Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לחשוב שכל נהג ממוצע יוצא מהרמזור עם רגל מלאה על הגז רק כדי להגיע ל-100 קמ"ש, מאוד יעיל בפקקים כל הקטע של התאוצות. מה גם שעם TSI +DSG היציאות החזקות מהמקום לא בדיוק גורמות להן להאריך חיים.

בקיצור ולעניין, לרוב הנהגים הממוצעים כיום בהחלט מספיקים הביצועים של המנועים הסטנדרטיים. גם הסיוויק הקורולה וגם המאזדה 3 מרגישות זריזות יחסית ולרוב הנהגים זה מספיק, אז כן אבסולטית מנועי ה-TSI חזקים יותר מהנפח אליו הם מקבילים. SO WHAT?.

אבל כן לרוב הנהגים חשובה האמינות של הרכב, המנועים האלו מתקדמים אבל כבר היום עוד בתקופת האחריות הם בעייתים והאחריות שלהם היא רק שנתיים.

ה-10% בקושי שהם חוסכים יותר בדלק יעלמו מהר מאוד כבר בתיקון הראשון שלהם.

בעיקר לא בנושא הקצת יותר חשוב, בטיחות, האוקטביה גם מיושנת משהו ולא מרווחת במיוחד מאחור.

א. כול היופי בTSI זה האצות במהירויות נמוכות וזמינות כוח בסל"ד נמוך מה שנותן לך היתרון אבסולוטי מול אטמוספריים רגילים (אותן המאזדות עם ה2 ליטר וכו..) נגיד במירוץ ספונטני מהרמזור (משהו שדיי אהוב על כולם) או מנסיעה במהירות נמוכה הTSI ישאיר את האטמוספרי מאחור ובגלל שהאטמוספרי יעיל רק מסל"ד גבוהה הנהג או שיתיאש כבר או שיהיה מטורף כי הסל"ד הזה מושג כבר במהירות גבוהה יחסית ולנסוע בין הרמזורים במהירות כזאת מאוד לא בטוח ולא חוקי.

ב.ה10% שהם בקושי חוסכים?? בדקתה או שאתה מדען טילים שאתה יודע? החסכון הוא ענק באשוואה למשפחתיות רגילות מאותה הסיבה שהכוח מושג בסל"ד נמוך וגם מהנצילות הגבוהה (פחות סמ"ק פחות דלק יותר חמצן ששווה לבעירה יותר יעילה) כאשר אחרי רמזור או בפקק נגיד אטמוספריים צריכים להעלות סל"ד ולבזבז דלק כדי לנוע הTSI יכולים להישאר בסל"ד נמוך ולחסוך. ככה גם בכבישים מהירים הTSI יכול לנסוע ב100 קמ"ש על 1900 סל"ד (גם בזכות 7 הילוכים) כאשר אטמוספריים צריכים לשמור על 2500+ במיוחד אוטומאטיות.

ג.למה נראה לך שהאוקטביה מפגרת מבחינת בטיחות? היא דווקא בטופ! מכיוון שהיא נבחנה רק עם 4 כריות אוויר וקיבלה ציון 4 כוכבים כאשר בארץ היא משווקת עם 6 כריות אוויר כאשר מכוניות אחרות למשל טויוטה קורולה נבחנות עם יותר כריות (קורולה נבחנה עם 8! כריות אוויר) ובארץ משווקות עם פחות (קורולה משווקת עם 4).

לא מרווחת מאחורה ביחס למה? ביחס לרוב המשפחתיות היא מאוד מרווחת מאחורה גם כן כאן אתה סתם מחפש משהו להיטפל אליו לכול רכב יש את החסרונות שלו ויש משהו שהוא פחות טוב ויותר טוב האוקטביה היא לא יוצאת דופן.

שנתיים אחריות? אחרי שנתיים אפשר למכור או לבצעי טרייד אין.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לקו האש! :-D

איפה בדיוק היפניות מציגות מכלולים מיושנים והם נחותי טכנולוגיה מול ה"אירופאים"?

במנועי ה-TSI יש רצועת טיימינג או שרשרת?

הונדה סיוויק הרגילה בעלת מנוע 1800 לא נופלת מהאוקטביה 1.2/1.4 בשום נתון, ואפילו מתעלה עליה בצריכת דלק הרבה יותר חסכונית במנוע הרבה יותר גדול.

בעלת שרשרת טיימינג משנת 2006 בעוד שהרבה מתחרים אירופאים עוד לא חשבו על הפתרון שחוסך הרבה לצרכן הפשוט.

נקודה נוספת היא שקונצרן פולקסווגן המציג את קדמת הטכנולוגיה כאשר הוא במירוץ נגד עצמו במחלקת הפיתוח, עוד לא הוציא משהו מסויים וכבר משווק את זה לצרכנים על מנת "להתגלח" עליהם וזה נותן את אותותיו בכל מיני תקלות שאנו יכולים לראות בפורום טכני כאן בקארס. (אני לא מדבר על ריקולים, כי זה לא הנושא ולא קשור כלל)

אם היה פועל נכון היה קודם כל משאיר את זה לאיבחון מחלקת הפיתוח ואחר כך מוציא את זה לשיווק, הוא היה קונה לעצמו שם של קונצרן הרבה יותר מוצלח ואמין כשאת מחלות הילדות היה מנטרל מהתחלה.

עלויות תיקונים של TSI או DSG לאחר אחריות הן כפי שנאמר כבר לפני הימור של בעל הרכב.

לפותח השרשור -

1. לא כל הסופר מיני היפניות הולכות ונחלשות על חשבון הצרכן, קח לדוגמא את הג'אז, היא מגיעה כעת בגרסת הייבריד שמציגה מנוע זריז יותר, מומנט מתוגבר חשמלית שזמין בכל רגע, פחות 2 כ"ס מהקודם ובעל צריכת דלק טובה יותר ב7% (לא היה אפשרות לשפר ביותר כי הג'אז מתמיד הייתה סופר חסכנית)

2. אנחנו בטווח של השנה וחצי הקרובות נראה יצרן יפני מסויים שעובר למנועים מוגדשים לאט לאט, ובניגוד לאירופאים הוא כבר בוחן את המנועים האלו במרתפי החברה שלו כדי למנוע כל מיני מחלות ילדות שמגיעות עם המנועים.

אוראל ותומר - אני מוכן להעמיד את הליסינגומטית שלי למבחן כל רגע כדי לראות איך המנוע 2.0 שלי נמחץ מול הסקודה.

לצערי אני מטיל ספק בתוצאה שאתם מנבאים.

Confidence In Motion

פורסם

יפה ש-VW החליטו לזנוח את הכפול מגדשים אחרי שעשו ניסוי ורק אז ראו שהוא לא הצליח, אנשים כבר קנו את הרכב.

בוואלה היה כתוב שהם הפסיקו ייצור בגלל עלויות ייצור גבוהות ,

ולהזכירך: בזמן שכולם טענו שה-TSI כפול המגדשים חף מתקלות, אני וחבר בדקנו לעומק הדברים ונתגלו דברים כאלה ואחרים לגביו.

'נתגלו דברים כאלה ואחרים לגביו' ? תבין שאתה והחבר יכולים להיות מקור לשמועות טיפשיות ולא מבוססות , אתם יכולים לפגוע באנשים שקנו את המנוע הזה , ויצטרכו למכור את הרכב בעוד שנה או שנתיים

פורסם

הדיון הזה מתדרדר מהרגע שנפתח בגלל ויכוחים ילדותיים וענייני אגו מטופשים. או שתחזרו לעניין, או שהשרשור פשוט יינעל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איזה דיון חסר טעם, השוואת נתוני תאוצות של מכוניות משפחתיות או סופר מיני כאלה ואחרות.

"הפאביה TSI שלי שוברת כל מאזדה 3 2.0 מליסינג של אבא !@@#!@!@# אחד אחד!!!" ככה בדיוק זה נשמע, ילדותי ומטופש.

אפשר לחשוב שכל נהג ממוצע יוצא מהרמזור עם רגל מלאה על הגז רק כדי להגיע ל-100 קמ"ש, מאוד יעיל בפקקים כל הקטע של התאוצות. מה גם שעם TSI +DSG היציאות החזקות מהמקום לא בדיוק גורמות להן להאריך חיים.

אתה חוזר לעניין הפתיחות ברמזור, כנראה שאתה בוחר לקחת דוגמה ולהפוך אותה לכלל.

העניין הסופי הוא שהמנוע הזה סוחב יותר טוב ממנוע 1600 וגם מחלק ממנועי 2 ליטר. תבחר אתה בדוגמה כדי להציג את העובדה הזאת.

גם בעליות לירושלים המנוע הזה טיפס יותר טוב עם נתוני צריכת דלק עדיפים על פני הסוויפט.

רק כדי שתבין, רחובות-בת ים-ירושלים, וחזור עם 4 אנשים באוטו, צריכת דלק של 15 ק"מ לליטר. אני לא חושב שהנתון הזה רע כלכך ביחס לאטמוספרי שסביר להניח היה דורש לחיצה בריאה יותר על הדוושה של הגז כדי לעמוד בקצב ולהיות בסל"ד גבוה יותר. בעליות המנוע הזה ישב על 2200-4500 סל"ד פרט לפה ושם שרציתי לעקוף ולחצתי יותר, אבל כדי לשמור על קצב נתון לא נדרשתי לבצע הרבה פרובוקציות כמו שנדרשתי בעבר עם הסוויפט.

ולגבי הרס של הגיר DSG, אם אני לא טועה, ביציאה חזקה הוא מושך את ההילוך הראשון עד אזור של 4000 סל"ד, סוג של הגבלה כנראה כדי לשמור על הגיר. תאמין לי שגם היפנים לא חפים מבעיות גיר, בלא מעט יפניות (כולל מזדה) הרגשתי בעיטות בגיר, במיוחד שהגיר לא היה החלטי באותה השניה. ואני מדבר איתך על רכבים עם 3000 ק"מ על השעון (רכבים חדשים), וככל שנצבר לו הבלאי, הבעיטות מגיעות גם בלי קשר להתבלבלות של הגיר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עידן, רק תגיד מתי ותקבל הדגמות חיות.

אייל, המידע הגיע משני מוסכים מורשים - מאנשים המכירים את המנועים המדוברים. לא מידע שהגיע מהרחוב, לא שמועות וגם לא מעשיות. הזלזול שלך לא יוביל אותך רחוק.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כבר היה שירשור על 'בעיות שמצאת במנוע 1,400 '

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2541883

אתה פשוט לא מבין שהבעיות היו רק במכוניות משופרות , וזה שוב שני אנשים , אתה והחבר ,

הנה קטע מהודעה 5 שמסכם את הבעיה :

זה מזכיר לי שאוראל (RS) סיפר שידוע לו על הרבה בעיות כאלה. אני ואיתן ביקשנו הכוונה לאימותים, אז הוא הפנה אותנו לשרשור בפורום VAG, שם האזכור לבעיות הוא... של אוראל שאומר שידוע לו על בעיות.

פורסם

כל הדיון הזה הזוי לחלוטין, אין שום דבר חדש במנועי הTSI, הזרקה ישירה קיימת כבר למעלה מעשור, ובטח ובטח מנועים מוגדשים הדבר היחיד שהשתפר במהלך הזמן הוא היעילות של המגדשים עצמם, שאגב הוכיחו את עצמם באירופה כבר מעל ל5 שנים, ותבדקו אותי בפורומים בחו"ל.

בסה"כ המנועים האחרונים של וואג הם תוצאה של פרסום חזק מאוד, והמנועים עצמם הם לא מנועים של בוגאטי ויירון, ובהתאם גם לא מתומחרים כך. מעל כל זה אני יוסיף שהייתה לי וואגית נוספת גודשת שנכנסה למוסך להחלפות שמן בלבד, והייתה נוסעת היטב באיזור ה70+ כ"ס משירדה מפס היצור, אז את כל הטענות של האמינות של היפניות וכו' אפשר להמשיך ולהצדיק באלף ואחד דברים, השורה התחתונה היא שהאירופאיות בסה"כ מביאות טכנולוגיה קיימת, מוכחת, במחיר שווה לכל נפש מעבר לכל יפנית אחרת.

לא צריך להוכיח הרבה, מספיק לפתוח קטלוג של מאזדה 3\טויוטה קורולה\מיצובישי לאנסר ושער חברותיה אל מול האירופאיות ולראות מה אתם מקבלים עבור אותו הכסף, שלא נדבר חלילה על ההונדה-מותג-"פרימיום" והעלות מול תועלת שמקבלים ממנה שהיא ממזמן הפכה להיות רחוקה מבדיחה.

אבי.

פורסם

אני חושב שיש כאן יותר מדי ילדים בפורום שאין להם אפילו רכב משלהם, אבל מוכנים במשך ימים ארוכים לנהל דיונים בסגנון מי נותן בראש למי.

פורסם

אייייייי, נגעת בנקודה רגישה אצל אדון RS, בוחן הרכב המהולל שלא סופר אף אחד ממטר, שמשעמם לו הוא נוהג לקחת תאוטו של אמא ולעשות פתיחות עם ילדים בתיכון, אחלה גבר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...