Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה רק במוצרים מסויימים. רכשתי תנור גומחה ומכונת כביסה, ראיתי על שניהם מדבקה שאסור לפתוח עד שיבוא טכנאי. התקשרתי למוקד הטכני כדי להזמין טכנאי ואמרו לי שאת התנור אני יכול לפתוח לבד ולהתקין (לחבר לחשמל ולדחוף למקום) אבל למכונת הכביסה צריך שיגיע טכנאי.

הגיע הטכנאי, חיבר והלך. לא ניסה למכור שום דבר.

זה קצת מעצבן כי רציתי לעשות כביסה באותו יום שהמכשיר הגיע, אבל אם באמת יש תקלה במוצר לך תוכיח שאתה לא תימני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מדובר ב״חוק״.

חיבור לחשמל של מכשיר חשמלי מותר.

הספק לא רוצה התקנה לא נכונה ולכן מחריג האחריות אם תתקין לבד.

זה ממש לא חוק, ולא תחשב לעבריין. המשטרה לא מתעסקת בזה. אם אתה בתפקיד ממשלתי / מישפטי בכיר, או מועמד לבחירות ופתיחת האריזה תדלוף לעיתונות זה לא יפגע בסיכויי הבחירה בך.

אבל אם ייגרם נזק בהתקנה לא נכונה - תאבד את האחריות, ואם המוצר פגום בתוך האריזה לא תוכל להוכיח שכך קיבלת אותו.

* יש חוק שמאשר רק לחשמלאי מוסמך לבצע עבודות חשמל. זה כנראה לא המקרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

נגיד ומכונות כביסה זה מקרה מיוחד שמחייב טכנאי, למרות שאיך לשחרר את המשקולת מתואר בחוברת ההוראות באופן מאוד ברור.

אבל, כול מוצר אחר, נגיד ופתחת לבד את האריזה ורואים שהמוצר הגיעה שבור/שרוט/מקולקל למה לא לצלם אותו ולשלוח ליבואן עצמאית? הרי בדיוק ככה עובד איבאיי וכול האתרים הבינלאומים האחרים ואפילו אלקטרה מאפשרת לפתוח ולהתקין טלויזיות פיליפס עצמאית.

גם ככה יש אחריות, ואני לא חושב שמישהו יפיל/ישרוט/ישבור את המוצר בכוונה רק כדי שיחליפו לו את המוצר החדש במוצר חדש אחר.

והסיכוי שהוא יפול בטעות יכול לקרות גם כשהטכנאי הסופר מקצועי מוציא אותו מהאריזה.

מי שפוחד לפתוח אריזות או פוחד להסתבך שיזמין טכנאי אבל למה לחייב את כולם?

חוץ מלנסות לגרום לך לקנות כול מיני אביזרים אני באמת לא מצליח לחשוב על כול סיבה אחרת...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם פתחת לבד וזה פגום, מי יאמין לך שלא הרסת את זה בעצמך בתהליך ההתקנה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איזה תהליך התקנה יש לטלויזיה חוץ מלחבר שקע לתקע? איזה תהליך התקנה יש למדיח כלים חוץ מלחבר שני צינורות ושקע לתקע?

תן לי דוגמא אחת למוצר שאפשר בכלל להרוס בתהליך התקנה?

כמובן שהכול יכול לקרות אבל אנשים לא יעשו את זה בכונה...

פורסם (נערך)

מה שידוע לי מניסיון:

טלויזיות סמסונג חובה טכנאי.

מיבש כביסה בוש חובה טכנאי.

אני חושב שלכול מוצר חשמלי חובה טכנאי אולי חוץ ממיקרוגל או מוצרים קטנים אחרים...

אני חושב שזה נהוג רק בארץ כי הרי לא סתם בכול חוברת הוראות יש גם הוראות התקנה...

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

לפני שנים, הלכתי לתביעה בתביעות קטנות נגד חברת מחשבים שנקרא לה לצורך הדיון, גיי עז בי. הנושא היה התעלמות מאחריות יצרן.

ישבנו, אני והעו"ד שהם שלחו מולי, מול בורר.

לאחר דין ודברים, כשהבנתי מול מה אני מתמודד, שאלתי בתמימות- "מה, כדי לקבל את האחריות אני צריך לשלם את ה"שוחד" בצורת עלות הרכבה, גם אם אני יותר מיודע להרכיב לבד?

בלי למצמץ, אמר לי "כן".

אז הבנתי. אתה רוצה לקבל שירות ו\או אחריות בארץ הזו, צריך לשחד מישהו בצורה כלשהיא.

במכשירי חשמל זה בהתקנה של טכנאי, במחשבים זה בהרכבה במעבדה, בלדרמן זה ב"דמי טיפול ומשלוח" וכך הלאה. הרי מישהו צריך להרוויח, זה שקנית מוצר לא אומר שמותר לך לא לשלם לטכנאי שיחבר לך אותו לחשמל ויציע לך הצעות מגונות.

אז אחרי זה בוכים שלא קונים כלום בארץ כי השירות HAרא, אז כו-לם מעלים מחירים כי לא קונים מהם (כדי שהאחד שכן קנה ישלם על ה-5 שלא קנו) ומפטרים עובדים ואלו שנותרו נהיים עוד יותר ממורמרים והשירות נהיה עוד יותר HAרא. ומי הגולם במעגל? האחד שקנה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
איזה תהליך התקנה יש לטלויזיה חוץ מלחבר שקע לתקע? איזה תהליך התקנה יש למדיח כלים חוץ מלחבר שני צינורות ושקע לתקע?

תן לי דוגמא אחת למוצר שאפשר בכלל להרוס בתהליך התקנה?

כמובן שהכול יכול לקרות אבל אנשים לא יעשו את זה בכונה...

מדיח כלים צריך לפלס וכיריים גז חייבים התקנה של טכנאי גז מוסמך.

אתה קונה מוצר שיש סיכוי שהגיע פגום (קורה וסביר לחלוטין שיקרה). היבואן מעדיף לישון בשקט ולא לדאוג בהתמודדויות שלו מול היצרן/חברת הביטוח במקרה של נזק או תקלה. בגלל זה הוא מגלם את טכנאי במחיר המוצר ולא דורש ממך כלום בנוסף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו שפירטיתי בהרחבה בשירשור זהה שפתחתי לפני כמה שנים (ראו לינק שתי הודעות מעל) זה לא מדוייק לאמור שהיבואן לא דורש ממך כלום בנוסף. הוא דורש ממך להישאר בבית בשעות העובדה, לקחת חצי יום חופש או מספר משעות. זה לא בדיוק חינם.

נניח שאתה משתכר בשכר ממוצע, תאמת טכנאי בין 10 ל 12, הגעת לעבודה באחד בצהריים. תוסיף למחיר מכונת כביסה 250 ש"ח.

פורסם
מה שידוע לי מניסיון:

טלויזיות סמסונג חובה טכנאי.

מיבש כביסה בוש חובה טכנאי.

אני חושב שלכול מוצר חשמלי חובה טכנאי אולי חוץ ממיקרוגל או מוצרים קטנים אחרים...

אני חושב שזה נהוג רק בארץ כי הרי לא סתם בכול חוברת הוראות יש גם הוראות התקנה...

Wrong , הדבר נכון גם מחוץ לישראל עבור מוצרים מסוימים - רק שדואגים מאוד ״להשתיף״ את החוויה.

הטלוויזיה הגיע עם מתקינים במקום מובילים (אבל עדיין - תוך פחות מ48 שעות היתה עם משלוח חינם מחוברת ו״מותקנת״) וכנ״ל המכונת כביסה , מייבש ומדיח.

אתה יכול לקנות לבד והכל בסדר - אבל שום רשת שמכבדת את עצמה לא תשלח לך מובילים הביתה ואז תתקשר לתאם טכנאי - אלא מתקינים עם המוצר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אולי בארה"ב זה כך, ויכול להיות שבחלק מאירופה זה כך גם כן, אבל איפה שאני נמצא זה לגמרי לא כך. טלוויזיה "התקנתי" לבד. מכונת כביסה התקנתי לבד (יותר נכון עם הבעל-בית). אף אחד לא אומר מילה על ביטול אחריות כי אנשים פה הם נורמלים ולא מנסים לעבוד על אף אחד. אני יודע שזה נשמע משוגע, אבל זו המציאות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...