Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום ושבוע טוב

אצלי בE39 מותקנת מערכת רדיוטייפ מקורית עם שליטה מההגה

וחשבתי איך להתקדם(קשה להשיג קסטות....)

יש אפשרות להתקין מערכת אחרת אבל צריך מתאמים פירוק המכסה אין שליטה מההגה וזה לא נראה מקורי

אז חשבתי לנסות ל"התלבש" על מעגל הטייפ ולחבר במקומו כניסת AUX

לעבודה

1- פירוק הרדיו(תודה ליניב מי.ל. חלפים ) והתחלה בפירוק לגורמים

2- מעגל הטייפ פירוק כל המיקורסוויצים ובחינה על מנת למצוא את זה שנותן הוראה לטייפ לעבוד אחרת נקבל הודעת TAPE ERROR המפסק נמצא וקוצר אחר כך ניתוק המתח למעגל המנוע כדי שהוא לא יעבוד וירעיש סתם ובסוף זיהוי קווי הקול

הגעתי למעבד הצליל זהו רכיב אלקטרוני שבו כל האותות של הקול נכנסים ויוצאים

המעבד הוא מסוג TDA7310 הורדתי דף נתונים מהאינטרנט כדי לזהות את הכניסות

לאחר שמצאתי את הכניסות הלחמתי כבל עבור פלגAUX והרכבתי הכל בצורה פרוביזורית בשביל בדיקות

אחרי כמה משחקים ובדיקות יש הצלחה והכל עבד נשאר רק לבדוק ברכב

הורדתי את הכל ככה חיברתי ובדקתי ובינגו הכל עובד אפשר לשלוט על הווליום לחבר נגנים והכל באיכות מעולה

זהו נשאר להרכיב ולחשוב איפה למקם את הAUX או על הרדיו עצמו או על הקונסולה המרכזית אבל על זה נחשוב עד שאתקין ואסגור סופית ואז אעלה עוד עידכון על המוצר המוגמר

שבוע טוב לכולם

אבי

פורסם

באמת יפה מאוד.

בנוגע לזיהוי הכניסות של השבב - אי אפשר פשוט לנתק את הראש של הקורא בטייפ ולחבר אליו? או שהוא הולך לקדם מגבר? ואיך יצא לך ה GAIN - מתאים?

אני הייתי מטביע את ההלחמות הללו באפוקסי(בטח כבר עשית משהו בסגנון)

גם לי בקליאו היה טייפ עם שליטה מההגה אז פשוט שמעתי רדיו...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

יופי של פרוייקט! בצורה הזאת אתה באמת מקבל את האיכות המקסימלית של חיבור AUX.

שים לב כשאתה מחבר נגן אף פעם אל תעבוד איתו בעוצמה המקסימלית. אתה לא יודע מה מתח ה PRE OUT שלו ומהי רגישות הכניסה של הצ'יפ, אפילו מתחים נמוכים יכולים לשלוח את הצ'יפ לעולם שכולו טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

avi318

אחלה רעיון ואחלה ביצוע. אבל יש מצב שתקבל יללת האלטרנטור. אם כן תקבל, תעביר את האדמה של כבל PL לא לגוף כמו שחיברת אלא לרגל 17 של צ'יפ שזה אדמה של סיגנל. אם לא תקבל רעש אלטרנטור אז תשכח מה שכתבתי :-)

מחזק את הטענה של guyst. דבק חם על בידוד חיצוני ולהדביק את החוט במקום שלא יפריע ותן קצת חופש לחוטים.

עוצמה מקסימלית בכניסות היא 2 וולט(לפי דאטה-שיט), לכן אם הנגן עובד על סוללת AAA אחת - אין בעיה. בנוסף תעיף מבט על הקבלים אלקטוליטיים כדי שלא תצטרך לפתוח את הטייפ עוד פעם

guyst

אפשר לחבר חוטים לראש אבל יש עם זה הרבה בעיות, חייבים להנחית את סיגנל הכניסה בערך פי 100. ואז כל רעש הכי קטן על החוטים מוגבר והולך למגבר, אפילו נגיעת אצבע בחוט גורמת לרעש. ניסיתי את זה עם המערכת מיקרו שהיתה לי וזה היה סרט רע

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

הי בובי מה העניינים!? עדיין יוצר אני מקווה?

לגבי אינטרפירנס ממערכת החשמל - אני מניח ששזירת החוטים בכניסה תפתור העניין( TWISTED PAIR)?

לגבי דבק חם - יכול להיות טיפה בעייתי כי הטמפ' שם יכולה בקלות להגיע לכזו שכמעט תמיס אותו, החיבור יהיה פלסטי וחלש. אני מניח שהלכת לכיוון הזה כי הדבקת אפוקסי היא בלתי הפיכה.

החיים כפשרה...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

שלום לכולם

זהו הושלם הורכב נבדק ויש סוף סוף אפשרות לשמוע יותר חוץ מרדיו

זהו הכל עובד אבל יש לי רעיון חדש להסב את הכל לבלוטוט נראה בהמשך

אבי

• תוכן חדש...