Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הוחלט עקרונית לזנוח את הליסינג וללכת על מכונית חדשה.

מבחינת צרכים, סופרמיני תענה על כל הדרישות (נסיעות בין עירוניות יום יום כולל עמידה בפקקים) היות ומכונית משפחתית כבר יש.

ראינו מספר רכבים וההתלבטות כרגע היא בין 4 רכבים: i20, פאביה, קורסה, סוויפט החדשה.

1. יונדאי i20 - גם בגירסה הבסיסית שלה, היא מאובזרת כראוי, נראית חביבה בהחלט ויונדאי למעשה מממנים את המימון (תשלום ראשוני, תשלומים ללא ריבית והצמדה, תשלום סופי), והאמת, נראית כמו בחירה ראויה.

2. סקודה פאביה - מנוע חזק וחסכוני אבל לא מוכח לאורך זמן, גם כאן האבזור הבסיסי הוא לא רע, אמנם זולה מה-i20 בכ-1000 ש"ח אבל כאן המימון הוא עם ריבית והצמדה מה שבראיה כוללת מעלה את מחירה מעל ה-i20, התחייבות של סקודה לקנות את הרכב חזרה אחרי 3 שנים על מנת להתקדם לרכב חדש.

3.אופל קורסה - גם האופל נראית חביבה למדי, מצויידת לא רע אבל רק עם 2 חלונות חשמל, זולה בכ-1000 ש"ח מה-i20, מימון חיצוני כאשר מבחינתם הם לא פונקציה (ז"א מפנים אותך לבנק הבינלאומי שיש להם איתם הסכם), ועוד דבר מטריד, נושא שוק הרכב, אחרי מספר שנים שלא ממש הושקע במותג הוא עבר לידיים חדשות ואי אפשר ממש לדעת מה יהיה השוק של הרכב בעוד X שנים.

4. סוזוקי סוויפט החדשה - תגיע לארץ בעוד כשבוע, ראינו אותה באולם התצוגה, נראית לא רע, מצויידת לא רע, 7 כריות אוויר, תא מטען בעייתי וקטן, מנוע חדש זהה לספלאש, מימון עם ריבית והצמדה ומחיר של כ-5000 ש"ח יותר מה-i20.

נשמח לקבל המלצות וחוות דעת על מה כדאי ללכת.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התקציב הוא באזור ה-100,000.

כמות נוסעים, רוב הנסיעות של אדם אחד לעבודה, אבל בהחלט יהיו נסיעות של 2 אנשים ובעתיד יותר.

נסיעה שנתית, אני מעריך כ-18000 ק"מ.

רוב השימוש יהיה כאמור לנסיעה לעבודה, משהו כמו 15-20 ק"מ לצד בכביש בינערוני, צד אחד פקקים, חזרה יותר פנוי בד"כ :)

אבל גם נסיעות משפחתיות בשבתות.

נסיעות רחוקות יותר, תלוי, כאמור יש רכב משפחתי אבל לא מן הנמנע שנעדיף בהתחלה לפחות לנסוע עם הרכב הקטן והחסכוני יותר.

פורסם

בחרת 4 אופציות טובות, לדעתי נפילה של ממש לא תיהיה כאן.

אבל אם בכל זאת בא לך להתפלפל, בכיף :wink:

1. ה-I20 היא אכן בחירה ראויה והיא גם לדעתי הבחירה הכי רציונלית. לדעתי כדאי לכם לבחור דווקא בגרסה המאובזרת של ה-1.4 כיוון שהיא תיהיה כנראה קצת יותר סחירה בעתיד.

2. כל עוד אתם מתכננים להחזיק את הרכב לפרק זמן קצוב של שנתיים-שלוש, לנושא המנוע אין ממש משמעות. גם אם יתקלקל, יש אחריות. בסוף יש גם התחייבות לקניה חוזרת במחיר מחירון אז מה יש לדאוג? אבל אם אתה חושב שאתם עלולים למשוך את ההחלפה ליותר משלוש שנים, זה כבר הימור שאני לא יכול לעזור לך בו.

3. אפשר לשער על סמך ההכרות עם היבואן החדש שהוא לא הולך להזניח את המותג כפי שקרה בעבר. אבל גם זה הימור.

4. קשה להתיחס לרכב שעדיין לא ממש החל שיווקו בארץ. על סמך ניסיון העבר עם דגמים של סוזוקי כנראה שהסוויפט החדשה כן תתאים לדרישות שלך. אחרי שתגיע לארץ ויעלו לרשת מבחנים ראשונים נדע בוודאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממליץ לשקול פורד פיאסטה במקום הקורסה. מאובזרת יותר, נוחה יותר, מודרנית יותר ומיבואנית מוכחת ולא כזו שמשתפשפת עליך.

לפורד יש בדרך כלל תנאי מימון די נוחים, לא יודע מה הם מציעים כרגע אבל בד"כ זה עומד על פריים פחות חצי אחוז אם אני לא טועה.

קח בחשבון שהפאביה מציעה רמת בטיחות נמוכה יותר מכל האפשרויות האחרות שעלו כאן, ויש לה רק שנתיים אחריות.

הסוויפט היא סימן שאלה, אף אחד עדיין לא נהג בה בישראל. ה-i20 מציעה חבילה אטרקטיבית, למרות שכמכונית היא רחוקה

מלהצטיין (חוץ ממרווח נדיב יחסית וכאמור תמורה למחיר על הנייר).

פורסם

אני לא יודע כמה זמן נחזיק ברכב, לא חושב שיש "הכרח" למכור אחרי 3 שנים אבל אי אפשר לדעת מה יהיה.

בין הדגמים אני באמת נוטה יותר לכיוון ה-i20, מבחינת הסקודה, רמת הבטיחות והאחריות אכן מעורר ספקות.

מה הכוונה בגיר dsg לא אוהב פקקים?

לגבי הקורסה, חייב לציין, נראה רכב חביב ביותר, אבל ההימור קצת מטרי, גם מבחינת עלויות טיפולים וגם סחירות עתידית.

מבחינת הסוויפט, ראינו אותה "על הדרך" והיא כנראה תשאר שם מה גם שהיא יקרה יותר.

פיאסטה, האמת עלתה גם אם כי לא ראינו אותה.

היא קצת יקרה יותר, ז"א העלות שלה היא כמו הסוויפט, מה לגבי הסחירות? מה לגבי עלויות טיפולים?

פורסם

הפיאסטה היא לא מכונית ליסינג, אז סביר שהסחירות תהיה טובה למדי. בכל מקרה, סחירות עתידית קשה להעריך - אף אחד לא

יכול להתחייב לך שלא תהיה איזו תקלה היסטרית במכונית X שתגמור לה את השוק, במיוחד כשמדובר במכוניות שזה עתה הוצגו.

הפיאסטה מיובאת על-ידי יבואנית מאזדה, עלויות האחזקה שלה למיטב ידעתי לא חריגות לרעה והאמינות לפי הניסיון מאירופה טובה.

לגבי ה-DSG - הכוונה היא שהעברות ההילוכים לא חלקות בנהיגה רגועה, במיוחד בפקקי הילוך ראשון-שני.

פורסם

אכן, הקורסה היא גם הימור.

אני לא מחפש משהו "כמו של השכנים" כדי לומר שגם לי יש, אני מחפש את העלות/תועלת הטובה ביותר, ז"א אני מחפש רכב שיהיה לי נוח וכיף לנהוג בו, שלא יזלול יותר מדי דלק ושיהיה מאובזר, או נגיד, שלא ירגיש מאוד זול.

כאמור, יחס עלות/תועלת.

אני לא נהג מרוצים, יותר בכיוון הסולידי, אני לא מחפש את המכונית המהירה ביותר, אבל כן נהנה כשיש תאוצה טובה.

כיום אני על מאזדה 3 ונהנה לנסוע בה, לא חשוב לי להיות ראשון ביציאה, מצד שני לא רוצה להיות אחרון ולהרגיש על עגלה, אבל כן חשוב שלרכב יהיה כח כשצריך, לדוגמא בעקיפות.

חשוב לי להרגיש בטוח ברכב ובביצועים שלו, כשאני עוקף לדוגמא, לדעת שיש לו את הכוח הנוסף למקרה שאצטרך.

חשובה לי גם היציבות של הרכב, מצד שני צריך לקחת בחשבון את כל הסקירות המקצועיות שיש.

בזמנו היה לי סוזוקי איגניס, לפני שרכשתי את הרכב קראתי עליו די הרבה והיו כאלה שכתבו שבגלל שהוא גבוה יחסית, הוא נוטה להיות לא כל כך יציב בכביש פתוח.

אולי זה נכון ב140 קמ"ש אבל אני לא מגיע למהירויות כאלה אלא נוהג כחוק ובמהירויות שמותרות בחוק לא הרגשתי מעולם שהרכב לא יציב.

פורסם

גם הI20 היא הימור מבחינת מכירה.

קח בחשבון שאתה משלם 100 אלף שקל, אבל חברת הליסינג קנתה את הרכב ב-70 אלף ש"ח.

כשהם ימכרו את הרכבים הללו אחרי 3 שנים (או שנה וקצת במקרה של השכרה), המכירה תהייה סיבוב רווח שני עבורם.

יש להם 15% הפחתה במחירון במקרה של השכרה, 10% הנחה במקרה של הליסינג אבל ההנחה במקור הייתה 30% - ז"א שהם יכולים בכיף להתגמש עד 30% וראיתי כבר מבצעים של AVIS שבהם נתנו הנחה יפה שכזו על מנת "להעיף" את הרכבים מהמגרש.

כשאתה בא למכור רכב כזה, בהנחה ומחירו הוא 60 אלף ש"ח כפרטי, אתה מתמודד עם רכבים שנמכרים בסביבות 40-50 אלף ש"ח, ואת אף אחד לא מעניין שהרכב שלך לא היה רכב השכרה ויש לו 40 אלף ק"מ פחות - מה שמשחק זה מחיר ותוכנית מימון אטרקטיבית + אחריות + יישור קו על חשבון החברה.

הדוגמא הבולטת ביותר שאני יכול להראות לך, היא אקסנט, שכיום נמכרת במבצע של שלמה SIXT ב-50 אלף ש"ח.

המחירון של הרכב הוא 73 אלף ש"ח, כך שהם הורידו בעצם מעל 30% מערך הרכב, העיקר להעיף אותו.

אני לא מקנא במי שקנה את הרכב הזה מהסוכנות, ועכשיו מנסה למכור אותו ולהשתדרג.

נקודה למחשבה לפני שאתה מזמין מיבואן כזה, שמסבסד את חברות הליסינג על חשבונך.

פורסם

זה לא מדוייק.

ראשית, כל המכונינות הקטנות נימכרות לציי רכב, כולל הפיאסטה.

שנית, תמיד, אבל תמיד יהיו אנשים שיחפשו מכונית מיד פרטית בלבד ויסכימו לשלם מחירון מלא, וזה מניסיון עם שתי גטסים שנימכרו ללא שום בעיה, למרות שההיצע בציי רכב היה עצום ובמחירים נמוכים בהרבה.

אגב I20, ציי הרכב לא מקבלים אחוזי הנחה גבוהים יחסית עבורה, גם לכלמוביל נמאס למכור בלי להרוויח כסף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...