Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 II שנת 2005 - מאוורר פנימי

ari C5
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שאלה:

האם מנוע המאוורר הפנימי של בקרת האקלים זהה בין סיטרואן C5 דור ראשון (2001-2004) לדור שני (2005-2008)?

ועוד שאלה על הדרך - איך מחליפים אותו? בZX שהיו לי בזמנו כיסוי בד קטן ו-3 ברגים והמאוורר בחוץ, מה הפרוצדורה כאן?

תודה לעונים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה החלטת שיש לך בעיה עם המאוורר?

על פי רוב כאשר הוא לא עובד זו בעיה של הלחמות קרות בקופסת הבקרה האלקטרונית של המאוורר שנמצאת מתחת לתא הכפפות מצד שמאל.

חידוש ההלחמות עם מלחם פותר את הבעיה ברוב המקרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה החלטת שיש לך בעיה עם המאוורר?

על פי רוב כאשר הוא לא עובד זו בעיה של הלחמות קרות בקופסת הבקרה האלקטרונית של המאוורר שנמצאת מתחת לתא הכפפות מצד שמאל.

חידוש ההלחמות עם מלחם פותר את הבעיה ברוב המקרים.

למה החלטת שהחלטתי שהוא לא עובד? :wink:

המאוורר עובד טוב, אבל כנראה שיש חופש בציר ולכן הוא רועד ומרעיש מעל מהירות 3 (3 כנפי רוטור מושחרות בחיווי הדיגיטלי)

ולכן חשבתי להחליף אותו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב הסיכוים שזה לא יעזור אבל אולי הפילטר סתום באבק ואחרי שתוציא אותו תהיה לך מהתא שלו גישה להכניס צינור של לחץ אויר שאולי יצליח להוריד קצת אבק מהכנפים של המאוורר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשלב ראשון תפרק אותו החוצה ותראה אם אין עליו ליכלוך\עלים\ניילון\נייר. הסיכוי שיש לו חופש בציר הוא עד כדי אפסי.

אתה יודע איפה ממקום מסנן האויר (של המזגן) בתוך הרכב ? (זה לא כמו ב ZX). אם התשובה היא כן, המפוח נמצא מעליו.

במבט "מלמעלה" זה כאילו שהמפוח נמצא מתחת לצג הודעות הדיגיטלי שבמרכז הדשבורד.

המפוח לא תפוס עם ברגים, פשוט צריך לסובב אותו טיפה והוא משתחרר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשלב ראשון תפרק אותו החוצה ותראה אם אין עליו ליכלוך\עלים\ניילון\נייר. הסיכוי שיש לו חופש בציר הוא עד כדי אפסי.

אתה יודע איפה ממקום מסנן האויר (של המזגן) בתוך הרכב ? (זה לא כמו ב ZX). אם התשובה היא כן, המפוח נמצא מעליו.

איציק

איציק סליחה על ההתעלקות,בC5 2007 למכסה של הבית של הפילטר מזגן [ליד הדוושות] יש למעלה בורג קטן,איזה סוג וגודל הבורג הזה?,אם תוכל לעזור לי אני יודע לך מאד,כי ניסיתי כבר הכל ואני מיואש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק

איציק תודה על ההסבר המפורט. ממה שאני מבין המאוורר נמצא בעצם במרכז הקונסולה ולא בצד הנוסע כמו בZX, אבל לצערי אני לא יודע איפה הפילטר של המזגן, אודה לכיוון, מהיכן הגישה וכו'

תודה רבה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק סליחה על ההתעלקות,בC5 2007 למכסה של הבית של הפילטר מזגן [ליד הדוושות] יש למעלה בורג קטן,איזה סוג וגודל הבורג הזה?,אם תוכל לעזור לי אני יודע לך מאד,כי ניסיתי כבר הכל ואני מיואש.

במודל שלך לא אמור להיות בורג כלל.

אם יש, והבורג מקורי, זה 5.5 או 6 מ"מ - ראש משושה.

היצרן אומר שבמקרה והקליפס אבטחה של המכסה (הקליפס נמצא בחלקו העליון של הכיסוי - מופיע כ-"b" בתרשים המצורף) נשבר, רק אז יש צורך בבורג (בנקודה "a" בתרשים במצורף).

איציק

pollen.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק תודה על ההסבר המפורט. ממה שאני מבין המאוורר נמצא בעצם במרכז הקונסולה ולא בצד הנוסע כמו בZX, אבל לצערי אני לא יודע איפה הפילטר של המזגן, אודה לכיוון, מהיכן הגישה וכו'

תודה רבה רבה.

בתרשים המצורף אתה רואה מבט צידי של המפוח.

ממש מתחתיו, נמצא המסנן אויר של המזגן (ראה הודעה קודמת שלי).

הגישה מאוד לא נוחה אבל אם כבר עשית את זה פעם אחת, לא יקח לך יותר מ 3 דקות להוציא אותו החוצה. בפעם הראשונה ? צפה לקללות נמרצות ותיזהר שלא לשבור את המניפה כשאתה שולף את המפוח החוצה ומוציא אותו כלפי מטה !!

:-)

איציק

blower.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היצרן אומר שבמקרה והקליפס אבטחה של המכסה (הקליפס נמצא בחלקו העליון של הכיסוי - מופיע כ-"b" בתרשים המצורף) נשבר, רק אז יש צורך בבורג (בנקודה "a" בתרשים במצורף).

איציק

תודה רבה!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתרשים המצורף אתה רואה מבט צידי של המפוח.

ממש מתחתיו, נמצא המסנן אויר של המזגן (ראה הודעה קודמת שלי).

הגישה מאוד לא נוחה אבל אם כבר עשית את זה פעם אחת, לא יקח לך יותר מ 3 דקות להוציא אותו החוצה. בפעם הראשונה ? צפה לקללות נמרצות ותיזהר שלא לשבור את המניפה כשאתה שולף את המפוח החוצה ומוציא אותו כלפי מטה !!

:-)

איציק

פשוט לשלוח את היד למעלה, לתפוס ולסובב? בלי לפרק כלום בדרך?

תודה רבה :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט לשלוח את היד למעלה, לתפוס ולסובב? בלי לפרק כלום בדרך?

תודה רבה :-)

כדאי לפרק את הפלסטיק שצמוד לדוושת הגז (בורג או שניים מקסימום T20) ואת הריפוד מעל דוושת הגז (יוצא בקליפסים).

כל היתר - בעזרת חוש המישוש :lol:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק

איציק,כשאתה אומר ראש משושה הכוונה היא לאלן?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...