Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב לכתבה מynet בקישור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081758,00.html

בקצרה על המראה הפנורמית שיש לה חסרונות בלבד:

1. היא מעוותת את כל מה שרואים בה. המראה המקורית משמשת לאמדן מרחק, ועם הפנורמית אי אפשר.

2. למראה הפנורמית אין מצב נוגד סנוור, כך שאם מסנוורים אתכם מאחור בלילה, לא תראו גם מה הולך מלפנים.

3. המראה הפנורמית עשויה מזכוכית פשוטה שבמקרה של מכה תתנפץ לרסיסים קטנים וחדים. תשאלו את הבן של איתן למפרט, המורה לנהיגה ממכמורת שנפצע בראשו ממראה כזאת.

4. מסגרת המראה הפנורמית עשויה מפלסטיק גרוע שאחרי שנה או שנתיים מתפרק בשמש. שימו לב במכוניות ליידכם, שברובן המסגרת התפרקה. הקצוות החדים שייכים לזכוכית מסעיף 3.

5. המראה הפנורמית מפריעה כמעט תמיד לשימוש בסכי השמש, ואז הסנוור מלפנים, הוא כמו הסנוור מאחור מסעיף 2.

6. חיבורי המראה המקורית של הרכב מחושבים לקריסה בעומס נתון במקרה תאונה. החיבור של הפנורמית לא מחושב והוא עלול למנוע קריסה, לגרום לשבירת הזכוכית, והופ חזרה לסעיפים 3, 4.

7. שדה הראיה הרחב כביכול גורם לשימוש לא נכון ולא מושכל במראות החיצוניות. לפני יציאה לעקיפה או חזרה ממנה, המבט הנכון הוא במראות החיצוניות ולא בפנימית דרכה לא ניתן להעריךאת המרחקים הנכונים של כלי רכב מקביל בעזרת המראה הפנימית, לא כל שכן אם מורכבת הפנורמית המעוותת.

8. כל חלק שיצרני הרכב מרכיבים במכונית, עובר בדיקות תקינה המקיפות נושאים רבים שאת חלקם הזכרתי כאן. סימון התקינה מחייב וגם מופיע על גוף המראה. לאף מראה פנורמית הקיימת בשוק אין תקינה שכאת. אף מראה כזאת לא תעמוד במבחני התקינה.

בברכה,

אורן קיפניס

יועץ טכני בענף הרכב

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי גרועה לא פחות היא המראה הפנורמית הצדדית שיש אצל רוב מורי הנהיגה וגם אצל נהגים רגילים. היא יוצרת בדיוק את אותה בעיה... מוזר שלא התייחסו אליה.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
שימו לב לכתבה מynet בקישור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081758,00.html

בקצרה על המראה הפנורמית שיש לה חסרונות בלבד:

1. היא מעוותת את כל מה שרואים בה. המראה המקורית משמשת לאמדן מרחק, ועם הפנורמית אי אפשר. אפשר גם אפשר. צריך פשוט להתרגל לזה.

2. למראה הפנורמית אין מצב נוגד סנוור, כך שאם מסנוורים אתכם מאחור בלילה, לא תראו גם מה הולך מלפנים. מראה פנורמית איננה מסנוורת מאחר והיא מפזרת את האור. נסה ותווכח. שים לב כמה פחות מסנוורות מראות צד פנורמיות מרגילות.

3. המראה הפנורמית עשויה מזכוכית פשוטה שבמקרה של מכה תתנפץ לרסיסים קטנים וחדים. תשאלו את הבן של איתן למפרט, המורה לנהיגה ממכמורת שנפצע בראשו ממראה כזאת. אז קובעים תקן למראות פנים שמחייב יצור מזכוכית מחוסמת.

4. מסגרת המראה הפנורמית עשויה מפלסטיק גרוע שאחרי שנה או שנתיים מתפרק בשמש. שימו לב במכוניות ליידכם, שברובן המסגרת התפרקה. הקצוות החדים שייכים לזכוכית מסעיף 3. ראה סעיף קודם.

5. המראה הפנורמית מפריעה כמעט תמיד לשימוש בסכי השמש, ואז הסנוור מלפנים, הוא כמו הסנוור מאחור מסעיף 2. כל מה שצריך זה להעביר את הסוכך קדמית למראה ע"י הטייתה. זה לוקח בדיוק עוד שניה ואפשר לעשות את זה עם יד אחת.

6. חיבורי המראה המקורית של הרכב מחושבים לקריסה בעומס נתון במקרה תאונה. החיבור של הפנורמית לא מחושב והוא עלול למנוע קריסה, לגרום לשבירת הזכוכית, והופ חזרה לסעיפים 3, 4. הפנורמית מחוברת למראה המקורית. מה נשתנה בחישובי הקריסה שלה? חוץ מזה, אם אתה חגור ויש כרית אויר, אין לזה כל משמעות.

7. שדה הראיה הרחב כביכול גורם לשימוש לא נכון ולא מושכל במראות החיצוניות. לפני יציאה לעקיפה או חזרה ממנה, המבט הנכון הוא במראות החיצוניות ולא בפנימית דרכה לא ניתן להעריךאת המרחקים הנכונים של כלי רכב מקביל בעזרת המראה הפנימית, לא כל שכן אם מורכבת הפנורמית המעוותת. זה כבר ענין של חינוך. המראה הפנימית לא מחליפה את החיצוניות, ותפקיד המורה ללמד כראוי את התלמיד איך להשתמש בכל המראות. הפנורמית מונעת לעומת זאת "איזורים מתים" שקיימים בהרבה רכבים ולא מכוסים ע"י אף מראה מקורית.

8. כל חלק שיצרני הרכב מרכיבים במכונית, עובר בדיקות תקינה המקיפות נושאים רבים שאת חלקם הזכרתי כאן. סימון התקינה מחייב וגם מופיע על גוף המראה. לאף מראה פנורמית הקיימת בשוק אין תקינה שכאת. אף מראה כזאת לא תעמוד במבחני התקינה. אז קובעים תקינה. זה לא מסובך.

בברכה,

אורן קיפניס

יועץ טכני בענף הרכב

בברכה,

נמרוד רחמימוב

סתם אוהב לתת עצות :wink:

פורסם

מרגיז אותי העניין הזה, שאנשים משתמשים בטענות כביכול "מדעיות" כדי "להוכיח" תזה, שכל בעל דעת מבין, שהיא מופרכת מיסודה.

היתרון הגדול במראה פנורמית, הוא שהנהג מודע לנעשה מאחוריו ומצדדיו במבט חטוף אחד (ולא שלושה לכל אחת מהמראות) ולכן מעלה את רמת הבטיחות. זאת מעבר לכיסוי השטחים המתים, שהיא מספקת. כפי שנכתב לפני, לאומדן המרחק מתרגלים מהר מאוד.

בלעדיה, המידע על הנעשה מאחור ומהצדדים חסר לנהג ולכן, לכשתדרש תגובה מהירה, חוסר המידע הזה יכול להוביל לבחירה בתגובה שגויה או לנסיון להשגת המידע הזה מהמראות האחרות (שממילא אינן נותנות אותו בגלל השטחים המתים), כאשר חסר לכך זמן.

מה שכן, יש לקבוע תקינה מתאימה לאביזר החשוב הזה, כדי שלא נמשיך למלא את המדינה בזבל, כמו שנעשה עם מכשירי ה-DVD הדפוקים בשקל ותשעים שהציפו את המדינה.

פורסם

מראה פאנורמית מיותרת ואף מסוכנת!!

כרגע כשאין שום תקינה (וכנראה גם לא תהיה ) מסוכן להשתמש בה.

יצרני הרכב לא מתקינים מראה מסוג שכזה ויש להם סיבות טובות לכך.

צורת וגודל המראות ברכב הן על מנת לכסות את המקסימום הדרוש לנהג.

מראה פאנורמית יוצרת כפילות ומוסיפה אינפורמציה מיותרת (כמו פנים הרכב -צידם הפנימי של הקורות האחוריות או אפילו הצדדיות).

סינוור כן קיים דרך המראה הפאנורמית (אולי במידה פחות קיצונית) ואין לכך שום פתרון.

מורי הנהיגה מרכיבים מראה שכזו על מנת שיוכלו לראות בעצמם את הנעשה מאחור.

אצלי ישנה מראה נפרדת עבורי (הדבקת ואקום) וזה עובד מצויין.

את תלמידי אני מלמד לעבוד עם המראה הראשית והמראות המשלימות בהתאם לצורך.

בדגמי מכוניות מסויימים ישנה בעייה להשתמש במראה נפרדת למורה כיוון שגובה החלון הקדמי נמוך וראש המורה מסתיר את הנעשה מאחור, לכך יש למצוא פתרונות אחרים ,אך השימוש הגורף במראה הפאנורמית -רע ושגוי.

פורסם

לפולקסווגן המעפנים האלה יש מראה פנורמית במושב של הנוסע, וגם ככה זאת מראה קטנה פחד.

גם באיזשהו גיליון של סיטרואן קלאב ציינו את חסרונם של המראות הפנורמיות.

פורסם

כתבה מאוד מעניינת ב-ynet ,כל הכבוד לדוד נמרי .

המראה פנורמית גרמה לי ואני מאמין גם להרבה נהגים לא להביט במראות הצד

ובכך לאבד שטחים מתים .

לקחתי את הנושא לתשומת ליבי.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אין שום סיבה להשתמש במראה פנורמית.

הבחור עם הסאאב כבר פירט כמעט את כל הסיבות - אני אוסיף עוד שתיים:

1. לאנשים גבוהים המראה מפריעה לשדה הראייה, במיוחד לראיית שלטים\רמזורים.

2. פעמים רבות, רכבים מוסתרים על ידי קורות B\C של הרכב כשמשתמשים במראה פנורמית.

אם תכוונו את המראות שלכם כמו שצריך, תראו שהמראה הפנורמית מיותרת לחלוטין ורק מפריעה.

כיצד לכוון את המראות?

כוונו את מראת האמצע כך שתראה את כל החלון האחורי, בצורה מלאה.

ביחרו עצם (עמוד חשמל למשל) שמופיע בחלקה השמאלי ביותר של מראת האמצע.

כעת כוונו את מראת הצד השמאלית, כך שבחלקה הימני ביותר יראה העצם אותו בחרתם.

חיזרו על התהליך למראת הצד הימנית.

כלכך פשוט, כלכך יעיל, ותקבלו שדה ראיה מושלם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

חברים, אתם פוסלים פה את המראה הפנורמית באופן גורף, כשאתם שוכחים את הכלל החשוב ביותר: כל מקרה לגופו.

קיימות מכוניות, שתכנון המראות שלהן נעשה באופן כה גרוע, כך שלא ניתן לכסות את השטחים המתים, בשום צורה שתכוונו את המראה האמצעית ומראות הצד (אופל קורסה 2000, למשל). לנסוע במצב כזה זו סכנה והמראה הפנורמית היא נכס.

פורסם

יש סיבות שנתנו פה שעל הנייר נראות ממש נכונות...

אבל את מבחן התוצאה אני משאיר לעצמי...

הנסיעה עם מראה פנורמית משרה עלי יותר ביטחון... ולא בגלל שאני לא יודע שיש הבדל מרחק... את זה אני יודע ו... גם מחשב בנהיגה.

כשיש לי מראה פנורמית יש לי פחות שטח מת. פחות שטח מת = יותר בטיחות בנהיגה.

גם אם מכוונים את מראות הצד, ואת המרכזית בצורה תקינה, עדיין נשאר שטח מת בצד המקביל לרכב (שמאל,ימין) קצת מאחור...

בימים הראשונים שלי עם פיאט האונו... (ז"ל), הייתי מקפיד להביט במראות ואז פשוט לסובב את הראש לפני כל עקיפה... כי ההפתעות היו שם ותמיד.

עם הרכב הקיים (קורולה) המראה הפנורמית מסייעת לי לעקוף בצורה הרבה יותר בטוחה... כמעט ללא שטחים מתים...

ואני חושב שזהו מבחן התוצאה...

את נושא השברים של המראה הפנורמית , וקריסתה... אני משאיר למומחים... ואולי לתקינה שעוד תבוא בישראל... (ב2020... אולי!)

ועוד משהו:

חישוב פשוט:

1. ביטחון יומי, פחות שטח מת, נהיגה בטוחה יותר = סיכוי נמוך לתאונה.

2. יתכנו שברים במקרה תאונה, קריסה לא נכונה של המראה במקרה תאונה = כשיש תאונה.

אני בחרתי 1.

שיהיה בכיף!

פורסם

אני אישית מכוון את מראות הצד שלי ככה שאני רואה את צד הרכב בערך ב-10-20 אחוז מהמראה, והשאר החוצה, בכדי שאני יראה נתיב אחד החוצה ולא שניים(ביום ההבדל ברור, אבל בלילה הרבה פחות).

בכל מקרה, עקב הרבה "כמעט"-ים לפני כל עקיפה אני מסתכל עם הראש על השטח המת, ולא מסתמך רק על המראות, זוהי טעות.

שלד

פורסם
לא הבנתי ממש איך אני מכוון את מראות הצד, אני צריך לראות בהם את גוף הרכב שלי? או שצריך לראות רק את הכביש?

יש מדריך באגו עם ראם סמואל שמראה איך זה צריך לעשות.

• תוכן חדש...