Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגרת רישוי, קפריס 88

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

למה הרכב שלי נמצא באגרת הרישוי היקרה ביותר?? (רק בכדי לגרום לחיוך...רכבי משתייך לקבוצה של מרצדס, ב.מ.וו, אאודי, פורשה, ועוד רשימה ארוכה של דגמים סופר יוקרתיים!!)

אגרה מס. 7 ??

אומנם הרכב בעל מנוע גדול, אך רמת הגימור היא מהנמוכה הקיימת בשוק

ללא חלונות חשמל, ללא מושבי עור, ללא מושבים חשמליים, ללא מראות חשמליות ועוד ועוד

מי מחשב את התחשיב שבו מכניסים את הרכב לרמת אגרה מסוימת? משרד התחבורה או האוצר?

והאם ניתן לנקוט בפעולה בכדי להוריד את רמת קבוצת האגרה

אשמח לתשובות ענייניות ולא ציניות...

קראתי בשירשורים קודמים כי מחיר הרכב ההתחלתי הוא הקובע את קבוצת האגרה, אך למה אי אפשר לשנותה??

בטוחני שזו בעיה הנוגעת לרבים מהמחזיקים רכבים מיושנים

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

אי אפשר לשנות אותה כי זה הנוהל של משרד התחבורה - אני מסכים איתך שזאת שטות.

מצד שני אף אחד לא ממש רוצה שתנהג בקפריס הזאת. האינטרס של המדינה זה שתעיף אותה ותרכוש רכב חדש, ככה שמראש אין כל כך עם מי לדבר.

פורסם
אי אפשר לשנות אותה כי זה הנוהל של משרד התחבורה - אני מסכים איתך שזאת שטות.

מצד שני אף אחד לא ממש רוצה שתנהג בקפריס הזאת. האינטרס של המדינה זה שתעיף אותה ותרכוש רכב חדש, ככה שמראש אין כל כך עם מי לדבר.

אוקיי...

אקשה עליך עם שאלה נוספת- למה?

למי לעזאזל איכפת באיזה רכב אני נוהג? למה בארה"ב או גרמניה או איטליה או בכול מדינה אחרת, נאורה, מודרנית, דמוקרטית, "רגילה", לא (!!) דיקטטורית, לא תחת שילטון קומוניסטי/ פאשיסטי/ רדיקאלי, למה שמה לא איכפת להם??

מאיפה הרשעות, הרעות והקמצנות הללו מגיעים? איפה הבסיס? איפה זה מתחיל??

{דוגמה קטנה- אגרת רכב שנתית ( והטסט הוא פעם בשנה, לא כמו בארץ שהממשלה כול כך איכפת לה מביטחון אזרחיה, כך שמוכרחים הרי להעביר את הרכב פעמיים טסט בשנה) לדגם- פורד ברונקו, 5.8ליטר, שנת ייצור 1986= 25 $ !!! }

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

תשמע, מבחינת המדינה רכבים ישנים הם גרועים -

הם מזהמים יותר, בטוחים פחות ולא עוזרים להניע את הכלכלה כמו שצריך.

שאתה מתקדם לרכב חדש יותר יש שרשרת של עלוקות שניזונה מזה וככה הכלכלה מתקדמת.

זה לא חוק כתוב רישמית, פשוט היחס שלהם לרכבים ישנים הוא כזה שהם לא ממש מעוניינים בהם.

פורסם

וסתם כדי שלא תרגיש מקופח מדי- המצב במדינות ה"נאורות" האחרות אם לא יותר גרוע- אז לא יותר טוב ביחס לרכבים הישנים: תכנית הגריטה לא מספיק לך? היא לא באה מ"מדינה הקומוניסטית" לצערינו...:?:-( אגב יש מדינות ששם גורטים רכבים גם ללא טסט- ברוסיה הלכו ככה אוצרות של שנות ה-40-50 במצב מצויין!:-( אז אנחנו עוד במצב טוב יחסית, תאמין לי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תנסה להסביר להם שרכבך אמנם ישן, אך הוא בעל מנוע גדול וצורך דיי הרבה דלק, ועל הדלק יש מס גבוה, ובכך שאתה מתדלק לעיתים קרובות יותר אתה תורם לצמיחה במשק ולפיתוח ולחזון הציוני של מדינת ישראל.:-P

וברצינות, אין מה לעשות. אם אתה לא הולך עם הזרם ומחליף רכב כל 3 שנים בעסקת ליסינג אתה בבעיה...:-(

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אוקיי...

למי לעזאזל איכפת באיזה רכב אני נוהג? למה בארה"ב או גרמניה או איטליה או בכול מדינה אחרת, נאורה, מודרנית, דמוקרטית, "רגילה", לא (!!) דיקטטורית, לא תחת שילטון קומוניסטי/ פאשיסטי/ רדיקאלי, למה שמה לא איכפת להם??

{דוגמה קטנה- אגרת רכב שנתית ( והטסט הוא פעם בשנה, לא כמו בארץ שהממשלה כול כך איכפת לה מביטחון אזרחיה, כך שמוכרחים הרי להעביר את הרכב פעמיים טסט בשנה) לדגם- פורד ברונקו, 5.8ליטר, שנת ייצור 1986= 25 $ !!! }

תודה

כן, אבל איפה הכלכלה שלהם ואיפה הכלכלה שלנו?....:lol:

שלמה דן גדרון

פורסם
אוקיי...

תודה

לא קמצנות - עשקנות.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

הגרעון התקציבי שלהם גדול יותר.

אבל אולי שלנו קטן בגלל אגרות הטסט.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

הכול נכון חבר'ה

אבל מה עושים...

מישהו כן שלח מכתב או ניסה בדרך אחרת להוריד את קבוצת האגרה הנוכחית הגבוהה לרכבו הספציפי באופן שערורייתי ??

במילם אחרות, למישהו כן יש ניסיון כושל (או שלא) מול המימסד...??

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

אין ובחיים לא יהיה.

אחרת זה פתח שכל בעל רכב משומש יתחיל להתמקח למה הרכב שלו בקבוצה ככה ולא ככה.

גם לי היה מינוואן דודג' (זהה לקרייזלר וויאג'ר דור ראשון) שהיה שווה אולי 5 אלף שקל, אבל היה בקבוצה 7 לשווי שימוש וטסט.

השאלה היותר מעניינת היא למה צריך בכלל לעניין את המדינה התקינות של הרכב שלי ? למקרר שלי הם עושים טסט ? מה לגבי מנגל הגז שלי ? קיבינימט אפילו לאקדח שלי בודקים רק פעם בשלוש שנים!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אל תגזים...

בכול זאת רכב חייב להיות באיזשהוא קו בטיחותי מינימלי...

לא תרצה הרי להיות בסיטואציה של אי יכולת בלימה כאשר עגלת תינוק עם אמא שלא שמה לב בדיוק חוצה את הכביש...

או לגלות שרפידות הברקסים בדיוק נגמרו בירידות סדום בדרך לחופשה השנתית...

רכב זה דבר שזז, שלא כמו מקרר, לרכב יש אחריות לויאלית, הקפית, ציבורית. לא רק אישית.

גם אני נושא נשק ברישיון, ונקודת ההנחה של המימסד, שבנשק אין שימוש מאסיבי כמו ברכב, כך שמספיק לבדקו פעם ב3שנים...

(זה שאישית הייתי מוריד ל3/4 מהכמות של מחזיקי אקדח ברישיון, זה כבר סיפור אחר...)

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם
אין ובחיים לא יהיה.

אחרת זה פתח שכל בעל רכב משומש יתחיל להתמקח למה הרכב שלו בקבוצה ככה ולא ככה.

גם לי היה מינוואן דודג' (זהה לקרייזלר וויאג'ר דור ראשון) שהיה שווה אולי 5 אלף שקל, אבל היה בקבוצה 7 לשווי שימוש וטסט.

השאלה היותר מעניינת היא למה צריך בכלל לעניין את המדינה התקינות של הרכב שלי ? למקרר שלי הם עושים טסט ? מה לגבי מנגל הגז שלי ? קיבינימט אפילו לאקדח שלי בודקים רק פעם בשלוש שנים!

מכיוון שאם הרכב שלך לא תקין הוא מסכן את כל מי שסביבך בכביש.

פורסם

בניגוד לאקדח לא תקין, הא ?

ובניגוד למערכת חימום גז שאם היא לא תקינה אני יכול לפוצץ את כל הבניין שלי ?

אני אפחילו יכול לפתוח איזה פינת ליטוף לילדים שכל המתקנים שם סכנת מוות ואם יבוא פקח פעם בשנה זה יהיה מצויין, אבל הרכב - זה פתאום סכנת מוות נוראית שהמדינה חייבת לפקח עליו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תשמע, ברור שעדיף היה אם כל בוקר נשק היה בודק לך את הנשק, מתקין גז את מערכת הגז וגם מכונאי את הרכב.

אבל אלו החוקים.

חוצמזה, אקדח אתה מוציא בשביל להרוג.

אז במקרה היותר גרוע הוא לא יהרוג.

• תוכן חדש...