Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משימה לא פשוטה, דרוש רכב שני למשפחה צעירה, רכב ראשון - קיה ריו ''צבאית'' של אנוכי.

הרכב אמור לשמש את אישתי בנסיעות היום יומיות (קילומטרז' כ-20 אלף בשנה לפחות).

דרוש פתרון בטיחותי (5*) , רכב חדש , חיסכוני (או להפך עם מנוע פשוט יחסית אשר ניתן להתקין בו מערכת גפ''מ) , גיר רובוטי או אוטומט, רצוי סופרמיני - מקום עבודה הינו העיר הפקוקה בארץ ולעורכת דין צעירה לא תמיד יש זמן לחפש חניה (שלא תמיד קיימת גם ככה).

רכבים במשפחה בדרך כלל לא נמכרים תוך 3 שנים אלה ממשיכים איתם (במידה וקניה היתה מוצלחת) ל-4עד6 שנים.

היתה מחשבה לנצל מבצע נוכחי של VAG ולקחת פולו חדשה עם מנוע 1.4

כל המלצה תתקבל בברכה,

תודה

פורסם

היי,

לטעמי, שלוש מכוניות הסופר-מיני הבאות הן המעניינות ביותר:

פורד פיאסטה - נהגתי על הרכב. נוחות נסיעה נפלאה (אין לצפות אחרת מפורד), אולם מנוע חלשלוש וגיר שלא מוסיף לו. אציין שאת עיקר4 הנהיגה שלי ברכב ביצעתי דווקא בכבישי הצפון ההרריים, אם הרכב הפגין חוסר כוח משווע, הגיר התבלבל ולא הייתה ברירה לתפעל אותו ידנית. אולם, מכיוון שהרכב מיועד כדברייך לנסיעה בעיר, הייתי בוחן את האופציה הזאת שהיא נהדרת לטעמי. מלבד העיצוב החיצוני האטרקטיבי והמיוחד, העיצוב הפנימי איכותי, נעים למגע ולעין והרכב באמת כזה שכיף לשהות בו. חבל שדלק מוטורס לא טורחים להביא אותו בגרסאת ה-1.6. כמו"כ ולא פחות חשוב - 5 כוכבים במבחני ריסוק וכרית אוויר שביעית לברכי הנהג. בקיצור, לא מוצלח בנסיעות הרריות וסביר בנסיעות בינעירוניות. בעיר הוא נהדר ובהחלט מומלץ לטעמי.

סקודה פאביה - לא נהגתי, אך ישבתי ברכב. השילוב של הגיר-מנוע מוצלח, לפחות ממה שהצלחתי לקרוא במבחני רכב. בגרסת הספורט הרכב גם הוא יפה מאוד, מאובזר ואיכות החומרים טובה. לגבי נוחות נסיעה אני לא יכול לומר, אולם יש פה חברי פורום רבים להם רכב מהסוג הזה והם יוכלו לחוות דעה מניסיון.

פולקסווגן פולו - לא נהגתי, לא ישבתי בפנים. מכונית השנה ל-2010 (בגרסאת ה- TSI) לא יכולה להיות רעה, אולם העיצוב פחות האטרקטיבי (לטעמי) מהשניים הנ"ל. גם פה יחידת הכוח משכנעת, איכות הרכבה וחומרים כיאה לפולקסווגן, וכנראה נוחות נסיעה נוקשה מעט כמו שאוהבים בקונצרן.

בגדול אלה שלושת האופציות הטובות בשוק. עכשיו עלייך לנבור ולקרוא מבחנים וכמנובן להזמין נסיעות מבחן.

בהצלחה

פורסם

אומנם לא סופרמיני אבל רכב לא גדול אך מאוד מרווח,ישיבה מאוד נוחה והרגשה של מיני גיפ[ישיבה גבוהה] ,הסוזוקי SX4 והיא גם בתקציב+3K ויש ב-105K את הפיאסטה שמגיעה מאוד מאובזרת ביקשת בטיחות 7 כריות אויר ,רכב מאוד נוח,חיסרון(לא לכולם זה חיסרון) מנוע קצת עצל.

http://www.suzuki.co.il/default.asp?catid=%7B0BEE5EDD-F8AD-466C-897A-9613E8E05CE3%7D

פורסם

אישית - אני הייתי בוחן את הפוקוס 5 דלתות - רכב בטיחותי ונוח מאוד

חמש כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר, מצויידת בABS & EBD מצויידת במערכת

לבקרת יציבות, מרווחת מבפנים הרבה יותר ממיני, כיסא שיותר תומך בגוף,

צריכה משולבת של 1/12 (בשיוט תגיע להרבה יותר טוב) כמובן אופציה לגפ"מ

החיסרון שלה שאין גירסא ידנית בארץ, - הייתרון שלה שהיא מרגישה הרבה

יותר "רכב" ממכוניות הסופר מיני ופחות "צעצוע", לשיקולך.

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

משפחה צעירה - כמה ילדים כעת או צפוים?

אני מצטרף להמלצה על SX4, אם כי יש כמה הערות:

1. רק 4 כוכבי EuroNCAP למבוגר ו-3 לילד (כנראה ירדו הרבה נקודות לילדים בגלל איזו שטות של מדבקות אזהרה). כמוכן הבדיקה היא בדגם 2006 ובינתיים הרכב עבר שדרוג.

2. העדר אפשרות לביטול נוח של כרית האויר הימנית-קדמית.

3. קיימת בשני דגמים - האחד הוא 5 דלתות שהוא, למעשה, סופרמיני קצת מאורכת, והאחר 4 דלתות עם בגאז' ענק, יתרון עצום אם יש צורך במקום לעגלות ושאר ציוד לילדים.

4. צריכת דלק טובה מאוד (אצלי 1:10 כאשר עיקר הנסיעה היא עירונית-הררית בחיפה עם קצת גיחות לקריות, כלומר גם כביש מרובה רמזורים ופקקים).

5. המנוע הוא דגם חדש מ-2010 כך שקשה לדבר על אמינותו, אבל הרקורד הכללי של סוזוקי הוא של יצרן המייצר מכוניות אמינות מאוד. זה גם הנסיון הקודם שלי ושל אבא שלי (סה"כ באלנו אחד ו-3 ליאנות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אישית - אני הייתי בוחן את הפוקוס 5 דלתות - רכב בטיחותי ונוח מאוד

חמש כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר, מצויידת בABS & EBD מצויידת במערכת

לבקרת יציבות, מרווחת מבפנים הרבה יותר ממיני, כיסא שיותר תומך בגוף,

צריכה משולבת של 1/12 (בשיוט תגיע להרבה יותר טוב) כמובן אופציה לגפ"מ

החיסרון שלה שאין גירסא ידנית בארץ, - הייתרון שלה שהיא מרגישה הרבה

יותר "רכב" ממכוניות הסופר מיני ופחות "צעצוע", לשיקולך.

רכבי הסופר-מיני של היום הם ממש לא צעצועים, ויצרני הרכב משקיעים בהם לא פחות מחקר, מאמץ ופיתוח מכל הבחינות.

איני מכיר את הסוזוקי שהומלצה פה, לכן פנה למבחני רכב שמצויים בשפע באינטרנט, בעיקר אלה ההשוואתיים.

לגבי הפוקוס - היא לא ממש בתקציב שלה, והיחידות הבודדות שנשארו בארץ הן בגרסת האבזור הבסיסית ביותר שמחירה מתחיל ב-120K. אכן רכב טוב, נוח ובטיחותי אולם המנוע והגיר מעט מיושנים ובחו"ל היא כבר הוחלפה. הפוקוס החדשה אמורה לנחות בארץ בסביבות ספטמבר. האוטו אמור להיות מעולה ולהתחרות ישירות בגולף כאשר היא אמורה להיות לא פחות טובה ממנה.

פורסם

ילד ראשון וב''ה לא אחרון , לכן חוסר יכולת ביטול כרית אוויר קידמית פוסל את SX4. נהגתי באירופה על דגם 4X4 שלו - מאוד חביב.

אודות פורד פוקוס - היה אחד לבני משפחה המורחבת, מאוד לא נוח בנהיגה,להורים יש KIA CEED והוא נראה רכב הרבה יותר מהנה לנהיגה (וגם בעל צריכת דלק נמוכה יותר). אחרון עבר הסבה לגפ''מ לאחרונה - ממולץ.

חשיבה מאחורי רכב ''סופרמיני'' היא בעיקר ע''ר פקקים וחניות וצורך לשלב בין משפחה עם ילד ועבודה עם פקקים ומחסור מקומות חניה. חוץ מי זה זה רכב לבחורה עדינה.

אגב I25 בתצורה של הצ'באק לא צפויה להגיע למחוזותינו ? אולי בתצורה של ''אחות התאומה'' קיה ריו 2011/12?

עשינו נהיגת מבחן על סקודה TSI - עם הרגלי הנהיגה של אישתי מיקרו טורבו הזה מרכב חסכוני מתחיל לשתות דלק כמו מזדה3 :)

מה דעתכם על איביזה החדשה?

תודה

פורסם

אם אתה חושב על הפולו 1.4 DSG אני ממליץ מאד לבדוק את הסיאט איביזה, במחיר זהה אתה תקבל אותה עם מנוע 1.2 TSI ואותו גיר DSG...חוץ מזה מגיע עם הרבה יותר איבזור....תא מטען אחורי יחסית גדול, ומאחורה יש מספיק מקום ל 2 וחצי מבוגרים, או 3 ילדים.

פורסם

עד שאתה שם בוסטר אחד ,ואז הילדים מצטופפים מאחורה כמו סרדינים.

איך בדיוק שמים 2 וחצי מבוגרים מאחור? יש מקום ל-2 ,3 כבר יותר מדי.

האיביזה אופציה נחמדה אם לא יהיה לך 3 ילדים ב4-6 שנים הקרובות (מועד החלפת הרכב שציינת).

אני מצטרף להמלצה על הפיאסטה ,נוחה מאוד.

עוד מעט תגיע השברולט וולט ,231 ק"מ לליטר ,תחכה לה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני ממליץ על ההונדה JAZZ ההיברידית

היא אמנם טיפה מעל התקציב אך צריכת הדלק שלה היא צפונה מ-20 ק"מ לליטר, והיא מרווחת מאד למרות ממדיה הקטנים יחסית.

לקחת רכב בנזין ולהסב אותו לגז תהיה ירייה ברגל למי שצריך לחנות בעיר בה יש מצוקת חנייה כי זה והפך את כל החניונים המקורים ללא רלוונטיים.

בהצלחה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אמנם לא סופרמיני, אלא קומפקטית אשר עונה על הדרישות יכולה להיות הפיאט בראבו 1.4 טורבו. היו עליה הרבה המלצות בפורום.

גיר רובוטי 6 הילוכים, חסכונית, 5 כוכבי בטיחות. כרגע במבצע "חבר" נמכרת סביב 110K ש"ח.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אם אין אפשרות ללכת על הבראבו במבצע של חבר, אפשר לשקול גם את הפיאט פונטו EVO, ב 2 אפשרויות-

77 כ"ס עם תיבה רובוטית, שמצד אחד צריך להתרגל אליה קצת והרכב לא בדיוק מטוס סילון, אבל מצד שני המנוע בעל אמינות מוכחת, והמחיר עומד על 105 אלף ש"ח. לנסיעות בתוך העיר אני לא רואה צורך במנוע חזק במיוחד, מה שגם הרכב רחוק מלהיות עגלה עם המנוע המדובר. הצריכה המשולבת עומדת על 1:15 ואפילו פחות, תלוי בנהג.

האפשרות השניה היא האבו עם מנוע 1.4 מולטיאייר 105 כ"ס, בבסיס זה מנוע דומה מאוד רק ברויזיה מחודשת, ועם מערכת המולטיאייר של פיאט. הבעיה- גיר ידני בלבד עד כמה שידוע לי.

בכלליות, הפונטו אבו היא כנראה הסופר מיני המרווחת בקטגוריה, נוחה מאוד, חסכונית, הטיפולים והתחזוקה לא יקרים, מבוססת ברובה המוחלט על הגרנדה פונטו שגם הראתה אמינות טובה, בטיחותית מאוד (6 כריות אויר, ABS, EBD, ESP ושאר אבזור סטנדרטי, כמובן 5 כוכבים NCAP) ותא הנוסעים מעוצב מאוד בטוב טעם.

• תוכן חדש...