Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה?

6 בבוקר. הטלפון מעיר אותי מהשינה. "אני בחניון, תרד, האוטו תקוע באמצע הכביש". יורד עם עיניים דבוקות.

יש סטרטר חזק, המנוע כמעט מניע וכבה מיד. משחק עם המצערת (מצד המנוע) לא מניב תוצאות שונות.

הגברת נשלחה אחר כבוד במונית לעבודה, הרכב נדחף חזרה לחניה.

סימנים מקדימים- הגברת התלוננה על ריח שרוף וחוסר תגובה למצערת בדרך הביתה ביום שישי. בדיקה כשהגיעה הביתה לא העלתה דבר. עשיתי גם סיבוב עם הרכב- נסע כמו חדש.:oops:

עכשיו אני בעבודה ומנסה לעשות סדר לקראת חילוץ הרכב יותר מאוחר היום- מה ואיך לבדוק.

משאבת דלק?

בית מצערת?

אולי אני לא בכיוון בכלל? האלטרנטור היה מאד גבולי לאחרונה. אבל אני מניח שהרכב היה מניע לפחות לכמה דקות. (עד שהמצבר היה שובק) או לחליפין לא מסובב סטרטר במקרה שהמצבר כבר גמור.

איך אני יכול לוודא שהמשאבה מוציאה דלק? (רצוי בלי לשרוף את עצמי/את האוטו:-P )

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תחליף מכסה מפלג ב-40 50 ש"ח והאוטו יקום לתחיה.

פורסם

טוב. אני חוזר עכשיו מבדיקה רצינית יותר (לאור פנס לדים אמנם) והתוצאות כדהלן:

האבחנה של קומפי נראית הגיונית יותר ויותר (וזה גם המקום להודות לו)

משאבת דלק מקבלת מתח וגם עושה קולות שאיבה תקינים.

צינורות דלק נראים שלמים, מחוברים ותקינים.

במהלך הנסיונות לבדוק זאת הרכב הניע למשהו כמו 15-20 שניות (בשלב שהפלאג היה מחובר) ועבד בסל"ד נמוך מאד עד שנחנק.

יש צינור בלוי המחבר את בית המצערת לפילטר האוויר שצומח לו במרכזו עוד צינור , דק יותר, שמתחבר למכסה השסתומים :shock: (עם חץ צהוב בתמונה). יכול להיות שהוא יגרום לבעיה כנ"ל?

וסליחה על האיכות-בלילה,עם הסוני-אריקסון העלוב, זה המירב שהצלחתי להוציא

החלטתי לחפש רעשים חשודים באזור המפלג- לא נשמע רעש של ציר חפשי/שבור אבל גם במהלך הנסיון הזה הרכב שוב הניע למשהו כמו חצי דקה וכשכבה היה מעין "פאף" מכיוון צילינדר 2 , כמו של הצתה מוקדמת (של תערובת לא דחוסה).

ועכשיו השאלות:

1. מכיוון שאיני מתכוון לבצע זאת בעצמי - מבקש המלצה למקום שיפרק,ישפץ וירכיב את המפלג בצורה מקצועית ורצוי מאד ללא השארת חור גדול מידי בחשבון האשראי שלי.

2. אם כבר בכסף עסקינן-אם מישהו ביצע לאחרונה במקרה - מה בערך המחיר של "החבילה"?

תודה

נתקו

עריכה: תודה גם לשי-כתבתי בזמן שהעלית את תגובתך. השאלה היא אם המכסה לא סדוק או שבור -האם יש טעם בהחלפתו?

דווקא מתאים לי 50 ש' לפתרון הבעיה...

DSC0.jpg

פורסם
טוב. אני חוזר עכשיו מבדיקה רצינית יותר (לאור פנס לדים אמנם) והתוצאות כדהלן:

האבחנה של קומפי נראית הגיונית יותר ויותר (וזה גם המקום להודות לו)

משאבת דלק מקבלת מתח וגם עושה קולות שאיבה תקינים.

צינורות דלק נראים שלמים, מחוברים ותקינים.

במהלך הנסיונות לבדוק זאת הרכב הניע למשהו כמו 15-20 שניות (בשלב שהפלאג היה מחובר) ועבד בסל"ד נמוך מאד עד שנחנק.

יש צינור בלוי המחבר את בית המצערת לפילטר האוויר שצומח לו במרכזו עוד צינור , דק יותר, שמתחבר למכסה השסתומים :shock: (עם חץ צהוב בתמונה). יכול להיות שהוא יגרום לבעיה כנ"ל?

וסליחה על האיכות-בלילה,עם הסוני-אריקסון העלוב, זה המירב שהצלחתי להוציא

החלטתי לחפש רעשים חשודים באזור המפלג- לא נשמע רעש של ציר חפשי/שבור אבל גם במהלך הנסיון הזה הרכב שוב הניע למשהו כמו חצי דקה וכשכבה היה מעין "פאף" מכיוון צילינדר 2 , כמו של הצתה מוקדמת (של תערובת לא דחוסה).

ועכשיו השאלות:

1. מכיוון שאיני מתכוון לבצע זאת בעצמי - מבקש המלצה למקום שיפרק,ישפץ וירכיב את המפלג בצורה מקצועית ורצוי מאד ללא השארת חור גדול מידי בחשבון האשראי שלי.

2. אם כבר בכסף עסקינן-אם מישהו ביצע לאחרונה במקרה - מה בערך המחיר של "החבילה"?

תודה

נתקו

עריכה: תודה גם לשי-כתבתי בזמן שהעלית את תגובתך. השאלה היא אם המכסה לא סדוק או שבור -האם יש טעם בהחלפתו?

דווקא מתאים לי 50 ש' לפתרון הבעיה...

זה לא שייך למכסה שבור או סדוק,בתוך המכסה יש פחמים שנשחקים כמו באלטרנטור,וכשאין מגע אז הרכב לא יניע,פתח 3 ברגי המכסה בצד עם מברג פיליפס קצר והחלף מכסה.

פורסם

כמו כן אם בעתיד תצטרך חלקים לרייסר אז תדע שברשותי רייסר בתהליכי השבתה עקב ראש מנוע,שאר החלקים במצב מצויין ואני מוכר במחיר לכל כיס.

פורסם

אילו רק היה לי מקום לאחסן תורמת איברים...

בכל מקרה, תודה. סגרתי עם המכונאי שלי למחר בבוקר.

כשהתקשרתי אליו ושאלתי כמה עולה מפלג הוא אמר "למה לחשוב מחשבות רעות, אולי זה רק הקויל". עוד נקודה למחשבה.

בכל מקרה, אני סומך עליו בעיניים עצומות. (כמעט:-P ) הוא כבר אמר שאם אכן מדובר במפלג , הוא ינסה לשפץ את הקיים לפני שיפנה לחפש אחד חליפי. לטענתו, מחיר של חליפי עלול להגיע לכמה מאות שקלים טובים. כנראה שהוא מתכוון להרים את המכסה ולהחליף פחמים,פלטינות, מיסבים,פטיש או השד יודע. לצערי אני לא מבין כלום בתחום הזה, של ההצתה. בטח לא בכוון שידרש אחרי ההחלפה.

זו הסיבה שמראש,אחרי שהתברר שהבעיה היא בהצתה כתבתי שאני מרים ידיים והולך למומחה.

רק חשבתי לתומי שיש דבר כזה "משפץ דיסטריביוטרים" כמו במתנעים או אלטרנטורים, ואפשר לחסוך את "פער התיווך" של המוסך.

נתקו

פורסם

לפני שאתה שולח את הרכב למוסך,המלצה קטנה שלי,אם יש לך ביטוח גרירה הזמן אותם יגיע מכונאי ויגיד לך בדיוק מה הבעיה,אם אכן כפי שאני חשב מדובר במכסה שאם יש לך רקע טכני תוכל להחליף בעצמך ולחסוך.

בעבר אצלי הייתה את הבעיה הזאת.

פורסם

עדכון:

המכונאי התקשר.

הכוון שנתתי לו לא היה נכון. סתם עבר חצי יום בבדיקות מיותרות.

הבעיה אותרה במשאבת הדלק. המנוולת עובדת פעם כן וחמש לא.

המכונאי הציע שתי משאבות: סינית ב300ש'+מע"מ ומקורית ב400ש'+מע"מ. הוא המליץ מאד לא לבחור בסינית למרות שיש לו אחת במלאי.

עבודה בכל מקרה 200 ש'.

עכשיו, בגלל שהמשאבה הוזמנה רק בצהרים, היא תגיע למוסך בסביבות 4, והרכב כבר לא יהיה מוכן היום.

מה גם, שאם הייתי בודק מספיק פעמים ונתקל בבעיה בעצמי, הייתי מחליף משאבה לבד וחוסך 200 ש' והמתנה לגרר.[

אני רק מקווה שהוא לא טועה באבחנה. (מהיכרותי עמו, הוא בד"כ לא טועה). פשוט אני שמעתי בברור את המשאבה נכנסת כל פעם שפתחתי סוויץ'.

אעדכן שוב כשאראה את הרכב בעיני, פועל, עם משאבה חדשה מותקנת.

נתקו

פורסם
עדכון:

המכונאי התקשר.

הכוון שנתתי לו לא היה נכון. סתם עבר חצי יום בבדיקות מיותרות.

הבעיה אותרה במשאבת הדלק. המנוולת עובדת פעם כן וחמש לא.

המכונאי הציע שתי משאבות: סינית ב300ש'+מע"מ ומקורית ב400ש'+מע"מ. הוא המליץ מאד לא לבחור בסינית למרות שיש לו אחת במלאי.

עבודה בכל מקרה 200 ש'.

עכשיו, בגלל שהמשאבה הוזמנה רק בצהרים, היא תגיע למוסך בסביבות 4, והרכב כבר לא יהיה מוכן היום.

מה גם, שאם הייתי בודק מספיק פעמים ונתקל בבעיה בעצמי, הייתי מחליף משאבה לבד וחוסך 200 ש' והמתנה לגרר.[

אני רק מקווה שהוא לא טועה באבחנה. (מהיכרותי עמו, הוא בד"כ לא טועה). פשוט אני שמעתי בברור את המשאבה נכנסת כל פעם שפתחתי סוויץ'.

אעדכן שוב כשאראה את הרכב בעיני, פועל, עם משאבה חדשה מותקנת.

נתקו

שני דברים :

אני בלי לראות בעיניים לפני הפרוק לא הייתי מסכים לסיכום טלפוני.

אני מדגיש לפני הפרוק ...!

דבר נוסף , ניסית לברר מחירים ?

פורסם

ראשית-אני נוטה לבטוח באנשים עד הפעם הראשונה שיאכזבו אותי. אני מכיר את איציק שנים וקשה לי להאמין שהוא משקר.

שנית- אין לו מה להרוויח. מרכיב העבודה פה שולי (1ש"ע) ומשאבה חדשה אני אוכל לזהות בקלות- במשאבה שלי הפלאנג' היה חלוד מאד (:shock: ) וכן כל הברגים שמחברים אותו למיכל. צינור הדלק ביציאה מהמשאבה היה מחובר בבנד מקורי של דייהו.

לגבי מחיר המשאבה-לא בררתי ספציפית אבל אני מעודכן פחות או יותר ונשמע לי סביר למשאבה מקורית של 1.5 בר. (זכור גם שהמוסך לא עובד לשם שמים)

ואחרון - הזמן שלי יקר יותר מהנזק הפוטנציאלי. בזבוז של שעתיים יעלה לי יותר מכל התיקון.

נתקו

פורסם
ראשית-אני נוטה לבטוח באנשים עד הפעם הראשונה שיאכזבו אותי. אני מכיר את איציק שנים וקשה לי להאמין שהוא משקר.

שנית- אין לו מה להרוויח. מרכיב העבודה פה שולי (1ש"ע) ומשאבה חדשה אני אוכל לזהות בקלות- במשאבה שלי הפלאנג' היה חלוד מאד (:shock: ) וכן כל הברגים שמחברים אותו למיכל. צינור הדלק ביציאה מהמשאבה היה מחובר בבנד מקורי של דייהו.

לגבי מחיר המשאבה-לא בררתי ספציפית אבל אני מעודכן פחות או יותר ונשמע לי סביר למשאבה מקורית של 1.5 בר. (זכור גם שהמוסך לא עובד לשם שמים)

ואחרון - הזמן שלי יקר יותר מהנזק הפוטנציאלי. בזבוז של שעתיים יעלה לי יותר מכל התיקון.

נתקו

אם אתה מרוצה אז סבבה .

פורסם

שלום,

במידה והחלפת המשאבה לא תפתור את הבעיה, נסה להחליף את המודול שיושב במפלג.

מצרף לך תמונה של החלק.

הייתה לי דייהו מודל 95 ורק לאחר יומיים של חפירות ושלילת כל האפשרויות, כולל משאבת דלק, עלינו על בעיית המודול שנוטה להתקלקל תכופות.

מודול הצתה (1024 x 768) (2).jpg

פורסם
שלום,

במידה והחלפת המשאבה לא תפתור את הבעיה, נסה להחליף את המודול שיושב במפלג.

מצרף לך תמונה של החלק.

הייתה לי דייהו מודל 95 ורק לאחר יומיים של חפירות ושלילת כל האפשרויות, כולל משאבת דלק, עלינו על בעיית המודול שנוטה להתקלקל תכופות.

לא ידעתי את מה שאתה אומר , זאת דוגמא מצויינת מדוע לא הייתי מאשר טלפונית תיקון מהסוג הזה.

רק אולי תוכל להסביר , מה הקשר עם המודול לחוסר תפקוד המשאבה ואם יש קשר כזה אם תוכל להסביר מדוע.

האם המודול בנוסף היותו מחובר למחשב הזרקה יש לו קשר פיקוד עם המשאבה , האם הוא מרים סלד משאבה ? בעת דרישה קיצונית של דלק ?

בכל מקרה תודה על הטיפ !

• תוכן חדש...