Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המוכר מוכן להוריד 15 אלף ש"ח - לך על זה. אני לא מאמין שיישור קו יסודי כאן יעלה יותר מזה. תנסה להתמיד מכאן והלאה בטיפולים ותיקונים אצל בעלי מקצוע שמכירים ומוכירים את הרכבים האלו ולא אצל חאפרים בגרוש וסביר להניח שיהיה בסדר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ה206 רכב מעולה,אם על סמך רכב אחד אתה פוסל את כל הדגם אתה לגמרי לא רציני וככה גם יתייחסו לתגובה המצחיקה שלך.

ועל סמך מה אתה קובע שזה רכב מעולה ?! על סמך פס ייצור שלם שאתה בדקת ?

אף אחד לא פסל את הדגם רק הבאנו דוגמאות למה לא לרכוש את הרכב .

לפותח השירשור, שיהיה בהצלחה אני מקווה שה-15K שאתה מוריד לו לא ילכו לך במוסכים .

פורסם
המצב הכללי לא נשמע משהו, אבל- אם הוא מוריד לך 12000 ש"ח מהמחירון (ונשמע שאתה יכול לגרד עוד אלפייה), בהערכה גסה הייתי אומר שאחרי כל התיקונים שתצטרך לעשות, ישאר בכיסך עוד כסף מסכום ההורדה. ואז יהיה לך רכב במצב טוב מאוד, לאחר ישור קו אופטימאלי עם ק"מ נמוך וללא תאונות ופגיעות.

נשמע לי כעסקה סבירה בהחלט. תשאל את עצמך: אם הרכב היה במצב מצויין, מה המחיר שהייתה מוכן לשלם עליו? אם זה קרוב למחירון אז יש לך כאן פתח לסדר את הרכב פיקס מבלי לחסוך, לדעת בדיוק מה החלפת ותיקנת, ועדיין להשאר עם קנייה טובה ובמחיר נמוך מהמחירון.

ול MB3, ד"א הכרתי כמה עונדות "שמורות" שקנו אותן כי הן "רכב ספורט" ושהאכילו מרור את הקונים, וזה מבלי לדבר על כך שהעונדה (סיוויק האצ'בק במרבית המקרים), אינו רכב ספורט ואפילו לא יפה (לדעתי). האם זה צירוף מקרים? יתכן כי סה"כ הונדה הוא רכב טוב מאוד, אמין, חזק ועוד. אז היו כמה כבשות שחורות שנפלו בידיים לא טובות. להזכירך ה206 לדורותיה היא הרכב הנמכר ביותר של קונצרן פז'ו-סיטרואן ולא בכדי. אתה פוסל כאן דגם שלם על סמך מדגם לא מייצג (מה גם שנראה לי שהנתונים מעט מופרכים, אם כי 3000 ש"ח בשנה כפי שהבאת באחת הדוגמאות, נראה לי סכום סביר בהחלט), מבלי שנדע עוד פרטים. זה נקרא לעשות עוול במקרה הטוב או להוציא דיבה (אם יש דבר כזה כשמדובר ברכב), במקרה הרע.

כדאי שנפסיק עם ההכללות ונדבר לגופו של עניין.

ולמתייעץ נשמח לעידכונים.

שוב אני יגיד לא עשיתי שום הכללה ולא פסלתי שום דגם , הבאתי דוגמאות מהחיים לגבי הרכב המבוקש ,

ובכל בחירה שפותח השרשור יעשה אני מאחל לו בהצלחה ושיהיה לו רק טוב.

לקרוא לי שקרן ? קצת חוצפה מצדך , כי כן מה לעשות ל-206 הראשונה החליפו קלא'ץ (שזה בלאי סביר אבל לא ב-60K ק"מ)

שיפצו ראש מנוע , ולא מזמן הוחלף ממיר קטליטי ועוד כמה דברים קטנים כמו רדיו דיסק שהיתקלקל ידית ההילוכים שנשברה באצע נסיעה (אני אשמח אם תברר כמה עולים כל הדברים האלה)

וכן עדיין אני יגיד שהפז'ו בעיני פחות עמידה ואמינה וגם לזה יש לי דוגמאות מהחיים .

וד"א אני אשמח אם תסביר לי מה הקשר להונדות ולכל הסיפור הזה שסיפרת בהודעה שלך כי באמת שלא הבנתי, ברור שאם מישהו קנה רכב משפחתי וחשב שזה רכב ספורט ולא שמר עליו ונהג בו בזלזול אז הרכב יאכיל אותו מרורים אבל זה יקרה בכל רכב .

פורסם

ל206 הראשונה כנראה החליפו קלאץ' בגלל נהג לא מיומן וזה תקף לגבי כל רכב.

'ל206 שלי החלפתי את הקלאץ' המקורי שהאוטו היה בן 9 עם 142,000 ק"מ

פורסם

היי, לקלאצ אין קשר של בלאי לא טבעי, זה תלוי נטו באופי הנהג אשר השתמש ברכב, ללא תלות בסוג הרכב.

בדיוק כמו עם בלמים, יש נהג שמחזיק 50 אלף קמ סט דיסקיות ויש נהג שגומר דיסקיות באותו רכב בכל טיפול 10 שגרתי.

החומר הוא אותו חומר, יש לו שחיקה בהתאם לאופי השימוש (אגרסיבי\עדין ואו עירוני פקוק\בינעירוני זורם).

הראש מנוע אני יכול לנחש שזה דגם 1600, יש סברה מאיזה מוסכניק מומחה פיג'ו, שכל מי שמשפץ שם את הראש בגלל הנזילת מים הוא אידיוט, כי הנזילה עצמה נובעת מפלאנצ' שמפרקים על הדרך.

השטנגות זה דבר ידוע בכל דגמי פיג'ו, וגם פיאט, אבל זה לא חלק יקר ולא סיבה לשלול רכב.

סהכ, אני אישית חושב שעדיף לקנות 206 עם מנוע 1400 וגיר ידני (האוטומט ידוע לשמצה ולא סתם), מאשר לקנות איזו יונדאי אקסנט או דייהטסו שרייד, ולחשוב שדפקת את כולם.

לדעתי, מספיק עם תופעת העדר !

אגב, אל תהיה ככ בטוח שיש בעיית שסתומים לרכב הנרכש.

הנ"ל נרשם הרבה פעמים כחלק מכיסוי תחת למכון הבדיקה, יש לבדוק את הדבר לעומק.

לדעתי:

טיפול מקיף (טיימינג וכל השמנים והנוזלים ברכב), סידור הסאנרוף, שאתה לא רוצה שיתקע לך פתוח פתאום, תתחיל לנסוע ברכב ולאט לאט תבין מה צריכים לסדר.

טיפול מקיף לא יעבור את ה3000 שח

הסאנרוף גם מדובר על סכום דומה בערך.

בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

היי הדגם שיש לו זה 1400 ידני , הקלאצ הוא באמת הוצאה שולית של 1800 ש"ח

לתרץ את התקלות זה טוב ויפה אבל מצד שני כשאני נסעתי עם אימפרזה 2003 שהיתחממה בדרך לצפון ,

וללא ספק נסעתי איתה "חמה" מאוד מעל 5 דקות קרוב למקסימום, לא קרה לראש כלום הטיפול היחידי שעשו זה החליפו טרמוסטט.

אבל כאשר החבר נסע אולי דקה ואני לא מגזים עם מחוג טיפה מעל החצי הוא נזקק לשיפוץ ראש מנוע .

שוב שלא תגיד שאני מקשקש להכל יש סימוכין וקבלות

פורסם

15000 ש"ח (גם אם מעט פחות) מתחת למחירון, זה כבר הופך את הקניה (לדעתי) לאטרקטיבית מאוד: תוכל לסדר הכל במוסכים טובים, בראש שקט, מבלי לחסוך ולהנות מרכב טוב ומטופל עם נתונים טובים.

ובנוגע לחלון שמש- לי הייתה בעיה זהה (דגם xs, אך זה אותו החלון) ופשוט סידרתי את זה שיהיה אפשרי לסגור ולפתוח ידני. כמעט בלי כסף (כמה גרושים אם בכלל), נוח, יעיל ואין סכנה שתתקע, החלון נסגר היטב ובאופן מלא ואטום, ונפתח בקלות.

וד"א (פשוט לא יכולתי להתאפק), מה קשור רדיו דיסק?

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בדיוק כמו שהיה קשור הסיפור המצחיק והלא קשור בעליל שלך על ה"עונדות השמורות"

לפותח השירשור :

הבאתי דוגמאות שאני מכיר מהחיים לגבי הרכב ששאלת, יכול להיות שזאת תיהיה קנייה מוצלחת ויכול להיות שלא.

אני לא מאלה שסוגדים לרכבים יפנים ול"אמינות" שלהם פשוט שמעתי על יותר מקרים של פיז'ו כאלה במוסך.

ושוב יכול להיות שזה קשור לתחזוקה לקויה או לשאר התירוצים שכתבו כאן אבל עדיין אני לא הולך על זה .

לא ניראה לי הגיוני להוריד למישהו 15K ממחירון ויום אחרי זה להשקיע אותם במוסך על יישור קו, לדעתי פשוט עדיף לחפש אחת במצב טוב יותר ולשלם עליה יותר

שיהיה בהצלחה

דניאל

פורסם

בוא נעשה סדר:

תירוצים או לא זו דעתך המאוד אינדיוידואלית, כך גם מה הגיוני ומה לא.

מי אמר שכל ה15000 יכנסו למוסך, אולי במקרה הרע ביותר שליש או חצי וזה כאשר הרכב יוצא פיקס מבורג עד צמיג.

על זה מתבססת התיאוריה, "שמעתי", "תירוצים", נו באמת...

תמצא שהרבה מאוד אנשים (בכללם גם אני), יעדיפו להוריד ממחיר הרכב סכום שיאפשר לתקן ולטפל במה שצריך, היכן שהם רוצים, עם המוסכים שהם מכירים, ועם הרכיבים שהם מעוניינים בהם, וכך להיות בראש הרבה יותר שקט ובהרגשה טובה שלא נחסך כלום כי זה "רק בשביל המכירה", ומתחילים את הבעלות על רכבמ מטופל ומתוחזק.

ולהוריד מרכב פרטי עם שוק סביר 15000 ש"ח ללא תאונות שילדה, זה סכום לא מבוטל שגם לאחר שימוש בחלקו (אפילו העיקרי), הופך את הקנייה לאטרקטיבית ומשתלמת.

וגם אני חושב שיש הרבה יותר "שחור" בבדיקה מכפי שיתברר לקונה הפוטנציאלי, בבדיקה במוסך מתמחה או מורשה. גם אם לא (והמכון דייק ב100%), הכל בר תיקון סביר והגיוני.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
תפטר את היועצים שלך, הם נתנו לך עצת אחיטופל.

סתם ידע להעשרה כללית:

אחיתופל הוא זה שנתן את העצה הנכונה, אבשלום פשוט בחר לא להקשיב לו.

הסיבה שהיא מכונה עצה לא טובה, היא כי עצה זאת למרות שהייתה מביאה תועלת למי שקיבל אותה, הייתה בניגוד לרצון האל.

פורסם
חזור למוסך המורשה וקבל הצעת מחיר לתיקון כל הריג'טקטים.

לעניות דעתי, אם תגיע לפחות מ 12,000 ש"ח ובמילא תכננת לקנות את הרכב במחירון, מדובר בעיסקה טובה.

אם אתה מאיזור תל אביב - ממליץ לך לפנות למוסך גבע ברחוב התושיה 24, חיים ונושמים פיג'ו-סיטרואן עם צוות הגון וישר שלא פגשתי כמותו בעבר.

בהצלחה,

גיא.

+1 מצטרף להמלצה

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
היי הדגם שיש לו זה 1400 ידני , הקלאצ הוא באמת הוצאה שולית של 1800 ש"ח

לתרץ את התקלות זה טוב ויפה אבל מצד שני כשאני נסעתי עם אימפרזה 2003 שהיתחממה בדרך לצפון ,

וללא ספק נסעתי איתה "חמה" מאוד מעל 5 דקות קרוב למקסימום, לא קרה לראש כלום הטיפול היחידי שעשו זה החליפו טרמוסטט.

אבל כאשר החבר נסע אולי דקה ואני לא מגזים עם מחוג טיפה מעל החצי הוא נזקק לשיפוץ ראש מנוע .

שוב שלא תגיד שאני מקשקש להכל יש סימוכין וקבלות

פה יצאת חרטטן ברמות מטורפות, להלן:

חום מנוע בפיג'ו סיטרואן עומד בטמפ' עבודה על כ105 מעלות, שזה אומר קו + מעל לחצי חום.

אפשרות 2, לבדוק מי מטפל ברכבים של חבריך, כי כנראה הוא דופק עליהם קופה.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר, המחוג היה מעל החצי קרוב ל-3/4(זה מה שהחבר אמר לי) לא הבנתי מה הקשר לטמפ' עבודה.

אפשרות 2 : מוסך מרכזי פז'ו בתלפיות אין לי מושג אם עשו עליו קופה .

חרטטן אני בטוח לא, אני מספר סיפור מהחיים, איזה אינטרס יש לי לחרטט פה ? אני לא מרוויח שום דבר .

יש פה אנשים שירדו איתי לפסים אישיים על משהו אמיתי שקרה לי (לחברים) בחיים.

אני אשתדל בימים הקרובים להעלות לכאן קבלות של התיקונים.

פורסם

הקשר הוא שחום עבודה של פיג'ו זה באיזור בין חצי ל3/4 חום, אז אם הרכב עבר את החצי ונזקק לטיפול ראש, יש לבדוק מה מקור הבעיה (כאמור משהו עם הרכב לא תקין או עם המכונאי או עם החבר)

השורה התחתונה היא שאתה טועה ומטעה.

פורסם

כמו שאמרת, משהו עם הרכב לא תקין זה מה שאני מנסה להגיד כל השירשור הזה, שהרכב הזה לא שיא האמינות ויכול להכניס את הרוכש להרבה הוצאות, אם זה קשור להיתחממות או לא אני לא יודע זה מה שהחבר אמר,

בכל אופן רשימת התיקונים הייתה ארוכה ויקרה.

טועה מטעה אני בטוח לא כי זה מה שקרה!

• תוכן חדש...