Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני בערך שבועיים הייתי במוסך באיזור הדרום שלא אציין את שמו מפאת כבוד לאדם,

בכל מקרה הייתי רוצה לדעת אם המחיר שעשו לי הוא מחיר סביר לחלקים לאודי אי3 שנת2002 מנוע 1.8 :

רפידות בלמים קדמיים : 250 שקלים

מאוורר למנוע 685 שקלים

תותבים למשולשים:300 שקלים לשניים

כריות לבולמים: 260 לשניים

ציריה פנימית: 800 שקלים לשניים

גומי לציריה הפנימית :100 שקלים לשניים

ס"הכ על החלפים 2390 שד"ח

על עבודה הוא לקח לי 900 שקלים על העבודה

מע"מ 526 שקלים

סהכ לתשלום 3817 שקלים,

האם זה נורמאלי? זה נשמע לי מאוד יקר אבל אני עם הרכב חודשים בודדים אז אני לא מכיר את מחירי השוק לחלפים הללו..

אשמח לשמוע תגובות

פורסם

אם זה חלקים סיניים זבאללה , אז המחירים יקרים לדעתי.

אם מדובר בחלקים איכותיים מקוריים או מיצרן מקורי - נראה לי סביר על פניו .

אני מניח שרון יגיב בהמשך , מי כמוהו מכיר את המחירים האמיתיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

התותבים הוא הביא מפירוק אבל מקורי במצב חדש

900 שקלים על עבודה זה לא קצת יקר?

בנוסף על זה שהם עשו הפסקת אוכל של איזה 25 דק' (שזה לגיטימי אבל למה להוריד לי את זה מהזמן עבודה?)

הייתי אצלם בערך משעה 9:45 עד שעה 13:00

המוסך הוא לא מורשה יבואן אלא מוסך מומחה רכבי VAG באיזור הדרום(איזור אשדוד)

פורסם

חישוב שעות העבודה של מוסכים מורשים לא נקבע על פי זמן העבודה בפועל אלא על פי "שעתון". בשעתון שנקבע על ידי יצרן או יבואן הרכב מוגדר זמן ביצוע לפעולה (לדוגמא, החלפת שמן מנוע תחושב 0.3 שעה על פי שעתון x שעת עבודה במוסך = עלות העבודה.

זה יהיה החיוב גם אם נמשכה בפועל 15 דקות או 60 דקות.

יש מוסכים המחשבים עלות גלובלית (לדוגמא, מחיר קבוע לטיפול 10000 ,לתיקון ראש מנוע, שיפוץ גיר או להחלפת מנוע).

המוסך יכול לתת גם הנחה ממחיר זה.

פורסם

לי אישית המחיר נשמע קצת מוגזם וב3 שעות עבודה לקחת 900 שקל זה נשמע לי קצת הזוי זה 300 שקל לשעה איש הייטק לא מרוויח ככה.. אבל טוב אשמח לשמוע מהמומחים את דעתם כי לי אישית זה לא נשמע סביר.. אבל אולי ביחס לסוג רכב מחיר החלקים שקיבלתי כן סבירים

פורסם

גם איש מוסך לא מרויח 300 ש"ח לשעה.

ממחיר זה המוסך משלם שכירות המקום, ארנונה לעיריה, מיים, חשמל, טלפונים, מס שלטים עירוני, ביטוח צד ג' וביטוח המנה והעסק ומשכורות.

כל זאת מבלי להתייחס אם מה שבוצע במכוניתך זול, יקר או סביר.

בברכה - רפי לין

• ספונסר פורום
פורסם

המחירים סבירים בהנחה שכל החלפים שהורכבו הינם איכותיים או של

יצרנים מקוריים ,כגון הבלמים ,המאוורר ,כריות הבולמים,התותבים ,

והציריות הפנימיות .

אני מניח שמה שהותקן משומש אלו הציריות הפנימיות ולא התותבים

כי אלו כמובן מתקינים רק חדשים .

החיוב עבור העבודה הוא סביר ביחס לעבודות שביצעו והזמן שנקבת הוא

מהיר במיוחד ואני מניח שעבדו על הרכב יותר מעובד אחד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
גם איש מוסך לא מרויח 300 ש"ח לשעה.

ממחיר זה המוסך משלם שכירות המקום, ארנונה לעיריה, מיים, חשמל, טלפונים, מס שלטים עירוני, ביטוח צד ג' וביטוח המנה והעסק ומשכורות.

כל זאת מבלי להתייחס אם מה שבוצע במכוניתך זול, יקר או סביר.

בברכה - רפי לין

בוא נניח שכל ההוצאות הללו למוסך קטן עם 2-3 פועלים מסתכמות סביב ה 40000 ש"ח לחודש.

כעת נגיד שהמוסך עובד 190 שעות בחודש.

המוסך צריך להרוויח כ 200 ש"ח לשעה כדי לכסות את ההוצאה.

בהנחה שעבדו אצלו 3 שעות והוא היה הרכב היחיד שם הרי שבעל המוסך הרוויח 300 ש"ח על העבודה.

על החלפים הוא הרוויח להערכתי עוד עוד 300 ש"ח לפחות.

כלומר, סך הכול הרוויח בעל המוסך על כל הטיפול 600 ש"ח או 200 ש"ח לשעה.

אם זה מוסך שעובד ויש לו כל הזמן לקוחות בעל העסק סוגר הכנסה חודשית של 38000 ש"ח ברוטו לפחות. (200 ש"ח לשעה כפול 190 שעות)

שיהיה לו לבריאות....

תקנו אותי אם טעיתי בחשבון.

פורסם

אני לא דוחף אף לאף אחד, אין לי מושג על מי מדובר. הדיון הוא תאורטי לגמרי.

אמרתי שיהיה לו לבריאות. עייני לא צרה.

לפתוח מוסך מורשה זה באמת סיפור לא פשוט.

פורסם
הדיון הוא תאורטי לגמרי.

.

אם בתיאוריה עסקינן, הרי שיש להוסיף לרשימה של רפי לין הוצאות כמו מיסי אשפה, הוצאות לרכישת ותחזוקת כלי עבודה לרבות כלי עבודה יקרים כמו סקנרים, מכשירי בדיקות גזים, כלי עבודה, אחזקת מבנה, בגדי עבודה וכביסות שבועיות, קורסים והשתלמויות מקצועיות מעת לעת, אחזקת מחשבים וגיבוי טכני, "נפילות" (תמיד מתי שהוא יש רכב שמפסידים עליו כסף מעבר לשעות עבודה), הוצאות רואה חשבון, עו"ד/יעוץ משפטי/טיפול בתביעות מעת לעת, אחזקת מלאי חלפים מינמלי, אחזקת חשבון בנק וריביות על יתרות העו"ש, והרשימה עוד ארוכה.

בכלל, עדיף שלא להמשיך לחפור בזה, ממילא הפורום הינו טכני מקצועי, ואינו אמור לעסוק בתיאוריות של "כמה זה או ההוא מרוויח,ואם בכלל".

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חברים נשמע שקצת הגזמתם אם כל נושא התיאוריות סהכ שאלתי אם המחיר סביר ואם הבנאדם מה שנקרא "תקע אותי במחיר"

לדעתי לשלם 300 ש"ח לשעת עבודה זה מוגזם.. לא הוחלף כאן חגורת טיימינג,גיר או מנוע שהמחיר הוא כזה.

פורסם

כמו שכבר אמרו לך המחירים סבירים שים לב שעלות שעת עבודה מופיעה על שלט בכל מוסך .

המקומות היחידים שבהם שעת עבודה תהיה נמוכה משמעותית היא במוסכי מדרכה על עבודה איכותית משלמים, אין לך סיבה להרגיש שעשו עליך קופה .

Peugeot 208GTI

• תוכן חדש...