Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירות 206+ החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדש וכמובן תמונות יתקבלו בברכה! :-)

אולי לשם שינוי מישהו יעשה תמונה גם של פנים הרכב :idea:

האמת שאין הרבה מה לראות , פנים הרכב פשוט ביותר והצבע היחיד שיש בו למעט השחור הוא האפור שעוטף את לוח השעונים.

אבל אני אשתדל להעלות ביום א' תמונה

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אי אפשר להזמין צבע אחר מבפנים חוץ משחור?

לא , בחו"ל יש רמת גימור יותר גבוהה שבה יש פס אפור מסביב לקונסולה (שבארץ הוא שחור).

לא מבין כמה כבר עולה צבע אפור , זה לא שזה טיטניום או חומר מתכתי אחר , כולה פלסטיק בצבע אפור.

שאלה לרכושי הרכב , האם יש שיפור במזגן ? אני חושב שאנחנו צריכים כולנו ביחד לפנות ללובינסקי שיעשו משהו בנוגע למזגן , שיא הקיץ בפתח...

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

אם זה חשוב לך, נסה לקרוא מה נתוני מדחס המזגן (יצרן, מודל) אם אפשר לקרוא. בדוק את הנתונים המקבילים ב 206 ישן ותראה אם החדש שווה ערך לישן.

אמנם המדחס הוא רק חלק ממערכת המיזוג, אבל אם המדחס חלש יותר זה מצביע על מיזוג חלש יותר.

יהודה

פורסם
בניגוד ל206 הקודמות שהיו לי, פה המזגן נכנס ויוצא מפעולה, מצד שני בתור אחד שסובל מחום, המזגן אצלי מקרר מצויין.

לא הבנתי , עובד או לא ?

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
לא הייתי ממהר.. אני מכיר את הקליאו מהדור הזה היטב - הייתה כזו לחבר טוב שלי וכשהוא החליפה במאזדה 2 לפני כמה שנים, המעבר היה חד. דווקא היכן שהצרפתיות אמורות להיות מוצלחות, סיפקה היפנית נסיעה נוחה וחלקה הרבה יותר וגם אחיזה גבוהה יותר. הייתה לי אותה ההרגשה שאתה מקבל כשאתה מבצע קפיצת מדרגה בין מוצרים שיש ביניהם פערי דורות. זו למעשה הייתה סגירת פער מוטורי של כמה שנים שהתרגם לכדי מעבר בין דורי. אגב, אני מאמין שהקליאו החדשה לכל הפחות עומדת on par עם ה-2 באספקטים המצוינים כאן. כוונתי היא אך ורק לאיכויות הגרסא הקודמת ביחס למתחרה עדכנית מאותו סגמנט.

וכעת לרלוונטיות של הפסקה הזו לענייננו: החשש שלי מה-206+ הוא שהיא בבסיסה בת הדור ההוא, הדור הקודם של הקליאו (היא בבחינת מתיחת פנים לקליאו B, יריבתה של ה-206 המקורית). ברור לי שהיא מתעלה באופן כללי על מכוניות המיני למיניהן (האריה הזקן גובר על השועל הצעיר), אך מה בדבר יכולתה מול סופר-מיני שהיא ה-flagship של היצרן (גם אם מגרסאת ה-entry-level)? הסיבה ל"אובססיה" שלי עם הפאביה שנמכרה אז בקצת פחות מ-78 אלף ש"ח נעוצה בכך שהיא מהווה את ההצעה של יצרן אירופי נורמטיבי לסגמנט הנ"ל לשנת 2011. כך גם בנוגע לקורסה הנמכרת במחיר זה כיום. אלו הם, לכן, אריות צעירים.

כיצד ה-206+ מתמודדת איתם? האם אותו פער דורי אינו מורגש במעבר ממנה לאחת מאלו? זה מה שאני מנסה להבין.

את הקליאו סבתא דווקא אינני מכיר, פרט למבחני דרכים ושמועות. אותן שמועות שבישרו כי מדובר בצרפתיה לכל דבר ועניין במובן החיובי של המינוח (אולי למעט עניין המוסכים :twisted: ).

מכל מקום, חשוב לשקלל את הטעם האישי במשוואה. ככלל, מכוניות חדישות יותר הן מוצקות יותר, גרמניות יותר, בטיחותיות יותר (לא הפאביה), בעלות אבזור עשיר יותר (בהכללה גסה כמובן) ולמעט פנינים מוטוריות, גרסאות ה ENTRY LEVEL שלהן גם מספקות תחושה עצלה במיוחד. בפרט הדברים אמורים לגבי ה-207 העצלה במיוחד (נושא שאמור להשתפר עם התחלת ייצורה הסדרתי של ה-208 בעוד כשנה וחצי).

אם נושא האבזור קריטי עבורך (חלונות ידניים מאחור? מה זה?), אם כוכב בטיחות נוסף הוא קריטי עבורך (4 כוכבים יש רק בבית מלון), אם תחושת המוצקות והשקט בתא הנוסעים קריטית עבורך (עזבו אותי יש לי מיגרנה), אזי אין כל צל של ספק שה-207, למשל, אפרופו סופר מיני עדכנית של היצרן, לרבות בגירסת ה ENTRY LEVEL שלה, תספק את מבוקשך טוב יותר מה-206+ (טוב נו, למעט עניין השקט במקרה הזה). אבל את התמורה שהיא מספקת בפנים הנ"ל היא גובה הן במחיר גבוה בהרבה, אבל גם ובעיקר בתחושה אחרת, שונה, מנותקת - יש שיקראו לה מודרנית, ואני קורא לה מעוררת פיהוקים.

הפאביה שנמכרה ב-77K עם מערכת מולטימדיה היא מתחרה טובה (משקף מחיר קרוב ל-70K ללא המערכת, לדעתי המבצע הנוכחי ב-85K ללא מערכת מולטימדיה על אף האבזור הנוסף מעניין פחות) אך היא משדרת, או שמא נאמר לא משדרת, לנהג משהו אחר. לאלו שמוכנים להתפשר על אי אלו אספקטים של התנהגות דינמית ונוחות - אין ספק שהפאביה תעניק יתרונות בדמות מרחב פנימי מעט גדול יותר, איכות גימור מעט טובה יותר ותחושת מוצקות גרמנית גם בנסיעה (שלא לדבר על שילוב ההילוכים ב-206+ שמדויק בסדרי גודל פחות משל הצ'כית). אבל, וזה אבל גדול: אני חושב, בהתבסס על נסיוני הקצר, שגירסת ה ENTRY LEVEL האטמוספרית של הפאביה איננה מעוררת חיוכים כלל. לא את החיוכים שאפשרי לסחוט מה-206 לסוגיה (הכל יחסי). במקביל הפאביה תספק יותר עבודה לכירופרקט שלך, ולטעמי האישי גם נראית פחות טוב (אוהב את רוב העיצובים של קונצרן VAG, אבל משהו בסקודות לא נעים לי ברמה האסתטית).

בשורה התחתונה: הפאביה החדשה (בגירסתה הבסיסית ביותר 1.4MPI) אכן מרגישה "מוצקה" יותר, אבל לטעמי, למרות היתרונות המסוימים באבזור ובתחושות, יש גם מחיר דינמי ומחיר במונחי נוחות ל"מוצקות"/גרמניות זו.

היות ויתרונות כדוגמת "התנהגות דינמית" ו"חיוכים" קשה לפרוט לנימיהן הדקים על גבי הודעת פורום, מומלץ מאד לתאם נסיעות מבחן על שני סוגי הרכבים על מנת לראות מהי התחושה אליה מתחברים יותר.

פלורליזם, הרי, גם בהקשרו המוטורי - מבורך תמיד.

ולא, אל תשווה את ה-206+ עם הפיקנטו. בסיס שונה, מטרות שונות, יכולות שונות. תפקיד שונה בעולם המוטורי (אם מביטים על כל הגורמים הנלווים להגעה מנק' A ל-B כשלעצמה).

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם

תודה לך על התגובה. אני חייב להדגיש שאני לא בהכרח מדבר על מוצקות, כיתרון שיש לסופר-מיני מודרנית על פני ה-206+. דווקא המאזדה 2 שהוזכרה לעיל היא דוגמא מובהקת לחזרה לימים בהם משקל רכב ממוצע בסגמנט לא עבר את רף ה-1 טון. במילים אחרות, הרגשת הקידמה המוטורית אינה מושגת בהכרח באמצעות הגברת תחושת המוצקות.

אני תוהה האם מעבר מסופר-מיני מודרנית כדוגמאת ה-2, הפאביה והפיאסטה (שעל שלושתן יצא לי לנסוע) ל-206+, ירגיש לי כמו המעבר מאותן שלוש לקליאו ההיא או שאר בנות המחזור שלה. מתגובותיך משתמע שלא כך הוא הדבר ושלא ניכר על הרכב שהוא שייך ל"דור אחר". אני מסיק מכך שהוא מסוגל לעמוד עם התוצרת המודרנית הקיימת בשורה אחת.

אלך להתרשם מהרכב בעצמי ואגבש מושג ברור יותר.

אגב 1: רק לצורך הדיוק, אותה פאביה לא נמכרה עם מערכת מולטימדיה אלא רק עם GPS, ששוויו מוערך בכמה מאות ש"ח. אתה יכול להרגיש עכשיו אפילו יותר טוב עם הרכישה שלך. אף סופר-מיני חדשה לא תוכל להתחרות עם התמחור של ה-206+, בטח לא במסגרת המבצע הנוכחי, מתוקף הנסיבות המיוחדות שהן אינהרנטיות לדגם הזה.

אגב 2: האם אני מבין מדבריך שבידוד הרעשים ב-206+ אינו נופל מזה שב-207, או שאולי כוונתך היא שה-207, בגרסאת הבסיס, רועשת יותר (בין אם כתכונת אופי של המנוע ובין אם כי הוא נדרש לשנע מרכב שהוא מן הכבדים בסגמנט)?

:idea:
פורסם

לעניות דעתי, אם מוצקות ותחושת "כבדות" איננה מעניינת אותך באופן קיצוני, ה-206+ הופכת רלוונטית אף יותר. "מודרניות" במונחי קירבת תאריך השקת הרכב לימינו אנו בהגדרה גוררת מוצקות: הבט בבקשה בפסגת סגמנט הסופר מיני, במשקל הרכבים בקטגוריה ובחתך צמיגיהם. בכל מקרה, אם הגדרתך לאותה מודרניות שונה, אני מסכים שאין מנוס מגיבוש דעה עצמאית בדרך של נסיעת מבחן. היות ולא עברתי מקליאו למאזדה 2 ולמעשה, נהגתי בקליאו פעם אחת לפני כ-5 שנים ובמאזדה 2 לא נהגתי מעולם והרכב באופן אישי לא מעניין אותי (תמסורת אוטומטית/תמחור גבוה מדי/מראה ליסינגאי מדי) אינני יכול להזדהות עם תחושת המעבר שלך ולנסות להקביל אותה ל-206+. בנוגע לפיאסטה, לדעתי רכב מצוין ומאובזר אבל עגלתי מאד. כן כן, אפילו יותר מה-206+ הישישה על 8 שסתומיה. אני מניח ששיווק פיאסטה ידנית היה משפר את המצב ומאפשר הכאת הפיג'ו בהקשר זה.

כהערת אגב רק אוסיף שה-206+ בגרסתה מתוחת הפנים רחבה מהפאביה (במעט) אך עם בסיס גלגלים קצר יותר - נחמד. גם איכות החומרים סבירה, אם כי אין לצפות להתעוררות הליבידו בעקבות בהייה בלוח הפקדים.

מסכים עם הסיפא של אגב 1 וטוען כך כל הזמן. לגבי אגב 2, בידוד הרעשים ב-206+ איננו להיט. סביר וכמובן עדיף על מכוניות מיני באשר הן, אך לא מרשים במיוחד. האמת ניתנה להיאמר ואכן בהקשר זה אינני זוכר רשמים מיוחדים מהפאביה למשל, קשה לי להשוות. אני סבור שהפאביה תהא שקטה יותר, אך זוהי בגדר השערה בלבד הנשענת על זיכרון עמום. ה-207, לעומתה, רועשת יותר בכל גרסה. נובע הן מהמשקל הן מאופי המנוע הן מעקום המומנט וההספק שלו והן מהתמסורת (רובוטית /אוטומטית בלבד, למעט גרסת ה "SPORT" היקרה). למרות זאת, ה-207 מרגישה יותר קרובה במהותה למכונית משפחתית, האינטריור שלה משובח יותר והיא נעימה יותר לנהג הסולידי.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם
תתחדש. אלא אם אני מבלבל בין הסמלון שלך לבין זה של מישהו אחר, יש לך גם קיה פיקנטו. אם אני צודק, תוכל לפרסם את התרשמותך משתי המכוניות באופן השוואתי?

הי, הפיקנטו שלי ואת ה 206+ קנו לאחי, כך שחוץ מכמה נסיעות פה ושם לא אוכל להשוות. אם יהיו לי השגות אכתוב אותן כאן.

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...