Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר לאופל GT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי אז בוא נדבר בדוגמאות - ואני התכוונתי גם לדוגמאות מרכבים דומים (ואני רוצה לראות ממך דוגמאות לוולוו או אופל או מכוניות ספורט אחרות):

אופל רקורד קופה (יחידה בארץ לדעתי) 1.9 ידנית צבע אורגינאלי אך דורשת פחחות -2000 ש"ח.

מ.ג. מידגט פתוחה במצב מצויין - פחות מ-35,000 ש"ח.

MGB רודסטר (מכיר שתיים כאלו שנמכרו ב-3 שנים האחרונות) במצב בינוני אך עם טסט - פחות מ-35,000 ש"ח.

טריומף TR-7 ?(למי שלא יודע מה זה שיחפש באינטרנט) משופרת מאד ובמצב טוב מאד 2 ליטר 5 הילוכים עם מזגן ועוד - פחות מ-25,000 ש"ח.

ויש לי דוגמאות רבות למי שיחפוץ.

נו בוא נראה דוגמאות מנסיונך שלך המגבים את עמדתך?

חבר'ה, תרגעו בבקשה. אנחנו לא ילדים בני 13 שרבים למי יש הכי גדול ...

כפי שרשמתי בהודעות האחרונות שלי בנושא (אופל GT), לפי דעתי 50K ש"ח זה מחיר סביר בארץ. 10K$ זה יוצא 45K ש"ח בערך, אם תוכל להוריד אותו לאיזור ה-40K ש"ח אז לפי דעתי זו עיסקה טובה אם אכן הרכב נמצא במצב סבבה כפי שתואר ...

לאחר שבדקתי את האופציות של ייבוא GT, אכן המחיר של ייבוא GT לארץ מגיע בקלות ל-40K עד 50K ש"ח לרכב במצב טוב.

חבר'ה, אל תשכחו שאין מחירון לאף רכב אספנות בארץ וכל מכירה היא משא ומתן בין המוכר לקונה. אני אגיד לכם בכנות שגם אם מישהו יציע לי מחר 50K ש"ח על המנטה שלי אני לא בטוח שאני אמכור אותה. אומנם לפי המכירות האחרונות בשוק (של מנטה) מחיר של מנטה במצב טוב עומד בין 20 ל-25 אלף ש"ח, אבל אל תשכחו שיש גם ערך אישי לרכב.

צודק

ניתן להעזר במחירונים מחו"ל כדי לקבל אינדיקציה לשווי משוער בארץ!!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
אוקיי אז בוא נדבר בדוגמאות - ואני התכוונתי גם לדוגמאות מרכבים דומים (ואני רוצה לראות ממך דוגמאות לוולוו או אופל או מכוניות ספורט אחרות):

אופל רקורד קופה (יחידה בארץ לדעתי) 1.9 ידנית צבע אורגינאלי אך דורשת פחחות -2000 ש"ח.

מ.ג. מידגט פתוחה במצב מצויין - פחות מ-35,000 ש"ח.

MGB רודסטר (מכיר שתיים כאלו שנמכרו ב-3 שנים האחרונות) במצב בינוני אך עם טסט - פחות מ-35,000 ש"ח.

טריומף TR-7 ?(למי שלא יודע מה זה שיחפש באינטרנט) משופרת מאד ובמצב טוב מאד 2 ליטר 5 הילוכים עם מזגן ועוד - פחות מ-25,000 ש"ח.

ויש לי דוגמאות רבות למי שיחפוץ.

נו בוא נראה דוגמאות מנסיונך שלך המגבים את עמדתך?

הרקורד על איזו שנה אתה מדבר

פורסם

אין מה לעשות - השוק בארץ פשוט קטן מידי לקיומו של מסחר נורמלי ע"פ הכללים של "עקומת ביקוש-היצע".

מצד אחד יש מעט מאד מכוניות, ולפעמים עוברות שנים עד שיוצא דגם מסויים למכירה, אבל מצד שני יש קהל יחסית מצומצם שעוסק בתחום, ופוטנציאל קטן של אנשים שמוכנים לשלם סכומים נכבדים עבור התחביב הזה.

חישוב עלות הייבוא של מכונית דומה יכול לשמש מדד לא רע, אבל עדיין לא תמיד ימצא החובב שיש בכיסו את הסכום המבוקש. בדיוק כמו המקרה שבו יציעו לכם וילה בהזדמנות לא נורמלית , שבדרך כלל שווה 4 מיליון דולר, במחיר מציאה של מיליון וחצי... הבעיה היא רק שאין לנו את המיליון וחצי...

אפשר לראות בשנים האחרונות "זחילה" כלפי מעלה של המחירים המבוקשים עבור קלאסיות בארץ. זה קרה בין השאר בגלל מודעות יותר גבוהה לנושא בזכות מועדון החמש, סטטוס "אספנות" והאינטרנט. המציאות היא שמחירי המכירה בפועל נמוכים משמעותית מהמחירים המבוקשים - יש פשוט גבול לכח הקניה. בסופו של דבר, הכלל היחיד שקובע מחיר של קלאסית בישראל הוא "מה שהמשוגע דורש ומה שהפסיכי מוכן לשלם - בהנחה שזה נפגש באמצע".

ומילה ל- msigal: אם זו מכונית חלומותיך, היא במצב טוב ואתה לא קונה אותה בשביל למכור בעוד שנה (קלאסית זה לא פק"מ) - ואם כמובן יש לך את הכסף - לך על זה. להביא אחת כזו יעלה לך אותו דבר לפחות. אם אתה לא מספיק "חם" על זה, או שאין לך את הסכום כרגע, זה פשוט יוכיח שוב שיש גבול לכח הקניה. במקרה כזה המוכר יוריד את המחיר או שיוותר על העסק. זה לגיטימי בכל מקרה. שוק חופשי...

Happy Shopping

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני הוא זה שהעריך את הוולוו שלו בכ- 40000 ש"ח, וטעיתי

הרכב שלי שווה הרבה יותר!!! שום סכום הגיוני לא ישכנע אותי למכור.

אני בא לומר שטעיתי בהערכה הקודמת שלי מפני שבמצב השוק בארץ המחיר נקבע לפי כמה המוכר מבקש וכמה הקונה מוכן למכור. הציעו לי כבר 10000 דולר על האוטו ולא מכרתי, למרות שיכולתי להרוויח 30000 ש"ח בצורה נקייה מאוד, אבל רגש לא עולה כסף ולכן אני מעדיף פחות 30000 ש"ח בבנק ויותר חיוך על הפנים בכל בוקר כשאני נכנס לרכב בדרכי לעבודה.

אי לכך אימצתי את דרכו של בני הספל וכאשר שואלים אותי כמה הוא שווה? אני אומר שקל אחד אבל אני לא מוכר!

אז ל- msigal אם האופל חשובה לך, אם אתה חולם עליה בלילות ובכל פעם שאתה חושב עליה ה-50000 ש"ח נראים לך כמו 5000, לך על זה ותהנה. כי שום סכום שבעולם לא ישווה להרגשה שהמכונות האלה נותנות לנו.

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

אה רציתם דוגמא לאופל גי טי שנמכרה בשנים האחרונות - אז לפני כ-6 או 7 שנים הייתי במשא ומתן לפני קניית רכב כזה (מעולם לא אמרתי של גי טי אין צורה יפה ואפילו ספורטיבית - למרות שהיא בעצם מבוססת רקורד) איני זוכר שנה אך היא היתה בצבע אדום והבעלים התגורר בזמנו באיזור קולנוע תל-אביב.

מצבה היה טוב באופן יחסי וכמובן היה לה טסט. הבעלים רצה 25,000 ולדעתי בסוף כמובן מכר אותה בפחות עקב מחיר מופרז באותה התקופה.

דרך אגב לעניין הוולו אתה יכול להעריך אותה גם ב-200000 ש"ח אך המחיר הקובע שלה הוא המחיר שתקבל בעת שתצליח למכור אותה. והדוגמא שציינת שקיבלת 10000 $ אך לא מכרת לא משכנעת אותי היות ואני בעלים של רכבים רבים ובכל פעם מנסים לזרוק לי מחירים לא רציונאליים בכדי לראות את התגובות שלי - לידיעתך.

נ.ב. האופל רקורד קופה שציינתי מקודם היתה שנת 1970 - ופרים מעבר לכך אני לא רוצה להוסיף עקב צנעת הפרט.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אה רציתם דוגמא לאופל גי טי שנמכרה בשנים האחרונות - אז לפני כ-6 או 7 שנים הייתי במשא ומתן לפני קניית רכב כזה (מעולם לא אמרתי של גי טי אין צורה יפה ואפילו ספורטיבית - למרות שהיא בעצם מבוססת רקורד) איני זוכר שנה אך היא היתה בצבע אדום והבעלים התגורר בזמנו באיזור קולנוע תל-אביב.

מצבה היה טוב באופן יחסי וכמובן היה לה טסט. הבעלים רצה 25,000 ולדעתי בסוף כמובן מכר אותה בפחות עקב מחיר מופרז באותה התקופה.

דרך אגב לעניין הוולו אתה יכול להעריך אותה גם ב-200000 ש"ח אך המחיר הקובע שלה הוא המחיר שתקבל בעת שתצליח למכור אותה. והדוגמא שציינת שקיבלת 10000 $ אך לא מכרת לא משכנעת אותי היות ואני בעלים של רכבים רבים ובכל פעם מנסים לזרוק לי מחירים לא רציונאליים בכדי לראות את התגובות שלי - לידיעתך.

אז כך!!

בשבע שנים עברו הרבה מים בירקון ומחירים ושווי מטבעות זינק פלאים!!

יש לי גם רקורד קופה אך שנת 56

בעל הגי טי במקרה אלי???(בחור תימני)

נ.ב. האופל רקורד קופה שציינתי מקודם היתה שנת 1970 - ופרים מעבר לכך אני לא רוצה להוסיף עקב צנעת הפרט.

פורסם

המחירים לא השתנו כל כך - ובדולרים לדעתי כמעט ולא השתנו.

את שם הבחור שרצה למכור את הגי טי איני זוכר.

פורסם

לפי מיטב הבנתי אופל רקורד קופה משנות השבעים ,1.9 ידנית - בעצם חולקת את מרבית מכלליה המכניים עם האופל גי טי. (אותו המנוע הגיר ואפילו הפרונט).

ואתם יכולים לתקן אותי אם אני טועה.

פורסם

בוקר טוב לכולם

לאחר הוויכוח שהתעורר בדקתי באי ביי (למי שלא יודע זהו אתר המכירות הגדול בעולם) לגבי אופל GT .

היום בלילה נמכרה אחת עם מנוע משופץ ועם בודי יפה - ללא טסט היא דורשת עבודת ברקסים וקצת קוסמטיקה במחיר של 2650 $ -מספר הפריט למעוניינים -2477081608

למי שמעוניין יש אחת לחלקי חילוף סביב ה-200$ מספר פריט - 2476952211

לידיעתכם!!!!

פורסם

תודה לכל המגיבים. אכן, 45 אלף ש"ח נראה לי קצת מוגזם - מחיר של 30-35 אלף ש"ח הרבה יותר ריאלי (מבחינתי, כמובן... :) ). כללי השוק והעקרון שלפיו צריך שני משוגעים לעניין ידועים לי היטב, אבל חשבתי שאוכל לקבל הערכה לגבי נדירות הרכב, עסקאות שבוצעו ובסה"כ מה המחיר שאתם הייתם משלמים - הגבול שלי ידוע לי היטב. חוץ מזה, לא חשבתי שיהיו כ"כ הרבה אמוציות בתשובות...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

האם האופל גי טי דגם 1900 ידני נחשב אמין יחסית?

יש להשיג חלפים בארץ?

תודה

פורסם

האופל ג'י טי במוססת מיכנית על הרקורד 1.9,כך שלא אמורות להיות בעיות להשיג חלפים.אמנם ברקורד מנוע ה 1.7 היה פופולרי בהרבה,אך נמכרו גם לא מעט 1.9(90 כ"ס)שהיה לה מנוע עדיף בהרבה.מבחינת פרונט,הגה ובלמים,אותו כנ"ל,ובסך הכל היא מכונית די קלה לשיפוץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היי אלעד ידידי , וירון פ.

אלעד , הפעם אני מסכים איתך לעיניין ה-גי טי .

נכון , זהו רכב מיוחד מאוד , נדיר , אין הרבה כאלה בארץ ,ושלא לדבר על כמה מהם למכירה בכלל .

אלו בהחלט פרמטרים למחיר הרכב (אני אומר גם לך ירון ) בהתחשב שהאוטו די נדיר , יפה , ספורטיבי ומיוחד .

אמת , זה לא MGA או B אבל גם לא וולוו 121 (עם כל הכבוד לבעלי הוולוו )

אבל לדעתי 40 K להוציא על רכב כזה למי שזהו רכב החלומות שלו , סביר בהחלט ,

ולא כל כך משנה מהמצבו , ונימוקים לכך כבר כתבתי בנושא קודם לפני זמן מה .

ברור שהקונה לא מחפש לחשוב על החזר ההשקעה אלא להיות בעתים מאושרים וגאים של רכב מיוחד כזה .

אז , לרוכש , בהצלחה , ואם אתה באמת באמת רוצה את האוטו ולא לשנה שנתיים , אז לדעתי המחיר באמת לא כל כך חשוב .

בהצלחה !!!

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...