Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 4.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמי ירון בן 28, כמעט מירושלים.

כיום אני משפטן, ובמשך כ3.5 שנים עבדתי באחת מחברות הרכב הגדולות בארץ (בכוונה לא נוקב בשם).

יצא לי לנהוג בהמון רכבים ובעיקר לשמוע חוות דעת מלקוחות ולחוות מיד ראשונה את הצד הטכני גם.

נעזרתי המון בפורום ביעוצים לפני רכישת רכב ומקווה שמחר אשלים את הרכישה.

פורסם

ב-2011 קניתי את הרנו הראשונה שלי ולהלן ביקורת משטח::wink:

הרכב דגם בסיסי BUSINESS, בן 5, יד שנייה מליסינג, 100k.

שילמתי 30k ונראה שתמורת המחיר הוא נותן את התפוקה ההוגנת. רכב אחר ברמה כזאת ובשנתון כזה יעלה פי 2. הוא מאוד מרווח, כיסא נוח ומתכוונן ב-3 כיוונים, מנוע די שקט, כפתור הפעלת המנוע ובלם ידני בצורת "טייס" מוסיפים לעיצוב הפנים, גישה נוחה לכפתורי הפעלה בזמן נסיעה, תא מטען ענקי.

ביחד עם זאת יש לא מעט בעיות, אך הן די סבירות ולא צריכות לפסול רכישת הרכב לחלוטין.

1. הגיר- הגיר מדגם AL4 לא נותן תחושת נוחות מרבית, חסר עוד הילוך אחד (5) בשביל פינוק ולצורך עליות, אבל עושה את העבודה. במצב קיצוני מצב גיר ידני סחב אותי ועוד 4 בעליות לא הגיוניות של כפרים ערביים. כן יש תלונות על אמינות הגיר, אבל הגיר בסדר גמור, הבעיה בסולנואידים- קופסאות פיקוד של הגיר והחלפתם פעם ב5-6 שנים במחיר של עד 2000 ש"ח נראית די סבירה (לא במוסך מורשה חס וחלילה, משם תצאו עם 1000 מחלות אחרות שיעשה לכם איזה סטז'ר). כמו כן בגלל 4 הילוכים הוא נוטה לחשוב זמן די ממושך בזמן בחירת הילוך ועלול להביא את הסל"דים עד 4k בין שלישי ורביעי. את העניין הזה ניתן לכוון על הסטנד לפי רצון הלקוח בכל מדינה נורמלית, אך בישראל אני מפחד לגשת למורשים כי המחיר שאקבל יהיה 1/4 ממחיר הרכב, אז נסתדר ככה.

2. רצועת טיימינג יכולה לסחוב 150k אבל מומלץ להחליפה ב-130 כדי לא לקחת סיכון.

3. מע' שמע לא מקורית ומגיעה עם 2 רמקולים קדמיים בדלתות, יש הכנה בדלתות אחוריות ולטוויטרים בדאש.

4. הבעיה די נפוצה היא הצפת תא נוסע והצטברות מים בכיס של דלת, אז במוסך מורשה בת"א הציעו לי לפתור בעיית הצפה בקבינה רק ב-700 ש"ח עם הבטחה שירימו לי את כל האוטו באוויר וינקו ויפתחו את האימא שלו עם כל הבני דודים. עם הרגשה של סירוס ניגשתי למוסכניק שלי שהרים לי את האוטו על הליפט, ניתק את צינור הניקוז ועשה לו ניקוי אוויר (5 דקות), הבעיה נפתרה. לצינור ניקוז יש צורה לא מוצלחת וגם מין מכסה בקצה שחייבים להוריד כי זבל שמצטבר לא יכול לעבור דרכו. בדלת הפתרון הוא החלפת גומיות איתום פנימיות, שלא יספרו סיפורים שצריך להחליף את כל הדלת.

5. ישנם רעשים של פלסטיק מכל מיני כיוונים, די מעצבן בהתחשב בשנת יצור.

6. היגוי לא לינארי, יש להפעיל עוצמות סיבוב שונות בערך 5 מעלות לכל כיוון, לא נותן הרגשה של נוחות ובטיחות, אך השיוט סביר ביותר וגם בתוך העיר לא ממש מורגש.

7. בדלת של הנהג ידית ממוקמת בהצלחה בדיוק על העצם של הברך אז כל פעם בא לי לעקור אותה ולדפוק אותה בברך של המהנדס שעיצב אותה.

8. בדגם הבסיסי אין פינוקים כמו מראות חשמליות, שליטה מההגה או שליטה דיגיטלית, יש רק המינימום הנחוץ להסרדות, די חסר.

9. על הדרך החלפתי תושבות מנוע -800 ש"ח, עכשיו הרגשה הרבה יותר טובה.

10. החלפת נורות קדמיות מתבצעת דרך פתחים באיזור הגלגלים- היד קיבלה צורת נחש ואין צרפתי שלא הזכרתי את אמו (סליחה).

11. החלפתי שמן גיר- 3 ליטר, 225 ש"ח, ואז אחרי יומיים החלפתי שוב פעם, יצא שחור פחם אבל ניקה את הגיר, אעשה החלפה כל חצי שנה.

12. יש מקום לכוסות והרבה מקום אכסון לכל הדברים הקטנים- ארנק, פלאפון וכו'.

13. פנסי פלסטיק שמתעקרים עם זמן- פוליש ווקס- בובה של פנס לאורך זמן!!!

בקיצור, לדעתי רכב די שווה תמורת מחיר שמבקשים עליו, אין צורך לפחד ממנו, אבל יש לברר טוב טוב לגבי מוסך כי לא כל אחד יכול לטפל ברנו בצורה טובה ויש טווח גדול של טעויות שניתן לעשות. המחירים ששילמתי לא זולים אך גם לא יקרים מדי, הכל מקורי, אני מוכן לשלם תמורת עבודה טובה, ומי שידרוש יותר כסף על הדברים הנ"ל תזהרו ממנו- בדרך כלל נוכל.

פורסם

שלום, אני יוחנן

בעל רכב Golf 2003 1.6

קניתי את הרכב ב1/9/11 וזה הרכב הראשון שלי

נהנה מכל רגע

התקנתי גם מערכת סראונד מושלמת (בעבורי :) ) אז הנסיעות בכלל סבבה

למזלי קיבלתי את הרכב במצב מצוין,עכשיו אני מחפש לעשות לו רק שיפורים קוסמטיים.

עשיתי כבר ווקס,צריך לעשות פוליש +ווקס

מעוניין להחליף ג'נטים למגנזיום ופנסים,אבל יש בעיות תקציב כרגע....

בעיסוקי אני מנהל רשת,אבל לצערי אין לי רכב מעבודה :(

לא רוצה לדעת מה יקרה ביום שאצטרך לוותר על שוונגי (ככה אני קורה לרכב) לטובת "רכב חברה"

אני חבר בפורום כבר כמה חודשים,ורמת המקצועיות פה היא פשוט מטורפת

למדתי ממש הרבה דברים רק מלרפרף בתגובות!

My car:

Volkswagen Golf 1.6 2003

:lol:

פורסם
נתחיל איתך! 8)

יש לי סופרב חדשה, ואני מעוניין לקבל חוות דעת לגבי רכב לאחד העובדים שלי. רכב משומש טיוטה הייס, האם נכון שרכב זה בנוי למיליון קילומטר.

פורסם

שלום

שמי יהושע , מתגורר ברמת הגולן (במקור מרכז הארץ עד גיל 45 לפני 10 שנים עברתי לרמת הגולן).

תחביבים: מוזיקה:רוק, רוק כבד מימי עלומיי, ג'ז, קלאסית. סרטים בעיקר דראמות, טיולים באזור.

עיסוק: הנדסאי אלקטרוניקה - מבקר מנועי חשמל בעיקר לתעשיה הצבאית.

רכב: שברולט מליבו. שנת 2010. 3500 סמ"ק 221 כ"ס.

תודה

פורסם

שלום לכל חבריי הפורום אני שחר כהן מחולון בעל מסור ואוהב ל-205 GTI שלי האומנם חדשה אצלי אבל שמורה

ואני לאט לאט מחזיר אותה לשלמות.

למדתי הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה עם מכונות חשמל והספק האהבה שלי היא מכוניות השתחררתי לא מזמן וכרגע מחפש

עבודה בתחום שלמדתי מקווה שאמצא בקרוב ובנוסף אני מתכנן להתעסק בשתי האהבות שלי אחת זה תחום הרכב והשנית זו בת

הזוג המקסימה שלי.

יש עוד מספר דברים בחיי שאפרט עלייהם בהמשך...

פורסם

אני מתעסק בתחום מסויים בענף הרכב עם כל הזהירות הפירסומית אני חייב להיות זהיר עד שאלמד את כללי הפורום בינתיים אני אגיב בתחום רק דרך הפורום

פורסם

שלום שמי זיו, אני מקרית אונו

לפני כמה חודשים הוצאתי רשיון נהיגה

מאז ומתמיד אהבתי מכוניות, בעיקר כחולות 8)

האהבה החלה בעיקר מאז שלמשפחתנו הצטרה אימפרזה WRX טורבו כחולה כמיטב המסורת, מכונית מדהימה

נאלצנו למכור אותה למרבה הצער, ומאז הרבה מכוניות עברו בחניון עד לסיאט איביזה 1.6 SC שאני נוהג עליה כיום

מקווה ללמוד ולהשכיל!

ערב טוב.

Seat Ibiza SC 1.6, 105hp

פורסם

שלום רב.

שמי כדיר דוידוב

אני מקרית גת. אני חולה על מכוניות מגיל קטן, ומקווה ללמוד פה מכולם הרבה מאוד.

לא הייתי רשום בפורום עד עכשיו, אך נעזרתי בו רבות ושמעתי עליו המון דברים טובים.

יש לי הונדה סיוויק שנת 98.

מקווה להיעזר בפורום ולעזור במידת הצורך.

• תוכן חדש...