Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שקנה בשנים האחרונות מכונת כביסה/מדיח כלים/מיביש כביסה וכו' בוודאי ראה את המדבקות הגדולות שמודבקות על האריזות שלהן :

"אין לפתוח את האריזה ללא נוכחות טכנאי, במקרה של פתיחת האריזה ללא טכנאי - אין אחריות"

מיותר לציין שכל המכשירים האלו מיועדים להתקנה עצמית ( כלומר על ידי הלקוח), והמדבקות הן כיסוי תחת של היבואן, בעיקר מפני אנשים שלא פותחים את חוברת ההוראות, מפעילם מכונת כביסה ללא הוצאת ברגי הובלה והורסים אותה.

עד היום התעלמתי מהמדבקות הנ"ל ואת כל הדברים האלו התקנתי לבד.

אולי יש למישהוא ניסיון עם זה - כלומר האם היבואנים באמת לא מכבדים אחריות אם ההתקנה לא בוצעה על ידי הנציג שלהם ?

תודה למגיבים.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה היא כן, לא מכבדים את האחריות.

ואני גם לא מבין מה הבעיה? מילא היה מדובר על טכנאי בתשלום, אבל מגיע אליך טכנאי מחבר לך את המוצר ולא לוקח לך אגורה.

אז מה הטעם בלהתקין לבד? למרות שזה סה"כ לחבר תקע לשקע בגדול.

ואגב, הסיבה היא לא רק בגלל נזקים שהלקוח יכול לגרום, הבעיה היא בכך שבמידה והמוצר נפגם בהובלה לדוגמא או אם חסר משהו, אז הם מתנערים מהאחריות ברגע שתפנה אליהם.

טכנאי מגיע, פותח את המוצר, ובמידה וישנה בעיה כמו איזה מכה מהעגלה שפגעה או כל דבר אחר, החברה אחראית על כך והם דואגים לזה.

אני קניתי מכונת כביסה, הגיע טכנאי, חיבר אותה, הפעיל אותה ובדק שהכל תקין ואין נזילות וכו', וגם נתן הסבר מפורט על המכונה.

מצב אחר, קניתי מקרר חדש, הגיע המקרר בהובלה בשעה 10 בבוקר, ב11 כבר היה אצלי טכנאי, פתח את המקרר מהאריזה, ראה שרגל אחת פגומה.

נסע ממני ישר למחסן חלפים שלהם, הביא זוג רגליות חדשות והחליף את הקיימות למרות שרק רגל אחת הייתה פגומה.

כיוון את הדלתות של המקרר בדק שהכל תקין ושלום על ישראל.

under construction..

פורסם
התשובה היא כן, לא מכבדים את האחריות.

האם זה נאמר מניסיון ?

ואני גם לא מבין מה הבעיה? מילא היה מדובר על טכנאי בתשלום, אבל מגיע אליך טכנאי מחבר לך את המוצר ולא לוקח לך אגורה.

אז מה הטעם בלהתקין לבד? למרות שזה סה"כ לחבר תקע לשקע בגדול.

הטכנאי אומנם מגיע ללא תשלום, אבל מי משלם על שעות העבודה שאתה מבזבז כשאתה נשאר בבית וממתין לטכנאי ?

וגם, אני לא מעוניין לקבל שרות שאני לא זקוק לו. אני גם לא מעוניין לקבל הדרכה, כל הסברים קיימים בחוברת ההפעלה.

מעניין אותי, אם יש להם בסיס חוקי לא לכבד אחריות.

הרי בחוברת ההפעלה של המוצר הם מסבירים באופן מפורט את תהליך ההתקנה. וזו חוברת הפעלה שמיועדת ללקוח, לא לאנשי שרות.

פורסם

כמו שכבר נרשם פה, כדאי לחכות לטכנאי ולא לפעול לבד, יש לי המון לקוחות שלקחו את העניינים לידיים, פתחו מוצרים, והיה דפיקה או מכה על המוצר, זה כאב ראש שלם ולוקח לי המון זמן להלחם עם החברה על מנת שיחליפו לאותו לקוח את המוצר.

ברגע שהטכנאי בא, פותח, בודק, מפעיל, מוודא שהכל בסדר ושאין מכות או שריטות, אם יש, במיידי יוצאת הוראת החלפה מהטכנאי לחברה ששולחים מוביל שמחליף את המוצר.

הבעיה היא יותר בכיריים גז, פה כמעט כל החברות גובות כסף עבור התקנת הכיריים, ואוטומטית אנשים סולדים מזה אבל במידה ופתחת לבד, כשתרצה לממש אחריות, הם יגבו את הסכום הזה, פה אני בכלל לא ממליץ לוותר על טכנאי, מדובר בגז, וקרו לא מעט אסונות בארץ ממקרים של התקנה לא נכונה או כיריים תקולות שלא נבדקו על ידי טכנאי, ולפי מה שידעו לי זה עבר תיקון לחוק או משהו שמחייב התקנת כיריים גז רק על ידי טכנאי גז מוסמך.

פורסם

תודה על התשובה, אני רוצה לחדד את העיניין .

לא מדובר במכשיר גז, מדובר במכונת כביסה/מדיח/מייבש/מקרר.

נניח, והמוצר הגיע שלם - הובלה עצמית מהמחסן של היבואן.

נניח, המוצר הותקן ללא טכנאי, עבד בסדר תקופה מסויימת ואז יש בו תקלה שלא קשורה במיליון אחוז להתקנה.

יש אחריות או אין אחריות ?

תודה.

פורסם

מהניסיון שלי לא שמעתי שהתנערו מאחריות.

קרו מקרים שאנשים נתקעו ללא מוצר חשמלי חשוב בערב חג\שישי וסיפקתי את המוצר ו"אישרתי" להם לפתוח ולהשתמש, לקחתי בחשבון שיבוא היום ואם תהיה בעיה עם החברה ולא יתנו אחריות אקח את זה על עצמי לטפל בזה, אבל שוב, אצלי בכל אופן לא קרה שהחברה התנערה מאחריות.

פורסם

תלוי במוצר. יש לי חבר שעבד בניופאן והיו דברים שהייתי קונה דרכו בקומבינה של עודפים וסוג ב'.

הכלל היה שמוצרים לבנים צריך לחכות לטכנאי למרות שהוא עצמו ידע טוב מאוד לעשות את העבודה.

חוץ מברגים צריך גם לפלס את המכונה, לפעמים להחליף תקע לישראלי, לעשות הרצה ולנסות לדחוף ללקוח מייצב מתח.

(דבר שבאמת מומלץ במכונות בעלות פיקוד אלקטרוני).

פורסם
הכלל היה שמוצרים לבנים צריך לחכות לטכנאי למרות שהוא עצמו ידע טוב מאוד לעשות את העבודה.

חוץ מברגים צריך גם לפלס את המכונה, לפעמים להחליף תקע לישראלי, לעשות הרצה

בדיוק הנקודה הזו מרגיזה ומעצבנת אותי.

לא צריך להיות טכנאי מכונות כביסה בשביל לבצע את הדברים הבסיסים האלו, זה משהוא שכל אחד יכול לעשות.

זה כאילו שהם לא סומכים על הלקוח.

מדוע לא לתת ללקוח אפשרות בחירה- מי שרוצה - יחכה לטכנאי, מי שלא -יתקין לבד.

לאחר מכן אפשר לא לבכד אחריות במקרים של התקנה לא נכונה - כלומר מכונה לא מפולסת וכו', אבל אם כל שלבי ההתקנה בוצעו כנדרש על ידי הלקוח מה הסיבה לא לכבד אחריות ?

פורסם

אתה סומך על כל אחד, אבל באמת כל אחד, שיצליח לפלס מכונה? אני לא.

אם בפעולה פשוטה כזאת אי אפשר לסמוך על הלקוח הממוצע, תשכח מהשאר.

לעולם אל תסמוך על הלקוח, זה כלל ברזל לחיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

החברות עושות את זה משתי סיבות. הראשונה היא באמת שלקוחות שלא מבינים ויודעים איך

לחבר ולהתקין את המוצר, לא יגרמו נזק.

סיבה שניה ולא פחות חשובה, היא כמו שכבר ציינו כאן, שזה מרכז רווח לא קטן שלהן,

והם דוחפים ללקוחות מייצבי מתח, מסנני מים, ועוד כל מיני שטויות, שבד"כ אין צורך בהם.

לכן הם מתנים את האחריות בזה, ואני אישית לא הייתי לוקח צ'אנס, כי אח"כ תמיד יכולים לבוא

ולהגיד לך שלא הזמנת טכנאי, ולכן אין אחריות. בקיצור, המלצתי היא לא להתחכם, למרות שזה

מעצבן, ומבזבז זמן יקר.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

הוחלפה לי מכונה חדשה היום, לאחר תקלה בקודמת.

המכונה הגיעה עם המון אריזות שהקשו על הכנסתה למקומה, ולכן פתחתי את האריזות והזזתי אותה למקומה.

הטכנאי אמור להגיע ביום א לחברה.

השאלה - המכונה הגיעה עם אדי מים בתוכה, ובפתח יציאת המים (הפילטר למטה) גם היו מים.

לדברי ניופאן אין אצלם מצבים של חידוש מכונות והיא בטוח חדשה.

א. האם ייתכן שמכונה חדשה מגיעה עם מים מהמפעל?

ב. האם ייתכן שיש תקלה והם יתנערו ממנה כי פתחתי את האריזה?

פורסם

במכונות כביסה יש נועלים לתוף, בעברי כטכנאי מ. כביסה נתקלתי לא פעם וגם לא פעמים בלקוחות "חכמים" שהפעילו את המכונה עם הנועלים. הנזק שנגרם למכונה הוא רב.

במכונות כביסה ואפילו במייבשים יש מספר תוכניות רב, כאשר מגיע טכנאי, הלקוח מקבל גם הסבר על המכונה והתוכניות, נכון שההסבר הוא זריז אך הוא נותן נקודת בסיס.

כפי שהזכירו פה לפעמים המכונה מגיע עם נזק מההובלה, אם האריזה תפתח ע"י הלקוח החברה תוכל להתנער מהנזק ולא להחליף את החלק שבור/עקום.

אחריות על תקינות המוצר ופועלתו תהיה בכל מקרה, אלה אם כן מדובר על נזק מוכח כפי שהזכרתי בהתחלה של הפעלה מכונה עם נועלים ודברים מסוג זה.

• תוכן חדש...