Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין היכן הייתי לא רציני.

אומרים שיש רצוי ויש מצוי, משמע, רצוי היה שחברת הליסינג תדאג לשלומי ולבטחוני, בפועל הם לא תמיד דואגים לשלומי ובטחוני.

על כן, אם היה עולה בי החשד שמא לא בדקו לי את הבלמים לא הייתי מחכה לטוב ליבם ובודק בכוחות עצמי.

לומר שזה מצב רצוי או שזה מגיע לכל אחד שלוקח רכב ליסינג, ממש לא! וגם לא טענתי לכך.

רק טענתי שאני לא מתפלא..

בכל מקרה שכל אחד יעשה מה שטוב לו, אני סה"כ העלתי פתרון פשוט מאוד שלא לוקח יותר מ-10 דקות באוטו-דיפו.

בהצלחה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כפי שגיל מאוויס ביקש ממני, העברתי לו את המספר רישוי של הרכב ואת הנייד שלי.

שיחת טלפון מכיוון מנהל המוסך של לוד לא איחרה לבוא על מנת לדעת מה קרה בטיפול.

מנהל המוסך ראובן התנצל, ואמר שזה באמת מקרה חריג ויוצא דופן, ובטיחות אצלם זה מעל לכל.

כמו כן, הוא נתן לי את הנייד שלו למקרה ואצטרך משהו אי פעם.

אני אישית מקווה כי הם ילמדו מהטעות הזו, ויפנימו את הדברים ולא רק יחזירו ללקוחות שלהם טופס מיותר של בדיקת בטיחות של הרכב רק בכדי לכסת"ח.

ושלקראת טיפול 60K אני אקבל שירות יותר הולם..

Polo 2012

פורסם

רק לי זה מפריע בעין ש"במקרה" הטעות החד פעמית הזאת קרתה דווקא לחבר הפורום שהחליט לפרסם אותה בCF?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה קורה עוד לעשרות אלפי לקוחות ליסינג מרוצים שלא מודעים לעובדה שהם נוסעים עם בלמים וצמיגים סיניים. הפעם הם נפלו על אחד שמבין. נו שוין, מתנצלים, וממשיכים הלאה. זה בכלל מעניין מישהו בחברת ליסינג אם הבחור חס וחסה היה עושה תאונה ולא היה יכול לבוא לדווח פה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא יודע מה קורה אצל אחרים, מבחינת טיפולים (צמיגים סינים, אם חוקי למכור אותם בארץ, הרי הם תקינים), אבל יש כאן נציג של חברה שקורא ומטפל בתלונות. אני חושב שמגיע כאן כל הכבוד על היחס והרצינות. צריך גם לדעת לפרגן, כשמגיע.

אני מזכיר שיש חבר פורום אחר שטוען שצ'מפיון לא מחזירים לו מקדמה על רכב, כי הוא כתב עליהם דברים לא נחמדים בפורום, ככה שזה לא יחס טריוויאלי...

נ.ב. גוזל - למה לא פנית לקצין הרכב של החברה שלך?

בד"כ זה תפקידו לדאוג שחברת הליסינג מספקת שירות טוב לעובדים, והוא אמור להיות החולייה המקשרת בין המשתמש (הנהג) לחברה (הליסינג)?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא חושב שיש כאן אשמה של חברת הליסינג.

ברור שבגדול כמי שנותנת לך את הרכב ואמורה להיות אחראית על ה-כ-ל, בסופו של דבר הכל מתנקז אליהם, אבל כאן האשמה נופלת על המוסך המטפל.

היו לי כמה וכמה רכבי ליסינג, ובחברה שלנו יש מדיניות של "כל אחד מקבל איזה רכב שהוא רוצה".

לכן גם נתקלנו ברכבים שונים ובמוסכים שונים וכפועל יוצא גם בצורות טיפול שונות.

היו מקרים של מוסכים שלא טיפלו כלל ברכב

היו מקרים של מוסכים שלא רק שלא טיפלו אלא גם הזיקו פיזית לרכב

והיו מקרים שהרכב חזר מטופל, נקי ועם פירוט מדויק של כל מה שבוצע ולמה.

בד"כ הספיק טלפון ותלונה לחברת הליסינג ע"מ להעביר את הרכב לטיפול במוסך הסדר אחר בפעם הבאה.

רק דוגמא אחת לגועל נפש.

הכנסתי מזדה 5 לטיפול 30K עם ציון בעיה של הגה נתקע ודופק(זה היה ב2008 לפני שיצא ריקול על הבעיה) ורעידות בבלימה.

הרכב לא רק שחזר עם אותה הבעיה אלא גם חזר מטונף ומלא אפר סיגריות בכל הרכב.

נציגי הליסיניג לא רק שהגיעו אישית להתנצל ופיצו (איזה משהו גאדג'טי בשקל אבל העיקר הרעיון) אלא יצאו מעורם ע"מ להוכיח שזו לא מדיניות החברה.

כך גם במקרה הזה. ויפה שאויס לקחו אחריות והעמידו את המוסך המטפל על אחריותו.

פורסם

הדבר שאותי מעצבן, זה שאתה משלם כל כך הרבה כסף על רכב בליסינג, ובסוף לוקחים לך את הרכב ו"עושים" לך טיפול.

הרי שנינו חתומים בחוזה שאומר שאם אני מחזיר את הרכב לפני תום התקופה אני מחוייב בקנסות, אבל הם לוקחים את הרכב ובכלל לא עושים את העבודה שלהם, אולי באמת צריך לבוא אליהם למוסך ולשבת עליהם על הראש ולראות שעושים את העבודה, אולי...

לדעתי זאת אפילו הפרה בוטה של החוזה, בושה.

Polo 2012

פורסם

מצד אחד זו לדעתי שיטת מצליח, אבל לא של חברת הליסינג אלא המוסך עצמו. 99% מהאנשים לא ידעו איזה צמיגים שמו להם ואם יש בעיות בבלימה עד שהם יתלבשו על איזה עץ, בחריגים - הם יתנצלו ויטפלו ובאמת מגיע ח"ח שטיפלו בתלונה.

מצד שני הבנאדם שם הרבה כסף כל חודש, ועכשי וגם צריך לבדוק ביקורת על טיפולי המוסך ?

אני יכול להעיד אישית שבחודש האחרון נהגתי בסובארו B3 שכורה של אלדן, וכעת בטויוטה אוונסיס. בשתיהן צלחות הבלם הקדמיות מעוותות, בסובארו ברמה שהרכב רועד כמו מטורף בכל בלימה מעל 70 קמ"ש, בטויוטה מורגש רק בבלימות במהירות מעל 100.

את הסובארו החזרתי מייד, אבל אני משוכנע שיש אנשים שבכלל לא היו מרגישים שמשהו לא בסדר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לדעתי הבעיה היא יותר במוסכים, שיודעים שלא בודקים אותם יותר מידי, ועושים קופה על חשבון

חברות הליסינג. נכון שיש חברות שמחפפות בכוונה, ולא נדון עליהן, אבל מנסיוני, בחברות הרציניות

לא מחפפים בכלל, והרכבים מתוחזקים ברמה טובה.

תחשוב כמה אנשים פרטיים שלא מבינים דבר וחצי דבר במכונאות, עוברים דברים דומים במוסכים,

שאומרים שהחליפו למקורי ושמים תחליפי, שאומרים שהחליפו ולא עשו כלום, וכל מיני קומבינות

שמידי פעם אתה רואה שרשורים שנפתחים על זה כאן.

אז כל שכן בחברות ליסינג, שקשה להן לפקח על זה, ותחשוב שנציג ליסינג שלוקח לך את הרכב לטיפול

אומנם עובר על זה, אבל שיש לו לחץ של עוד 4 רכבים שהוא צריך למסור תוך שעה וחצי,

קצת קשה לו להתמקד בזה, במיוחד שזה לא הרכב שלו...

אני אישית, תמיד הייתי עובר לראות שהחליפו, ושהכל תקין, כאילו זה הרכב הפרטי שלי.

(גם הייתי מוריד שריטות עם פוליש ווקס, אבל זו שריטה אישית שלי)

בכל הפעמים, לא קרה שראיתי שבעיה לא טופלה, ושלא החליפו מה שאמרו, אבל עדיין זה

לא מסיר ממני את האחריות לבדוק את הרכב בכל מקרה.

פורסם

אתה יכול לספר לנו על איזה חברת ליסינג מדובר?

אני רק משער שזאת אחת החברות הקטנות שמנסה לתפוס את מקומה בשוק של הגדולים

Polo 2012

פורסם

נ.ב. גוזל - למה לא פנית לקצין הרכב של החברה שלך?

בד"כ זה תפקידו לדאוג שחברת הליסינג מספקת שירות טוב לעובדים, והוא אמור להיות החולייה המקשרת בין המשתמש (הנהג) לחברה (הליסינג)?

בחברות עם ציי רכב של עד 50 רכבים אין הכרח חוקי להחזיק קצין רכב, ואכן ב-99 אחוז מציי הרכב הקטנים אין קצין רכב.

יותר מזה - במרבית החברות הקטנות (ציים של עד 100 רכבים פחות או יותר) קצין הרכב הוא בחור שמועסק במשרה חלקית, שהגיע לחוזה מול החברה דרך המלצה של חברת הליסינג, ובאותו אופן, אם הוא יתחיל לגלות לויאליות יתר לחברה ולא לחברת הליסינג שהמליצה עליו, ימצא את עצמו מחוסר עבודה.

אחרי כל אלה, יש את 20-30 החברות הגדולות בארץ שכנראה מחזיקות קציני רכב מטעם עצמן - שם הסיפור אחר.

ולבחור עם הליסינג, שמעתי על מקרה מענין בו חברת הליסינג התעלמה מבקשה של לקוח לבדוק את הבלמים, אותו לקוח נטל את הרכב לנסיעה מאומצת שהצריכה מספר בלימות אגרסיביות למדי.

בסופה של הנסיעה לא נשארו יותר מדי כוחות בלימה באוטו - לא מהרפידות שהגיעו לברזל החשוף ולא מהדיסקים, שנחרטו היטב בעקבות תום הרפידות.

היה סמוך ובטוח שמאותו מקרה ואילך תלונותיו לגבי טיפול בבלמים ברכבו קיבלו יחס טוב משמעותית.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אגב, נושא שעליתי עליו לא מכבר.

חברות הליסינג לוקחות את הרכב למוסך שלהם אם זה קרוב אל מקום הלקוח, במידה ואין, הם מכניסים אותו למוסך מורשה שנמצא באזור של הלקוח.

במקרה שלי, הם לקחו את זה לאחד המוסכים הגדולים של אוויס בלוד.

מה שמוזר, שבפעם הראשונה הם לקחו את הרכב למוסך מאזדה בחולון, חשבתי שזה ימשיך ככה תמיד, אך התבדיתי.

Polo 2012

פורסם

אולי תצחק, אבל הכי הרבה זמן היה לי ליסינג של אוויס ;-)

היה לנו גם של אלדן, שגם שם לא נתקלתי ברכב לא מטופל, או שלא החליפו חלקים.

באותה חברה היו לנו גם רכבי ליסינג של פריים ליס, אאל"ט, שהם הליסינג של פיג'ו-סיטרואן,

ולא שמעתי תלונות מיוחדות, אם כי הבנתי מקצין הרכב שהם פחות "קשובים" מאוויס.(כנראה

יחס היבואן מחלחל לכל החברות בקבוצה)

פורסם
אתה יכול לספר לנו על איזה חברת ליסינג מדובר?

אני רק משער שזאת אחת החברות הקטנות שמנסה לתפוס את מקומה בשוק של הגדולים

אני לפחות יכול לספר שמדובר על אלדן. לא חברה קטנה במיוחד אבל עדיין עם תודעת שירות טובה מאד.

לא היה פעם שרכב חזר מטיפול (ואצלי זה כל 3 חודשים בערך) בלי פירוט על הטופס של מה נעשה ואם היו תלונות כולן טופלו עד האחרונה.

(בפעם האחרונה התלוננתי שיש נקישה מההגה-בטופס נרשם שהוחלפה צינורית הגה כח והבעיה נעלמה)

אבל חשוב לדעת, שעדיין הבעיות שהיו לי (ופתחתי עליהן כאן כמה וכמה שרשורים) היו בגלל מוסכים מחורבנים.

כשהם הוחלפו עקב דרישה, הם נעלמו.

פורסם

ההסכמים של חברות הליסינג עם המוסכים הם במחירי זנות של שעת עבודה ובחלק מהמקרים, מספקים למוסך חלקי חילוף. רווח כמעט לא נשאר למוסך מטיפול ברכב ליסינג, אז פלא שלחלק מהמוסכים "לא בא" להשקיע עבודה שהיא אינה באחריות (שאז היצרן משלם על התיקון - אם זה מוסך מורשה יבואן) ומסתפקים בבדיקה חזותית של הבלמים מלמטה..

כמובן שאין לזה הצדקה אבל זו המציאות.

• תוכן חדש...