Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת כביסה - לא סוחטת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שהוא טעון במתח. אז במקום לפרוק את המתח הזה על הגוף שלך (לא נעים) לקצר עם מברג וזה הכל :lol:

:smilecolr:snipersmi
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התוכניות עובדות כראוי, שמגיע שלב הסחיטה המכונה דוממת אחרי ניקוז המים,

התוף לא מסתובב והבורר נשאר על אותו מצב גם אם מזיזים אותו כמה מעלות או מעבירים לסחיטה בתכנית אחרת ,כל עוד הוא נימצא בשלב הסחיטה - דממה.

לדעתי סביר שהבעיה במגע של הבורר עצמו. לא בטוח ששוה להתעסק ולנסות להחליף או לתקן.

לפני ההמלצות לגבי קבל יש לבדוק אם הסחיטה היא במהירות אחידה או שיש מהירות משתנה. מנועים בעלי מהירות משתנה הם עם פחמים וניהול אלקטרוני ונטולי קבל.

אם יש רק מהירות אחת בסחיטה קיים קבל יחיד (דגמי מרלוני האיטלקית הנמכרים בשמות אלקטרה, ספקטרה ועוד) או שני קבלים, קבל עבודה וקבל סחיטה.

אופיינית הקבל מידרדר עם הזמן כלומר הקיבולת שלו פוחתת.

זו הסיבה שבתחילת ההדרדרות לפעמים וכשהמכונה לא עמוסה יש מספיק מומנט התנעה להפעלת הסחיטה. חוץ מזה זה תלוי במצב הרוטור מול הסטטור במנוע - בזויות מסוימות הפרש הפזה שיוצר הקבל הלקוי מספיק להשגת התנעה.

אם זה המצב כדאי לנסות ולהפעיל סחיטה כמה פעמים ללא כביסה בתוף או לנסות ולסובב טיפה את התוף (כמובן לעצור ולפתוח דלת לצורך כך) כדי לוודא שהסחיטה פועלת.

היות והחיים קשים, אם מדובר בדגמי מרלוני (כאמור תחת המותגים אלקטרה, ספקטרה ועוד) יש עוד אפשרות - הקבל היחיד ממותג בכל פעם לסליל אחר במנוע בעזרת מגעי הטיימר. נזק מסוים במגעים גורם למיתוג פגום ולאי תפקוד. התרופה הזולה במקרה זה היא להרכיב קבל נוסף ישירות למנוע, כלומר קבל אחד לתהליך הכביסה וקבל נוסף לסחיטה. כמובן שנדרש לקבל את סכמת המגעים של המנוע כדי לדעת איך לחבר.

יוסי

פורסם
הקבל יוצר פאזה מוסטת - חיוני ליצירת מומנט להתנעת מנוע זרם חילופין.

נכון אבל לא שלם.

זה נכון רק במנועים המוזנים חד-פאזית, וגם אז תלוי מהו טיפוס המנוע ומהו המומנט הנדרש ממנו. במנועי בעלי רוטור מלופף ופחמים (מקדחות) זה לא נדרש. כך גם במנועי פטפונים בהם יש ליפוף בודד עבה היוצר שינוי בשטף המגנטי המבטיח התנעה בכוון מסוים.

יש גם מנועים חד פאזיים בהם יש ראצ'ט לציר המנוע המאלץ סיבוב רק בכוון מסוים (זה הפטנט במנועי הטיימר במכונות כביסה) או במכונות בהן המנוע מסתובב אקראית לפעמים ימינה ולפעמים שמאלה כמו במסחטות מיץ הדרים.

בקיצור, מנועי חשמל זה עולם שלם.

יוסי

פורסם

החלפתי קבל זה לא שינה כלום

החזרתי את הקודם, עכשיו התחילו סימפטומים אחרים, גם לפני כל סחיטה המכונה נעצרת וגם מידי פעם באמצע התוכנית אפשר הרבה לפני הסחיטה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה כבר נשמע כמו בעייה בטיימר. וזה כבר משהו לא זול לקנות ולהחליף כדי לגלות שזה לא זה.

פעם היה לי טיימר שהיה נעצר במקומות אקראיים אז החלפתי לו מנוע מטיימר דומה שהיה לי - במקרה שלך אם הוא נעצר במקומות קבועים אז זה לא המנוע של הטיימר.

:turn-l:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא ברור לי איך אבל מאז שערכו את הכותרת המכונה חזרה לעבוד תקין

לכן בעקבות זאת לערוך את כל הכותרות באשכולות עם בעיה בתוכן

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא ברור איך אבל אותם תקלות חזרו

בואו נדבר קצת אולי המכונה תסתדר שוב

פורסם

נראה לי שהמכונה שלך שונאת חורף. אם הכל עבד טוב בקיץ כשהיה חם ועכשיו כשהטמפרטורות יורדות שוב חוזרות אותן הבעיות, אולי מומחי הפורום ידעו לומר אם יש חלקים שעשויים להיות יותר רגישים לטמפ' הסביבה.

אגב, האם הקבל שהחלפת היה זהה לקבל המקורי?

האם בדקת שאין חיבורים רופפים בקבל והטיימר? או אולי קורוזיה?

פורסם

כן הקבל היה זהה

חזרו הסימפטומים שבתגובה 19

בדקתי את כל החיבורים בפנים, הכל יבש ונראה חדש, אין סימנים של רטיבות/קורוזיה ואפילו לא אבק

בפעם הקודמת הכל הסתדר מעצמו אחרי 3 שבועות שהמכונה היתה במצב תקלה והחזיק תקין כמעת 9 חודשים

סטטיסטית זו שפעת מכונות שתוך כמה ימים תסתדר מעצמה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חלמתי על זה בלילה שלא עדכנתי

אז כדי שלא יהיו לי חלומות על הפורום (שמר כבר הגיע אלי לתא ההודעות, לא רציתי שיבא לי גם בחלום):

התקשרתי לטכנאי, בלי לבא הוא אמר לשים כוס מלח לימון ולהפעיל פעולה שלמה על הרתחה ללא כביסה

ולחזור על זה עוד פעמיים בזמן הקרוב ופעם בחצי שנה לתחזוקה

בהפעלה הראשונה המיים היו מלאים בחלקי אבנית והיו עכורים מאוד וזה פתר את הבעיה

פורסם

שמח בשבילך.

הבעיה היתה בצינור הדק המעביר לחץ אוויר לפרסוסטט של המכונה או ליתר דיוק בבקבוקון הגומי (בלי פרשנויות בבקשה) אליו מחובר הצינור, בהרבה מקרים מסתעף מצינור הכניסה למשאבה.

לתיקון יותר יסודי בצע ניקוי ידני.

יוסי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
ולמי שאין כבל במכונה וקורה לו אותה בעיה מה עושים??

קבל ולא כבל.

אין קבל - במנוע עם פחמים ומהירות סחיטה משתנה.

נסה לנקות אם מערכת הזנת האויר לפרסוסטט, כאמור מעין בקבוק גומי קטן ממנו יוצא צינור גומי המחובר לפרסוסטט. פרק את חיבור הגומי, לחץ על הבקבוק כדי לפורר מרבצי אבנית ושטוף היטב. נשיפה קלה לצינור חייבת לייצר נקישה מהפרסוסטט, לעיתים אפילו 2 בפרסוסטט שתי דרגות.

ניתן גם לנקות עם חומץ, מלח לימון וכדומה, אף כי זה פחות ממוקד מניקוי ידני.

אם הצנרת נקיה יש לוודא שהמשאבה מנקזת מים כי כשהמכונה לא מתרוקנת יש ניטרול לסחיטה.

אם הצנרת (של פיקוד הפרסוסטט) נקיה והמשאבה מנקזת מים ובכל זאת אין סחיטה במכונה ללא קבל למנוע, אין מנוס, הזמן טכנאי.

יוסי

פורסם
קבל ולא כבל.

אין קבל - במנוע עם פחמים ומהירות סחיטה משתנה.

נסה לנקות אם מערכת הזנת האויר לפרסוסטט, כאמור מעין בקבוק גומי קטן ממנו יוצא צינור גומי המחובר לפרסוסטט. פרק את חיבור הגומי, לחץ על הבקבוק כדי לפורר מרבצי אבנית ושטוף היטב. נשיפה קלה לצינור חייבת לייצר נקישה מהפרסוסטט, לעיתים אפילו 2 בפרסוסטט שתי דרגות.

ניתן גם לנקות עם חומץ, מלח לימון וכדומה, אף כי זה פחות ממוקד מניקוי ידני.

אם הצנרת נקיה יש לוודא שהמשאבה מנקזת מים כי כשהמכונה לא מתרוקנת יש ניטרול לסחיטה.

אם הצנרת (של פיקוד הפרסוסטט) נקיה והמשאבה מנקזת מים ובכל זאת אין סחיטה במכונה ללא קבל למנוע, אין מנוס, הזמן טכנאי.

יוסי

יוסי תודה אם תוכל לפרט לי קצת יותר..אני לא יודע מה זה פרוסוסטט וכו...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
יוסי תודה אם תוכל לפרט לי קצת יותר..אני לא יודע מה זה פרוסוסטט וכו...

מצטער שהתשובה התעכבה.

שוב בקצרה - פרסוסטט הוא מין מד לחץ אוויר המכוייל מראש, ותפקידו להפסיק את מילוי המים במכונה (בחלק מהמקרים מפלס אחד ובחלק יש בו 2 דרגות לשני מפלסים).

כשהצנרת אליה הוא מחובר נסתמת באבנית הוא לא משתחרר בזמן. אם הטיימר או הכרטיס האלקטרוני לא מקובל פקודה 'מכונה ריקה ממים', לא תופעל הסחיטה. זהו מנגנון הגנה כמובן.

מה שהציע הטכנאי היה לנקות כללית ממשקעי אבנית ואבקת כביסה שלא נמסה. אני הדגשתי שעדיף לנקות את הצנרת וחיבורי הגומי ידנית.

PRESOSTAT.jpg

יוסי

• תוכן חדש...