Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה באוטובוס או רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח אם תוכלו לעזור לי לחשב ,מהו כלי התחבורה הזול ביותר מבחינתי.

הנסיעה מראשל"צ למכללת ספיר=כ60 ק"מ לכיוון אחד.

הרכב הוא ניסאן טידה-ממוצע של 12 ליטרים ל100 ק"מ,בהנחה שרוב הנסיעה היא בכביש מהיר,הצריכה עשויה להשתפר

במעט.

עלות ליטר בנזין -תעלה מתחילת ינואר ותעמוד בסכום של כ7 ש"ח.

החלופה לרכב היא אוטובוס אחד מראשון לציון למכללת ספיר ושני אוטובוסים חזרה .

בשעות שאני מסיים את הלימודים ,האפשרות היחידה היא לקחת אוטוסוב לת"א (תחנה מרכזית) ואוטובוס נוסף לראשל"צ.

את מחירי הכרטיסים אינני יודע.

יש לי תעודת נכה ותעודת סטודנט,אולי אחת מהשתיים תוזיל את עלות הכרטיס.

אני לומד 3 פעמים בשבוע.

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

חפש במכללה סטודנטים שיסעו איתך וישתתפו במימון הדלק. זו תהיה האופציה הזולה (והנוחה) ביותר.

צריכת הדלק של הרכב נוראית - האם לא 1:12? (כלומר 8 ליטר ל- 100 ק"מ).

פורסם
חפש במכללה סטודנטים שיסעו איתך וישתתפו במימון הדלק. זו תהיה האופציה הזולה (והנוחה) ביותר.

צריכת הדלק של הרכב נוראית - האם לא 1:12? (כלומר 8 ליטר ל- 100 ק"מ).

קרוב לוודאי שטעיתי ,פשוט לא פירשתי נכון את הכתוב באתר,סליחה.

בהנחה ומדובר ב 8 ליטר ל100 ק"מ,אפשר בבקשה חישוב של כדאיות?

הפעם האחרונה שנסעתי באוטובוס היתה לפני כעשור,עליית מחירי הדלק כנראה שתחזיר אותי לאוטובוס.

אני מוכן לקום ב5 ולהגיע הביתה בסביבות

22:00

פורסם

לפי החישוב שלך מדובר ב-120 ק"מ ביום, כלומר כ-10 ליטר -> כ-70 ש"ח. תוסיף לזה שחיקה של הרכב, כלומר טיפולים שוטפים למיניהם, העלות האמיתית תהיה כ-100 ש"ח ביום ויותר. אין לי מושג מה המחיר באוטובוס.

עכשיו נכנס חשבון נוסף: מה שוה הזמן שלך: אם תוכל לנצל את הזמן באוטובוס ללימודים הרי שתרויח מהנסיעה באוטובוס, שכן בנהיגה לא תוכל ללמוד, אבל אני פסימי לגבי אפשרות זו. אם, לעומת זאת, הנסיעה באוטובוס תעלה לך כמה שעות חיוניות יתכן שלמרות העלות הככספית הגבוהה יותר של נסיעה ברכב היא תהיה כדאית. וכמובן תתכן פשרה כלשהי- ימים בהם תסע ברכב וימים בהם תסע בתחבורה הציבורית.

אפשרות נוספת, כפי שנכתב קודם, היא שתוכל ליצור car pool עם סטודנט נוסף או שניים, רצוי בעלי רכב, כך שהנסיעות יתחלקו בין המכוניות של שניכם, שכן די קל להתחשבן לגבי הדלק אבל הרבה יותר קשה לגבי שאר הוצאות הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפי החישוב שלך מדובר ב-120 ק"מ ביום, כלומר כ-10 ליטר -> כ-70 ש"ח. תוסיף לזה שחיקה של הרכב, כלומר טיפולים שוטפים למיניהם, העלות האמיתית תהיה כ-100 ש"ח ביום ויותר. אין לי מושג מה המחיר באוטובוס.

עכשיו נכנס חשבון נוסף: מה שוה הזמן שלך: אם תוכל לנצל את הזמן באוטובוס ללימודים הרי שתרויח מהנסיעה באוטובוס, שכן בנהיגה לא תוכל ללמוד, אבל אני פסימי לגבי אפשרות זו. אם, לעומת זאת, הנסיעה באוטובוס תעלה לך כמה שעות חיוניות יתכן שלמרות העלות הככספית הגבוהה יותר של נסיעה ברכב היא תהיה כדאית. וכמובן תתכן פשרה כלשהי- ימים בהם תסע ברכב וימים בהם תסע בתחבורה הציבורית.

אפשרות נוספת, כפי שנכתב קודם, היא שתוכל ליצור car pool עם סטודנט נוסף או שניים, רצוי בעלי רכב, כך שהנסיעות יתחלקו בין המכוניות של שניכם, שכן די קל להתחשבן לגבי הדלק אבל הרבה יותר קשה לגבי שאר הוצאות הרכב.

תודה רבה על החישוב.

מצאתי מידע לגבי עלות כרטיס והנחה.

כרטיס עולה 16 ש"ח לכיוון.

מגיעה לי הנחה של 33.3% לכרטיס.

סמסטר ב' אחזור להשתמש בתחבורה ציבורית,פחות נוח אך הרבה יותר זול.

נסיעה עם סטודנטים אחררים היא לא אופציה כי רובם מתגוררים בקיבוצים בדרום,ומי שלא ,נוסע באוטובוסים.

תודה רבה לכל מי שהגיב במסגרת השרשור

פורסם

אם הנסיעה היא במטרופולין - אז הרווחת גם WIFI במרבית הנסיעות

לגבי עלויות, מכללת ספיר מפעילה שירות הסעות לסטודנטים :

http://www.sapir.ac.il/generalpage.asp?div=services&subdiv=shirut10 כפי שזה נראה- 10 ש"ח לכיון עם זמני נסיעות סבירים... שווה לבדוק

נראה לי שבמקרה הנוכחי- האוטובוס מנצח.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם
אם הנסיעה היא במטרופולין - אז הרווחת גם WIFI במרבית הנסיעות

לגבי עלויות, מכללת ספיר מפעילה שירות הסעות לסטודנטים :

http://www.sapir.ac.il/generalpage.asp?div=services&subdiv=shirut10 כפי שזה נראה- 10 ש"ח לכיון עם זמני נסיעות סבירים... שווה לבדוק

נראה לי שבמקרה הנוכחי- האוטובוס מנצח.

אם היה אוטובוס ישיר מהמכללה לראשל"צ,לא הייתי חושב פעמיים,האילוץ לקחת 2 אוטובוסים ,קצת מפריע ,זה משהו שכנראה אוכל להתרגל אליו

נושא ההסעה המוזלת נבדק,הם לא מפעילים את השרות אם לא מגיעים למכסת סטודנטים מסויימת

אם היתה הסעה ,זה היה פותר את כל הבעיות.

אין לי לפטופ ,נושא האינטרנט לא רלוונטי,אך תודה על המידע

פורסם

Tida-man ממליצה לך על תבורה ציבורית.

בתור סטודנטית לשעבר, התחבורה הציבורית מקלה את חייו של הסטודנט ואף יש בה יתרונות:

1. נוהגים בשבילך.

2. אפשר לישון בדרך.

3. להתכונן לשיעור/ לקרא חומר כתוב/ לסכם.

כמובן שאם יש ימים קצרים יותר/גשומים כדאי להתנייד ברכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
Tida-man ממליצה לך על תבורה ציבורית.

בתור סטודנטית לשעבר, התחבורה הציבורית מקלה את חייו של הסטודנט ואף יש בה יתרונות:

1. נוהגים בשבילך.

2. אפשר לישון בדרך.

3. להתכונן לשיעור/ לקרא חומר כתוב/ לסכם.

כמובן שאם יש ימים קצרים יותר/גשומים כדאי להתנייד ברכב.

ל'

תודה על ההמלצה

אצתרך להשלים שעות שינה :)

כדי להגיע ללא איחור לשיעור הראשון ,אצתרך לנסוע באוטובוס הראשון היוצא ב 6 מראשון לציון

היום הכי קצר מסתיים ב 19:30

פורסם

עם ימי לימודים כה ארוכים יהיה עליך לנצל את הנסיעות לשינה או ללימודים, משימה לא פשוטה. מצד שני, אני מניח שמדובר ב-3-4 שעות ביום בתחבורה הציבורית, לא זמן שתוכל לבזבז כסטודנט בעל לו"ז צפוף. אם העבודות שלך נעשות על מחשב ויש צורך בחיבור לרשת - בדוק אם יש WiFi בקוים שבהם תסע, אחרת יתכן שיהיה עליך לשקול רכישת חבילת גלישה סלולרית, גם זה עניין לא זול אבל מתגמד לעומת הוצאות התחבורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה בנסיעה למכללת ספיר מראשל"צ זה קו מאוד מחורבן.

זה קו שלא יוצא הרבה פעמים ביום וגם הוא מאוד מאסף, קו 351 שעובר דרך נס ציונה, רחובות וקרית מלאכי.

אופציה יותר קצרה ויקרה יותר זה אוטובוס ישיר לאשקלון, לרדת בצומת ברכיה, ללכת לכיוון קרית גת ולעלות על קוים 21/363, האוטובוס לאשקלון יותר יקר כי הוא עדין שייך לחברת אגד. (שמטרופולין לקחו את הקוים המחיר ירד פי 2).

במקרה כמו שלך עדיף לנסוע ברכב, או לראות אופציה של להשכיר דירה באיזור, בשדרות יש מבנה לסטודנטים שעולה 300 שקלים לחודש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
זה פשוט מאוד -

זול=אוטובוס.

מהר=רכב.

הרשה לי לתקן אותך:

זול + לא נוח = אוטובוס.

מהיר + זמין = רכב.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אני לא יודע לגבי ספיר, אבל בבאר שבע יש לוח טרמפים בו מוצאים טרמפים תמורת תשלום.

במשך שנה וחצי כמעט בכל נסיעה שלי הייתי לוקח טרמפיסטים. ככה מכסה את הוצאות הדלק.

אם תמצא כמה אנשים, אפילו קבועים, שיסעו איתך ויתחלקו בהוצאות הנסיעה, זה יהיה הפתרון הכי משתלם.

לוח טרמפים של ב"ש (גם ספיר מופיע שם):

http://www.bgu.co.il/tremp.aspx

Kawasaki Versys !!!

• תוכן חדש...