Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח שלי עומד לקנות מכונית - MITSUBISHI SUPER LANCER DLX 1.6 שנת 94, עברה 207.000 ק''מ במחיר של 22 אלף שקל.

היום הרכב עבר בדיקה במוסך ואלו הבעיות שנמצאו ברכב:

המערכת: 1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה

אבחנה: נזילת שמן, דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים, כבלאי מנוע/טבעות בוכנה, תושבות מנוע פגומות, סימני התחממות מנוע, ניקוי הזרקה.

המערכת: 5. מערכת פליטה

אבחנה: דליפה בחיבורי צינורות

המערכת: 6. סרן קדמי ומערכת היגוי

אבחנה: סטיות הגה

המערכת: 7. קפיצים

האבחנה: תקין

המערכת: 8.שילדת רכב - ליקויים בעלי משמעות גבוהה

אבחנה: תיקונים כלליים בגוף הרכב, החלפה או איכול פח דופן אחורי

שילדת רכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה

אבחנה: איכול על גג, החלפה מכסה מנוע, החלפה כנף קדמי שמאלי המחוברת עם ברגים,פגיעה/תיקון/רצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש, תיקון או פגיעה קורת אורך אחורית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע, תיקון או פגיעה פח סף חיצוני

שילדת רכב - ליקויים בעלי משמעות שולית

אבחנה: פגיעות פח מסביב

המערכת: 9. מערכת בלמים

המערכת: 10 תמיגים

אבחנה: צמיגים אחוריים פגומים, צמיגים יבשים

המערכת: 11. מערכת תאורה (כולל מצבר)

האבחנה:הפעלת חלונות חשמל לקויה

המערכת: 12. העברת כח

אבחנה: מצמד מפריד גבוה (בלאי), מיסב לחץ רועש

המערכת: 14. הערות כלליות

אבחנה: לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לפרק גלגלים ולבדוק עובי רפידות, לחזור להמשך בדיקה לאחר תיקון, ראש מנוע לאחר תיקון.

המוסכניק אמר שבעיקרון האוטו במצב טוב - יש לבצע רק 4 תיקונים שהם: נזילת שמן (להחליף איזשהו גומי), ניקוי הזרקה, סטיות הגה ולהחליף צמיגים.

חוץ מהדברים האלה לטענתו לא צריך להתייחס לשאר הפגמים - שזה לא ביג דיל ושכדאי לקחת את האוטו.

עכשיו השאלה היא, האם יש מצב שהמכונאי איכשהו עבד עליו? (למשל עשה דיל עם המוכר ואמר לאח שלי שכל הבעיות האלה הן מזעריות ולא דורשות התייחסות כשבעצם האוטו הוא חתיכת ***) או שבאמת הבעיות האלה לא כל כך חשובות?? - ואני לא מתייחס לכל תיקוני הפח או חלונות חשמליים שהם כביכול יכולים להיות שוליים - אלא למשל לארבעת הסעיפים הראשונים - לדעתי לא צריך להיות מכונאי גדול כדי לראות שכל התקלות המוזכרות שם דורשות טיפול ותיקון, כשהמכונאי מצידו אומר את ההפך - מה נכון?? באמת הכל בסדר או שיש מה לדאוג??

בקיצור, מה אתם חושבים? האוטו באמת שווה את הסכום הנ''ל?? המכונאי צודק והבעיות לא כל כך חשובות ואני סתם בפרנויה שדפקו אותו?? או שדווקא הבעיות המוזכרות הן כן חמורות ומנסים לעבוד עליו?? (אני מדגיש שהמכונאי אמר שהאוטו בסדר - אין בעיות חמורות)

והאם אפשר להוריד ממחיר הרכב בגלל הבעיות שעלו? או שהמחיר המוצע לנו עכשיו (22 אלף שקל) הוא מחיר ריאלי?

חשוב לציין כי המוסך נבחר על ידי אח שלי (כך שלפי ההיגיון אין צורך לחשוש אבל לכו תדעו....)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה זה לא רכב נדיר שאח שלך רוצה לשקם כמו רכב אספנות.

רכב זמין וקל להשגה תתרחק מזה ותמצאו משהו יותר טוב.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
אח שלי עומד לקנות מכונית - MITSUBISHI SUPER LANCER DLX 1.6 שנת 94, עברה 207.000 ק''מ במחיר של 22 אלף שקל.

היום הרכב עבר בדיקה במוסך ואלו הבעיות שנמצאו ברכב:

המערכת: 1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה

אבחנה: נזילת שמן, דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים, כבלאי מנוע/טבעות בוכנה, תושבות מנוע פגומות, סימני התחממות מנוע, ניקוי הזרקה.

המערכת: 5. מערכת פליטה

אבחנה: דליפה בחיבורי צינורות

המערכת: 6. סרן קדמי ומערכת היגוי

אבחנה: סטיות הגה

המערכת: 8.שילדת רכב - ליקויים בעלי משמעות גבוהה

אבחנה: תיקונים כלליים בגוף הרכב, החלפה או איכול פח דופן אחורי

שילדת רכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה

אבחנה: איכול על גג, החלפה מכסה מנוע, החלפה כנף קדמי שמאלי המחוברת עם ברגים,פגיעה/תיקון/רצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש, תיקון או פגיעה קורת אורך אחורית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע, תיקון או פגיעה פח סף חיצוני

שילדת רכב - ליקויים בעלי משמעות שולית

אבחנה: פגיעות פח מסביב

המערכת: 9. מערכת בלמים

המערכת: 10 תמיגים

אבחנה: צמיגים אחוריים פגומים, צמיגים יבשים

המערכת: 11. מערכת תאורה (כולל מצבר)

האבחנה:הפעלת חלונות חשמל לקויה

המערכת: 12. העברת כח

אבחנה: מצמד מפריד גבוה (בלאי), מיסב לחץ רועש

המערכת: 14. הערות כלליות

אבחנה: לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לפרק גלגלים ולבדוק עובי רפידות, לחזור להמשך בדיקה לאחר תיקון, ראש מנוע לאחר תיקון.

המוסכניק אמר שבעיקרון האוטו במצב טוב - יש לבצע רק 4 תיקונים שהם: נזילת שמן (להחליף איזשהו גומי), ניקוי הזרקה, סטיות הגה ולהחליף צמיגים.

חוץ מהדברים האלה לטענתו לא צריך להתייחס לשאר הפגמים - שזה לא ביג דיל ושכדאי לקחת את האוטו.

עכשיו השאלה היא, האם יש מצב שהמכונאי איכשהו עבד עליו? (למשל עשה דיל עם המוכר ואמר לאח שלי שכל הבעיות האלה הן מזעריות ולא דורשות התייחסות כשבעצם האוטו הוא חתיכת ***) או שבאמת הבעיות האלה לא כל כך חשובות?? - ואני לא מתייחס לכל תיקוני הפח או חלונות חשמליים שהם כביכול יכולים להיות שוליים - אלא למשל לארבעת הסעיפים הראשונים - לדעתי לא צריך להיות מכונאי גדול כדי לראות שכל התקלות המוזכרות שם דורשות טיפול ותיקון, כשהמכונאי מצידו אומר את ההפך - מה נכון?? באמת הכל בסדר או שיש מה לדאוג??

בקיצור, מה אתם חושבים? האוטו באמת שווה את הסכום הנ''ל?? המכונאי צודק והבעיות לא כל כך חשובות ואני סתם בפרנויה שדפקו אותו?? או שדווקא הבעיות המוזכרות הן כן חמורות ומנסים לעבוד עליו?? (אני מדגיש שהמכונאי אמר שהאוטו בסדר - אין בעיות חמורות)

והאם אפשר להוריד ממחיר הרכב בגלל הבעיות שעלו? או שהמחיר המוצע לנו עכשיו (22 אלף שקל) הוא מחיר ריאלי?

חשוב לציין כי המוסך נבחר על ידי אח שלי (כך שלפי ההיגיון אין צורך לחשוש אבל לכו תדעו....)

לא שווה כלל ! שאחיך לא ייגע!

יש פה המון תיקונים! המון !

אני מדבר על תיקונים בסיסיים שהרכב צריך לעבור. חלקם אפילו בטיחותיים (מע' ההיגוי כמו שרשמת). ובכלל, יש לה עוד פגיעת שילדה, שזה עושה את זה עוד יותר לא כדאי.

המון כסף והתרוצצויות!

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חששתי מזה... הבעיה היא שהבחור לא מבין כלום במכוניות ולא היה חכם מספיק כדי לקחת מישהו איתו לבדיקה - הוא האמין למכונאי ואפילו חתם כבר על הסכם על המכונית - המוכר העביר לו את האוטו ואחי בתמורה נתן לו 700 שקלים ואת שאר הסכום אמור להעביר ביום ראשון - האם הוא עדיין יכול לקבל את ה 700 שקלים בחזרה? או שההסכם דפק אותו והוא לא יראה את הכסף??

והמון תודות לכם על התגובה (לפחות עכשיו הוא לא יעשה את הטעות ויקנה את המכונית הזאת)

פורסם

אני אומר שיתעקש על שלו!

תוכל לפרט את נוסח ההסכם ?

האם כנגד ביטול העסקה הוא חייב בפיצוי למוכר ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

הנוסח הוא כזה: ''אני: ש.ת. תעדות זהות: **********

מוכר את הרכב ל: א.ק. תעודת זהות: ******** במחיר: 22.500 ש''ח, בינתיים שולם על החשבון 700 ש''ח והיתרה תשולם ביום א' 30.05.04''

ובסוף חתימות המוכר והקונה

אם הבנתי אותך, אחי יכול לדרוש בחזרה את הכסף בגלל שלא נעשה הסכם על פיצוי בגין ביטול העיסקה?

ושאלה נוספת: האם זה ריאלי למצוא מכונית באותו סכום (22 אלף) אך במצב טוב יותר??

פורסם
הנוסח הוא כזה: ''אני: ש.ת. תעדות זהות: **********

מוכר את הרכב ל: א.ק. תעודת זהות: ******** במחיר: 22.500 ש''ח, בינתיים שולם על החשבון 700 ש''ח והיתרה תשולם ביום א' 30.05.04''

ובסוף חתימות המוכר והקונה

אם הבנתי אותך, אחי יכול לדרוש בחזרה את הכסף בגלל שלא נעשה הסכם על פיצוי בגין ביטול העיסקה?

ושאלה נוספת: האם זה ריאלי למצוא מכונית באותו סכום (22 אלף) אך במצב טוב יותר??

לדרוש את ה-700 ש"ח תהיה לו קצת בעייה. המוכר יכול לטעון כנגד הפרת חוזה מצד אחיך וללכת עם זה לבית משפט.האם המוכר יילך לבית משפט ? סביר להניח שלא. הוצאות משפטיות יעלו לו המון זמן וכסף, אמנם הסיכוי שיזכה הוא גבוה.

אם לא נעשה הסכם על פיצוי בגין ביטול העסקה הוא יכול לבטל את העסקה מבלי לשלם פיצויים מידיים.

וכמובן שהוא יכול למצוא משהו טוב יותר בסכום הזה. צריך רק סבלנות.

שמוליק

פורסם

לא הבנתי רק דבר אחד, מצד אחד אתה אומר שהמוכר כן יכול ללכת לבית משפט עם סבירות גבוה לנצח, אבל מנגד אם לא נעשה הסכם על פיצוי בגין ביטול העסקה אחי יכול לבטל את העסקה מבלי לשלם פיצויים? יש סתירה בין הדברים, לא? או שלא הבנתי אותך נכון?

ואיך אפשר למצוא מכונית טובה יותר? :mm_shock: הנה הוא היה בטוח שלמכונית אין שום בעיות, שילם 500 שקל על הבדיקה (כבר כסף שעף לאוויר) ובסוף התברר מה שהתברר..... איך אפשר לקנות אוטו משומש במדינה הזאת?? :bigcry:

פורסם

אחיך יכול לבטל ולא לשלם פיצויים מידיים (פיצויים אשר נרשמו בחוזה בגין ביטול עסקה).

אבל, יש סיכוי שבית משפט יפסוק לרעתו של אחיך אם המוכר יטען להפרת חוזה.

אם הבנתי נכון, אחיך התקשר בחוזה אחריי שהוא בדק את הרכב. בהמ"ש ישתמש במבחן "האדם הסביר" כדיי להגיע לפסיקה (במבחן זה נעזרים שופטים כדיי להגיע לפסיקה). השופטים ישאלו את עצמם "האם האדם הסביר היה מתקשר בחוזה למכירת רכב אחרי שהרכב נבדק על ידיי מכון מורשה ונמצא לא תקין ?"

לא. וכאן בית המשפט יפסוק לטובתו של המוכר.

שוב, לא נראה לי שהמוכר יילך לבית משפט כי הדבר יעלה לו בזמן וכסף.

שמוליק

פורסם

טוב אני רואה שהלכו לו עוד 700 ש''ח בגלל הבורות שלו בנושא :cry: טוב נו, מטעויות לומדים...

בכל מקרה, המון המון תודות לך על העזרה, יש לו מזל שחשבתי על להתייעץ פה, אחרת הוא היה עוד יותר נדפק...

פורסם

עד כמה שידוע לי לפחות ככה חבר שלי טען במידה ואתה חותם על הסכם מכר בלי חותמת עורך דין החוזה שווה אתה יודע למה. שמע שפשוט שלא יקנה לא נראה לי שמוכר ילך עם זה לבית משפט במקרה הכי גבוהה אחיך יפסיד 1200 ש"ח אבל לא 22 כאשר הוא יצתרך להוציא על תיקונים עוד 5-6 אלף שקל במקרה הטוב. שאני לא יצחיל לתאר מה משמעותי פה ומה לא כי לא נצא מזה.

שמע ואין לו מה לכועס על המכון שבו נבדק הרכב המכון עשה את עבודתו ויפה מאוד זה שאחיך מבין ברכבים כמו שאני מבין בפיזיקה גרענית זאת בעייה כבר אחר. מתוך ניסיון קשה אחרי חיפושים לא מאטים ללכת ולקחת רכב לבדיקה ולא לקנות אותו לפעמים פשוט מעבדים את הראש :? להבא שיקח משהו מבין או שילך למכונאי שמבין עניין ויוכל לתת תשובה ישרה. לסיכום שימציא איזה תירץ טוב כשיבוא לקחת את הכסף בחזרה אם לא, מה לעשות כסף בא כסף הולך רק שלא יקנה את הרכב הנ"ל!!!

עריכה:

שמע יש שם חצי מנוע להחליף מצמד ועוד דברים אם אתה רוצה אני ישב קצת יותר ויתעמק בעניין אבל לצערו בערך 8-9 אלף שקל :(

פורסם
עד כמה שידוע לי לפחות ככה חבר שלי טען במידה ואתה חותם על הסכם מכר בלי חותמת עורך דין החוזה שווה אתה יודע למה. שמע שפשוט שלא יקנה לא נראה לי שמוכר ילך עם זה לבית משפט במקרה הכי גבוהה אחיך יפסיד 1200 ש"ח אבל לא 22 כאשר הוא יצתרך להוציא על תיקונים עוד 5-6 אלף שקל במקרה הטוב. שאני לא יצחיל לתאר מה משמעותי פה ומה לא כי לא נצא מזה.

שמע ואין לו מה לכועס על המכון שבו נבדק הרכב המכון עשה את עבודתו ויפה מאוד זה שאחיך מבין ברכבים כמו שאני מבין בפיזיקה גרענית זאת בעייה כבר אחר. מתוך ניסיון קשה אחרי חיפושים לא מאטים ללכת ולקחת רכב לבדיקה ולא לקנות אותו לפעמים פשוט מעבדים את הראש :? להבא שיקח משהו מבין או שילך למכונאי שמבין עניין ויוכל לתת תשובה ישרה. לסיכום שימציא איזה תירץ טוב כשיבוא לקחת את הכסף בחזרה אם לא, מה לעשות כסף בא כסף הולך רק שלא יקנה את הרכב הנ"ל!!!

עריכה:

שמע יש שם חצי מנוע להחליף מצמד ועוד דברים אם אתה רוצה אני ישב קצת יותר ויתעמק בעניין אבל לצערו בערך 8-9 אלף שקל :(

טוב בקיצור אני רואה שהוא נדפק מכל הבחינות... באסה, הוא ממש מאוכזב עכשיו (כבר שמח שיש לו אוטו) הוא אפילו אמר שאם התיקונים לא יעלו על 4 אלף הוא בכל זאת יקח אותו אבל עכשיו אתה אומר שזה כמעט 9 אז בכלל אין מצב... בכל מקרה, תודה לך על התגובה, הוא ימשיך לחפש :?

פורסם

אין פה בכלל מה לחשוב.

הדבר היחיד שתקין ברכב הזה הם הבלמים.

הרכב הזה עבר מספר תאונות ואולי אפילו התהפך לפי הממצאים של הבדיקה.

יש לו שאסי במבחר מקומות.

כל עוד לא נעשתה העברת בעלות לא קרה כלום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למה אתה מזלזל הנה עוד משהו שתקין

:D

תגיד לאחיך שלא יתייאש. עדיף לסבול עוד קצת ולמצוא רכב שמור מאשר כל יום להיות עם הרכב במוסך. תגיד לי משהו למה הוא רצה לקנות רכב עם 207 ק"מ???

• תוכן חדש...