Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. כאשר בונים פוד לדלת ומתחילים לחפש זוית אופטימלית לרמקול - איך אני יודע שרמקול ינגן בצורה זהה כאשר הפוד יהיה סגור? הרי כשאני מחפש זוית אופטימלית, יש לי רק את הרמקול שיושב על הטבעת, ללא ה"קופסה" של הפוד.

2. ראיתי תמונות של התקנות, שבזמן חיפוש כיוון אופטימלי, שמים מגבת מאחורי הרמקול. מה המטרה?

פורסם

שאלת שאלת מליון דולר בתכלס והתשובה היא שהיות ומדובר בהתקנה בתוך רכב - יש גבול למה אתה כן ומה אתה לא יכול לעשות.

לגבי הטוויטר - רוב הטוויטרים מגיעים היום כשהם כבר מותקנים בתוך התא שלהם - כלומר הם תיבה בפני עצמם ולכן אתה לא זקוק לפוד בנוי בכדי לכוון זווית לטוויטר.

למידים בדרך כלל מה שעושים זה - בונים אותם בתוך תיבה קטנה או בתוך ספרה קטנה (תיבה אליפטית) ואז מחפשים את הזווית.

מוציאים את המיד מהתיבה ואז מנסים לפגוע בזווית הכי קרובה שניתן לזו שקבעת עם התיבה רק על הטבעת של הפוד ואח"כ בונים את הפוד מתוך מדידה שהיא בעצם פחות או יותר הכי מושכלת שרק ניתן לעשות.

בעיניי זה למשוגעים בלבד, לי מעולם לא היתה סבלנות לעשות זאת.

כמו שאני רואה את זה, קורים שני דברים חשובים שחייבים להלקח בחשבון:

1. המוח שלך הוא זה שבונה את התמונה ולא האזניים ולכן רוב הסיכויים שגם אם תתקין את הרמקולים ברצפה :-D:-D:-D (ראה את שלושת ההתקנות האחרונות שלי) אתה תקבל גובה ומיקומי כלים שהם עדיין נכונים...

בדיוק כמו שהעיניים שלך רואות הפוך והמוח הופך את התמונה (כן כן - תאמין או לא) ככה גם האזניים שלך שומעות בלאגאן שהמוח שלך מתרגם לתמונה תלת מימדית.

2. אתה יושב קרוב מידי לרמקולים גם ככה - לא משנה עד כמה אתה תפגע בזווית הנכונה, אתה עדיין יושב קרוב מידי בכדי להפיק את מלוא הפוטנציאל של הרמקולים אז שלמות - זו לא תהיה.

מה שאני מציע זה -

תמקם את הרמקולים, תנסה זוויות מסויימות כמו 0 מעלות (און אקסיס מלא) 30 מעלות, 45 מעלות, 60 מעלות, 90 מעלות וגם כלפי השמשה ותנסה מספר גבהים - דש בורד, מרכז שמשה, מראה אחורית, ידית הילוכים (כן - נשמע הזוי אבל היתה לי התקנה כזו שזה נוצר שם בטעות וזה היה פנטסטי דווקא - ואז התחלתי להבין שיש דברים שהמוח אחראי עליהם ולא הרמקולים...)

אבל על תתאמץ מעבר לזה כי - המוח שלך יתקן את רוב הבעיות גם מבלי שתהיה מודע לזה - תנסה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי- הנה אנחנו שוב לא מסכימים, כרגיל :)

אם דבר מסוים נשמע לא טוב והאוזן שלך מתרגלת לזה ומטמיעה את זה כ"רגיל" או כ"טוב" בשבילך- לא אומר שזה באמת כמו שצריך.

יש הבדל בין טוב/רע לבין שונה/דומה.

פאזה הפוכה תהיה פאזה הפוכה, אם למישהו זה נשמע יותר טוב מפאזה נכונה- שיבושם לו.

המבחן הוא בד"כ לקבל דעה חיצונית על אותו דבר ספציפי. שים לב- רק על דבר ספציפי, ולא על כלל השמע.

והדוגמא הכי טובה- היא הדוגמא שאתה הבאת- גובה במה.

מוסכם ומקובל עליך שהגובה במה אצלך- גבוה ככל שיתפרש לך- הוא לא גבוה מספיק בשביל אנשים אחרים, או לחילופין, ניתן להשיג גובה במה טוב יותר (ועל זה הסכמת איתי בפעם האחרונה שישבתי ברכב שלך, אני מקווה שאתה זוכר).

יש איזו מאליבו אחת שהיו מותקנים בה אלמנטים של סקאנספיק בקיקפאנל, הבמה היתה די גבוהה, אך תמיד טענתי שניתן להשיג גובה טוב יותר ע"י מיקום של המיד בקום גבוה יותר. ואכן, כשהותקן באותו הרכב פוקאל אוטופיה בקורות, והטוויטר מוקם טיפה גבוה יותר- גובה הבמה השתפר. אפשר לטעון שניתן לשפר בעזרת כיוונים, וזה דבר נכון לעשות, אך אם אפשר להשיג את התוצאה הטובה והנכונה בדרך הישרה- למה ללכת עקום?

אותו הדבר עם זוויות. אתה יכול לקבוע זוויות מסויימות, ולכוון או לתת למוח להתרגל, או לחילופין, להתנסות בכמה זוויות (כמו שאכן הצעת) ולקבוע מה נשמע לך יותר טוב.

בל נשכח שהזוויות משפיעות רבות על הסאונד- פירוט, הענות, במה ומה שלא תרצה, ולכן הייתי מתאמץ לנסות זאת, גם אם תעשה זאת ללא נפח, כשהאלמנט "באוויר" זה עדיין יהיה עדיף על כלום.

כשכיוונתי זוויות למידריינג'ים של הסקנדינביה, טעות קטנה שעשיתי בין הבדיקה לבין הבניה בפועל- שינתה את התמונה שהתקבלה, והבניות הלכו לפח. בזווית הנכונה- הסאונד היה מפוקס, בזווית השגויה- היה רק סלט. זה נכון שניתן לתקן, קצת או הרבה, ע"י TC, אבל אני מעדיף את הדרך הישרה.

בשורה התחתונה- אני מסכים איתך שכדאמי מאוד לנסות, כשהרעיון המנחה הוא להבין מה אני מקבל כשאני מכוון את הרמקול באון, ומה אני מקבל באוף אקסיס.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול

בשביל 97.8 אחוז מהאנשים שאני מכיר ההבדלים האלה יהיו יותר מזניחים כולל אותי עצמי.

נכון - אפשר לרדוף אחרי השלמות עד מחר אבל תראה לאן זה הוביל אותך... :-D

באיזו מידה אתה רוצה שאני אזמין לך את הכותונת? :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וובכן חברים

המצב קשה מנשוא :-D

זה מה שקורה למי שמנסה לחפש את ה-זווית לרכיבים שלו - ראו ולמדו מה לא לעשות :-)

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו ברצינות לפותח השרשור-

למרות שהנושא מצריך בדיקות ברכב עצמו, תן זווית קטנה וסימטרית כלפי נקודה במרכז הרכב- למשל משענת היד- ותקבל תוצאה טובה יותר מהתקנה בזוויות המקוריות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

וגם אני ברצינות עכשיו

זה לא שאני אומר - לא למדוד לא צריך.

אני אומר למדוד - אבל תיקח שלושה ארבעה מדגמים וזהו - אל תתחיל לשבת עם מד זווית, למדוד את עוצמת הרוח באותו הרגע ע"י ליקוק האצבע שלך ואז להשליך אם התוצאות יהיו אותו הדבר בחושך, ריבונו של עולם - אל תהיה לי סרול :-P:-P:-P:-P

משוגע אמיתי - חייבים לכבד את זה, אין לכם מושג.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים, יכול להיות שאין בכלל בעיה?

יכול להיות שלכול אחד יש אוזן שונה? יש כאלו שאוזן שלו מופנת כלפי מטה, ויש כאלו שאוזן שלו מופנת כלפי מעלה....

למה אין לי אוזניים של כלב :lol:

פורסם

אדגר

אתה מכיר אותי ויודע איך אני נראה נכון? אז אתה בטח יודע שיש לי יותר אזניים ממה שיש לי פרצוף :-D יש לי, אזניים כלל כיווניות :-P

בלוחמה האלקטרונית שם שירתתי בצבא - על היום הראשון בקורס הכתובת הראשונה שראינו על הקיר היתה "אזניים להם ולא ישמעו..." אתה לא מבין איזה צחוקים רצו עליי. :lol:

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...