Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיקות רכב בין 2000-2010

לגבי ההגבלות בזמן הטסט אני מסכים איתך אף אחד בשום מכון שבו העברתי את הרכב טסט בחיים לא עשה נסיעת מבחן כדי להעביר את הרכב טסט.

נסיעת מבחן מבוצעת רק בבדיקה לקניית רכב.

עניין הביטוחים, אני חושב שלבודק הרכב ישנו ביטוח על כל רכב שנבדק אצלם כמו למוסכים.

לכל מקרה אני מתכנן בקרוב מאוד למכור את הרכב שלי ולפי הממצאים הללו אני לא אסכים לבודק לעשות נסיעת מבחן בלעדיי, לסרב לנסיעת מבחן אני לא חושב שאפשרי.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני 3.5 שנים כשרכשתי את הרכב,ביצעתי בדיקה במבדק רצליה,וגם שם לאחר בדיקה שלקחה המון המון המון המון זמן,לקח בוחן את הרכב לסיבוב של כ 8-10 דקות!!!!אולי זה מה שמקובל,למרות שלא כתוב בחוק.

פורסם

כשקראתי את האשכול שלך הגעתי למשפט "הופנתי אליו במסגרת הטרייד אין" פה כבר הייתה הטעות הראשונה..

קניית רכב מליסינג ובעיקר מטרייד אין לא מתפשרים על מקום הבדיקה לדעתו של המוכר.

תתעקשי לבדוק במכון בדיקה שאת מבקשת.

אם הרכב עדיין באחריות הטרייד אין ונקנה לא מזמן הייתי ממליץ לבצע בדיקה נוספת מלאה במכון בדיקה נוסף ולהשוות ממצאים,"המכון" שאליו הופנית נשמע כמו מקום חאפר שמחזיק אנשים מתלהבים ובטוחים שאם הבאת אליהם את הרכב לבדיקה הוא צריך לעבור גם כן מבחן מאמץ.

לא הייתי רוצה להיות הרכב ב7-8 דקות סיבוב שלו.

לדעתי זה מקובל לקחת את הרכב לסיבוב כמעט בכל מכון בדיקה,מניסיון של 2 רכבים שנבדקו במכון ב2 הפעמים הבוחן יצא עם הרכב לכ10 דקות וממש אבל ממש לא יצא לנסיעת קריעה. אני מאמין שבנסיעת המבחן הבוחן בודק גיר ורעשי רקע שלא ניתן לשמוע בעמידה במקום ללא כל קשר לבדיקות שנעשו ע"י כל מיני מכשירים ממוחשבים.

וגם כאן חבר טוב חווה על בשרו בדיקת בוחן ללא נסיעת מבחן כעבור חודש מיום הרכישה הוא הבין שהדשבורד מתפרק לו בכל קפיצה של הרכב בבדיקה מעמיקה יותר נמצא שהוחלף דשבורד ברכב במוסך חניה ליד הבית. במגרשי טרייד אין קטנים 80% מהרכבים זה של אנשים פרטיים שרק אללה יודע מה עבר על הרכבים האלה (מהשנתונים הנמוכים)

קראתי פה המון על מוסך רון בת"א ובשורה אחת "פולקסווגן זה הוא"

בהצלחה עם הרכב. :)

פורסם

אני מחזק את דברי קודמיי - במכונים מסויימים (שאני מכיר) הבוחנים נוהגים לקחת את הרכבים הנבדקים ל"נסיעת מבחן". יש המסתפקים בדקות מועטות, ויש שהסיבוב אצלם אורך מעט יותר זמן. בבדיקה זו ניתן לשמוע רעשים חשודים, להתרשם מהעברת ההילוכים של הרכב ועוד. איני מאמין שבבדיקה ממוחשבת (בלבד) יכוסו כל הדברים שאותם יש לבדוק ברכב.

יחד עם זאת - לאור כל מה שסיפרת, לגבי הנזק שנגרם ברכבך למצמד - נראה לי שהצדק איתך, ושבמכון הבדיקה כנראה "התגרזנו" על הרכב (ואני מאחל לך הצלחה בעימות מולם).

alfa 156 2.5.

פורסם
בדיקות רכב בין 2000-2010

לגבי ההגבלות בזמן הטסט אני מסכים איתך אף אחד בשום מכון שבו העברתי את הרכב טסט בחיים לא עשה נסיעת מבחן כדי להעביר את הרכב טסט.

נסיעת מבחן מבוצעת רק בבדיקה לקניית רכב.

עניין הביטוחים, אני חושב שלבודק הרכב ישנו ביטוח על כל רכב שנבדק אצלם כמו למוסכים.

לכל מקרה אני מתכנן בקרוב מאוד למכור את הרכב שלי ולפי הממצאים הללו אני לא אסכים לבודק לעשות נסיעת מבחן בלעדיי, לסרב לנסיעת מבחן אני לא חושב שאפשרי.

אני מסתמכת על דבריו של מנהל קומפיוטסט באור יהודה שהבדיקות הממוחשבות החליפו את נסיעת המבחן.

לא יתכן שבאתר אינטרנט של קומפיוטסט יש פירוט 4 השלבים בבדיקת הרכב לפנייה קנייה וסתם בטעות לא מוזכרת נסיעת מבחן.

חבל שלא מגיבים פה בעלי מכוני בדיקה ומספרים מה נהוג אצלם.

ביטוח - זה שיש לבוחן ביטוח זה טוב ויפה אבל כמו שאתה רואה במקרה שלי - זה לא ממש גרם להם לקחת אחריות... הם טענו שזה הרכב שלי דפוק.

בוא נניח תיאורטית שהוא לוקח רכב, דורס חס וחלילה בנאדם, ואז חוזר ואומר לך אלוהים ישמור איך נסעת ככה בלי ברקסים אסור ליסוע ככה הרכב שלך היה צריך לרדת מהכביש כבר מזמן, זה פלילי מה שעשית, בלה בלה בלה, ובסוף אתה מוצא את עצמך נחקר בתחנת משטרה מדוע נסעת ללא בלמים (או כל רכיב אחר שעשוי היה לגרום לאיזושהי תאונה).

פורסם

בחור יקר,

מוקדם מידי להוסיף לחתימה שלך השמצה מסוג הקיצוני ביותר.

"קומפיוטסט טירת כרמל? זהירות! הם הרסו לי האוטו, לפרטים חפשו בפורום!"

איזה כייף לי :)

פורסם
בבדיקה זו ניתן לשמוע רעשים חשודים, להתרשם מהעברת ההילוכים של הרכב ועוד. איני מאמין שבבדיקה ממוחשבת (בלבד) יכוסו כל הדברים שאותם יש לבדוק ברכב.

ואתה לא יכול לעשות נסיעה על רכב שאתה רוצה לקנות ולשמוע רעשים חשודים ולהתרשם מהעברת ההילוכים? אתה באמת צריך שאיזה בוחן יעשה זאת עבורך? במה הוא יותר מוכשר ממך בדיוק?

מצטערת, חבר'ה, לא מקבלת את מה שאתם אומרים. אין כל תכלית לנסיעת המבחן, כמו שאמר מנהל המכון באור יהודה - מרגע שיש בדיקות ממוחשבות - לא צריך נסיעת מבחן. כל נהג שיש לו רישיון יכול לבד ליסוע על הרכב ולראות אם הוא מתאים לו או לא.

להפך, אם אתה אומר שבוחן יותר מיומן לזהות בעיות במהלך נסיעת מבחן - זה רק מחזק את החשד שלי שמה שעושים בסיבובים האלה בשכונה זה ניסיון להרוס את האוטו ולראות אם הוא יחזיק מעמד. היית צריך לראות איזה גז הוא שם ואיך הוא יצא משם בדהרה עם הרכב. חוצפן. עוד ישלם על זה.

בחור יקר,

מוקדם מידי להוסיף לחתימה שלך השמצה מסוג הקיצוני ביותר.

"קומפיוטסט טירת כרמל? זהירות! הם הרסו לי האוטו, לפרטים חפשו בפורום!"

קודם כל אני לא בחור, אלא בחורה.

וזו ממש לא השמצה. הם באמת הרסו לי את האוטו (אולי באמת למען הדיוק אני צריכה לתקן ל"הרסו לי את הקלאץ").

לדעתי זה מקובל לקחת את הרכב לסיבוב כמעט בכל מכון בדיקה

חבר'ה, שוב, אני מסכימה שזה "מקובל" בחלק ממכוני הבדיקה, אבל רק אומרת שזה לא חלק *רשמי* מהבדיקה (לפחות לא בקומפיוטסט) וזה סתם נוהג שנשאר מהתקופה שלא היו מכשירי בדיקה ממוחשבים ומתוחכמים. אני גם אומרת שבחוק כתוב שבעל רכב יהיה נוכח בעת בדיקת רכבו ומסבירה לכם שזה לא חוקי לקחת את הרכב לסיבוב ללא ידיעתכם ונוכחותכם, אפילו אם זה נהוג. (גם נהוג שרבים נוסעים על 130 קמש בבין עירוני כשהכביש פנוי, זה לא אומר שזה חוקי)

פורסם
אני מסתמכת על דבריו של מנהל קומפיוטסט באור יהודה שהבדיקות הממוחשבות החליפו את נסיעת המבחן.

לא יתכן שבאתר אינטרנט של קומפיוטסט יש פירוט 4 השלבים בבדיקת הרכב לפנייה קנייה וסתם בטעות לא מוזכרת נסיעת מבחן.

חבל שלא מגיבים פה בעלי מכוני בדיקה ומספרים מה נהוג אצלם.

ביטוח - זה שיש לבוחן ביטוח זה טוב ויפה אבל כמו שאתה רואה במקרה שלי - זה לא ממש גרם להם לקחת אחריות... הם טענו שזה הרכב שלי דפוק.

בוא נניח תיאורטית שהוא לוקח רכב, דורס חס וחלילה בנאדם, ואז חוזר ואומר לך אלוהים ישמור איך נסעת ככה בלי ברקסים אסור ליסוע ככה הרכב שלך היה צריך לרדת מהכביש כבר מזמן, זה פלילי מה שעשית, בלה בלה בלה, ובסוף אתה מוצא את עצמך נחקר בתחנת משטרה מדוע נסעת ללא בלמים (או כל רכיב אחר שעשוי היה לגרום לאיזושהי תאונה).

אני חושב שאת מעוניינת לשמוע שבמכוני בדיקה לא לוקחים רכב לנסיעת מבחן,לא כך הדבר.

טסט מעולם לא לוקחים רכב לנסיעת מבחן.

מכון בדיקה תמיד (99% אלה אם כן זה מכון עייף) לוקח.

קראתי לא מעט פסקי דין בנושא הזה של רשלנות מוסך או מכון.אם הוכחת את הטענה שלך שהקלא'ץ היה במצב סביר וכתוצאה מרשלנות של הנהג/בוחן הוא "איבד את חייו מהר מאוד" את תזוכי בסכום הטיפול ועוד כמה גרושים עוגמת נפש.

תביעה מהסוג הזה תמרח אותך כשנה, שנה וחצי כשבסופו של דבר תקבלי את עלות התיקון. אם מכון הבדיקה השתתף בחצי מהעלות תיקון ונמצא בבדיקה של הקלא'ץ שבכל מקרה הוא היה "גומר" עוד כמה קילומטרים,בית משפט לא יפסוק לזכותך ,סחבת קשה בבית המשפט תגרום לך לעוד יותר עוגמת נפש,נסי שוב להגיע להסדר עם המכון על עלות התיקון והשתתפותם.

-----

ולתגובתך-אין פה עניין של מקובל,אין חוק שאוסר לקחת את הרכב לנסיעת מבחן ההפך הוא הנכון אני חושב שכל בעל רכב לפני קניה היה שמח אם מישהו מקצועי (לא במקרה שלך) היה לוקח את הרכב לסיבוב של 10 דקות ואם היתה בעיה כלשהי ברוב המקרים הבוחן היה מזהה אותה.

פורסם
אני חושב שאת מעוניינת לשמוע שבמכוני בדיקה לא לוקחים רכב לנסיעת מבחן,לא כך הדבר.

טסט מעולם לא לוקחים רכב לנסיעת מבחן.

מכון בדיקה תמיד (99% אלה אם כן זה מכון עייף) לוקח.

קראתי לא מעט פסקי דין בנושא הזה של רשלנות מוסך או מכון.אם הוכחת את הטענה שלך שהקלא'ץ היה במצב סביר וכתוצאה מרשלנות של הנהג/בוחן הוא "איבד את חייו מהר מאוד" את תזוכי בסכום הטיפול ועוד כמה גרושים עוגמת נפש.

תביעה מהסוג הזה תמרח אותך כשנה, שנה וחצי כשבסופו של דבר תקבלי את עלות התיקון. אם מכון הבדיקה השתתף בחצי מהעלות תיקון ונמצא בבדיקה של הקלא'ץ שבכל מקרה הוא היה "גומר" עוד כמה קילומטרים,בית משפט לא יפסוק לזכותך ,שיהיה לידע הכללי.

אני ממש לא מעוניינת לשמוע כלום, למעט העובדות האמיתיות. אמרתי כבר גם אם זה נהוג - זה לא אומר שזה חוקי.

אני חושבת שיהיה לי יותר קל לזכות בתביעה מכפי שאתה חושב, מפני שלפני שאני בכלל נכנסת לשאלת מה היה מצב הקלאץ (ולגביה יש לי הוכחות. לא היתה לי שום בעיה בקלאץ) - אני קודם כל טוענת שלבוחן לא היתה זכות לנהוג ברכב ללא רשותי. ברגע שהוא יצא לנסיעת מבחן ולא יכול להסביר מה הבסיס החוקי - הוא אחראי לכל נזק שנגרם. מאחר שבאתר של קומפיוטסט שזה אתר הרשת הזו אין שום זכר לנסיעת מבחן - אני מאוד סקרנית לדעת איך הם יסבירו מדוע לקחו לי את הרכב לסיבוב.

עריכה- תוספת: למעשה, אם אני מצליחה להוכיח שלא היתה להם זכות לקחת את הרכב לסיבוב, אז נטל ההוכחה במשפט עובר אליהם במובן זה שהם אלו שיצטרכו להוכיח שהקלאץ היה גמור וזה פשוט צירוף מקרים מאוד מוזר. מאחר שהקלאץ היה תקין לגמרי (לא מדברת איתך על קלאץ שחוק שיכל להמשיך לסחוב עוד כמה חודשים אלא על קלאץ תקין לגמרי שיכל ליסוע עוד 100 אלף ק"מ בשקט) - הם בחיים לא יצליחו להוכיח את זה. אם לא יצליחו להוכיח - אני זוכה במשפט.

פורסם
ואתה לא יכול לעשות נסיעה על רכב שאתה רוצה לקנות ולשמוע רעשים חשודים ולהתרשם מהעברת ההילוכים? אתה באמת צריך שאיזה בוחן יעשה זאת עבורך? במה הוא יותר מוכשר ממך בדיוק?

מצטערת, חבר'ה, לא מקבלת את מה שאתם אומרים. אין כל תכלית לנסיעת המבחן, כמו שאמר מנהל המכון באור יהודה - מרגע שיש בדיקות ממוחשבות - לא צריך נסיעת מבחן. כל נהג שיש לו רישיון יכול לבד ליסוע על הרכב ולראות אם הוא מתאים לו או לא.

להפך, אם אתה אומר שבוחן יותר מיומן לזהות בעיות במהלך נסיעת מבחן - זה רק מחזק את החשד שלי שמה שעושים בסיבובים האלה בשכונה זה ניסיון להרוס את האוטו ולראות אם הוא יחזיק מעמד. היית צריך לראות איזה גז הוא שם ואיך הוא יצא משם בדהרה עם הרכב. חוצפן. עוד ישלם על זה.

מה שאת עושה - זו הכללה גסה מן הפרט (ולמה שאירע נקודתית לך) לגבי כל בעלי המקצוע בענף הזה. לא כולם מבצעים נסיעת מבחן ע"מ לשחוט את הרכב.

יש מכונים שיעשו נסיעת מבחן ויש שלא. עם כל הכבוד למכון שציינת ולדעתו - זה לא ה"אורים ותומים" בענף, לפחות לא לדעתי. הסיבה היא שמי שאינו מומחה ברכבים (ורוצה לקנות רכב משומש, ועל כן לוקח אותו למכון בדיקות) , לא יזהה בעצמו (בנסיעה) גם רכב שמתפרק, רועד, ושהמנוע שלו דופק. האמיני לי שיש שנוסעים ברכבים ש"נוטים למות" ואין להם מושג על כך.

alfa 156 2.5.

פורסם
לא כולם מבצעים נסיעת מבחן ע"מ לשחוט את הרכב.

מסכימה איתך 100%.

גם בקופיוטסט טירת כרמל היו מספר בוחנים והיה שם אחד אחר שממש ניסה לעזור והיה מזועזע ממה שעשה הבוחן הפראי, כך שברור לי שאם הוא היה לוקח את הרכב לסיבוב , זה לא היה קורה.

אבל בגלל שכשבנאדם נכנס למכון בדיקה הוא לא יודע על מי הוא יפול ומה מטרת הבוחן אם יצא לנסיעת מבחן, אני הצעתי שלא תסכימו לזה. אבל זו רק דעתי האישית, וכל אחד כמובן יעשה מה שהוא מבין.

לא היתה לי שום כוונה חלילה להכפיש את כל העוסקים בענף, לי היתה היתקלות לא נעימה עם בוחן אחד ויחיד, ומי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין. זה הכל.

שבת שלום לכולם.

פורסם

אגב, בואו נעזוב לרגע את הנושא של נסיעת מבחן,

אני העליתי תהייה ואף אחד לא התייחס אליה - איך יודעים שהבדיקות הללו במכוני הבדיקה לא גורמות נזק לרכבים?

אני אומרת שהבדיקה הזו בעצם נועדה לבדוק את ביצועיו של הרכב ואת גבול היכולת שלו (בודקים כו"ס ועוד מונחים שאני לא מתמצאת בהם). אני משווה את זה לבדיקת כושר גופני של בנאדם, אם ניקח בחור צעיר ונאמץ אותו מאוד - הוא יצא מזה בחיים ואפילו נשפר את הכושר שלו, אבל אם ננסה להעביר את אותה בדיקה לאדם מבוגר, הוא יכול לקרוס בגלל מאמץ יתר.

אני לא מדברת בכלל על הרכב הספציפי שלי, זה כבר לא קשור לקלאץ, אני שואלת באופן כללי - האם הבדיקות שעוברים הרכבים, בפרט כשמדובר ברכבים ישנים, נניח בני 15 שנה, לא עלולות לגרום נזק לרכב? האם רכבים ישנים מסוגלים לעמוד בבדיקות מאמץ דומות לאלו של רכבים חדשים?

חולגי - תודה. קניית החדש כבר סגורה, עוד שבועיים בדיוק אני מקבלת את הפולו החדשה! ((:

פורסם

כן ולא.

ישנם מכלולים שאמורים להיות תקינים כמו ברכב חדש ואותם יש לבדוק באותה שיטה ועומס שבודקים רכב חדש, כגון מערכות בטיחות (בלמים היגוי וכו').

מנוע או תיבת הילוכים שצברו ק"מ מתקדם או הזנחה למשל, יש סיכוי (נמוך) שבבדיקה מאומצת או דינמומטר שלדה פשוט ינזקו.

לגבי מצמד- יש להזהר מאוד בבדיקה שלו כי אם הוא באמת בלוי, בדיקה אגרסיבית תחסל אותו סופית - בוחן/מכונאי מנוסה יזהה מצמד כזה ולא יעמיס עליו בזמן בדיקה אבל תמיד יש סיכוי שזה יקרה.

אותי דווקא מעניין החלקים שהוחלפו, האם תוכלי להעלות תמונות? במיוחד התותב השבור שהוחלף?

פורסם
אותי דווקא מעניין החלקים שהוחלפו, האם תוכלי להעלות תמונות? במיוחד התותב השבור שהוחלף?

תוכל לומר לי איך נראה התותב? הלכתי לאוטו להביא את זה, אני מקווה שהם ארזו לי גם את התותב. יש את הקלאץ עצמו ויש עוד עיגול קטן יותר ממתכת - זה התותב? אוף נראה לי שהם לא שמרו לי את התותב!

אגב זה מעניין כי הקלאץ לא נראה פגום. כשהרכב הגיע למוסך אז מישהו שם אמר לי שקלאץ בלוי "עף לכל עבר" או מן תיאור דומה. יש פה באריזה קלאץ שנראה בסדר גמור, אין עליו סימני שריפה או התפוררות (בבקשה מי יכול לומר לי איך נראה קלאץ גמור?)

אני לא בטוחה שזה נכון מצידי להעלות את התמונות, למרות שאני מאוד סקרנית לקבל את חוות דעתכם. אבל זו בכל זאת ההוכחה שלי למשפט ואולי עדיף שקודם אקבל חוות דעת משמאי. אפשר להעביר לך בפרטי?

האם יש בפורום שמאי רכב מאיזור חיפה שיוכל לתת לי חוות דעת מומחה לצורך התביעה? אם כן, אנא פנה בפרטי. תודה

• תוכן חדש...