Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הנתונים הטכניים השברולט ספארק יותר טובה+יותר יפה מהיונדאי לדעתי(לפי התמונות).

כרגע אני יותר בכיוון של הספארק,אני מחכה לראות אותה בתחילת פברואר ולהחליט...

אם אזמין עכשיו יונדאי לפי הסוכנות אקבל אותה רק בסוף מרץ\אפריל לעומת זאת בשברולט אמרו לי שאם אזמין עכשיו את הספארק אקבל אותה כבר בפברואר(אני קצת לחוץ לרכב אז שיקול זה גם בא בחשבון)

לפי דעתי בקטגורית רכב הזאת מכל המכוניות רק I10 והספארק שוות(יש לי נסיון עם יונדאי ולא עם שברולט,אני מקווה שאם אבחר בסוף בשברולט לא אצטער על זה).

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל הI10 לא יותר חסכונית בהרבה (אם בכלל) מ1:12, בניגוד לC1 ולאלטו

אני עם I10 עם מנוע 1250 אוטומט ו-90% נסיעות עירוניות מוציא 1:12 אז במשולב אפשר להתקרב ל-1:15 (ועם גיר ידני אפילו ליותר).

הניסיון שלי עם השברולטים החדשות הוא גרוע מאוד, לכן אני לא מתלהב מההצהרות שלהם. תמיד הרכבים שלהם נראים הכי מרשימים ורשימת האבזור הכי ארוכה וכו', אבל אחרי שנה פתאום מתחילות בעיות חשמל (קרוז), האוטו מתחיל לרעוד כמו ויברטור ואין מה לעשות (אוואו) וכו'. מצד שני זה טבעי שיצאו דגמים טובים יותר, היונדאי משווקת בעולם כבר מעל ל-3 שנים (בארץ כשנתיים) והיא הגיע כבר לאמצע החיים של הדגם (קבלה מתיחת פנים) מה שאומר שהיא מתחילה להתיישן.

ד"א, לבחור שרשם שהיו צריכים לנפח את היונדאי, לאן בדיוק היו צריכים לנפח אותה? העיצוב של האוטו גם ככה יותר מדיי מנופח ושבלוני (נראת כמו ביצה). דווקא אם היו עושים טיפה יותר קימורים וחיתוכים (כמו באלטו) העיצוב היה יותר צעיר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ואם נחזור לנושא המקורי של פותח השרשור, לא הייתי ממליץ לו לא על ספארק ולא על אלטו ולא על שום רכב מיני עם מנוע 1000.

הנסיעות הקבועות שלו כוללות תוואיי הררי, אני בספק איזה חיסכון הוא יקבל עם רכב עם מנוע קטן שיחיה בסל"ד גבוה ורועש חצי מהיום. גם כשהוא לא יהיה בתוואיי הררי הנסיעה שלו היא בין עירונית בעיקר, עוד תחום שאף אחד מרכבי המיני לא מצטיין בו.

זה לא אומר שרכב מיני לא יעמוד במשימה, אבל הוא יתקשה.

סתם נקודה למחשבה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ואם נחזור לנושא המקורי של פותח השרשור, לא הייתי ממליץ לו לא על ספארק ולא על אלטו ולא על שום רכב מיני עם מנוע 1000.

הנסיעות הקבועות שלו כוללות תוואיי הררי, אני בספק איזה חיסכון הוא יקבל עם רכב עם מנוע קטן שיחיה בסל"ד גבוה ורועש חצי מהיום. גם כשהוא לא יהיה בתוואיי הררי הנסיעה שלו היא בין עירונית בעיקר, עוד תחום שאף אחד מרכבי המיני לא מצטיין בו.

זה לא אומר שרכב מיני לא יעמוד במשימה, אבל הוא יתקשה.

סתם נקודה למחשבה.

איתמר.

אני מקבל עם בפונטו ספייס מנוע 1200, בתוואי הררי\פקוק קבוע (חיפה-קריות) צריכת דלק קבועה של 1:15.

יש לי יותר מרווח מהספארק\I10.

אם מישהו היה אומר לי שאני צריך לרדת ברמת המרווח ולהעלות את צריכת הדלק - ועוד לשלם על זה אקסטרה כסף, הייתי צוחק לו בפנים. אפשר למצוא יופי של חניות גם עם פונטו ספייס.

לעומת זאת - האלטו מציעה צריכת דלק מעולה. לא יודע לגבי הסחיבה בתוואי ההררי, אבל בינתיים אלטו הוכיחה צריכת דלק נהדרת, הרבה יותר מ-I10. רכבי יונדאי פשוט אינם חסכוניים, גם כשמדובר ברכב קטן.

הייתי מצפה מ-I10 שתציג צריכה של 1:16 מינימום.

לכן - להיזהר משברולט ספארק. מוניטין אמינות מפוקפק, צריכת דלק לא ידועה שהניסיון מלמד שתהייה גבוהה מהמקובל והכי גרוע - יבואן שדואג להנחות מוטרפות לליסינג והשכרה - דבר שמבטיח ב-100% שבעוד שנה וחצי השוק יתחיל להיות מוצף בהן, במחירי זנות ותנאי תשלומים נוחים.

לשיקולך!!!

פורסם
אני עם I10 עם מנוע 1250 אוטומט ו-90% נסיעות עירוניות מוציא 1:12 אז במשולב אפשר להתקרב ל-1:15 (ועם גיר ידני אפילו ליותר).

הניסיון שלי עם השברולטים החדשות הוא גרוע מאוד, לכן אני לא מתלהב מההצהרות שלהם. תמיד הרכבים שלהם נראים הכי מרשימים ורשימת האבזור הכי ארוכה וכו', אבל אחרי שנה פתאום מתחילות בעיות חשמל (קרוז), האוטו מתחיל לרעוד כמו ויברטור ואין מה לעשות (אוואו) וכו'. מצד שני זה טבעי שיצאו דגמים טובים יותר, היונדאי משווקת בעולם כבר מעל ל-3 שנים (בארץ כשנתיים) והיא הגיע כבר לאמצע החיים של הדגם (קבלה מתיחת פנים) מה שאומר שהיא מתחילה להתיישן.

ד"א, לבחור שרשם שהיו צריכים לנפח את היונדאי, לאן בדיוק היו צריכים לנפח אותה? העיצוב של האוטו גם ככה יותר מדיי מנופח ושבלוני (נראת כמו ביצה). דווקא אם היו עושים טיפה יותר קימורים וחיתוכים (כמו באלטו) העיצוב היה יותר צעיר.

תוכל להרחיב בבקשה על הI10? נסיעות בינוניות/ארוכות בכבישים בינעירוניים, נוחות ומסקנות כלליות בקשר לרכב

פורסם

אני עושה 1:12 כאשר 90% מהנסיעות שלי בתוך העיר ובפקקים. שמעתי כבר מבעל I10 אחרת שהוא מגיע במשולב ל-1:15.

אני מאמין שעם 1.25 אפשר להגיע ל-1:13-1:14 ועם ה-1.1 אפשר להגיע צפונה ל-1:15. לשם השוואה אני הצלחתי להגיע ל-1:20 בנסיעה לאילת.

מבחינת נוחות אין בשורות טובות, הרכב מכוייל על הצד הנוקשה. נוחות זה לא הצד החזק שלה אבל המצב ממש לא כזה גרוע (לפי דעתי הבעיה היא יותר בכסאות הנוקשים ולא במתלים).

היתרונות הם כמובן המרווח העדיף, הרגשה של כמעט כמו נהיגה בפרייבט ולא כאילו אתה נוסע בקופסת צעצוע, ישיבה יחסית גבוהה וכמובן ביצועים נמרצים (במיוחד בעיר) אשר עולים בצריכת דלק גבוהה מעט מהמתחרות (תוצאה ישירה גם של המשקל הגבוהה של הרכב ביחס למתחרות).

מבחינת אבזור בפנים אין מה להשוות למתחרות, היא משאירה להם אבק (אבל כל זה ישתנה בדגם החדש שמגיע ערום מאבזור). ראיתי בגרמניה את רמת האבזור שהולכים למכור בארץ, זה ממש מכוער לראות את היונדאי בלי הספויילר, ידיות בצבע שחור ולא בצבע הרכב, בלי מערכת מובנית וכו' (אני חושב שסה"כ התוספות שוות 10K ש"ח).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הסתובב בפורומים לינק לביקורת מאתר רוסי של כל הסופר-קטנטנות שיש בארץ. ביניהן כיכב גם הSPARK. אשר בכל הנוגע לביצועי מנוע לא היה יותר מהיר מC1. אך גמע יותר דלק. (ממה שהבנתי עם הרוסית המאוד גבולית שלי)

אי לכך הסיבה היחידה לקנות SPARK היא בשביל לעשות ממנה משהו כזה:

transformers-skids-450-1802_oRr.jpg

מדבקת קרבון על מכסה המנוע, ווניל ירוק לדלתות.

להרגיש רכב ספורט עם פחות מ100 סוסים :lol:

וברצינות, נכון להרגע עושה רושם שהצ'יקיטיטה הכי משתלמת היא הC1.

(פנדה מיושנת, 107 סתם יקרה, אלטו קצת פחות בטיחותית למי שמצליח להידחק במושבים מאחורה, i10 נראית כמו קופסאת סיגריות אנכית, מה פיספסתי?)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כן זה בדיוק מה שהתכוונתי, קצת קימורים בחלק האחורי לתת לה קצת נפח כי היא באמת נראית כמו קופסה.

בכל אופן, פרטים ותמונות חדשות על הקיה פיקנטו.

כל היתרונות של מנועי יונדאי I10 (שאין איתם בעיות מיוחדות) ועיצוב קרבי ולדעתי יפייפה.:evil:

פורסם

אם תוכלו להרחיב בבקשה,

למה האלטו נפסלה(אם לרגע נתעלם מן העובדה שתוואי הדרך הוא עפולה-נצרת-עפולה)?

אמנם יש לה מנוע 1000, וזה רכב יחסית ישן יותר מהמתחרות,

אבל לה יש שרשרת ולא רצועת טיימינג שזה לדעתי פלוס,

בנוסף לסוזוקי יש שם בארץ - תקנו אותי אם אני טועה, למרות שאין בינינו נביאים אבל בעתיד יהיה יותר קל למכור אותה מאשר שברולט\סיטרוייאן\פיג'ו - ולקבל חלק גדול יותר מההשקעה הראשונית בחזרה,

בנוסף גם עניין האמינות - למרות שאולי אלו רוחות רפאים, אבל יש סיכוי שהיא יותא אמינה? למרות שהיא מורכבת בהודו?

השאלות האלו נשאלות כי גם אני מתלבט בין לקנות אחת כזאת לבין להמשיך את חיפושי ביד 2,

עוד נקודה שלא כל כך ברורה לי היא מדידת הכח של המנוע,

הנתונים הם - 67 כ"ס ב6000 סל"ד,

אבל מה זה אומר לגבי מנוע ה-3 צילינדרים בסל"ד של 2-3?

ואגב יש מישהו שיכול להעיד על איכות הנסיעה בתוך חיפה על הדגם האוטומטי?

מחיר האלטו האוטומאטית - 74 אלף,אמנם לא כזה יקר אבל מצד שני אי אפשר להגיד שזה ממש זול...

תודה לכל המגיבים.

פורסם

מנוע 1000 אוטומטי בתוך חיפה לא יתנהל בצורה מיטבית. נראה לי שזה די ברור לך.

מעבר לזה גם רכב חלש, כל עוד הוא ידני ואתה יודע לנהל אותו - ייסע בצורה סבירה יחסית לתנועה.

זכורה לי אגב פעם אחת שניסיתי לעלות את שד' הציונות עם ליאונה 1300 עם 5 אנשים בריאים ולא הצלחתי לעבור את ה-30 על הילוך ראשון...ככה שיש תמיד יוצאים מן הכלל :shock:

פורסם

אם לא משנה תקציב התחלתי, תכניס גם מיניקופר וסמארט =)

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Lime]Cooperative galil eliyon[/COLOR][/SIZE] [/FONT][/CENTER]

פורסם

למי שזה רלוונטי אליו

הערב בלילה כלכלי יש סקירה של המכוניות הזולות בישראל, קרי קטגוריית המיני.

ומבחן לC1.

ערוץ 10 23:25.

פורסם
למי שזה רלוונטי אליו

הערב בלילה כלכלי יש סקירה של המכוניות הזולות בישראל, קרי קטגוריית המיני.

ומבחן לC1.

ערוץ 10 23:25.

משהו הקליט?

אולי לינק ביוטיוב?

פורסם

האמת שתוותר, היה מאוד מאכזב ושטחי.

הראו כל אחת מהמכוניות לשניות בודדות ועשו סקירה שטחית על הC1 מול האלטו.

הם אפילו טעו בנתונים ואמרו שהI10 נמכרת ב69 אלף במקום ב64.

• תוכן חדש...