Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למבינים או כאלה שהתנסו.

רוצה לקנות סכין טובה אבל לא יקרה, דהיינו - kenwwod - arcosteel - arcos - kitchenaid

בעיקרון סכין סנטוקו 18 ס"מ

תודה.

פורסם

אני רק יכול לאמר לך להתרחק מכל אלו למעט arcos

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ברוקס זה מותג של לובלינסקי, הם מייצרים בעצמם, טוענים שזו פלדה יפנית,

גמישות הלהב לא מזכירה סכינים יפניות, אפילו שטול עדין מצליח להשאיר שריטות על הלהב מה שמראה שזו פלדה רכה

הידית באיכות נמוכה לטעמי ( מתחילה להתפרק) , מאחר ויש לסכין הזו אבא ואמא אז אני לא דואג שבזמני הפנוי אשלח אותה לתיקון

לפחות לא נראים עליהה סימני חלודה.

אפרופו סימני חלודה- הבאתי מחול סט של kitchen- aid , הסט נזרק לפח כי החליד אחרי חודשיים

פורסם

מבין השמות שהעלית, זאת טובה ולא יקרה מדי:

http://www.sembira.co.il/%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%A1-ARCOS/%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%9F-%D7%A1%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A7%D7%95-17-%D7%A1%D7%9E-%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%93.html

סכין קטנה יחסית וקלה, אני באופן אישי מעדיף סכינים כבדות יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממתי מתחיל משחיז?

פורסם

מכות להב קורות לכולם. השחזה קלה ולא מקצועית (שעולה בהתאם) היא לא תורה מסיני. חיפוש קל בנבחי הרשת מעלה מספר גדול של מדריכים על איך להשחיז נכון.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

קריאה או צפיה ביוטיוב לא מקנים יכולת להשחיז

לקחת סכין בינונית של 200~ שח ולהתחיל להשחיז אותה בבית כניסיון ראשוני בהשחזה זה בזבוז סכין ואבני השחזה שלא עולות מעט

קונים סכין ושולחים להשחזה נקודה

רוצים להיכנס לזה חזק אז קונים אבן בינונית ומתחילים להשחיז 4-5 סכיני פרפקטו למצב תער

ואז יכולים להתחיל עם כלים יקרים

פורסם

1+

מחיפוש קל בנבחי הרשת מעלה מספר גדול של מדריכים על איך להשחיז נכון.

צריך ניסיון כדי להשחיז טוב (ויוטיוב לא נותן את זה )

פורסם

צריך להתחיל איפשהו. אני אומנם הודרכתי על ידי השף שעבדתי תחתיו, וגם אז רק על סכיני מטבח פשוטת של 80 ש"ח (ארקוס עם ידית פלסטיק פשוטות). היום? אין לי צורך ללכת למשחיז. הטעות הראשונה היא להשחיז כשהסכין לא חותכת. קודם כל עבודה טובה עם שטול, ואז לראות אם צריך השחזה. לא כל דבר הוא תורה מסיני.

Stay tuned

פורסם

אם סכין כבר ממש לא חותכת, שטול לא ישחיז אותה, שטול רק מישר להב מושחז

יש 2 דרכים הגיוניות להסתכל על זה:

1. הכי קל/פשוט/מהיר זה להריץ את הסכין על שטול וזה נכון לעשות עד שכבר השטול לא עוזר ואז צריך לשלוח אותה להשחזה.

מתאים לחובבן ביתי, שף שעובד על פס מהיר וכל אלו שאין להם את הזמן והצורך להתעסק יותר מידי בהשחזה

2. אדם מיומן בהשחזה שיש לו קצת זצן וסבלנות לא צריך שטול

אלא ישתמש באבנים עם גריט גבוהה 6000-10000 וישמור תמיד על סכין מושחזת,

זה יכול לקחת לא יותר מכמה דקות לפני שימוש כי זה רק שימור ההשחזה ולא תהליך ארוך.

(ע'ע שוחט שצריך סכין מושחזת 100% מהזמן) או חורני כמוני שמשלב בין ה 2 לפי מצבי רוח

**בכוונה לא הזכרתי משחיזי V או גלגלות ושאר הפטנטים כי יש לי סלידה מהם, גם היקרים פשוט לא משחיזים כמו שצריך ועושים פאזה חדשה וממש גרועה.

פורסם

שטול אני עושה לפני כל עבודה עם הסכין. השחזה יוצא לי לא יותר מפעם בחודש. במסעדות בד"כ לוקחים להשחזה, חוץ ממקום אחד שבו השף היה משחיז את הסכינים, והא שהראה לי איך בעקרון.

Stay tuned

• תוכן חדש...