Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדיח כלים צריך לפלס וכיריים גז חייבים התקנה של טכנאי גז מוסמך.

אתה קונה מוצר שיש סיכוי שהגיע פגום (קורה וסביר לחלוטין שיקרה). היבואן מעדיף לישון בשקט ולא לדאוג בהתמודדויות שלו מול היצרן/חברת הביטוח במקרה של נזק או תקלה. בגלל זה הוא מגלם את טכנאי במחיר המוצר ולא דורש ממך כלום בנוסף.

הייתי נוכח שלוש פעמים בהתקנת מדיח(סימנס, בוש ואלקטרולוקס) ואף פעם אף אחד לא פילס אותו. פשוט חיבר שני צינורות ושקע לתקע ודחף מתחת לשיש.

ודווקא כיריים גז אמרו לנו בחנות שאפשר להתקין לבד ולא היו שום מדבקות אזהרה על האריזה...

אני באמת לא מצליח להבין ממה היבואן מפחד ואיך הלקוח יכול לרמות אותו על ידי התקנה עצמאית.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להתקין כיריים גז לבד זו עבירה פלילית ולגבי המדיח המתקין היה חאפר.

בתחתית המדיח יש שני ברגים. האחג מרים את החלק האחורי והשני את הקדמי. מרימים עד שהוא צתוד לשיש וישר.

לגבי חצי יום עבודה לפני שאני קונה מכדיר חשמלי אני דואג לוודא שאפשר לתאם טכנאי ליום שישי או שאפשר לקבל התראה של 20 דקות לפני שהוא מגיע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יודע שזאת גלישה מהנושא.

אבל נדמה כאילו בארץ הכל בנוי לעבוד דרך ״מתווכים״.

מתקינים, מובילים, טכנאים, שאר בעלי מקצוע.

בחול זה לא כל כך נפוץ.

כל הקטע של לעשות דברים לבד הרבה יותר מפותח.

מגיד במוסכים - יש מחלקה שלמה ומפותחת של מכירת חלפים מקוריים.

אם אני רוצה חלקים לרכב בארץ עושים לך פרצוף במוסך.

פורסם

רכשנו לאחרונה טלוויזיה של סמסונג, וכמובן שצריך לבוא טכנאי ולהוציא אותה מהקופסא ולראות שהיא עובדת.

כמובן על הדרך להציע לנו זרוע לקיר (לא תוצרת הארץ, אלא מחו"ל ייעודי של סמסונג) במחירים מזהירים ביותר של 500 שקל ו350 שקל לאחר מיקוח.

מיותר להגיד שהם חיים בסרט.

בטלוויזיה הקודמת זה לא קרה, פשוט קנינו והרכבנו ישר.

פורסם

מדיניות ה DIY בחו"ל הרבה יותר מפותחת, בחורות עושים DIY של בנייה ונגרות ומריצות על זה ערוצים ביוטיוב, מתי בפעם האחרונה נתקלתם בדבר כזה כאן ?

אצלנו יש קומץ אנשים לרוב עם גישה טכנית שאוהבים לעשות לבד, מאמין שחלקם הגדול (נאמר בתחום הרכב) מרוכזים כאן.

כל השאר זה יהיה להם מגניב לראות פעם אחת אבל יעדיפו להשאיר לבעל מקצוע - בערך כמו אלא שמגיעים לכנופיית הטיפולים, מגניב להם לראות, זה לא עולה להם כסף, אבל לעשות לבד ? למה? נתקשר שוב פעם לכנופיה.

אז איפה הפלא ? ישראל ישראלי לרוב ירצה התקנה, לא יתעסק עם זה לבד.

בחו"ל מבוגר בן 50 יקנה טלויזיה אבל כל החיים הוא עשה דברים לבד אז הוא יתקין לבד.

כאן מבוגר בן 40 יקנה טלויזיה ויהיה מוכן לשלם העיקר שיוכל לשבת על הספא ושזה יעבוד.

וגם, אל תשכחו שאנחנו בארץ הקומבינות, חסרים אנשים שידפקו את הטלויזיה בקיר בעת ההתקנה ואז יתקשרו להתלונן שהיא הגיעה דפוקה ?

וגם, מהנסיון של אתמול עם חברת גו מובייל, גורמים לך להגיע לקנות ואז מתחיל מסע השכנועים לתוספות של 129 למטען מקורי ועוד תוספת לככה והמחיר למגן מסך באתר זה 59 אבל אתה בחנות אז זה 99 אבל אני אעשה לך מבצע ב 69.

מה כבר רציתי ? טלפון.

קיבלתי הרצאה של 40 דקות על מטענים מהירים ודיבורי אה ודה שכל כמה דקות נכנס אבל לא שווה לך להוסיף כבר ולקבל X YZ ?

אני שונא את זה אבל אני יכול להבין את זה, הם בקושי מרוויחים על הטלפון אז הם מחפשים להרוויח מהתוספות.

פורסם

בתור "מבוגר" - אפילו יותר מההגדרות שלך - שהספיק ללמוד בבית הספר שעורי "מלאכה" ולהיות חבר ב"מועדון הטכני" - יש דברים שאני עושה לבד בהצלחה, יש דברים שאני מנסה ואז קורא לבעל מקצוע לתקן את הנזקים, ויש דברים שעם הזמן הבנתי שהם מעבר לכוחותי, או כרוכים בסיכון לא מוצדק.

אני מעדיף לא להתעסק עם התקנת מוצרים "לבנים" מסיבה פשוטה מאד - הגב שלי יקר לי, ואני לא רוצה הצפות. אין לי המיומנות הנדרשת לאינסטלציה, ואני יודע ניסיוני המר נזקי מים מהם.

התאור שלך את גו מובייל הוא של חוצפה מוחלטת. חברה שמכבדת את עצמה פותחת את האריזה כדי להוציא את המטען המקורי? מבחינתי זו מכירה של מוצר משומש במחיר מוצר חדש. שיתנו הנחה של אפס קילומטר מליסינג. זו הסיבה שבגללה צמצמתי את רכישת הטלפונים בארץ, למרות שלפני כחצי שנה עשיתי זאת בכורח הנסיבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה בדיוק למה החברות משתמשות בטכנאים, כי 98% מהישראלים רוצים שיעשו להם ומוכנים לשלם על זה כסף (גם אם הם מתלוננים).

לגבי גומובייל, כמובן שאתה צודק, כששאלתי לפשר הדבר אמרו לי "כי אנחנו לא היבואן הרשמי". ככה הם מורידים את המחיר.

הטלפון ב KSP (דרך היבואן הרשמי) עלה 2100, אצלהם 1700, הורידו את המטען המקורי ואז מנסים לשכנע אותך לרכוש מטען, מגן ושאר דברים בכל מיני "חבילות".

המגן מסך שהם מוכרים "במבצע" ב 69/59 (של חברה חסרת שם (מחיר מלא 99), מגן שנראה שהוא לא מתאים פיקס לטלפון) הרגע הזמנתי ב 28 של נילקין שמנסיון עבר יש להם מגנים מעולים ומתאימים במדויק.

מטען מהיר QC3 של blitzwolf שגם להם יש שם מעולה בפורום עלה לי 40 שקל לעומת סכום תלת ספרתי כלשהוא שהם רצו למכור לי מטען מהיר.

ואם נתעלם לרגע מהפרשי המחירים, נסיונות השכנוע ודיבורי אה ודה גרמו לי לבזבז כמעט שעה בחנות.

פורסם

php - יתכן שאתה מבין באיטום של חיבורי ברזים. אני לא. וכיון שאני יודע שדליפה מהחיבור עלולה לעלות לי אלפי שקלים ויותר אני מעדיף לשלם 200 ש"ח לטכנאי. זה בדיוק הסיפור של מתי לעשות ביטוח מקיף ומתי לוותר עליו.

ויש בעיה נוספת, במערכת החינוך: עבודות כפיים נחשבות בזויות. הדור שלי בילה כל שבוע לפחות שעתיים באיזו סדנה, ניסר ושייף וצבע עץ, או קדח במתכת וחיבר בהלחמה ובהברגות. כיום כל הקטע הזה בחינוך חסר. במקרה הטוב אני - שאיני בעל קצוע בתחומים האלה - צריך ללמד את הבנים שלי לעבוד. אבל ההיקף לא מספק, אין מי שידריך אותם בענייני בטיחות, ובסופו של דבר הם מתחנכים לרכוש את כל השירותים מבעלי מקצוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא צריך שום הבנה בשום דבר כדי לחבר מכונת כביסה.

שלב ראשון - להוציא את הנועלים של התוף. בספר ההדרכה בעמוד הראשון מוסבר איך להוציא אותם. על נמכונה עצמה יש מדבקות גדולות שמסבירות שצריך להוציא אותם לפני הפעלה.

אם הפעלת את המכונה בלי להוציא אותם, אז לא קראת את ההוראות.

האלה.

יש צינור מים גמיש אפור שמגיע בשקית עם שני אטמים. שמם אטם ומבריגים צד אחד לפיה בגב של המכונה ומהדקים בכוח היד ללא כלים. את הצד השני מבריגים לברז של מכונת כביסה שבחדר כביסה. גם שמים אטם ומהדקים ללא כלים. פותחים את הברז.

את צינור הניקוז מכניסים לפתח ביוב שנמצא גם הוא בחדר כביסה. רק מניחים אותו על הצינור. הוא בצורת פרסה. לא צריך שום הידוק ושום כלים.

ממקמים את המכונה. מכוונים את הרגליות בעלות ההברגה כדי שתיהיה יציבה ומפולסת. אפשר להיעזר בפלס שעולה 20 ש"ח בהום סנטר.

זהו. בשביל פעולות אלו לא צריך הכשרה.

כל הנ"ל מוסבר בחוברת ההדרכה שמסופקת עם המכונה. החוברת מיועדת ללקוח ולא לטכנאי.

פורסם

בוקי - הכל טוב ויפה, עד שיש דליפה מההברגה של הצינור הגמיש לברז. כמי שהגיש לפחות חצי תריסר תביעות ביטוח על נזקי מים, כולל הצפות שנגרמו על ידי חדירת מים מהמרפסת וגם על ידי פריצה של ברז ניל, שלא לדבר על נזקי צנרת, אני רגיש מאד לנזקים האלה. מעדיף לשלם עוד 200 ש"ח לטכנאי שיחבר כמו שצריך, כיון שחצי יום עבודה שלי שווה הרבה יותר מזה. והטיפול בנזק הצפה הוא לא עניין של חצי יום אלא של ימי עבודה די רבים. מה שכן - אני דואג לתאם את ביקור הטכנאי ליום ושעה שבהם או אשתי או אני או אחד הבנים פנוי. ומכונת כביסה זה עוד פשוט. במדיח כלים יש עניין של חיבור צינור המילוי וצינור הניקוז במקומות לא נוחים בתוך ארון המטבח. שוב, מקום שבו דליפה קטנה שלא מתגלה בזמן גורמת נזק עצום.

ד"א - בפעם האחת שבה קיבלתי מכונת כביסה פגומה (פברואר 1990, דנט בדופן הצדדי) תדיראן החליפה אותה בלי שום ויכוחים. עד כמה שאני זוכר שמתי לב לנזק אחרי שהטכנאי המתקין הלך לדרכו. לעומת זאת אני מחכה כבר 3 שנים שהיבואן המקביל של סמסונג יחליף לי דלת של מקרר שגם בה התגלה דנט - כאשר הוסר סרט מגן 2 דקות אחרי שהמוביל\מתקין יצא מהבית. כבר הפסקתי לדבר ללמפה.

פורסם

אני הצגתי את עמדתי בהרחבה בשירשור הקודם שבלינק וגם פה, אין לי יותר עניין להמשיך בדיון כי אני חוזר על הדברים שכבר כתבתי.

מוטב היה אם ספקי הציוד היו מאפשרים ללקוח לבחור באחת משתי אופציות:

1. מי שמעוניין, מקבל התקנה על ידי הטכנאי.

2. מי שלא מעוניין, מתקין עצמאית כאשר מוסכם על שני הצדדים וכתוב בחוזה מכירה שכל תקלה שנגרמה עקב ההתקנה לא מכוסה באחריות וכל תקלה שברור מעבר לכל ספק שלא קשורה להתקנה, כן מכוסה.

כמו שרשמתי בשירשור הקודם, כשרכשתי מדיח, פניתי לשרות לקוחות של היבואן והצגתי את העמדה הנ"ל. לאחר שיכונע קל אישרו לי להתקין עצמאית ואחריות נכנסה לתוקף.

פורסם

גם אני בזמנו קיבלתי אישור טלפוני לפתוח אריזת המדיח, לפני הגעת הטכנאי, ולמקם אותו בנישה במטבח - מדובר במדיח אינטגרלי מלא, עליו מרכיבים דלת עץ, והנגר שהתקין את המטבח לא היה מוכן להגיע עוד פעם מרחוק, בשביל הדלת למדיח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני ביצעתי התקנה של 3 דלתות אינטגרליות כי אף אחד לא היה מוכן לעשות, לא נגרים, לא המתקינים/טכנאים של המדיח.

תוך ההתקנות גיליתי שהמדיחים לאחר התקנה לא היו מפולסים/מכוונים בגובה שלהם והייתי צריך לעשות את זה בעצמי, אחרת הדלת לא סימטרית יחסית לשאר הארונות.

פורסם

על מה הכעס

קנית מכשיר עשית הסכם עם היבואן ש X יעשה את ההרכבה.

לא מתאים לך אל תקנה מאותו יבואן.

הרי זה לא אם תוותר על המתקין תקבל הנחה על המחיר.

אז שיבוא מתקין ויתקין.

כן ברור לי שכולנו כאן עם ידים ימניות, וכי אתה מפסיד שעות עבודה וכו' וכו' וכו'.

תתנה את זה במעמד המכירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...