Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא די ארוך אז אני הקצר אותו בכמה שאפשר

לפני כ5 חודש התופצץ הרדיאטור אחלפתי לאחד חילופי ניקזתי אוויר והאוטו היה בסדר גמור בלי איבוד מים ולא התחמם.

אחרי כחודש אחרי האחלפה אתחילו להעלם מי קירור. במידות ממש זניחות. ואחרי כמה שבועות אתחיל גם לתחמם הרכב.

במוסך נאמר ראש מנוע. וזה מה שנעשה, שיפוץ ראש אחלפת אטם ראש, אחלפת טרמוסטט, וצינור רדיאטור עליון.

הכל היה יפה עד שלא שמתי לב שעדיין יש העלמות מי קירור אבל הפעם דרך הפקק של המיכל איבוי.

במוסך בדקו את המערכת עם מכשיר לחץ ולא הייתה בריכת לחץ, אז נבדק הפקק והתגלה כבעייתי. אוחלף גם כן.

אחרי כמה ימיים שמתי לב שאחלפתו לא פתרה את הבעייה. אז ניגשתי למוסך אחרי בדיקות מרובות וחיבורי מחשב אתגלה כהמחשב ניעול לא נותן פקודה להפעיל את המאוור למהירות שנייה. אז עשו עיקוף ובמקום מהירות ראשונה היה נדלק לשנייה ישאר.

וזה גם כן לא פתר את הבעייה.

ולפני כמה ימיים שמתי לב שבנסיעה המזגן על חום פעם מחמם ופעם מוציא אוויר קר. בעצירה בצד בדקתי את הרדיאטור ואת הצינורות. והתברר כי צינור עליון חם והתחתון קר. והרדיאטור בכמה מקומות קריר קצת ובכמה מהם חם, ושתי הדודים חמים.

המד טמפרטורה לא מראה סימני התחממות ועומד כמו מת על טמפרטורת עבודה. וזה רק קורה בעליות(ירושלים) כביש 1. יכול להיות שזה היה קורה גם לפניכן אבל לא הייתי שם את המזגן על חום אז לא הייתי שם לב לזה בכלל.

למישהו יש מושג מה זה? אני כבר מפחד לגשת למוסך למה יגידו שזה עוד איזה משהו שיעלה לי כמה אלפיות.

בבקשה מבקש עזרה מכל מי שיכול לעזור? ומצתהר מראש על השגיות כתיב :roll:

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

יש לך מיכל עיבוי ברכב???

תבדוק חזרה מים וזרימת מי קירור חזרה....

מה שהוא אומר לי שמש' מים עושה צרות....

בנוסף תעשה פריימינג לכל מערכת כמו שצריך...

עוד שעלה כמה אוטו עשה???

מתי עשיתה החלפת טיימינג+מש' מים???

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

האם שהמזגן מחמם הוא מוציא עוצמת חום בטמפרטורה המקורית והגבוהה כמו שצריך או שהאויר מעט קריר מהרגיל? (אני מיתכוון ברגע שכן מופיע החימום). אם הוא מוציא אויר מעט קריר ולא נותן חום בתפוקנ מלאה יש לבדוק רדיאטור חימום אם חשוד כסתום חלקית.

:)
פורסם

טיימינג עשו ביחד עם הראש מנוע. טעות שלי שלא אמרתי להחליף גם משבאת מים. כי הגיון אמר לי שאם היא עבדה בסדר לפני הראש אז למה שהיא תעשה בעיות עכשיו. מה זה שמש מים? איך אני בודק חזרת מים? ולמה זה קורה רק בעליות? ואיך זה גורם לצינור רדיאטור תחתון להיות משמעותית יותר קר מהעליון?

פורסם
טיימינג עשו ביחד עם הראש מנוע. טעות שלי שלא אמרתי להחליף גם משבאת מים. כי הגיון אמר לי שאם היא עבדה בסדר לפני הראש אז למה שהיא תעשה בעיות עכשיו. מה זה שמש מים? איך אני בודק חזרת מים? ולמה זה קורה רק בעליות? ואיך זה גורם לצינור רדיאטור תחתון להיות משמעותית יותר קר מהעליון?

למיטב ידעתי ברוב סוגי רכב מומלץ!!!!להחליף משאבת מים.....מקוון שמחליפים מותחנים של הטיימינג וזה מפעיל לחץ גדול יותר על הפולי של המשאבת מים ....

מיכל עיבוי יש או אין????אם יש אז תפתח את הפקק(כמנוע קר)תניע ובדוק חזרת מים לתוך המיכל ...

תופעה של הבדל טמפ בין צינור עליון לתתון יכול להיות טרמוסטט תקוע\לא מקורי

תבדוק בסרק כמנוע מגיע לטמפ' העבודה האם הלחץ בצינור העליון לפני טרמוסטט משתחרר...

בנוסף הייתי גם מוצי טרמוסטט לכמה ימים לבדוק אם הרכב מתחמם בעליות...

זה הכיוונים שהייתי בודק...

נ.ב. שמש' זה קיצור שמשאבה.....

תעדכן

פורסם

מיכל עיבוי יש.

הייתי היום במוסך סיפרתי לו הכל, שמעון שהוא בעל המוסך חשב וחשב ואמר אחד מעשתיים או שהרדיאטור סתום חלקית ואין לו מספיק חילופי חום, או שהטרמוסטט תפוס. משאבה הוא שולל בחריפות והאסבר שלו שהמשאבה עשויה לא מאלומיניום הלה מפלדה ואם היא לא נוזלת אין שום סיבה לאחלפה. הוא אמר שטרמוסטט הוא יחליף לי בתחום האחריות שנתן לי אחרי הראש.

אבל הוא אמר עדיף לאתחיל מהרדיאטור. אני אלך ביום חמישי לבחור שמימנו רכשתי אותו ואבקש לנקות, ואם הבעיה לא תפתר אני אלך לשמעון שיחליף תרמוסטט.

תודה על העזרה, נראה מה קורה והאתקן אותכם :-)

פורסם

עכשיו אני מקשר פנים לכינוי בפורום ראיתי אותך היום אצל שמעון .

הוא צודק תתחיל מהרדיאטור כי התחליפיים שנמכרים היום לרובר הם ברובם ז** סיני .

Peugeot 208GTI

פורסם

לפי התיאור שלך בקשר לחימום פעם קר פעם חם זה לא טרמוסטט תפוס במצב כזה החימום היה עובד חזק.

זה יכול להיות או ספיקת משאבה חלשה. (מה שאומר תחליף משאבה) או אוויר במערכת שאין לו לאן לברוח. יש צינורות ניקוז דקים בנקודות גבוהות על הבלוק הרבה פעמים הם סתומים ולא מנקזים אוויר. אני לא יודע אם ברובר שלך המערכת בנויה ככה אבל תבדוק.

עוד דבר תבדוק אם יש לך טרמוסטט כפול. ואם יש, לפעמים הבית שעליו נסגר השסתום האחורי נאכל ולא אוטם טוב. ואז גם כשהטרמוסטט במצב פתוח לגמרי, חלק מהספיקה של המשאבה מתבזבז דרך השסתום הפתוח מה שמוביל להתחממות. אבל במקרה כזה החימום אמור לעבוד טוב יותר.

וכמובן תמיד תבדוק רדיאטור שהוא תקין.

פורסם

רובר טורבו מי מהם הייתה אתה?, היו שם איזה עשרה איש.

גבי ד. משבאת מים לא יכולה להיות, אם היא לא יכולה לאכל אז זאת אומרת ההספק שלה לא יכול לרדת. זה משאיר לנו רק שתי אפשרויות טרמוסטט, רדיאטור סתום חלקית.

פורסם

למה אני צריך לתערב איתך? מה אני חסר בטחון כמוך? תחשוב קצת על מה שאמרתה, איך זאת יכולה להיות קומפרסיה? אז למה המנוע לא מתחמם? או למה אין אוויר במערכת? זה שתי סימנים שאפילו לא ציינתי פה. נראה לי גבי אתה צריך קצת חופש מהמסך :| ותראה טוב טוב איך עובדת מערכת הקירור ברובר ואז אולי תבין למה גם הטרמוסטט יכול להיות בעייתי

פורסם

בדקת חזרה של מים למיכל עיבוי???

אם הכל בסדר אז סבבה זה לא משאבה

תעדכן אם עליתם על הבעיה???

נ.ב.בדרך כלל צריך לחפש בעיה במקום התיקון,ז"א החלפתה רדיאטור והתחילו בעיות תחתור לשם

בהצלחה

פורסם

Sasha אתה מתכוון לזה אם אני פותח את מכסה המיכל והמים זורמים דרך צינור העודפים? למיכל עיבוי יש שתי צינורות אחת שמתחברת לצינור תחתון שזה בעצם כניסת המים למערכת, וצינור של העודפים שהוא מתחבר לצינור עליון של הרדיאטור.

אז הכוונה שלך שברגע שהמנוע מונע צריכה להיות זרימת מים מהצינור עודפים?

פורסם

טוב אז ככה, אתמול בבוקר אחליפו לי את הרדיאטור ואת הטרמוסטט(הטרמוסטט הכן היה ניפתח עקום) הכל במסגרת האחריות, מילו מים אדומים בדקו נזילות ונסעתי לדרכי הכל היה יפה והרכב נסע טוב לא התחממם, נסעתי איזה 70 קילומטר, בדקתי אם הפקק פורק מים ולא היה זכר לאיבוד מים. במוסך מילו לי מעט מעל הFULL. אחרי נסיעה של עוד איזה 50 קליומטרים עצרתי במחסום אחרי מודיעין ונידלק המאוורר ופתאום בום המחוג חום אתחיל לתפס למעלה כיאלו שאין סוף. המאוורר השני ניכנס לפעולה, ובום אתחיל לצנוח בחזרה לטמפרטורת עבודה. אחרי המחסום ישאר עצרתי בצד פתחתי מכסה מנוע ומה אני רואה? כלום! חוץ משהפקק פרק מים בצדדים קצת מהלחץ כנירא שהיה, והמים במיכל עומדים מעט מעל הFULL. המשכתי ליסוע ניתקתי בפקק וכלום הרכב לא התחממם יותר עד למקום נסיעה ונסעתי עוד איזה שעה ומשהו. אנשים אני מבקש בבקשה תעזרו לי אני כבר לא יודע מה זה יכול להיות!

• תוכן חדש...