Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהתלבטות קשה לגבי איזה כונן לבחור, ומה הפרמטרים הנדרשים ממנו...

מצאתי את הכונן הזה: amsung S2 Portable 1000GB HXMU010EA 1000GB

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=767649

כאשר יש לי הנחה משמעותית עליו בשקם אלקטריק, האם הוא שווה את הכסף!? מישהו מכיר אותו?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

אני הייתי שם דגש על כונן שתומך ב-USB2+USB3.

בעתיד שרוב הלוחות אם יתמכו ב-USB3 תהיה קפיצת מדרגה בזריזות העברת הנתונים.

פורסם

בהחלט מצטרף להמלצה לקניית כונן שתומך ב USB3 ומדוע?

כבר כיום, ישנם לוחום אם המגיעים (אומנם עם בקרים חיצוניים לעת עתה) עם חיבורי USB3.

ה USB3 מספק יותר " חשמל " (זרם,מתח וכו' וכו' איך שתרצו) ומסוגל יהיה לתמוך בכוננים בעלי צריכה יותר גבוהה עקב ריבוי פלטות בתוך הכוננים.

לגבי הביצועים: כבר היום, ניתן למצוא בחיפוש זריז ברשת, מבחני ביצועים של כוננים התומכים ב USB2 ו 3 כאשר מחוברים ל 3 ול - 2 והתוצאה? בממוצע מעל לפי 2.5/3.יותר מהירות בחיבור לבקר מסוג USB3. בדוק.

לכן באמת מומלץ וכדאי, נכון להיום, בכל כונן (כונן נייד, מסוג חיבור USB2), תהיה מוגבל למקסימום מהירות תעבורה של 29 מגה לשנייה (ועזבו את כל התפרצויות שמגיעות ל 50/40 מגה לשנייה שבסוף מתייצב על פחות מ 25... או 27/8 תלוי), בכונן של USB3 מדובר על מהירויות של בין 70-80 מגה ובעתיד אף יותר של העברת מידע בקריאה וכתיבה.

מה שכן היום ישנם כוננים שבאותו המחיר נמכרים עם USB3, באם לא, שווה להוסיף עוד 50-100 שקל רק בשביל זה, במידה ותדע שבתיד יהיה לך בקר/לוח אם עם USB3. (אפילו אם תגיע לחברים, כבר טוב, כשתוכל להעביר במהירויות גבוהות, וזה קריטי כשאתה מעביר סרטי HD או משחקים וכו' בנפחים של 20-30-40 גי'גה בכל פעם)

*** מצרף לינק אקראי לביקורת על כונן של איי אומגה 500 ג'יגה בחיבור USB2 ו 3 , אם לא נוחת על העמוד של הביצועים, נא לגשת לעמוד הביצועים : http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5761&p=2

ניתן לראות בבירור ייתרון אדיר, כבר במהלך כתיבה רציפה/קריאה רציפה מדבור על מהירויות תעבורה עצומות בהשוואה ל USB2.

תאמין לי, שיש לי כונן של 320 גי'גה, USB2, כשאני מעביר תכנים/מידע בנפחים של 20-30-40 גי'גה, מהירות כתיבה של 20 מגה בממוצע או של 80 כפי הנראה ואף יותר בעתיד של USB3 )עם שיפור הבקרים) זה משהו לא ייאמן.

פורסם

סמסונג אמינים וטובים ואתה יכול לבחור בהם בלי היסוס.

אני מצדד גם בסיגייט. אישית התאכזבתי כמה פעמים מחוסר שרידות של WD ואיני מתקרב אליהם.

היו בפורום שירשורים על בחירת כונן, לדוגמה כאן.

נקודה למחשבה היא חיבור חשמל בחוט רגיל או שהכונן יקח חשמל דרך חיבור USB, שיטה שמעמיסה על ספק הכוח במכשיר אליו מתחבר הכונן ועלולה לקצר את חייו של הספק.

תוכנת גיבוי אינה משהו שמהווה יתרון בשיקולי העדפה. יש מספיק בשטח, אם תרצה טובה ומקצועית תצטייד באקרוניס.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לאור המלצתכם על USB3 עשיתי חיפוש מחדש ובגלל המחיר ירדתי ל-500 ג'יגה

מצאתי את הכונן הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777195

מה דעתכם עליו? המחשבים אצלנו בבית כולם USB2 האם זה חיבור אחר עבור USB3 או שעדיין זה יעבוד?!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

אם יש לכם מספר מחשבים בבית, נוח יותר להשתמש בדיסק שמחובר לרשת. ככה גם כולם בו זמנית יכולים לגשת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה זאת אומרת דיסק שמחובר לרשת?

ברמת העיקרון אני צריך את זה ספציפית למחשב שלי כי נגמר לי הזכרון :(

אבל הוא בהחלט ישמש את כל המחשבים בבית להעברת סרטים...

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

כמו שמחשבים מחוברים לרשת הפנימית (ע"י כבל או אלחוטי), כך גם ניתן לחבר ציוד כמו דיסק קשיח, מדפסת שיש להם חיבור לרשת.

עריכה: אפשר לשתף את הדיסק על ידיד שיתוף שלו על אחד המחשבים, אבל אז כולם יהיו תלויים בכך שאותו מחשב עובד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האהא אוקיי כמו כונן שיתוף רגיל.

מה לגבי הדיסק שהעלתי פה עם ה-USB3 של WD?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

ניראה כמו דיסק לא רע. מניסיון, אם אתה מוריד סרטים, 500G יספיקו לך למאט מאוד זמן. הייתי במקומך חושב לכיוון דיסקים בנפח 2T ואם צריך אולי אפילו מתפשר לכיוון USB2. USB2 מספק קצב בעברה מספק כדי לריאות FULL HD ב-1080.

פורסם

אני מאוד רציתי כונן של 1T אבל המליצו פה ממש על USB 3 והעלויות שלו בהתאם לכן נאלצתי להוריד בנפח על מנת ולעמוד בתקציב של USB 3 אבל אם אתם אומרים שה-סמסונג בסדר ואפשר לסמוך עליו אז אני יעדיף אותו כי הוא 1T והמחיר שלו בשבילי יהיה כמו ה-WD 500 ג'יגה USB3

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

מניסיוני הסמסונג בסדר.

פורסם
סמסונג אמינים וטובים ואתה יכול לבחור בהם בלי היסוס.

אני מצדד גם בסיגייט. אישית התאכזבתי כמה פעמים מחוסר שרידות של WD ואיני מתקרב אליהם.

היו בפורום שירשורים על בחירת כונן, לדוגמה כאן.

נקודה למחשבה היא חיבור חשמל בחוט רגיל או שהכונן יקח חשמל דרך חיבור USB, שיטה שמעמיסה על ספק הכוח במכשיר אליו מתחבר הכונן ועלולה לקצר את חייו של הספק.

תוכנת גיבוי אינה משהו שמהווה יתרון בשיקולי העדפה. יש מספיק בשטח, אם תרצה טובה ומקצועית תצטייד באקרוניס.

התקן USB2 מספק בסך הכל 500mA על מה בדיוק אתה מדבר? על איזה עומס? כשכונן חיצוני נייד ללא חיבור חשמל חיצוני המתבסס על חיבור USB לא עובר את ה 5-6 וואט צריכה? במיוחד כשהכוננים שלא מתבססים על חיבור חשמל חיצוני הינם כונני 5400RPM נמוכי צריכה.

כוננים חיצוניים קשיחים בגודל מלא, 3.5 אינצ', הזקוקים לחיבור חשמל חיצוני, הינם כוננים במהירות של עד 7200RPM ואכן זקוקים לחיצור מקור חשמל חיצוני, המסופק על ידי שנאי שמגיע עם הכונן ומהשנאי, הכונן מקבל חשמל, של 8-9 וואט בצריכה רגילה, עד כ 30 וואט בזמן הפעלה ראשונית ועד לכ 11-13 וואט בזמני חיפוש.

ככה שאין שום בעיה של עומס, העמסה מכל סוג... כוננים קשיחים נמצאים איתנו שנים על גבי שנים....

לפותח השרשור:

מה אתה מעדיף? כונן חיצוני נייד, קטן (קטן משמעותית במידות שלו ונכנס לתיק/כיס) הנזקוק לחיבור מסוג USB בלבד ( ופה אתה מוגבל ונשאר ללא חיבורי ESATA , FIREWIRE וכו')

או שאתה מעוניין בכונן סולידי גדול/שולחני הזקוק לשנאי מתח חיצוני ובעל חיבורים וכניסות רבות יותר כגון: FIREWIRE,ESATA,USB וחיבור רשת, כמובן שכונן זה גדול יותר משמעותית, זקוק לשנאי מתח צמוד איתך וכבלים מיותרים, הוא סולידי ומקצועי יותר. היתרון הנוסף שלו, מגיע בנפחים של עד 3TB ככה שיכול לשמש ככונן רשת לכל הבית ולהוריד את כל העומס מכל הכוננים הקשיחים. (רק תזכור, גיבוי גיבוי גיבוי.. יום יבוא ומשהו יקרה וגם הוא ימות, מה עם כל המידע? תמונות אישיות ומסמכים, יש לגבות תמדי על דיסקים ו DOK ביחד).

לגבי מחירים ונפחים:

כוננים ניידים לאל חיבורי מתח חיצוניים ה- PORTABLE למינהם, מגיעים כיום בנפח מקסימאלי של עד 1TB, שזה מכובד.

במחירים של עד 600 שקל

***ממליץ לך להשקיע עוד 200 שקל ולקחת כונן נייד ללא חיבורי מתח של עד 1TB בחיבור USB3 לניידות מאקסימלית.

(WD.....)

כוננים מסוג DESKTOP הזקוקים למקור מתח חיצוני ומרובי חיבורים, מגיעים בנפחים של עד 3TB.

במחירים של עד 1000 ש"ח.

לשיקולך, בכל מקרה, תעשה חישוב, חשוב לך FIREWIRE? (מהירויות העברה גבוהות יותר מ USB2), זקוק ל ESATA לשימושים שלך? צריך חיבור רשת? זקוק לניידות ולא למסורבלות? תעשה חושבים.

פורסם

תודה רבה על הפירוט, אני אשכול כל מה שרשמת ומקווה לבצע את הרכישה הנכונה!!!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

• תוכן חדש...