Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

יש לי טויוטה פוראנר שהמראה השמאלית שלו דפוקה, היינו במוסך ואמרו לנו שאי אפשר לתקן רק להחליף.

עברתי קצת בEBAY וראיתי שיש שם מראה חשמלית תקינה ועובדת, ואפילו מראות חדשות!(כנראה איזשהי סדנה שעושה את זה) במחירים הוגנים(עד 200ש"ח לכל המראה, כולל מראה, בית מראה, מנגנון בקיצור הכל).

דוג' למראה כזאת(חדשה):

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/90-91-92-93-94-95-TOYOTA-4-RUNNER-PWR-MIRROR-LEFT-BLACK-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4157b5af83QQitemZ280644398979QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

השאלה היא משרד התחבורה/הרישוי יעשו לי עם זה בעיות?

אותו דבר גם עם פגושים לרכב וכד', הכל שם במחירים ממש נוחים.

אריאל

פורסם

באופן עקרוני הם עושים בעיות "רק" עם פנסים וחלפים בטיחותיים כמו ברקסים,מתלים,וכו.

לדעתי עם מראה לא תהיה לך שום בעיה.

פורסם
באופן עקרוני הם עושים בעיות "רק" עם פנסים וחלפים בטיחותיים כמו ברקסים,מתלים,וכו.

לדעתי עם מראה לא תהיה לך שום בעיה.

לא נכון, בעיות אומנם הם לא יעשו אבל כאב ראש הם בטוח לא יחסכו ממך. כל חלק לרכב אם זה בטיחותי או לא מצריך אישור משרד תחבורה( לא בטוח ממש לגבי אטמים וגומיות למינהם). זה כאב ראש לא קטן שלפעמים גורם לאנשים לוותר על כל הסיפור מראש. רוצה דוגמה? על פותח השירשור בכדי לקבל כזה אישור הוא צריך להביא הצהרה ממוסך טיוטה מרכזי מורשה יבואן שהמוסך מאשר שהמראה הזו אכן מתאימה לרכב האמור וגם שהוא המוסך מצהיר שהוא ולא אחר יהיה זה שירכיב את המראה ברכב. עכשיו, תגיד לי למה אתה חושב שמוסך מרכזי של טיוטה יתן כזה אישור? למה שהוא למשל יצהיר שהחלק של פלוני מתאימה לטיוטה שהוא מטפל בה? מה יוצא לו מזה?

דרך אגב, לגבי מראה משרד התחבורה יתעקש שיהיה למראה תקן. כלומר אם החבילה נעצרת במכס ואין עלייה סימון E או CE דבר שמציין תקן אז חבל לך על הזמן. לצערי אני מדבר מניסיון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הנה הנוהל לקבל את אישור משרד התחבורה. מבטיח לך שאם תעבוד לפי הכללים הבאים לא תהייה לך שום בעייה לייבא חלקי חילוף לרכב שלך.

להלן התהליך לקבלת אישור משרד התחבורה כפי שאני אכלתי מירורים בכדי לקבל כזה אישור.

בהצלחה לכולם ושיהיה במזל.

כל חלק לרכב ואני חוזר כל חלק לרכב חייב אישור משרד התחבורה על מנת לשחרר אותו מהדואר. לעומת זאת אני בספק לגבי אטמי ראש מנוע וגומיות למינהם.

ישנן 4 שאלות שצריך לשאול את עצמכם. האם זה רכב אספנות או לא ואם הפריט הוא חלק בטיחותי או לא.

אם מדובר בחלק בטיחותי אז צריך אישור מוסך. אם לא מדובר בחלק בטיחותי כמו מראה, פנס וכיוצא בזה אז אין צורך באישור מוסך אבל צריך שיהיה לחלק תקן ושהוא תקני לשימוש. כלומר, אם זה חלק מתוצרת אירופה צריך שיהיה לחלק סימון CE.

בשני המקרים חייבים להשיג אישור משרד התחבורה.

עוד שתי שאלות שצריך לשאול והן האם הרכב נחשב אספנות או לא אספנות?

רכב אספנות הוא רכב שמלאו לו מעל 30 שנים משנת יצורו. נכון להיום זה כל מכונית או אופנוע שיוצר לכל המאוחר בתאריך המקביל בשנת 1981.

איך מקבלים אישור כזה ממשרד התחבורה?

רכב לא אספנות,

1* על בעל הרכב לצלם את רישיון הנהיגה, רישיון הרכב וצריך כמובן שלרכב יהיה טסט בתוקף.

2* על בעל הרכב לצרף הצהרה של מוסך יבואן שבו הוא מצהיר שהחלק מתאים לרכב המדובר ובנוסף שהמוסך מתחייב שהוא זה שיהיה שיחליף את החלק.

3* יש לצרף צילום של הודעת הדואר ששולחים לבעל הרכב כאשר החבילה נעצרת בדואר.

4* יש לצרף צילום של הקבלה שקיבלתם מהמוכר שבה מראים את סוג הפריט, מחירו ואת שם בעל הרכב על הקבלה.

5* יש לצרף טופס של משרד התחבורה שהוא בעצם טופס בקשה ליבוא חלקי רכב ביבוא פרטי ולא מסחרי.

6* יש לשלוח את כל המסמכים הנ"ל לראובן ברדה בתל אביב בדואר רשום בלבד. את הכתובת המדוייקת ניתן לראות על טופס בקשת היבוא.

את הטופס מקבלים מהלינק של משרד התחבורה כאן.

http://he.mot.gov.il/index.php?optio...s-c&Itemid=132

רכב אספנות. יש לפעול לפי כל הסעיפים. השוני היחידי ברכב אספנות הוא שבסעיף 2 אפשר לקבל אישור שכזה מכל מוסך מורשה משרד התחבורה בניגוד לרכב שהוא לא אספנות שחייב אישור מוסך יבואן בלבד. כלומר אם יש לך מאזדה אתה חייב אישור ממוסך מאזדה מרכזי בלבד הקרוב אלייך ביותר.

לאחר שקיבלת את האישור המיוחל ממשרד התחבורה אתה צריך לפקסס את האישור לסניף הדואר שבו נעצרה החבילה ואז החבילה תישלח אלייך ישירות לסניף הדואר הקרוב. במידה והיא מצריכה תשלום מיסים אתה משלם את זה במקום או במידה ולא מקובל עלייך סכום המיסים אתה יכול לערער ואז תצטרך להסביר ולנמק בצירוך מסמכים וחשבוניות מדוע ולמה אתה חושב שהם טעו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

זה חתיכת תהליך, כולה חתיכת מראה ב45דולר.

אני רואה פה כמה בעיות:

1. מאיפה אני אביא קבלה? אלה חלקים מפירוק בדר"כ.

2. המוסך מתחייב שהוא מרכיב את המראה. אני לא צריך התקנה זה בדיוק 10 דקות להתקין כזה דבר, חבל על הכסף.

ואם אני לא אומר שזה חלק לרכב אז מה קורה?

פורסם

אריאל, טעות שלי. בתגובה הראשונה רשמתי שאתה צריך אישור מוסך אבל שקראתי את מה שרשמתי לגבי יבוא של חלק לא ביטחותי ראיתי שלא צריך אישור מוסך אבל אתה כן צריך את האישור של משרד התחבורה. אני רואה שהוא רושם בלינק שלו שהמראות כן עומדות בתקנים של משרד התחבורה שלהם. שאל אותו לגבי זה אולי בכל זאת. אולי הוא יכול לשים מדבקה קטנה עם האותיות CE לייתר ביטחון. :wink: המראה גם חדשה כך שלא אמורה להיות בעייה של חלק משומש. אז אישור מוסך אתה לא תצטרך אבל אישור משרד תחבורה כן תצטרך. קח בחשבון שלוקח עד שבועיים לקבל את האישור הזה ואם החבילה נעצרת במכס הוא יחזיק אותה עד חודש אצלו לפני שהיא תישלח בחזרה.

קח בחשבון שהמכס יבקש שתפריש לו 50 אחוזים מעלות הפריט פלוס עלות המשלוח. כלומר אם המראה עולה 50 דולר והמשלוח לארץ עולה 20 המכס יבקש ממך 35$ בתור עמלת מכס.

תראה, היו דברים מעולם וניסים קורים לא רק בחנוכה. יכול להיות שהיא בכלל לא תיעצר לך במכס. היו גם מקרים כאלה.

עוד דבר, נכון שרשמתי שם בתנאים של קבלת האישור שאתה צריך לשלוח כל מיני טפסים. מיכוון שזה לוקח זמן עד שמשרד התחבורה שולח לך את האישורים שאלתי את איש המכס איך זה שצריך לחכות כל כך הרבה זמן. הוא אמר לי שאנשים מבקשים את האישורים האלה עוד לפני שהחלק מגיע לארץ כך שעד שהחלק מגיע האישור כבר מוכן.

יש כאן אבל ניגוד להנחיות של משרד התחבורה כי הוא רוצה גם את ההודעה שהדואר שולח כאשר חבילה נעצרת אצלו. אז איך אפשר לשלוח את האישור הזה אם החבילה בכלל עוד לא בארץ?

הבחורה ממשרד התחבורה אמרה שאם ככה לא צריך את ההודעה הזו אבל תרשום על הטופס בקשה שאתה שולח שהחבילה לא הגיעה לארץ כך שאין את ההודעה של הדואר לגבי החבילה. האם הבנת את כל זה או שבילבתי אותך?

פורסם
זה חתיכת תהליך, כולה חתיכת מראה ב45דולר.

אני רואה פה כמה בעיות:

1. מאיפה אני אביא קבלה? אלה חלקים מפירוק בדר"כ.

2. המוסך מתחייב שהוא מרכיב את המראה. אני לא צריך התקנה זה בדיוק 10 דקות להתקין כזה דבר, חבל על הכסף.

ואם אני לא אומר שזה חלק לרכב אז מה קורה?

אם החלק עולה פחות מ50$ כולל משלוח לא תהיה לך בעיה,זה בדוק.

אתה יכול לבקש מהמוכר[מנסיון]שלא ירשום בהצהרה של המכס [שהוא חייב למלא] מראה של רכב,שירשום משהו אחר שלא ימשוך תשומת לב,ושעל החבילה לא יהיה רשום שתי המילים "CAR PARTS" ואז מראש יש סיכויים טובים מאד שבכלל החבילה לא תיבדק.

אל תיבהל מכל ההאזהרות,בסה"כ רוב הסיכויים שלא תבדקו בכלל את החבילה,במיוחד אם המוכר ישלח דרך EMS.

פורסם

תודה לשניכם על התשובות המפורטות!

אני אבדוק מול המוכר מה ניתן לעשות.

שאלה נוספת:

יש לכם מושג כמה יכול לעלות צבע למראה?

פורסם

רון, מה שלא יעשה המוכר או הקונה שלא ישלחו את הפריט בדואר EMS. תבדוק כאן בפורום ותקרא כמה אנשים הדואר וה EMS נשחטו על ידי העמלות המוגזמות של ה EMS. על קפקפים מסריחות שעלו לי $20 דולר עלובים רשות הדואר ו EMS רצו עמלה של 260 ש"ח.גם אם שער הדולר שווה ל 4 שקלים לדולר חישוב קצר ומהיר יראה שהדואר וה EMS רצו עמלה של מעל ל 200 אחוזים. לכל הרוחות והשדים. 260 שח עמלה על קפקפים מסריחים שעלו בקושי 80 שח כולל מישלוח?

תתרחק מEMS אקספרס 3 ימים או מה שזה לא יהיה כמו ממגפה. ראה הוזהרת.

פורסם

בעיקרון מדובר בעניין של מזל. אל תשים לב לכל האזהרות האלה.

הרעיון הוא שת"פ של המוכר - קודם כל תבקש שיעטפו עבורך את האריזה בכמויות היסטריות של סלוטייפ.

דבר נוסף הוא לכתוב GIFT או SAMPLE בהצהרת המכס.

שוב - זה לא מבטיח שהמראה לא תעצור במכס. בכ"ז יש שיקוף. דברים קטנים בד"כ עוברים, ייתכן שזה ייעצר.

אם זה ייעצר - אתה תצטרך לשלוח הצהרה של כמה עלה החלק ולשלם עליו מכס בגובה שיחליט הפקיד. בד"כ זה לא משהו היסטרי - בזמנו שילמתי על 2 מראות חשמליות לליאונה מכס של 100 ש"ח. היה שווה.

פורסם

דר סובארו, מי שמסתמך על המזל בלבד מצבו לא יהיה טוב. מה יעשה פותח השירשור אם דווקא לו לא יהיה מזל? כמו שאומרים, להכניס מישהי להיריון אפשר גם מפעם אחת. אז הצהרות כאלה ואחרות להסתמך על המזל הן ממש לא במקום.

עטיפה של חבילה בק"ג של נייר וסילוטייפ הן מתכון בטוח להצהיר שמשהו חשוד כאן. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה על אנשי המכס אבל דבר אחד זה בטוח במאת האחוזים והוא שהם לא תמימים.

על דבר אחד אני מסכים איתך לחלוטין והוא שגם אם חבילה נעצרת ומשלמים מכס זה לא בדיוק סוף העולם. בסופו של דבר הכסף הזה הולך למטרות טובות במדינה. כגון עזרה לאנשים מסכנים שלא רוצים לעבוד וחייבים ללמוד כל היום ואני לא מתכוון לסטודנטים.

• תוכן חדש...