg.HNI%206-border.jpg

HNI%205-border.jpg

HNI%207-border.jpg

HNI%203-border.jpg

פורסם

אוטוטו אני כנראה אגיע לסינגפור לאיזו גיחת עבודה, הבירה עלי!

אחלה תמונות, ה-F15 איגל (בסינגפור מכונה F15SG) הזה הורס לי את הבריאות......אני פשוט מת על המטוס הזה.

פורסם

נהגתי פעם באזור בורדו ונפלתי בטעות על "קרקס רוסי אוירי" (ככה הוא קונה במקור בצרפתית), היה מדהים לראות את את פאר תוצרת רוסיה, מיג-29, סוחוי (נדמה לי) 30 מבצעים אל מול הקהל את תרגילי המונגוס והקוברה הידועים ועוד כמה תמרונים מדהימים.

באחד מהם איזה סוחוי הזדקר, התחיל ליפול מהשמים עם הזנב כלפי הקרקע, באיזה שלב פתח מבערים ופשוט התחיל לנסוק! :shock:

באחד אחר איזה מסוק קרב ענק ביצע 2 באראל-רול רצופים, אחד לכל כיוון!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...