Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים

לדעתכם איזה שמן 10/40 הכי מתוסף וכדאי ?

תודה מראש לכל המשיבים.

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם
ליקווי מולי במיכל האפור !

120 שקל בפעם האחרונה שראיתי.

בברכה

צביקה

שבת שלום צביקה

בפעם האחרונה שקניתי אותו זה היה פחות משנה במחיר שציינת, לפני שבוע הייתי באייס בביג באר שבע

והציעו אותו ב..... אני מקווה שאתה יושב כל כיסא הציעו אותו ב- 200 ש"ח.

לטעמי יקר מדי לא מבין למה הקפיצו ככה את המחיר.

מחפש שמן 10/40 מתוסף מלבד לקווי במחיר סביר.

פורסם

למה הכוונה ב"הכי מתוסף"? ולמה אתה חושב שיתר תוספים הופכים שמן לאיכותי?

שמנים אף פעם לא קונים באייס או אוטודיפו וחבריהן. למעט מבצעים המחירים שם מופקעים בעליל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה הכוונה ב"הכי מתוסף"? ולמה אתה חושב שיתר תוספים הופכים שמן לאיכותי?

שמנים אף פעם לא קונים באייס או אוטודיפו וחבריהן. למעט מבצעים המחירים שם מופקעים בעליל.

איתמר.

שבת שלום איתמר.

ולמה אתה חושב שיותר תוספים הופכים שמן לאיכותי?

ככול הידוע לי כמה שיותר מתוסף כך המנוע עובד יותר טוב מהפחתת שחיקת המכלולים הנעים ועד הפחתת צריכת הדלק.

השאלה מה איכות התוסף ואיך הוא משפיע על המנוע לתווך ארוך, ולכן אני מעוניין בשמן מתוסף באיכות טובה

ובמחיר סביר, ובכל זאת אם יש לך מוצר שאתה ממליץ עליו אשמח לשמוע.

בברכת שבת שלום וחג שמח גילי.

פורסם

תוספים הם אכן מרכיב חשוב בנוזל הזה שנקרא "שמן מנוע", אבל ריבוי תוספים לאו דווקא הופך שמן לאיכותי יותר.

כל תוסף שנכנס לשמן בא על חשבון שמן הבסיס, ולכן, תיאורטית, ריבוי תוספים בשמן דווקא מפחית את מטרתו הבסיסית של השמן והיא הפחתת החיכוך וקירור החלקים הנעים.

כל החברות הגדולות והמוכרות (גם פז ודלק) מוכרות שמנים טובים העומדים בכל התקנים המוכרים ולדעתי הרבה יותר חשוב לבחור שמן בצמיגות המתאימה, להשתמש בפילטר מקורי או חליפי איכותי ולקצר מרווחי החלפות, זה יעשה רק טוב.

ספציפית לגבי ה MOS2 של LM, דיברתי בעבר עם מומחה שמנים שאמר לי שתוסף המוליבדן סולפיד אומנם מפחית חיכוך אך מזיק למנוע בטווח הארוך מאחר ונוצרת במנוע איזו ראקצייה כימית (וסליחה עדנה מורתי היקרה לכימייה, לא הייתי תלמיד טוב) שדווקא פוגעת ביעילות השמן או במתכת המנוע. אולי יש כאן מומחי כימייה שיכולים לשפוך על זה אור.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמן LM 10-40 צהוב חצי סינטטי עולה 100 שקל -אחלה שמן תוצרת גרמניה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ומשום מה בבדיקת מעבדה שבוצעה בארץ הוא לא עמד בתקן :roll:

איתמר.

פורסם
שמן LM 10-40 צהוב חצי סינטטי עולה 100 שקל -אחלה שמן תוצרת גרמניה.

שמן בינוני לגמרי, שרק בארץ נמכר כ 10W-40.

כפי שכתב איתמר, בבדיקת מעבדה הוא לא עמד בתקנים ולא תאם למה שכתוב על האריזה שלו.

פורסם

אני יחזיר אותו לחנות ,איזה חברה טובה מומלצת לקיה קרניבל טורבו דיזל מנוע 2900 בצמיגות 10-40?

הייתי משתמש באג'יפ ,עכשיו אני משתמש ביינוס משהו יפני במיכל 7 ליטר ,ואני עכשיו רוצה לחזור לפירמה מוכרת וטובה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

השמנים המחודשים בחביות,אותם קונות חברות עם מערך בקרת איכות שמן רצוף ,כמו אגד,תעבורה וצה"ל הם הכי מתוספים (בעיקר בדטרגנטים) אז זה אומר שהם טובים ? מה הקשר ? איך אתה יודע כמה % שמן מחודש ,קצר/שבור שרשראות יש בכל שמן שהוא ?

פורסם
תוספים הם אכן מרכיב חשוב בנוזל הזה שנקרא "שמן מנוע", אבל ריבוי תוספים לאו דווקא הופך שמן לאיכותי יותר.

כל תוסף שנכנס לשמן בא על חשבון שמן הבסיס, ולכן, תיאורטית, ריבוי תוספים בשמן דווקא מפחית את מטרתו הבסיסית של השמן והיא הפחתת החיכוך וקירור החלקים הנעים.

כל החברות הגדולות והמוכרות (גם פז ודלק) מוכרות שמנים טובים העומדים בכל התקנים המוכרים ולדעתי הרבה יותר חשוב לבחור שמן בצמיגות המתאימה, להשתמש בפילטר מקורי או חליפי איכותי ולקצר מרווחי החלפות, זה יעשה רק טוב.

ספציפית לגבי ה MOS2
של LM, דיברתי בעבר עם מומחה שמנים שאמר לי שתוסף המוליבדן סולפיד אומנם מפחית חיכוך אך מזיק למנוע בטווח הארוך מאחר ונוצרת במנוע איזו ראקצייה כימית (וסליחה עדנה מורתי היקרה לכימייה, לא הייתי תלמיד טוב) שדווקא פוגעת ביעילות השמן או במתכת המנוע. אולי יש כאן מומחי כימייה שיכולים לשפוך על זה אור.

איתמר.

אני מסכים לכל הרשום :mm_yeah:

בבדיקות שביצעתי והתקשרות עם מהנדסי דלקול , פז RDLINE ו AMSOIL .

כולם אמרו כי בשמנים , בנוזלי הממסרות ונוזלי הקרור יש התאמה ופשרה בהתאם לדרישות המנוע. היצרן , ותנאי הסביבה .

ככל שתוסף אחד יעלה מעל ערך מסויים , יעילות הנוזל בערך אחר יורדת , ההבדל הוא קטן אבל לאורך זמן עקרוני .

יש גם תוספים הניצמדים לדפנות , כפעולה חיובית , אבל בערך גבוה , מורידים את הולכת החום הכללית .

לכן כל היצרנים , רכבים ושמנים , מוצאים פשרות הגיוניות בהרכב השמנים .

ומחלקים למספר דרישות .

שמן למרוצי דראג , האצות , פתיחות ..

שמן למרוצי סיבולת , נסקאר .

כנראה ששמן למרוצי פורמולה 1 - יהיה פשרה בין , האצות לסיבולת .

שמן לשימוש רגיל ברכב .

שמן לאזורי קיצון , תנאי סביבה , ועבודה .

וחלוקת משנה למנועי דיזל , כאשר יש גם שמנים המתאימים למנועי בנזין וסולר כאחד .

כלל השמנים של החברות הגדולות היום מתוספים ברמות טובות וסבירות .לפי תקן API ACEA

1 . http://www.ictlabs.com/apage/86223.php

2 . http://www.ictlabs.com/apage/86223.php

3 . http://www.ictlabs.com/apage/68563.php

השאלה שלי אלייהם הייתה לגבי התוסף MOS2 .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%93%D7%9F

מוליבדן גפריתי (MoS2) משמש כשימון מוצק נגד בלאי בלחץ קיצון. הוא יוצר שכבה חזקה על פני המתכת, ועמיד מאוד לחום ולחץ גבוהים. מסיבה זו הוא משמש תוסף נפוץ למשחות שימון: במקרה של כשל מונעת השכבה הדקה של מוליבדן מגע מתכת במתכת.

מאחר והרכב שלי לא נוסע הרבה , ורוב הנסיעות קצרות , אולם לסרוגין עם דרישות האצה ולאחר חימום המנוע ,

והפשרה הייתה , להוסיף תוסף MOS2 ליצירת הגנה בהנעות ונסיעות קצרות , ברמה של כ 120CC לגלון (כ 4 ליטר ).

למנועים של 2000 סמ"ק .כאשר ההוספה מתבצעת , בכל החלפה שניה .. פעם כן , פעם לא . כל כ 10,15.000 ק"מ , (הטיפול השנתי)

אצלי זה כל כ 8-10.000 ק"מ .

כך ישחק התוסף , לאורך זמן , ויחודש כל טיפול שני .

במנוע רכב הנוסע בתנאים רגילים , הייתי נצמד להוראות היצרן , ומשתמש בשמן מנוע איכותי של חברות טובות , אשר מגיע כבר מתוסף

ולא מחפש שמן מנוע , מתוסף באופן קיצוני .

אני משתמש בשמנים חצי סינטטיים 10W-40 של AGIP , ESSO , MOBIL ודלקול .

במנוע חדש , או לאחר שיפוץ , להשתמש עם שמן מנוע רגיל , (לפי הוראות היצרן) לא מתוסף ברמה גבוהה .

כדי לאפשר לרכיבי המנוע להתאים את עצמם ולהיתיישב נכון , ואחרי הרצה קלה של כ 1000-1500 ק"מ .להחליף שמן ומסנן ,

ואז אם רוצים , אפשר להשתמש בשמנים מתוספים יותר .

אלה המסקנות שלי - לאחר אסיפת מידע וביצוע ב 6 שנים האחרונות , כאשר בבדיקות , המנועים נותנים הספק לפי נתוני היצרן

ללא אובדן כוח , בריחת לחץ , ושחיקת גל זיזים , וגומיות מובילי השסתומים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...