Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אסביר ברמה שאני יודע.

תפקיד המודול הוא, לתאם את כניסת הדלק למזרקים מכוון המשאבה.

גם אם פתחת את הסווי'ץ ושמעת את המשאבה עובדת, אין זה אומר שזרימת הדלק מהמשאבה תגיע למזרקים.

מודול פגום יגיב כך בדרך כלל : יעבוד, הרכב מניע ולאחר מספר שניות מדומם. כל ניסיון להניע לא יצלח אלא אם תמתין פרק זמן של מספר שעות והכל חוזר חלילה.

אני מניח שיש קשר לניהול מערכת המנוע וכמות הדלק הנצרכת בעת מאמץ.

שגיב

פורסם
שלום,

אסביר ברמה שאני יודע.

גם אם פתחת את הסווי'ץ ושמעת את המשאבה עובדת, אין זה אומר שזרימת הדלק מהמשאבה תגיע למזרקים.

מודול פגום יגיב כך בדרך כלל : יעבוד, הרכב מניע ולאחר מספר שניות מדומם. כל ניסיון להניע לא יצלח אלא אם תמתין פרק זמן של מספר שעות והכל חוזר חלילה.

שגיב

קרא כאן

=================================================

1. חיישן גל ארכובה - לפיו מחשב נהול המנוע יודע שהמנוע מסתובב, מס' סל"ד וכך הוא מבצע הצתה והזרקה.

2. חיישן גל זיזים - לא קיים בכל מכונית אך באלו שהוא קיים, תפקידו לסנכרן הזרקה ו/או הצתה לכל צילינדר בנפרד במע' של הזרקה ו/או הצתה לכל צילינדר בנפרד. במע' רכב חדישות זה בכל זאת מתבצע ללא חיישן כזה כי, רגעית, מחשב נהול המנוע "מרגיש" בזיוף בגלל נתון מוטעה של חיישן גל ארכובה ומשנה אותו למצב מסונכרן המתאים למנוע.

3. חיישן נקישות - מותקן על בלוק המנוע ו"שומע" נקישות המועברות אל מחשב נהול המנוע כדי לשנות את ההצתה למניעת הנקישות. חיישן זה לא קיים בכל המכוניות.

חד משמעית, בפיאט אונו 45 או 60 או 70 אין חיישן נקישות ואין חיישן גל זיזים.

אני אבקש מאיל נוימן שירחיב קצת על החיישנים במפגש אצלו ב 20.10.06.

בברכה - רפי לין :)

==================================================

http://www.fiatclub.co.il/forum/archive/index.php/t-952.html

אם יש מישהו שיודע לעשות סדר בדברים לגבי דייהו רייסר או סופר רייסר זה יהיה סבבה !

פורסם
שלום,

אסביר ברמה שאני יודע.

שגיב

שגיב, מה שאתה מתאר זו בדיוק התקלה שלי.

אני ממש מקווה שלא החלפתי משאבה לחינם.

איפה אמרת יושב המודול הארור הזה? בתוך המפלג :shock: ? איפה יש שם מקום?

עוד כמה שעות אדע את התשובה הסופית (המשאבה שהגיעה אתמול תותקן ואז נראה את הנבלה לא מתניעה!)

בכל מקרה תודה רבה על הטיפ.

נראה לי שצריך שרשור דביק: "נפלאות הדייהו רייסר" . סוגי התקלות ההזויות שתיקנתי בעצמי ברכב הזה, עולה על כל דמיון.

מה שהכי מרגיז הוא, שהאמינות הבסיסית שלו ממש סבירה.

עד שמתקלקל לך איזה מודול בתוך הדיסטריביוטר.

אוף, אני חייב לעשות סטאז' רציני בנושא מע' הצתה.

תחום שלם ברכב שאני בור מוחלט בו.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שלום נתקו,

מה שאני עברתי עם הרכב הזה, מכיר כל רכיב ברכב.

למרות שהרכב בהחלט אמין מאוד וחזק.

פתח את מכסה המפלג ותראה את המודול מותקן עליו מצד ימין.

פשוט מאוד לפרק ופשוט להרכיב.

חלופי יעלה לך 100 ש"ח בקירוב, מקורי (המומלץ, אורך חייו גבוה) בערך פי שתיים.

שגיב

פורסם
שגיב, מה שאתה מתאר זו בדיוק התקלה שלי.

אני ממש מקווה שלא החלפתי משאבה לחינם.

איפה אמרת יושב המודול הארור הזה? בתוך המפלג :shock: ? איפה יש שם מקום?

עוד כמה שעות אדע את התשובה הסופית (המשאבה שהגיעה אתמול תותקן ואז נראה את הנבלה לא מתניעה!)

בכל מקרה תודה רבה על הטיפ.

נראה לי שצריך שרשור דביק: "נפלאות הדייהו רייסר" . סוגי התקלות ההזויות שתיקנתי בעצמי ברכב הזה, עולה על כל דמיון.

עד שמתקלקל לך איזה מודול בתוך הדיסטריביוטר.

אוף, אני חייב לעשות סטאז' רציני בנושא מע' הצתה.

תחום שלם ברכב שאני בור מוחלט בו.

נתקו

"נראה לי שצריך שרשור דביק: "נפלאות הדייהו רייסר" . סוגי התקלות ההזויות שתיקנתי בעצמי ברכב הזה, עולה על כל דמיון.

עד שמתקלקל לך איזה מודול בתוך הדיסטריביוטר."

אפשר גם נפלאות טויוטה...חיישן מסת אויר, כמה הוא עולה ? למעלה מ900 שקל ! וזה עוד לא הכל , אז בבקשה .

דייהו זה רכב אמין וחזק מאוד , כל המסביב על אמינותו אלו ספורי בדים .

פורסם

עדכון אחרון:

הרכב יצא מהמוסך.

הוחלפה משאבה. נוסע כמו שד (טפו טפו).

המכונאי המליץ להחליף גם פילטר דלק על הדרך, שלא נשרוף את המשאבה החדשה

יש שיפור ניכר בסחיבה. הרכב מניע בנגיעה ולא מגמגם.

למדתי הרבה מהשרשור הזה.

תודה לכולם

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
עדכון אחרון:

הרכב יצא מהמוסך.

הוחלפה משאבה. נוסע כמו שד (טפו טפו).

המכונאי המליץ להחליף גם פילטר דלק על הדרך, שלא נשרוף את המשאבה החדשה

יש שיפור ניכר בסחיבה. הרכב מניע בנגיעה ולא מגמגם.

למדתי הרבה מהשרשור הזה.

תודה לכולם

נתקו

עלויות ?

פורסם

כבעל דייהו רייסר לשעבר (במשך למעלה מ10 שנים) ברצוני להביא לידיעתכם תקלה עם סימפטומים ממש זהים אבל עם פתרון אחר. לפני מספר חודשים הופיעו לי ברכב ממש אותם סימפטומים. הרכב מניע לשניות ספורות וכבה. כבעל נסיון לא מבוטל ברכב הנ"ל (דרך אגב, הייתי מאד מרוצה ממנו, אבל הוא כבר פשוט עשה את שלו), דבר ראשון החלפתי משאבת דלק. התופעה נשארה בעינה. הוחלף מודול הצתה - שוב, עם אותה (חוסר) תוצאה, נבדקו גלגלי הטיימינג, שמא קפצה שן. הטיימינג כמו בספר. בסוף הסתבר שהממיר הקטליטי נסתם ו"חנק" את האגזוז (טוב, אחרי 16 שנה וכ300K ק"מ). לידיעתכם.

פורסם
כבעל דייהו רייסר לשעבר (במשך למעלה מ10 שנים) ברצוני להביא לידיעתכם תקלה עם סימפטומים ממש זהים אבל עם פתרון אחר. לפני מספר חודשים הופיעו לי ברכב ממש אותם סימפטומים. הרכב מניע לשניות ספורות וכבה. כבעל נסיון לא מבוטל ברכב הנ"ל (דרך אגב, הייתי מאד מרוצה ממנו, אבל הוא כבר פשוט עשה את שלו), דבר ראשון החלפתי משאבת דלק. התופעה נשארה בעינה. הוחלף מודול הצתה - שוב, עם אותה (חוסר) תוצאה, נבדקו גלגלי הטיימינג, שמא קפצה שן. הטיימינג כמו בספר. בסוף הסתבר שהממיר הקטליטי נסתם ו"חנק" את האגזוז (טוב, אחרי 16 שנה וכ300K ק"מ). לידיעתכם.

יפה שאתה משתף אותנו , תודה .

פורסם
עלויות ?

לא היו חריגות מהעלויות שכתבתי בהודעה 10:

משאבה 400

עבודה 200

פילטר דלק 40 (תוספת שאישרתי)

מע"מ 103

סה"כ 743 ש'

הגברת כבר סימסה שהאוטו נוסע-חלום.

רק זה - היה שווה ת'כסף:lol:

נתקו